PDA

Tüm Versiyonu Göster : Boğazda Lüfer ve Çinekop avı

byMyMoon
17-11-2005, 00:17
Selamlar
Bir çoğunuzun bildiği üzere şu aralar İstanbul Boğazında Cinekop, Sarıkanat ve Lüfer akını var. Bununla birlikte yakın geçmişte iki gün denemem oldu. Fakat her ikisindede eve elim boş döndüm. Kullandığım takımda bir problemmi var anlıyamadım. Sizlerden ricam Lüfer türü için kullanılan takımlardan biraz bahsetmeniz. Hatta varsa takımın bir şemasını gönderebilirseniz sevinirim. En azından neyi doğru neyi yanlış yaptığımı anlayabilirim. teşekkürler

Erdem

Anıl ÜNALAN
17-11-2005, 01:16
Ben çineekop için kaşığı tavsiye ederim(hiç tutmadım ama büyüklerimden öle duydum) sarıkanat içinde çapariyi öneririm daha bilgili kişiler mesajını okuyunca mesaj yazacaktır emin ol...

aserkansatı
19-11-2005, 00:16
Benim Samsunda gördüğüm ve kullandığım çinekop takımının resmini Albashoptan aldım.Piyasada hazırını bulabilirsin.

Bir Dost
29-11-2005, 10:03
Tabi resimde ki mantarda alüminyum folyo var ama sanırım deforme olmuş bu biline

levrek
30-11-2005, 15:42
Selamlar,Alüminyum folyo yerine,araba süsleri olarakta kullanılan lazer baskılar,hani ışıkta renga renk olan kendinden yapışkanlı yada yapışkansız malzemeyide kullanabilirsiniz,sevgilerimle

levrek
30-11-2005, 15:51
Yazdıktan sonra aklıma geldi,malum yılbaşı yaklaşıyor ve büyük marketlerde ağaç süsleri olarakta seritler halinde bu tip malzemeler satışa çıkar yine,bende en son marketin birinden almış idim.Bu malzemeyi ayrıca, teleskopik kamışlarımdaki birleşme yerlerine de sarıyorum,böylece yüzüklerin bulunduğu yerler,sahilde gece avında hafif bir ışıkta bile (ay ışığı dahil ) kamışın şeklini, çok rahat ortaya çıkartarak görünmesini sağlıyor.

hunter2005
30-11-2005, 17:58
Merhaba Arkadaşım.Feridun Tutumlu arkadaşımın bir yazısını duyurular bölümüne ekledim.İsterseniz duyurular bölümünden Denizlerin Sultanı Lüfer konulu başlıkta yazıyı okursanız sanırım sorularınızın bazılarını alabileceğinizi umuyorum.
Sevgilerimle
Faruk ULUTÜRK
Rastgelsin İğneleriniz Keskin Olsun

Bir Dost
01-12-2005, 10:31
Selamlar,Alüminyum folyo yerine,araba süsleri olarakta kullanılan lazer baskılar,hani ışıkta renga renk olan kendinden yapışkanlı yada yapışkansız malzemeyide kullanabilirsiniz,sevgilerimle
Arkadaşlar isterken reflektör bant diye istiye bilirsiniz 1 cm.ile 10 cm arasında ebatlar değişiyor iki çeşit var normal ve yüksek performans üzeri daha pullu görünür tavsiye ederim heryerde bulamıya bilirsiniz yapı market ve büyük kırtasiyelerde var ben genelde her yılbaşını beklememek için evde ve bakkalda her daim mevcut olan alüminyum folyoyu tercih ederim

Taygun KOCABIYIK
02-12-2005, 02:02
bu şeritlerden alıp kalamar rapalasına yapıştırsak sanırım iyi sonuç verir. :)

levrek
02-12-2005, 02:48
Tago cum,
reflekte bantların ancak ışığı yansıtma özellikleri vardır,ışığı üzerlerinde depolamazlar.Bu yüzden ışık ancak 20 metrelere kadar reflekte bantları aktif kılar,daha derinlere inmek istersen sahte yemin hemen altına ve üstüne sun light lerden takabilirsin,çünkü bunlar bir nevi ışık kaynağıdır ve dikkat çeker,sevgilerimle

Taygun KOCABIYIK
02-12-2005, 03:33
bana o derinlik yeret erol abi ;)
resimler bölümüne bakarsan mürekkep balıklarını görebilirsin :)

lüfer_katili
29-01-2010, 11:21
Ben çineekop için kaşığı tavsiye ederim(hiç tutmadım ama büyüklerimden öle duydum) sarıkanat içinde çapariyi öneririm daha bilgili kişiler mesajını okuyunca mesaj yazacaktır emin ol...

çapari çok etkili bir yöntem değildir sadece belli dönemde bir kaç gün için kaçak balık denilen çinekoplar çapariye gelirler ve avı bir kaç gün sürer sonrası rapala veya kaşık yada yemli ava döner çapari için ekim ayında yüksek derece lodos ta denenir rastgelsin