Tüm Versiyonu Göster : Keneye Dikkat
aserkansatı
04-06-2007, 21:44
Arkadaşlar,Kelkit Vadisinde başlayan ve her geçen yıl ölümlerde artış görülen K.K.K.A hastalığından korunmak için kenelerden nasıl korunacağımızı bilmeliyiz.Kenenin nasıl çıkarılacağını bilmeliyiz.Sağlık Bakanlığı bu konuyla ilgili bir site açmış.İncelemekte fayda var.Buyrun link;
[Only Registered Users Can See Links]
aserkansatı
04-06-2007, 21:49
[Only Registered Users Can See Links]
BUNLARI UNUTMAYIN!
* Kırsal alanlarda daha korunaklı giyinmeye özen gösterin.
* Bu alanlardan ayrıldıktan sonra koltukaltı ve kasık bölgeleri başta olmak üzere vücudunuzu dikkatle kontrol edin.
* Kene görürseniz bir cımbız yardımıyla ya da eldivenle dikkatlice tutulmalı ve tek seferde, kopartmadan, patlatmadan çekilmeli.
* Kene üzerine alkol, gazyağı, kolonya v.b. dökmeyin, ısı uygulamayın. Bu durumda mikrobu vücudunuza verebilir.
* Kene uzaklaştırıldıktan sonra ısırma bölgesi dezenfekte edilmeli, eller sabunla iyice yıkanmalı.
* Risk almak istemiyorsanız bir sağlık kuruluşuna müracat ediniz.
serkan bilgiler için çok teşekkürler. çok önemli bir konu ve tüm arkadaşlarımızın tanıdıklarına mutlaka yöntemleri anlatması gerekiyor. şakası biryana bu mahluk ülkemisde hızla yayılıyor. sağlık bakanlığınada teşekkürler.
serkan çok önemli bir bilgi vermişsin, Allah korusun......
freediver
05-06-2007, 09:06
Bu salginlarin sonu gelmiyor hic...Cin gribi,kus gribi derken birde su keneler cikti...
istanbul'da beylerbeyi sarayı'nın bahçesinde gördüm..
hep dikkatli olmalı insan..
Anıl ÜNALAN
20-08-2007, 13:40
Geçen hafta bi tane aldırdım :) ..
Çeşmede yazlıkta koyunlarında otladığı bi tarlada oturduk arkadaşlarla o arada baldırıma yapışmış bi tane 3 gün sonra eve geldiğimde gördüm ayal acele koşturduk hastaneye doktor çok ufak bunun bünyesinde yeterli zehir bulunmaz dedi ama çok özenle onu bulunduğu yerden söktü sonra kan talili felan yapıldı 2-3 gün sonra gidip yine kan tatili yaptırcakmışım kan değerlerimi ölçüyorlar bi farklılık olup olmadığına bakıyorlar :)
Ya Forumumuzda bi kırım kongo yoktu o da olabilir :D :deli:
ünalmusa
26-08-2007, 12:40
bılgılerın ve duyarlılıgın ıcın tesekkurler
ismail2776
03-09-2007, 21:50
Anıl geçmiş olsun, Gerçekten kötü, bende tatilde şeftali topladık, öğle yemeği için oturduk ağaçların altına, bir baktım ki kene, görmesek belkide birimize atacaktı kancayı, allah korusun arkadaşlar, herkes dikkatli olsun ve başına geldiği zaman bir sağlık kuruluşuna müracaat etmeyi ihmal etmesin en olur.
ismail2776
03-09-2007, 21:51
istanbul'da beylerbeyi sarayı'nın bahçesinde gördüm..
hep dikkatli olmalı insan..
İstanbul nasıl pene, istanbulu çok özlüyorum.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.