PDA

Tüm Versiyonu Göster : Sırtıya Gelenler 14-6-07

Rauf
14-06-2007, 15:01
Bu gün sabah yine saat 5 te minanür ve tral icin sırtıya cıktım kırmızı roglou saldım bir saat dolaştık nafile ya balık yok ya almıyor.dedik raglouları cektik yerine rapala saldım kamışa yarım dalıcı bir rapala elimdeki misinayada yüzer bir rapala takıp devam ettim yarım saat sonra yarı dalıcı rapalaya bir Grida atladı (orfoz ailesinden)32 cm lik gelişmiş bir balık yola devam yarım saat sonra bu sefer yüzere bir asılma o kadar ani olduki elimdeki misina bir metre elimden sıyrıldı gitti biraz mücadele etmesine karşılık 5 dakka olmadan tekneye geldi aldık güzeli 60 cm lik bir turna şükür deniz ana yine boş dönmedik.selamlar.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

levrek
14-06-2007, 15:07
Tebrikler Rauf abi,bir uzun bir kısa,güzel çeşit olmuş.Grida için sormak istediğim,kıyıya yakın ,yarım dalar dediğin lure 2,5 metrelerde mi dolaştı? sevgilerimle

varior
14-06-2007, 15:16
Eline sağlık Rauf abi,tebrikler.. Bu arada orfozun ne kadar çok çeşidi var böyle yaaa.. :)
sevindiğim bir noktada her yerden Balıkraporu geliyor, bu da demek oluyor ki balık başladı.. İnşallah yaz boyu devam eder..

gırgırcı
14-06-2007, 15:20
maşallahın var rauf abi. çeşit bol. bu turna mı baraküda mı.

canakkale
14-06-2007, 15:48
rauf abicim ellerine saglik cok güzel baliklar avin daim olsun bakalim nasip olursa bende temmuz 10 gibi memleketteyim insallah gelirsen beklerim görüsürüz.rastgelsin.

balic
14-06-2007, 15:48
abi nasibin daim olsun rastgelsin...

Anıl ÜNALAN
14-06-2007, 15:51
Tebrikler Rauf abi güzel av Grida hoşuma gitti eminim baya lezzetlidir o balık yarasın sana afiyet bal şeker olsun :) ..Baraküda yıda boş geçmemek lazım o da güzel bir av olmuş devamını diliyoruz abi. :)

nevzat
14-06-2007, 18:09
tebrikler Rauf abi baraküda bayaa iyiymiş,afiyet olsun.

Çağatay
14-06-2007, 18:47
Tebrikler Rauf bey, güzel av olmuş, afiyet olsun.

Rauf
14-06-2007, 19:40
Tebrikler Rauf abi,bir uzun bir kısa,güzel çeşit olmuş.Grida için sormak istediğim,kıyıya yakın ,yarım dalar dediğin lure 2,5 metrelerde mi dolaştı? sevgilerimle

Erol kardeşim bu rapalayı nerden aldım unuttum ama altındaki yazı belli belirsiz
JAXON FL diye yazıyor 7 cm lik bir rapala ve icinde bilye yok.bilgisayarın kamerası ile cektim resim biraz kalitesiz ama fikir verebilir zannederim.balığı aldığım derinlik 5 metre ile yedi metre arası benim tahminim iki metre gibi dalıyor olması lazım 30 mtre arkadan ve ralanti hızla gidiyordum.
URL=[Only Registered Users Can See Links]][Only Registered Users Can See Links][/URL]

Rauf
14-06-2007, 19:50
Eline sağlık Rauf abi,tebrikler.. Bu arada orfozun ne kadar çok çeşidi var böyle yaaa.. :)
sevindiğim bir noktada her yerden Balıkraporu geliyor, bu da demek oluyor ki balık başladı.. İnşallah yaz boyu devam eder..

evet savaş bir kac ceşidi var orfoz daha cok ege marmara ve sarozda var biliyorum buradagirida denen cinsine arapta derler birde kum giridası var o daha ince uzun pılekada derler bunların en meşuru ve lezzetlisi ise lagos veya lağos denilen cinsi onun eti bir harika olur benim bildiğim mersin civarı bu balık icin iyi av veriyor.unutmadan kaliba sirküler değişmediyse zıpkınla vurma yasağı vardı bu balığın. yani girida ve orfozun cünki derinde cok uysal ve hareketsiz duran bir hayvandır vura vura nesli biraz tehlikeye girdi.selamlar.

Rauf
14-06-2007, 19:53
maşallahın var rauf abi. çeşit bol. bu turna mı baraküda mı.

biz turna diye biliyoruz ama ıskarmoz diyede bir ceşidi olduğunu duymuştum sonucta barakuda da kaliba aynı familyadan olmalılar.

Rauf
14-06-2007, 19:54
rauf abicim ellerine saglik cok güzel baliklar avin daim olsun bakalim nasip olursa bende temmuz 10 gibi memleketteyim insallah gelirsen beklerim görüsürüz.rastgelsin.
kısmet olursa gurbetci dostum görüşürüz selamlar.

Taygun KOCABIYIK
14-06-2007, 20:13
Rauf kaptanım harika av olmuş tebrikler. Allah daha irilerini nasip etsin.
Üstteki balık %100 orfoz arap,çakal,şeytan,züber diye farklı isimlerle anılan cins başka abi.

Rauf
14-06-2007, 20:33
Rauf kaptanım harika av olmuş tebrikler. Allah daha irilerini nasip etsin.
Üstteki balık %100 orfoz arap,çakal,şeytan,züber diye farklı isimlerle anılan cins başka abi.
Bak işte bunlarıda ben hic duymamıştım züber!!zübeyir e benziyo:D :D

Wetblue
14-06-2007, 20:43
Dostum Yeşil Gözlü Sevgilime Güneşi Göstermişsin. Tebrikler. Eline Sağlik. Ama yine balıkları kurşunla cıvaya bulamışsın :(

levrek
14-06-2007, 23:08
Erol kardeşim bu rapalayı nerden aldım unuttum ama altındaki yazı belli belirsiz
JAXON FL diye yazıyor 7 cm lik bir rapala ve icinde bilye yok.bilgisayarın kamerası ile cektim resim biraz kalitesiz ama fikir verebilir zannederim.balığı aldığım derinlik 5 metre ile yedi metre arası benim tahminim iki metre gibi dalıyor olması lazım 30 mtre arkadan ve ralanti hızla gidiyordum.
URL=[Only Registered Users Can See Links]][Only Registered Users Can See Links][/URL]

Eyvallah abi,rapala Shakespear lerinkine çok benziyor,lakin modeli duymadım hiç.Benim merek ettiğim eleman zeminden fişekleği yükseklik idi,onu da gayet açıklayıcı yazmışsın abi,teşekkürler

varior
14-06-2007, 23:30
abi ben bunlardan kayalıkta at çek ile yada el oltası ile karides ile yakalıyorum ancak hepsine birden kaya lagosu diyoruz.. üzerindeki benekleri enine şeritler halinde olan boyuna kesik kesik olan, parça parça olan, beneksiz olanlar var.. sanırım hepsi bir çeşit.. :D

ADNAN
14-06-2007, 23:49
Helal olsun rauf abi ustalık budur diyorsun yani ...;) gazla abi sitedeki sırtıcıları bakalım sezon sonuna kadar sırtı ile balık en fazla kimden çıkacak..;) ;) şansın bol olsun abi.

Rauf
15-06-2007, 14:16
Eyvallah abi,rapala Shakespear lerinkine çok benziyor,lakin modeli duymadım hiç.Benim merek ettiğim eleman zeminden fişekleği yükseklik idi,onu da gayet açıklayıcı yazmışsın abi,teşekkürler
Erolcum senin ile paylşmaktan zevk duyarım.Aslında burası paylaşım yeri olduğundan bilgi isteyen arkadaşlarım lada paylaşmak benim icin balık tutmaktan daha zevkli.selamlar dostum.

ykmk
15-06-2007, 17:22
Tebrikler Rauf abi.Rapala resmini de atmışın saol...

freediver
15-06-2007, 19:50
Rauf Abi gercekten cok güzel baliklar ama o kücük Grida yi almasan daha iyiymis...

genc balıkcı tunahan
16-06-2007, 20:58
mükemmel balıklar tebrik ederim:helal:

gıracemi
16-06-2007, 21:29
rauf kaptanım güzel balıklar eline sağlık.. daha güzellerini yakalaman dileğiyle.. abime saygılar.. rastgelsin..

makalele
17-06-2007, 11:53
Rauf abi tebrikler.güzel balıklar.Turna dediğin balığın rapala,olta vs. ile alınabildiğini hiç duymamıştım.genellikle bırakma ağlarında çıkardı.(saroz körfezinde) ve adını da ıskamroz diye biliyorum. yerel olabilir. saygılarımla.RASTGELE

Hasan BALIKÇI
17-06-2007, 12:58
rauf abı tebrıkler balıklar güzel afıyetle yersın ınşallah.emeklı olunca oralara gelmeye çalışcam.nasıp olursa bekle abı .saygılarımla bol balıklı günler senle olsun rastgele :helal: :helal: :helal: :helal:

Rauf
17-06-2007, 17:10
Rauf abi tebrikler.güzel balıklar.Turna dediğin balığın rapala,olta vs. ile alınabildiğini hiç duymamıştım.genellikle bırakma ağlarında çıkardı.(saroz körfezinde) ve adını da ıskamroz diye biliyorum. yerel olabilir. saygılarımla.RASTGELE

Doğrudur genc hemşerim turna,ıskarmoz ve barakuda bunlar aynı familyadan balıklar oltayla değilde mesela biz burada kolyosa capari yaparken dipte bağzan oyalanırsak bunların kücüklerinden yani ıskarmoz cinsleri takılır capariye birde sırtıya atlıyor sahte ahtapot veya rapalaya selemlar.

mufi
17-06-2007, 17:47
Uuuuufffff
baba Raufffff
güzel balıklar hocam..

kartallı
17-06-2007, 21:38
tebrikler baba,paylaşım içinde ayrıca teşekkürler darısı alayımızın başına saygılar sevgiler...

discus
17-06-2007, 23:02
rauf abi tebrikler maşallah maşallah.....:helal: :helal: