Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : 03.06.2007 Alabalık(kırmızı benek)avım

cevat2
05-06-2007, 19:21
Arkadaşlar tatsız olaylardan sonra mesaj yollasam mı yollamasam mı?düşüncesinde idim ama sizler ile beraberliğimiz ve paylaşımlarımız az değil yine eski ortamı bulabilmek adına katılımcı , yardımcı ne derseniz deyin artık yerimdeyim.Uzun süredir merak saldığım alabalık avına nihayet gitme fırsatı buldum.Ala avlakları bir sır gibi saklandığından özellikle dağ alası bir dostumdan haber bekliyordum,yöre köylüsü sakarya dan gelen avcıların kireç dökme sureti ile balığın kökünü kazıdıkları için tanıdık olmadan kesinlikle meraları dolaşmaya bile izin vermiyor.Uzun ve yorucu bir etapta sık ağaçlar içinde olta atmanın bazı yerlerde imkansız olduğu avlakta iki balık almayı başardım.Parçalı kamışı bırakarak teleoskopik ile avlandım ancak ağaç aralarında aç kapa usulu ilerleyebiliyor insan 0 no mepps beyaz üzeri kırmızı kaşık ile tutuldu bu doğa güzeli balıklar akşam yorgunluğunuda benim asistan , rehber arkadaş( ilk kare solda), balıklarıda dala geçirmek sureti ile tadımlıkta olsa yedik.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

igmsva
05-06-2007, 19:32
cevat bizi onurlandırdın,teşekkür ederiz demekki sevgi, dostluk kazanıyor, olay budur. meşakkatli bir av olmuş anladığım ama abi sopaya geçirip ateşte pişirmek varya.... abi sana yemin ederim enlüks lokantada alamazsın bu zevki. bitirdin beni:D :D :D

Taygun KOCABIYIK
05-06-2007, 20:14
Cevat abicim sende bu azim olduktan sonra orkinos avlayacam desen avlarsın maşallah az ama öz av olmuş tebrik ederim.

cevat2
05-06-2007, 20:23
Sağolun beyler, yeri gelmişken sirkülerden de bahsedeyim bu kıymetli balığımız (salmo trutta macrostigma) yani dağ alası, kırmızı benek için avlanma sayısı 3 adet boy limiti 20 cm., benim tuttuklarım 21 ve 23 cm..Birkaçtane gelen limit altınıda zarar vermeden geri bıraktım.Yurdumuzda maalesef artık ender bulunan bir alabalık türü.Çok soğuk sularda , dağlık bölgelerde yetişiyor.

Taygun KOCABIYIK
05-06-2007, 20:26
Cevat abi sendende böyle duyarlı davranış beklenirdi zaten tekrar tebrikler :)

igmsva
05-06-2007, 20:31
cevatım helal sana, kim tutar seni sahalar seni bekliyor:helal: :helal: :helal: :helal: :helal:

turna
05-06-2007, 20:39
Cevat paylaçımın için teşekkürler.kireç döken Sakarya lı avcıları da ağaca bağlayıp .. bırakacaksın.

igmsva
05-06-2007, 20:43
mehmet abim özledim seni:)

aserkansatı
05-06-2007, 21:01
Cevatçım tebrik ederim.Harika bir av olmuş...Kırmızı benekli alabalığı tutamadık henüz.Gıpta ettim valla...

aserkansatı
05-06-2007, 21:19
Cevat paylaçımın için teşekkürler.kireç döken Sakarya lı avcıları da ağaca bağlayıp .. bırakacaksın.
:D :D :D :helal: :helal: :helal: :D :D :D :
Haklısın Mehmet Abicim.Çok haklısın...

freediver
05-06-2007, 21:25
Cevat mükemmel baliklar tutmussun tebrikler...Senin yerinde olmayi cok isterdim..
Alabalik avcilari iyi bilir kirmizi benek kolay kolay bulunmaz...Ve avi gercekten cok zevklidir...
Abi ukalaligimi affedersen sana 1-2 önerim olacak...
Abi avlandigin yeri gördüm..10-30 gram atarli 2,10 luk cift parca kamis ve en fazla 0,24 lük misina kullanirsan eminim av daha zevkli olur...
[Only Registered Users Can See Links]

rüzgar2
05-06-2007, 21:54
cevat gerçekten güzel av olmuş....

cevat2
05-06-2007, 21:59
Cumhur kamışım 10-30,2.40 tı ama burası için esasında tüm dere avları için 5-25 gr,1.80cm kullanmak lazım mesafe kısa aynalara nokta atışı zor oluyor göl olsa kolayda,dallara takılıyor.

giritli
05-06-2007, 22:11
Cevat abicim zor olmuş ama değmiş sanırım...tebrikler inşallah daha iyileride nasip olur...

discus
05-06-2007, 22:16
cevat abim nihayetinde istediğin avı yapmışın sana heyecenı ve muhabbeti bile yetmiştir...tebrikler abi devamını dilerim...

cevat2
05-06-2007, 22:17
Arkadaşlar önemli olan her tür balığın avına gidebilmek ala avını daha evvelde gündeme getirmiştim çok istiyordum madem bu işe gönül vermişiz hiç olmazsa tuttuk deriz yoksa çok zor ve zahmetli, balıkları tuttuktan sonra arabanın olduğu yerden 15 km uzakta olduğumuzu farkettik , bu şelalede yok öbürüne tırman babam tırman,rehberde de tüfek ,silah olmadan zor ben de hiç bilmiyordum etraf ayı kaynıyormuş ala yakalayalım derken yakalanmak ta var işin içinde.Sakaryalı avcılara gelince derenin en başına çıkıp basıyorlarmış sönmemeiş kireci derenin aşağısına bir iki ağ ne var yok topluyorlarmış.Bunları değil ağaca asmak balık ağına dolayıp vereceksin sopayı.

freediver
05-06-2007, 22:23
Cumhur kamışım 10-30,2.40 tı ama burası için esasında tüm dere avları için 5-25 gr,1.80cm kullanmak lazım mesafe kısa aynalara nokta atışı zor oluyor göl olsa kolayda,dallara takılıyor.

Evet o zaman haklisin abi... 1,80 ideal....

Sana bu arada bir yöntem söyleyeyim...

1 seffaf icine su koyulan mantarlardan misinaya bagla ve diger ucuna 1 ila 1,5 m. köstek ve 1 tane dry fly(kuru sinek) bagla ama firdöndüsüz... ve oltani akintiya birak.........
basari saglanamazsa farkli sinekler bagla....

iyi sonuc alacagina eminim

Rauf
05-06-2007, 23:16
Cevat kardeşim sayende tatlı su balıkları konusunda değerli avlarını okuyoruz bilgi sahibi oluyoruz zira sitemizde deniz balıkları ağırlıklı av yapan cok arkadaşımız var.
senden ricam resimlerini daha büyük formatta ekleyebilmelisin gerekli yardım istersen sana yardımcı olabilirim selamlar.

cevat2
06-06-2007, 00:01
Bu arada mesajlarda Sakarya lı avcılar konu olmuşken , bu tür gaddarca avlananlar sözkonusu yoksa Sakaryalı olup av kurallarına uyan arkadaşlarımız alınmasınlar beş parmağın beşi bir değil.

HALDUN YALIMLI
06-06-2007, 08:04
Cevat abi azmin, duyarlılığın ve yakaladığın balıklar için tebrik ederim. Güzel yurdumuzun cennet köşeleri ve bereketli avlaklarını mahveden bu zihniyetide kınıyorum. Mehmet abi ağaca bağlayacaksın... demiş, sen ağa sarıp verecen odunu demişsin, benim bu insanlar için söylemek istediklermi anlamışsınızdır zannımca. RASTGELSİN.

katiti
06-06-2007, 09:51
Cevap Abi ellerine sağlık, ayrıca duyarlı davranışın için de çok teşekkür ederim :)...

kartallı
06-06-2007, 14:11
tebrikler arkadaşım,güzel balıklar...yanlız adapazarlıların kireç dökeceğine pek inanmıyorum...bahsi geçen insanların adım gibi eminim bu işi ticaret için yapan ve adapazarına çok yakın fakat başka şehirde ikamet eden insanlar...bahsi geçen şehrin ismini o bölgenin amator balıkçılarını rencide etmemek için ismini vermeyecem...ama sizde tahmin edersiniz...bu bahsi geçen şehirdeki arkadaşlar ömerliyide aynı sistemle kuruttular,hatta hafta sonları yasak av zamanı bile ( eşkinanın) mubalasız 2 kg kadar kırmızı kurt teke mamun çıkartıp iki gün boyunca bazen hafta içleri de 25_30 kişi kadar toplanıp pendikten maltepeye kadar göçebe gibi gezerlerdi ve tuttukları balıklarıda balıkcılara ve restorantlara satarlarmış...hatta onları ben birkaç kere su ürünlerine telefon açtım böyle böyle dedim...inanırmısınız beni hiç dinlemediler bile...ben dedim eşkina tutuyorlar adam bana diyorki eminmisin başka balık olmasın sen onu iyi bir öğrende öyle ara dediler....sakaryalı yapmaz doğa ve balık tutma aşığı adamlardır sakaryalılar futbol aşığıdır,doğa aşığı balık tutma aşığı adamlar balığın kökünü kazımaz...inan ki çok üzüldüm...umarım bu tür olaylar bir daha yaşanmaz...saygılar.....

turna
06-06-2007, 16:07
Avın tadını çıkarmişsınız.şahane parçalar ,tebrkler.