Tüm Versiyonu Göster : ALANYADA Balık Günleri 2007-7
18-6-2007 sabahı sırtı avı icin saat 5 suları limandan ayrıldım deniz kaba dalgalı ve kıyı şeridi ceşitli poşet,ot vs ile kaplı olduğunu cıktıktan sonra fark ettim ama yinede devam ettim sol tarafa 7 cm lik daiwa yeşil sırtı olan bir rapala diğer taraftan da roglou lu el sırtısını saldım yolda bir melanür aldım ama gerek rapala gerekse silikon yem devamlı poşet ve ot topladığından ve kaba dalga tehlikesinde olduğum icin kıyı yapamadım ve o gün iptal ettim ertesi gün hava daha müsaitti bu sefer her iki taraftan rapala bıraktım güzel bir av günü oldu lakin kameraya cekmek teknik bakımdan mümkün değildi hem balık yakalamak hem rapala salmak hemde tekne idere etmek icin üc elim olması lazım geldiği allahta sadece:( iki tane verdiği icin kameradan vaz gectik:) her keze selam ve sevgiler.
JqE5UuvlL-o
Taygun KOCABIYIK
20-06-2007, 18:17
Rauf abim neler yapmışsın öyle sen avlan kameraya ben çekerim seni :D
Tebrikler umarım daha irileri denk gelir.
Hasan BALIKÇI
20-06-2007, 18:31
tebrıkler rauf abıııı.:helal: :helal: :helal:
canakkale
20-06-2007, 19:12
rauf abicim herseyden önce ellerine saglik cok ama cok güzel bir calisma olmus masmavi denizi ve o muhtesem baliklari görünce ta buralardan icimden birseyler kopuyor sana tekrardan rastgelsin baska calismalarini bekliyoruz.
gıracemi
20-06-2007, 20:35
hey yafrım hey be :D ne güzel balıklar onlar rauf kaptanım ellerine sağlık.. sonda yaptığın duayada amiiin güzel abim.. allah torununada o güzelim balıklardan tutmayı nasip etsin...
freediver
20-06-2007, 20:43
Rauf Abi tebrikler gercekten güzel bir baliklar....
Abi sana gerci biraz uzak ama eger bir gün oradan gecersen mutlaka dedigim yere bir git.
Abi ben 2000 yilinda Alanya da Botanik otelde dalgic olarak calisiyordum ...o bakimdan oralari biraz bilirim...
Abi Botanik Otelden ya da Karaburundan Manavgat tarafina dogru kiyidan en fazla 200 metre aciktan 5 mil kadar git orada resiflerler var... yukaridan bakinca gözüküyor...Böyle tarif etmesi gercekten zor koordinatlar bizim gps de kayitliydi... ama hatirlamiyorum... ama bir arkadasi arar sorarim....
O dedigim yerde 10-15 kiloluk orfozlar, dev iskarozlar ve sinagritler var.
En iyi zaman eylül ekim dönemi oraya gelinceye kadar zaten sen livarini 2-3 kiloluk lambuka ve toriklerle doldurursun...
abi rapala mapala hikaye... kullanacaksan melanur icin 3 ya da 5 digerleri icin 7 ya da 9 cm. lik beyaz köpek baligi ragot kullan...
ben dalisa giderken teknenin arkasindan hep atardim...
selamlar
Çok güzel balıklar yakalamışsın Rauf abi tebrikler.Devamına...
rauf abi tebrikler.....:helal: :helal:
Rauf abi içtenlikle tebrik ederim,hem harika balıklar yakalamışsın ,hem de bu güzel avı bizlerle paylaşabilmek adına hakikatten de emek harcamışsın sağolasın abi,yeni avlara rastgele.
Dost çekim Tekniğin çok Ilerledi. Balikçiliktan Yana Olan Maharet Buradada Kendini Gösterecek. Mubarekleri Tepside Resimlediğin Için Teşekkürler. Torun Sa Harika . Dilerim Beraber Sirti çektiğin Günlerde Olur. Sevgilerimle.
genc balıkcı tunahan
21-06-2007, 09:19
tebrikler rapalanın resmini koyabilir misiniz???
çok güzel balıklar afiyet olsun
isk_ender
21-06-2007, 09:32
rauf abi gerçekten harika bi çalışma.. belgesel tadında.. harika mesajlar içeriyor..bir an kendimi teknede hissettim..sana bi dümenci bide kameraman lazım sen o zaman yabancı av belgesellerini ezer geçersin..devamını sabırsızlıkla bekliyorum....... rasgele üstat.....
Rauf hocam, senin çalışmalarının ''fanatik bir takipçisi'' olarak; büyük bir haz ile seyrettim....Dışardan bakıldığında çok basit gibi görünen bu tür paylaşım amaçlı çalışmalarının ''insanın bilgisayar başında '' ne kadar çok vaktini aldığını bildiğim için; bir kez daha eline ve emeğine sağlık diyorum....:helal: :helal: :helal:
İshak kardeşim hani bi söz vardır herkeze verir talkımı kendi yutar salkımı ben biraz o durumdayım tekne icin bir fotoğraf makinesi ayağını bir elim varıpta yapamadım özür.
bütün arkadaşlarıma yanıtları ve tavsiyeleri icin teşekkürler.bu av icin kullanılar rapala tipleri ve resimleri icin yakında bir mesajım olucak .cumhur sende şu köpek balığı ragotunu bu konu icinde musait bir zamanda ekle her arkadaşıma bol balıklı günler dilerim.
freediver
21-06-2007, 20:34
Selamlar
Arkadaslar Rauf Abi ye önerdigim köpek baligi ragotlar bunlar....
Ben hep bunlarin beyazini kullanirdim....Bunlarda iyi avcidir kesin ama denemedigim icin birsey söyleyemiyorum...
[Only Registered Users Can See Links]
kartallı
21-06-2007, 20:58
rauf amca tebrik ederim balılar ve paylaşımın için...saygılar sevgiler
Selamlar
Ben hep bunlarin beyazini kullanirdim....Bunlarda iyi avcidir kesin ama denemedigim icin birsey söyleyemiyorum...
evet şimdi tanıdım benim kullandıklarımda bunlara benziyor ama yuvarlak vucutlu teşekkürler.
kartallı
21-06-2007, 22:39
Selamlar
cumhur özellikle bu ragotların SG modeli çok iyi iş yapıyormuş levrekte...deneyen arkadaşlarım söylüyor farklı illerden...artık ne kadar yalan ne kadar doğru bilmiyorum...sg modelide sanırım alttan ikinci olsa gerek tariflerine göre...saygılar paylaşım içinde teşekkürler.
Tebrikler Rauf abi,çıktığına değmiş doğrusu,lakin senin gibi usta bir adamın mutlaka fotoğraf makinesini mini bir tripota takıp onuda kaptan köşküne avı çekerken izlenebilecek bir açıyla monte eder:)
freediver
22-06-2007, 00:31
cumhur özellikle bu ragotların SG modeli çok iyi iş yapıyormuş levrekte...deneyen arkadaşlarım söylüyor farklı illerden...artık ne kadar yalan ne kadar doğru bilmiyorum...sg modelide sanırım alttan ikinci olsa gerek tariflerine göre...saygılar paylaşım içinde teşekkürler.
Serdar SG nedir bilmiyorum...ALtan ikinci modelde digerleriyle ayni gibi geldi bana ama vardir elbet bir fark.
Benim kullandigim beyaz olan tekneden sirti icin..Palamut,Lambuka ve melanur icin cok uygun..digerleri bilemiyorum...
Levrek icinse hicbir fikrim yok..Cünki levrek cok garip bir balik 1 saat önce atladigi yeme 1 saat sonra atlamiyor...Ama üsenmeden denemek lazim...
Ben levrege siyah ustunde kirmizi serit olan 12 cm. lik kurtlardan kullaniyordum...Sabah gün isimadan 1 saat önce daha verimli oluyor...
Tebrikler Rauf abi,çıktığına değmiş doğrusu,lakin senin gibi usta bir adamın mutlaka fotoğraf makinesini mini bir tripota takıp onuda kaptan köşküne avı çekerken izlenebilecek bir açıyla monte eder:)
dün uğraştım yaptım erol kardeşim birde uzak tan kumandası olsa :artist: güzel olucak hani kayda başladık bi saat vurmadı kapattım yerime oturdum güm balık bindi:hıııı: ne olucak şindi!!:dans:
Bu avda kullandığım raglou ve rapala tipleri.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
yukardaki rouglo nu en attaki tipinin yeşil,kırmızı,beyazı kullanıldı şimdide şeffaf simli kullanıyorum yakaladığı balıklar kırmızı melenur diğer renkler tral balığı icin.
5.5 cm
bu ufak rapala 6 cm kadar tral ve melanur aldı gecensene lüferde almıştır.
yukardaki 7cm lik rapala ile turna alındı gecen sene acıkta palamutta aldı son avda balon balığının atlamasıyla hasar gördü yenisi ısmarlandı.(yeşil renkli olan)
son olarak bu avda kullandığım pelikan 7 cm lik rapalanın 1 nr lı renk te olanı turna ve yazılı aldı selamlar
Taygun KOCABIYIK
22-06-2007, 18:52
Rauf kaptanım balon balığı senin rapalayı salatalık sanıp doğradı galiba :D
Onur GÜNER
23-06-2007, 12:10
Abi çok güzel av olmuş. Seninle oltaya çıkmak gerek bir gün belki birşeyler kaparım senden. Çok keyiflidir. Balıklar harika. Yazılı biraz siyah oluyor ama. Etini limonlu suda bekletirsen bembeyaz olur...
Sevgiler...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.