genc balıkcı tunahan
19-06-2007, 08:46
tırıvırının hem yararları hemde zararları vardır;)
YARARLARI
1-etraftaki çalıyı çöpü vb şeyleri toplar
2-takılmış ve kopmuş oltalar akıntı veya balıklar sayesinde kurtulur ve ortalık yerde durur tırıvırı bunu toplar
3-insanlar arsındaki bağı kuvvetlendirir örn birinin oltası takılıp koptu başka birisi tırıvırıyı oltanın takıldığıyere atar ve oltayı kurtarıp adama verir
ZARARLARI
1-suda yaşayan tüm canlıların(balık kaplumbağa samur vb)hayatını sonlandırır
2-oraya buraya takılıp suda hiç bozulmayarak balıklar vb. canlılar hamileyken takılır ve ölür
3-insanlar arsında kavgaya neden olur birinin iğneli oltasına büyük bir balık takıldı çekerken tırıvırıya karıştı herşey karman çorman oldu ve iğneli oltası olan adam o benim balığım diyor ve diğeri itiraz ediyor adamlar birbiriyle kavga ediyor
TIRIVIRI HER ZAMAN ZARALI DEĞİLDİR AMA GENELDE ZARARLIDIR
YİNEDE TIRIVIRI KULLANMAYIN!!!
hepinizin yorumlarınızı bekliyorum
RASTGELE!!!
YARARLARI
1-etraftaki çalıyı çöpü vb şeyleri toplar
2-takılmış ve kopmuş oltalar akıntı veya balıklar sayesinde kurtulur ve ortalık yerde durur tırıvırı bunu toplar
3-insanlar arsındaki bağı kuvvetlendirir örn birinin oltası takılıp koptu başka birisi tırıvırıyı oltanın takıldığıyere atar ve oltayı kurtarıp adama verir
ZARARLARI
1-suda yaşayan tüm canlıların(balık kaplumbağa samur vb)hayatını sonlandırır
2-oraya buraya takılıp suda hiç bozulmayarak balıklar vb. canlılar hamileyken takılır ve ölür
3-insanlar arsında kavgaya neden olur birinin iğneli oltasına büyük bir balık takıldı çekerken tırıvırıya karıştı herşey karman çorman oldu ve iğneli oltası olan adam o benim balığım diyor ve diğeri itiraz ediyor adamlar birbiriyle kavga ediyor
TIRIVIRI HER ZAMAN ZARALI DEĞİLDİR AMA GENELDE ZARARLIDIR
YİNEDE TIRIVIRI KULLANMAYIN!!!
hepinizin yorumlarınızı bekliyorum
RASTGELE!!!