Tüm Versiyonu Göster : arkadaşlar bu misina muhakkak çantanızda olsun
kartallı
18-06-2007, 23:44
arkadaşlar yeni bir misina aldım,inanın harika bir misina ve sizede tavsiye etmek istedim...ne malı olduğunu bilmiyorum fakat malzemeci arkadaşın tavsiyesi üzerine aldım ki iyi yapmışım...benki siglon misinadan şaşmazdım fakat artık onlarca lira ödemeyecem artık bir misinaya...misinanın adı kevlon oskar üzerinde kaplan resmi var...0.18mm. çekeri 6,95 kg. fiyatıda 3ytl...saygılar
gıracemi
19-06-2007, 02:23
tavsiyen için saol serdar abi alır bi deneriz.. rastgelsin.. allah keyifli avlarda kullanmayı nasip etsin.. abime saygılar..
arkadaşlar yeni bir misina aldım,inanın harika bir misina ve sizede tavsiye etmek istedim...ne malı olduğunu bilmiyorum fakat malzemeci arkadaşın tavsiyesi üzerine aldım ki iyi yapmışım...benki siglon misinadan şaşmazdım fakat artık onlarca lira ödemeyecem artık bir misinaya...misinanın adı kevlon oskar üzerinde kaplan resmi var...0.18mm. çekeri 6,95 kg. fiyatıda 3ytl...saygılar
serdar cım bir de fotografını koysaydın ne güzel olurdu. :)
Teşekkürler Serdar hemen adını not aldım.
serdar hocam teşekkürler...bide fiatı nedir nerden alınır çekerleri ne varsa biraz bu bilgilerdende bahsedebilirsen memnun olurum....
BİR SÜREDİR HAFIZASIZ VE SERT MİSİNALARI DENİYORUM. MAKİNADA HAFIZASIZ EL OLTASINDA SERT MİSİNADAN "EUROSTAR MISTRAL STRONG 0,40 mm 12,10 Kg" MEMNUN KALDIM. BİRDE PAHALI AMA KATALOKLARDA GÖRDÜM PİYASADA VARDIR SANIRIM KARBON TAKVİYELİ OLANLAR VAR İNCE VE ÇOK ÇEKERLİ ORTAMLARA ÇOK ELVERİŞLİ. DENEYEBİLİRSİNİZ.
araştırıcı
19-06-2007, 12:45
Serdar Bey:
Misina hangi amaçla kullanıldı? Makara? At-Çek?
Deniz? Tatlısu?
Ne tür balık yakaladınız? neler yaşadınız? Esnedi? Sertti? vs.
Kaç zamandır kullanıyorsunuz? 1 gün- 1 ay- 3 ay vs.
Nerden alınır? nasıl Alınır? vs.. Ayrıntı çooookk..
Aydınlatırsanız sevinirim..
Üzerinde yazana aldanmayacak kadar tecrübeliyim;) ;)
Rastgele..
Taygun KOCABIYIK
19-06-2007, 18:14
Serdar abi tavsiye için teşekkürler biraz daha detay verirsen seviniriz :)
Ayrıca konuyu misinalar bölümüne taşıdım.
serdar paylaşımın için teşekkürler.
makalele
19-06-2007, 19:09
abi tavsiyen için sağol.iyi mısina için bir çuval para veriyorduk. inşallah buluruz.
kartallı
19-06-2007, 20:51
Serdar Bey:
Misina hangi amaçla kullanıldı? Makara? At-Çek?
Deniz? Tatlısu?
Ne tür balık yakaladınız? neler yaşadınız? Esnedi? Sertti? vs.
Kaç zamandır kullanıyorsunuz? 1 gün- 1 ay- 3 ay vs.
Nerden alınır? nasıl Alınır? vs.. Ayrıntı çooookk..
Aydınlatırsanız sevinirim..
Üzerinde yazana aldanmayacak kadar tecrübeliyim;) ;)
Rastgele..
misina hangi amaçla kullanıldı?beden yapımında ve direk olarak el oltası olarak kullanıldı ayrıca dişli balık için şamandıralı oltadada kullandım gayette memnunum...deniz tatlı su? tabiki deniz fakat çok rahatlıkla söyleyebilirim ki bu misinayı tatlı sudada kullanabilirsiniz.çok esnek vede yumuşak bir misina alınca göreceksiniz...yaklaşık bir aydır kullanıyorum...çapari bedeni yaptım ve istediğim gibi abanıyorum ağır kurşunla banamısın demiyor...nerden alınacağı konusunda bir bilgim yok fakat benim malzemecimde var...zaten ben 0.18 mm bir misina aldım ve çekeri 6.95 kg. 0.20_ 0.25 yada 0.30 ne çeker siz tahmin edin...zaten malzemecimde serdar bu misina diğer malları rafa kaldırır dedi yakında ve bencede çok doğru söylüyor...sizde temin edebilirseniz bana hak verirsiniz...ayrıca bu misinayı at çek için makaranızada gönül rahatlığıyla sarabilirsiniz rapala yada meps kullanımında...belirtmiştim ama tekrar belirtmekte fayda var 100 m. sarılı makara fiyatı 3 ytl.ayrıca jumbo160 (ali abim) kendisi 1.90 boy 110 kg ağırlığında misinayı test ederken:)serçe parmağını baya bir derin kesti yinede koparamadı...saygılar
freediver
19-06-2007, 21:32
Serdar dedigin misina eminim iyidir...Bende Siglona cok para verdim taaki Viking i kesfedene kadar...
Ben Türkiyedeyken sürekli Viking kullanirdim...Ama su fosforlularindan ya da ultra stornglarindan degil...
Normal Viking turuncu reknli üstünde Mitsubishi yazacak....
Eger hala bulabiliyorsaniz tavsiye ederim
kartallı
19-06-2007, 22:33
Serdar dedigin misina eminim iyidir...Bende Siglona cok para verdim taaki Viking i kesfedene kadar...
Ben Türkiyedeyken sürekli Viking kullanirdim...Ama su fosforlularindan ya da ultra stornglarindan degil...
Normal Viking turuncu reknli üstünde Mitsubishi yazacak....
Eger hala bulabiliyorsaniz tavsiye ederim
cumhur kardeşim çok haklısın bende viking kullanıyordum 0.16mm zarganada özellikle çok iyi iş yapıyor bazen 8 m. sallamada beden yapıyorum hatta bazende balığın çok takım seçtiği zamanlarda çapari yapımında kullanıyorum beden olarak.hala takım çantamdada mevcut...zaten sanırım pelican ve viking aynı fabrikaya ait çünkü ikisininde sarıldığı makara birebir aynı...fakat bu kevlon oskar gerçekten çok güzel...0.30 mm den bu sene kırlangıç zamanı kullanmayı düşünüyorum...saygılar
araştırıcı
20-06-2007, 08:02
misina hangi amaçla kullanıldı?beden yapımında ve direk olarak el oltası olarak kullanıldı ayrıca dişli balık için şamandıralı oltadada kullandım gayette memnunum...deniz tatlı su? tabiki deniz fakat çok rahatlıkla söyleyebilirim ki bu misinayı tatlı sudada kullanabilirsiniz.çok esnek vede yumuşak bir misina alınca göreceksiniz...yaklaşık bir aydır kullanıyorum...çapari bedeni yaptım ve istediğim gibi abanıyorum ağır kurşunla banamısın demiyor...nerden alınacağı konusunda bir bilgim yok fakat benim malzemecimde var...zaten ben 0.18 mm bir misina aldım ve çekeri 6.95 kg. 0.20_ 0.25 yada 0.30 ne çeker siz tahmin edin...zaten malzemecimde serdar bu misina diğer malları rafa kaldırır dedi yakında ve bencede çok doğru söylüyor...sizde temin edebilirseniz bana hak verirsiniz...ayrıca bu misinayı at çek için makaranızada gönül rahatlığıyla sarabilirsiniz rapala yada meps kullanımında...belirtmiştim ama tekrar belirtmekte fayda var 100 m. sarılı makara fiyatı 3 ytl.ayrıca jumbo160 (ali abim) kendisi 1.90 boy 110 kg ağırlığında misinayı test ederken:)serçe parmağını baya bir derin kesti yinede koparamadı...saygılar
Serdar Bey:
Yukarıdaki sorularımda amacım: kullandığınız misinayı mininize etmek yada kötülemek değil, kendim ve diğer arkadaşların av metoduna uygun olup olmayacağını belirlemektir.
Başka bir amaç yada maksat gözetilmemiştir.
Selam Arkadaşlar ,misinalarla ilgili grup üyelerinin tecrübeleri ve düşüncelerini geçmiş mesajlarda bulabilirsiniz,bakmakta fayda var derim.
[Only Registered Users Can See Links]
Benim bilgim dahilinde daha öncede söylemiş olduğum gibi üreticilerin pazar kaygıları,misinaların Kg. çekerlerinde farklı değerlerin yazılmasına neden oluyor.Ancak sırasıyla Siglon ,Yozuri ve Shakespeare firmaların vermiş olduğu değerler ile yazılanlarla eşleşmektedir.
İyi halde iki haftada bir balığa gittiğiniz düşünüldüğünde ve bu sortilerin dörtte birinde ancak iyi bir balık denk geldiği varsayarsak ,3-5 ya da 10 milyonluk misina fiyat farkı ( ki altı ayda bir misina değiştirdiğinizi düşünelim) bence o güzelim balığı kaçırma riskine değmez,sevgilerimle
araştırıcı
20-06-2007, 09:46
Selam Arkadaşlar ,misinalarla ilgili grup üyelerinin tecrübeleri ve düşüncelerini geçmiş mesajlarda bulabilirsiniz,bakmakta fayda var derim.
Benim bilgim dahilinde daha öncede söylemiş olduğum gibi üreticilerin pazar kaygıları,misinaların Kg. çekerlerinde farklı değerlerin yazılmasına neden oluyor.Ancak sırasıyla Siglon ,Yozuri ve Shakespeare firmaların vermiş olduğu değerler ile yazılanlarla eşleşmektedir.
İyi halde iki haftada bir balığa gittiğiniz düşünüldüğünde ve bu sortilerin dörtte birinde ancak iyi bir balık denk geldiği varsayarsak ,3-5 ya da 10 milyonluk misina fiyat farkı ( ki altı ayda bir misina değiştirdiğinizi düşünelim) bence o güzelim balığı kaçırma riskine değmez,sevgilerimle
Teşekkürler Erol Bey:
Üzerinde yazılanların gerçek değerler olmadığına bende katılıyorum... Belli markalar satış kaygısı güderek bu tür hileler yapıyorlar.. Bazende 0.18 lik bir misina 0.25 lik olabiliyor.... (Çine giden bir arkadaşım bu konuda beni yeterince aydınlattı)
Bu nedenle arada bir yeni markalarada açık olmak şartıyla, helede büyük balık yada denizin armağan edeceği canavarları kaybetmemek adına tavsiye edilen ürünleri kullanmakta fayda var...
Selam ve saygılarımla...
freediver
20-06-2007, 22:39
Serdar dedigin misina gercekten 3 milyona bedava... en iyisi ben geldigimde onlardan 10-15 tane alayim....
Burada 1000 metresi 15 € ya misinalar var ama catir catir kopuyo....Burada hem iyi hem ucuz diye birsey yok...en azindan ben bilmiyorum...
Iyiler herzaman pahali....
Simdi Daiwa nin Samurai diye bir misinasini buldum 200 m. 4,99€ bakalim nasil....
Sevgili Cumhur,
" hem iyi, hem ucuz,hem çabuk,hem güzel,hem dayanıklı olsun " gibi kavramlar zaten biz Türk lere mahsus bir durum.Ürünlerin maliyetleri malzeme,işçilik, amortisman ve işletme giderlerinden oluşur.Ucuz ürün,pahalı ürüne göre ancak şirketlerin otomasyonuna ve işletme giderlerine göre bir fiyat indirimi söz konusu olabilir.Bugün bazı firmalar hariçinde bir çoğu imalatlarını Çin e taşımışlardır. İmalatçıların gerek işçilik gerekse otomasyon konusunda maliyetleri bakımından birbirlerinden pek bir farkları kalmamıştır.Bu yüzden kullanılan hammaddeler, fiyatları etkileyen en önemli unsur olarak karşımıza çıkmaktadır.Pazarda isim yapmış olanlar arge çalışmalarını ve isim hakları ile ürünlerini ucuzlardan haklı olarak biraz daha yüksek fiyatlara pazarlamaktadırlar.Ancak fiyat farklılıkların asıl kaynağı birinci elden sonra ikinci ve üçüncü ellerdeki garip artışlar, tabiri cahilse kaktırabildikleri fiyatlarla bunları tüketicilere sunmaktadırlar.
Satın almak istediğiniz Marka ve modellerde avrupa fiyatları ile kıyasladığınızda %20-30 gibi bir artış var ise (ki sürüme bağlı bir durumdur) normaldir,sevgilerimle
kartallı
21-06-2007, 20:49
arkadaşlar yaşım 33 olmasına rağmen bunun 20 senesini kartalda amatör balıkçılık yaparak geçirdim,hatta size diğebilirim ki yıl 365 günse ben 200 gününü rahat balıkta geçirmişimdir...elimden çok farklı misinalar geldi geçti kolay beğenmeyen biri olarak bu misinanın fiyatıyla direk olarak benimde kafamda bazı arkadaşlar gibi sorular oluşmuştu hem iyi hem ucuz fakat gelgelelim öyle değilmiş...sürekli siglon ve ayarında misina kullanan biri olarak bu misinayla kıyasladığımda bu misinanın çok daha iyi olduğu kanısına vardım...ve benim hoşuma giden bir şeyide sizlerle paylaşmak istedim sorun bundan ibaret,isteyen alır dener istemeyen denemez,fakat denemedende polemiğe girmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum.rastgele,saygılar
araştırıcı
24-06-2007, 19:48
arkadaşlar yaşım 33 olmasına rağmen bunun 20 senesini kartalda amatör balıkçılık yaparak geçirdim,hatta size diğebilirim ki yıl 365 günse ben 200 gününü rahat balıkta geçirmişimdir...elimden çok farklı misinalar geldi geçti kolay beğenmeyen biri olarak bu misinanın fiyatıyla direk olarak benimde kafamda bazı arkadaşlar gibi sorular oluşmuştu hem iyi hem ucuz fakat gelgelelim öyle değilmiş...sürekli siglon ve ayarında misina kullanan biri olarak bu misinayla kıyasladığımda bu misinanın çok daha iyi olduğu kanısına vardım...ve benim hoşuma giden bir şeyide sizlerle paylaşmak istedim sorun bundan ibaret,isteyen alır dener istemeyen denemez,fakat denemedende polemiğe girmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum.rastgele,saygılar
Serdar Bey:
Anlatmış olduğunuz misinayı nereden aldınız, bize bir telefon numarası verebilir misiniz? Birkaç tane denemek için isteyelim dedik.... Adana da ve çevrede sorduk ama bulamadık....
Selamlar, Rastgele...
Reklam olmaması için size bu maili özelden atmıştım..... Sizde özele cevap yazarsanız sevinirim...
Teşekkür ederim...
BLACK SHARK
21-07-2007, 02:18
Son dönemde birco misina cikti ama misina alirken türüde cok önemli.Deniz misinasi tatli suda kullanilabilir ama tatlisu misinasi denizde asla.
kartallı
26-08-2007, 18:45
arkadaşlar bu misina arman av firmasının kendi ithalatıdır... arkadaşın adı cem kendisiyle konuştum isteyen olursa gönderebiliriz dedi...telefonuda o536 337 97 95 saygılarımla....
Resmi bu
ünalmusa
27-08-2007, 16:28
demekkı ben omerlı barajın da kullandıgım mısıneyle pendık sahılınde ıstavrıt alamıyorum cok sagol
tşkler tavsiye için ama int. de rastlayamadım bu misinaya. siz nereden temin ettiniz?
Kartallının dediği doğru ben gecenson bahar izmitte bir malzemeciye gitmiştim ondan 6-7 cm lik rapalalar icin kullanabileceğim sağlam bir misina istedim bana fiyatı cok makul (3 ytl)olan bu misinayı verdi cekeri cok yüksek ve tam aradığım kalitede olduğunu kullandığım zaan anladım makaranın üstündeki resim değişik olmasına rağmen markası aynı marka.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Arkadaşlar resimdeki misinanın 0.30 ölçüde çekeri 14 kg ,aso d.s.ten bile fazla,fiyatı makul görünüyor.Lakin birçok marka Türkiye piyasasına girdi,çok kaliteli misinalarda geldi .Markaları hangi ülkelerinürettiğine bakmak lazım.Kevlon polonya malı ağırşartlar için üretilmiş bir çok serisi olan fakat özellikle tatlı su için üretilmiş sağlam bir misina hatta bir çok modeli e baydada satılıyor.Kullandığımız misinanın devamlılığınıda , üretim tarihinide ,ithal edenide hep araştırmak lazım.Bende erol bey gibi düşünüyorum biraz pahalı ama uzun ömürlü , kendini ispat etmiş misinalardan yana tercihim.Yoksa ucuz kullanışlı misina çok krokodil mesela,rodex japon malı tatlısuda kullanıyorum çok sağlam ve cazip fiyatlı.Denizdede asso ve siglon.Bulabilirseniz tornado yu deneyin mükemmel.
evet bencede cevat bey haklı. ben tatlı suda [Only Registered Users Can See Links]
tuzlu suda [Only Registered Users Can See Links] kullanıyorum ve herkese tavsiye ederim
Arkadaşlar bu misinayı izmirde aradım bulamadım..
Eğer izmirde alan varsa aldığı yeri öğrenmek istiyorum?
Yazarsanız sevinirim...
nefis bir paylaşım olmuş. Misina alınırken aktardığın bu veriler mutlaka herkes tarafından dikkate alınacaktır. Şahsım adına çok çok teşekkürler.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.