PDA

Tüm Versiyonu Göster : Leziz Buğulamam...

lambukas
04-07-2007, 19:22
Orta boy levrek,sarpa,mırmır,lahos,orfoz,akya,kefal...vs.ki şi sayısına göre artık boyu size kalmış.
2 adet havuç
1 adet limon
1 adet orta boy patetes
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy domates
Bir veya iki yaprak defne yaprağı
biraz ( yarım cezve kadar)çekilmemiş karabiber
2-3 diş sarımsak
istege bağlı biraz kekik
biraz tereyağı
200 ml krema (tercihim pınar)
en az 2 adet ekmek:) yemek için..:deli:
rende havuçları ve halka halka doğradığımız limonu bir tencereye koyuyoruz sonra patetesi,domatesi,soğanı,sarımsağı dörde bölüyoruz onlarıda tencereye koyuyoruz karabiber defne yapraklarını ve tereyağınıda koyduktan sonra biraz su ilave edip kaynayana kadar haşlıyoruz ama kısık ataşte....Hepsinin tadı bi harmanlansın diye kaynadıktan sonra suyunu süzüyoruz ve hazırladığımız balıklarımızı derinca bir fırın tepsisine koyuyoruz ve tepsinin içine süzdüğümüz malzemeleri koyuyoruz aldığı kadar...sonra süzdüğümüz suyu su baradağının yarısı kremayla karıştırıyoruz(sevenler birazdaha fazla olabilir) karıştırdığımız kremayı balıklarımızın üzerine kaplıyacak kadar döküyoruz sonra fırında balıklarımız pişene kadar bekliyoruz (kaşar rendesi seven arkadaşlarım üzerine bu aşamada kaşarı koyup fırında kaşarlar eriyene kadar bekleyebilir ama ben tavsiye etmiyorum çünkü yağ yapar:)..
Balıkların hazırlanışı ise temizlediğimiz balıkları yıkadıktan sonra kuruayıp tuzluyorum ve 15 dakika kadar bekletiyorum sonra direk fırına ....

AFİYET OLSUN..
umarım beğenirsiniz ben bayılıyorum desem yeridir...her balığa uyarlanabilir sardalya,hamsi ve istavritte denemedim....

discus
04-07-2007, 20:46
eline sağlık hocam bi deneyelim bakalım nasıl olacak...

lambukas
16-07-2007, 15:12
dayanamadım yaptım gene buğulamayı kesinlikle on numara bi lezzet bu yemek avlanmıştır büyük bir afiyetle ...:) darısı siz değerli lezzet avcılarının başına...:) bir dahaki sefere çözünürlüğü düşürecem arkadaşlar özür...
[Only Registered Users Can See Links]

Taygun KOCABIYIK
16-07-2007, 18:03
Selçuk abi acaip güzel bir görüntü oluşmuş inan ağzımın suları aktı değimi gerçek oldu :)
Çözünürlük konusunda ise tek sorun geç açılması forum otomatik olarak boyutunu ufaltıp gösteriyor yüklendikten sonra. Geç açılmaması amacıyla çözünürlüğü 800X600 yaparsak tam süper olur :)

nevzat
16-07-2007, 20:10
Selçuk karnım tok olmasına rağmen müthiş canım çekti valla,işlerimin yoğunluğundan bu ara balığada gidemiyom ama tedbirliyim kipadan kağıt oltayla tuttuğum kültür çupralarının bi kısmını bu şekilde yapayım bari,teşekkürler kardeşim.

ykmk
16-07-2007, 23:30
NEvzat abiye katılıyoru Selçuk abi.Karnımın kusma alarmı verdiği bir seviyede şişmiş olmasına rağmen acayip canım çekti benim de...:)
Tarif için çok teşekkürler...
Herkese rastgelsin ki böyle güzel tarifleri gerçek edebilelim...
Saygılar...

BLACK SHARK
17-07-2007, 07:23
ohhhh selcuk valla cok Lezzetli gözüküyor ve mutlaka lezzetlidirde :helal: :helal: :helal: ..bakalim birde ben deneyim tarifene göre , resimde tam olmus Porsion gibi önümüzde kocaman :D :D eh hadi afiyet olsun sana , fazla konusursam Klavye sualtinda kalacak ... agzimin sulari akti :deli: :deli:

selamlar -rastgelsin

lambukas
17-07-2007, 10:49
Asıl bu tarz buğulamayı Kaş'ta lahos ile yapıyorlarmış ve çok daha lezzetli olduğunu söylüyorlar ama daha oltama bi lahos takılmadi ki ...:) hepinize afiyet bal şeker olsun arkadaşlar....

iesencan
17-07-2007, 18:32
Selçuk harikasın abicim.İnşallah bir gün bende denizde balık tutma şansına nail olurumda, senin tarifinle yapar ve yerim.Eline koluna sağlık.

lambukas
17-07-2007, 19:28
Selçuk harikasın abicim.İnşallah bir gün bende denizde balık tutma şansına nail olurumda, senin tarifinle yapar ve yerim.Eline koluna sağlık.

İsmail abi teşekkür ederim.İnşallah tayininiz güzel bir sahil kasabasına çıkarda bol bol deniz balığı tutarsınız...rastgelsin abi

Amatör İstanbullu
03-10-2007, 01:04
Selçuk
Buradanda çok güzel gözüküyor gerçekten.
Ellerine sağlık.
Afiyet olsun

ünalmusa
06-10-2007, 15:31
cok guzel ya yapanın elıne koluna sağlık gorunce yemıs kadar olduk sagolasın

poga
25-06-2008, 00:29
hakikaten mükemmel bir görüntü,yanlız benim bir sorum olucak,fırına koyduğumuz balıklaarın yanına malzemeleri koyuyoruz,süzüzlen ve kremayla karıştırılan suyu balıklarla birlikte pişmeye mi gönderiyoruz yoksa malzelemerle balıkları pişirip karışımlı suyu piştikten sonra mı ekliyoruz,yardımcı olursanız sevinirim...

poga
25-06-2008, 00:44
[QUOTE=poga;53330]hakikaten mükemmel bir görüntü,yanlız benim bir sorum olucak,fırına koyduğumuz balıklaarın yanına malzemeleri koyuyoruz,süzüzlen ve kremayla karıştırılan suyu balıklarla birlikte pişmeye mi gönderiyoruz yoksa malzelemerle balıkları pişirip karışımlı suyu piştikten sonra mı ekliyoruz,yardımcı olursanız sevinirim..sanırım harmanlanan suyla beraber atılıyor,arkadaşın biri fotoğraf çemiş su miktarı oldukça fazla,peki fırında o harmanlanan su bitmiyor mu:):):):)

lambukas
25-06-2008, 13:39
[QUOTE=poga;53330]hakikaten mükemmel bir görüntü,yanlız benim bir sorum olucak,fırına koyduğumuz balıklaarın yanına malzemeleri koyuyoruz,süzüzlen ve kremayla karıştırılan suyu balıklarla birlikte pişmeye mi gönderiyoruz yoksa malzelemerle balıkları pişirip karışımlı suyu piştikten sonra mı ekliyoruz,yardımcı olursanız sevinirim..sanırım harmanlanan suyla beraber atılıyor,arkadaşın biri fotoğraf çemiş su miktarı oldukça fazla,peki fırında o harmanlanan su bitmiyor mu:):):):)

slm.sebzeleri hasladıgımız suyu baska bir kaba alıp krema ile yavas yavas karıstırıyoruz ama burda dikkat edilmesi dereken kremanın kesilmemesi için sebzelerin suyundan az mıktar ile kremayı alıştırarak karıstımak sonra sebzeleri de balığın yanına yerlestırıp kremalı suyu uzerine döküyoruz ve dogru fırına ondan sonra parmaklara dikkat..:)
balığı ciğ bir sekilde tepsiye koyuyoruz balık fırında pişicek.. afiyet olsun...

Taygun KOCABIYIK
26-06-2008, 17:51
Selçuk abi hiç görünmüyorsun inşallah bir problem yoktur. Arada bir göster kendini abi karabatakları geçtin :)

hasanova
26-06-2008, 18:33
dayanamadım yaptım gene buğulamayı kesinlikle on numara bi lezzet bu yemek avlanmıştır büyük bir afiyetle ...:) darısı siz değerli lezzet avcılarının başına...:) bir dahaki sefere çözünürlüğü düşürecem arkadaşlar özür...

Offf bu ne görüntürüdür üstadım ellerine sağlık :)

lambukas
06-07-2008, 10:20
Selçuk abi hiç görünmüyorsun inşallah bir problem yoktur. Arada bir göster kendini abi karabatakları geçtin :)

tayguncum slm evet karabatakları geçtim valla:) malum yaş kemale erdi artık dügün dernek zamanı:)evlilik hazırlıkları içersindeyim agustos 9 da dünya evindeyim inşallah.e bi taraftan hazırlık bir taraftan iş sıkıştırıo nete zaman kalmıo desem yeridir yakında damlarım...bütün arkadaşlara bol kepçe rast gelsin...:)

Taygun KOCABIYIK
06-07-2008, 11:18
Demek bir neferini daha kaybediyor bekarlar ordusu :D
Hayırlısı olsun abi kolay gelsin hazırlıklarda. Bayanlarla uğraşmak biraz zordur :)

Anıl ÜNALAN
06-07-2008, 13:12
HayırLısı oLsun be seLçuk abi :) Tamamına erdirsin.

BekarLığının gitmesi adına üzüLdüm ama hayatını birisiyLe birLeştirmen mutLu etti hepimizi :)