Tüm Versiyonu Göster : 70 milyon bugün Ülkemizi yönetecek
BLACK SHARK
22-07-2007, 09:26
Selam Arkadaslar --
Beklenen gün geldi 23 .dönem Milletvekili secimi icin 42 milyon Vatandasimiz sandik basina gidiyor .
Tüm TÜRKIYE CUMHURIYETI Vatandaslarina hayirli ugurlu olsun dileklerimle .
selamlar
Taygun KOCABIYIK
22-07-2007, 09:28
İlk kez oy kullanacak olmanın heycanıyla sandık başına gitmen üzereyim :)
Başımıza en iyisinin gelmesi dileği ile.....
İnşallah daha iyisi olur !.
Vatan millet için en hayırlısı olsun inşallah.
İnşallah daha iyisi olur !.
Olan oldu Muvaffak abi.Satılmaya devam...
malesef bazılarımız üzüldü, bazılarımız sevindi.
ancak herkesin şunu söylemesi yerinde olur. demokrasi herkesin fikrine saygı duyabilmektir. çoğunluk bu şekilde düşünüyorsa saygı duymak gerekir.
AKP seçimi büyük ezici üstünlükle kazanmış ve hükümet etmeye hak kazanmıştır. kendisine verilen bu görevi layığıyla yerine getirmeye çalışmalı var olan sorunları bir an önce çözmek için elinde bulunan üztünlüğü en iyi şekilde kullanmalıdır.
diğer partiler ise kendilerine verilen muhalefet etme yetkisini layığıyla kullanmalı ve ülke yararına uygun olmayan gelişmeleri durdurmak için gerekli müdehaleleri zamanında yapmalı, ancak hiç bir zaman halkı arkasına almamalı demokratik yöntemleri terketmemelidir. bunun için gerekli fırsat kendilerine verilmiştir.
geçtiğimiz dönemde malesef CHP bu görevi layığıyla yerine getirememiş ve bu nedenlede yine (Baykala rağmen) muhalefet partisi konumunda kalmıştır.
son söz olarak söylenecek tek şey şudur; iyi bir siyasetçi, eğitmen olabilirsiniz, ancak iyi bir lider olamayabilirsiniz. Sayın Baykal size ulaşacağını sanmıyorum ama iyi bir lider malesef değilsiniz. hem muhalefet görevini yerine getiremediniz hemde kitleleri arkanızdan sürükleyemediniz. sandınız ki laiklik elden gidiyor velvelesi ile tüm türkiye size oy verecek. evet verdik size rağmen verdik ama sadece bizim verdiklerimiz yetmiyor. tüm halkı malesef kucaklayamıyorsunuz.
Lütfen artık geri çekiliniz ve geçlere sizden daha iyi liderlere yol açınız. sizin göreviniz artık onlara akıl hocalığı yapmaktan öte geçemez.
freediver
24-07-2007, 01:19
Kivanc Abi bu sahsiyet meselesi!
Sayin Agar yolun sonunu gördügü an sonuclarin netlesmesini beklemeden kendine yakisir bisekilde istifa etti.
Sayin Baykal ise artik tamamen maymun oldu.Artik millet onu yolda görünce fistik atmaya baslar.
Hatta ilk fistigi atan Erdogan olmus.
"Siz gidin Istanbul'a mendil acin" demis
Koptum gülmekten :D
iesencan
24-07-2007, 09:32
Cumhur doğru söylüyorsun abicim.Onun yerinde kim olsa başarılı olurdu.Bu konuyu Bazı abilerim ve arkadaşlarımla da tartışmıştık, Onun yerine Mustafa SARIGÜL olsa idi, seçim daha başka olurdu diye düşünüyorum.Baykal da eğer Ağar gibi onurlu ise istifa eder ve bırakır gider, Tabii biraz onuru var ise?
isk_ender
24-07-2007, 18:15
benim düşüncem,baykal gibi bi şahsiyet CHP nin başında olduğu sürece halktan asla oy alamaz,sadece tabandan gelen oylarla sınırlı kalır kanısındayım,DSP vekilleri guruplarını kurup çıktığında dahada traji komik bi hal alıcak,baykal 4 kez seçimlerde hüsrana uğrayıp hala istifa etmiyorsa bunun tek adı koltuk sevdası olsa gerek diye düşünüyorum,zaten siyasi görüşü çamur at izi kalsın,zaten t.erdoğanın bir sözü var ^^BAYKALIN CHP NİN BAŞINDA KALMASI BİZİM İÇİN DAHA HAYIRLI^^ sanırım bu herşeyi dahada netleştiriyor...
Yukarda kıymetli arkadaşlarımın yazdıklarına aynen katılıyorum 25-7-2007 tarihli Sabah gazetesi köşe yazarı Aydın Ayaydının bir yazısını ekliyorum.
Cumhurbaşkanlığı kimin hakkı?
AK Parti ilk seçim döneminde hükümeti kurmaya demokratik açıdan hak kazanmıştı .
Ancak AK Parti, din eksenli Milli Nizam, Milli Selamet, Refah ve Fazilet Partilerinin devamı olarak algılandığı için toplumun büyük çoğunluğu AK Parti iktidarına kuşku ile bakıyordu.
Geçen AK Parti iktidarı nın cumhurbaşkanı seçme konusundaki tavrı haklı olarak tereddüt ve itirazlarla karşılaştı. Bu açıdan AK Parti'nın demokratik bir güven tazelemeye ihtiyacı vardı. Bu güven tazeleme 22 Temmuz seçimleriyle gerçekleşmiştir.
22 Temmuz seçimlerinden önce Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda söylenen her türlü söz, eleştiri ve tutum 23 Temmuz itibariyle geçersiz hale gelmiştir .
Hiç kimse 22 Temmuz sonuçlarını göz ardı ederek cumhurbaşkanı seçimi konusunda söz söyleme hakkına sahip değildir. 22 Temmuz'da halk, iktidar partisinin oylarını yüzde 50 artırmıştır. Halk yeni dönemde oluşacak parlamentonun cumhurbaşkanını da seçeceğini göz önüne alarak oyunu kullanmıştır.
Halkın AK Parti'ye bu denli yüksek oranda artan güven desteği göz ardı edilemez. Böylece AK Parti'nin ilk dönemdeki iktidarında, AK Partili milletvekillerinin cumhurbaşkanı seçmesine yönelik eleştiri ve itirazlar da bizzat halkın oyları ile geçersiz hale gelmiştir.
Demokratik bir ülkede, demokratik standartlarla yaşayacaksak, ikinci kez ve daha yüksek oy oranı ile seçilen AK Parti'nin cumhurbaşkanı seçebilme hak ve yetkisini olduğunu düşünüyorum . TBMM'de çoğunluğu oluşturan AK Parti'nin, anayasal şartları taşıyan herhangi bir adayı cumhurbaşkanı seçmeye hak ve yetkisi vardır. Anayasal koşullar dışında başka bir koşul aramanın demokrasi ile bir ilgisi olamaz.
Bana göre, başta AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere anayasal koşulları taşıyan her AK Parti'linin cumhurbaşkanı adayı olmaya ve seçilmeye yüzde yüz hakkı ve yetkisi mevcuttur. Bunu kabul etmek de 22 Temmuz seçimleri sonrası artık bir demokratlık ölçütüdür. Eğer demokrasiden bahsedilecekse başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere anayasal koşulları taşıyan herhangi bir AK Partilinin seçilebilmesini içimize sindirmemiz ve buna saygı göstermemiz gerekir. Türk demokrasisine yakışan tutum budur.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.