PDA

Tüm Versiyonu Göster : ayvalık

social
30-07-2007, 16:29
arkadaşlar merhaba ben 10 gunluk yıllık ızınımden kullanarak ayvalıktakı bir yazlıga gidecegim sizlerden ricam orada ne tur balık olur ve nasıl yakalayabılırım kısaca anlatabılırmısınız.Levrek veya çupra yakalamak istiyorum ama sahte yemlerle falan yakalanabılırmı kıyıdan avlanacagım.Olta makına kamış falan hepsını sıfırdan alacagım tavsıyyelerını beklıyorum teşekkurler

discus
30-07-2007, 19:08
öncelikle aramıza hoşgeldiniz.imza ayarlarınızı tamamlarsanız size hitapta dahada kolaylık çekeriz.size tavsiyede bulunacak arkadaşımız elbette çoktur ancak bazı önemli bilgiler vermelisiniz.mesela daha önce avlandınızmı hiç yoksa ilkmi olucak.bunları bilirsek seçimlerinize daha fazla yardımcı olabiliriz.saygılar...

Anıl ÜNALAN
30-07-2007, 19:41
Evet.. Şuan ayvalıkta bazı yerler çok iyi mırmır yapıyor.Oradan yeni tatilden dönen nevzat abimiz çok güzel yardım edicektir emin olabilirsiniz..Ama serkan abinin dediği gibi bazı açıklamalarınıza ihtiyaç var..

nevzat
30-07-2007, 21:27
Merhaba arkadaşım ,Anıl ın dediği gibi dün Ayvalıktan tatilden döndüm.Maalesef ben oradayken hava sıcak fakat poyraz esiyordu,orada yakalayabileceğin en iyi balık şu an mır mır,ama dediğim gibi şansına hava hafif lodosa dönerse iyi av yapacağını tahmin ediyorum.3 gece boru kurdu kullanarak avlandım,1 adet yarım kilo kadar mır mır ,1 tane daha ufak ,4 tane de sargoz yakalayabildim.Sana tavsiyem illaki boru kurdu ile avlan ve tabiiki gece avlanmalısın.Ben emlak bankası tesislerinin önündeki atlama iskelesinden avlandım,sana şimdiden rastgele .

social
31-07-2007, 08:46
Merhaba arkadaşlar bu daha ilk avım olacak tabıkı daha onceleri avlandım ama bilinçli olarak degil sulines ve boru kurdu ile karaburunda vakit geçirdik.Bilinçli avlanmak istiyorum mesela sahte yemlerle mırmır avlanabilirmi.Bana sıfırdan bir olta takımı lazım izmirde bulabılecegım yerlerle birlikte yazabılırmısınız.
Kamış+makara+misina+igne+sahte yem(hangi balık yakalanır) gibisinden çok sevınırım.Teşekkur ederim

Anıl ÜNALAN
31-07-2007, 13:11
Merhaba arkadaşlar bu daha ilk avım olacak tabıkı daha onceleri avlandım ama bilinçli olarak degil sulines ve boru kurdu ile karaburunda vakit geçirdik.Bilinçli avlanmak istiyorum mesela sahte yemlerle mırmır avlanabilirmi.Bana sıfırdan bir olta takımı lazım izmirde bulabılecegım yerlerle birlikte yazabılırmısınız.
Kamış+makara+misina+igne+sahte yem(hangi balık yakalanır) gibisinden çok sevınırım.Teşekkur ederim

Öncelikle Tanju abi hangi balık için uğraşıcaksın..
Sahte yem şuanlık zahmetli ev ücreti yüksek bir olay derim ben..
Ayvalıkta şuanda iri mırmır oluyormuş sanırım nevzat abinin dediği gibi sana yardımcı olabilicek üstadlarımız var kamış + makina konusunda. Akşama kesin yazıcaklardır hiç merak etmeyin..

social
31-07-2007, 14:20
Tekrar merhaba,Anıl kardeşim ben genelde at-çek istiyorum yanı buyuk balık levrek,lufer gibi bu yuzden sahte yem saglam misina ve kamış lazım bana marka model tavsıyelerınızı beklıyorum.tutmak isteidigm balıklar levrek ve çipura tabı mırmır bolsa onuda deneriz.Sadece sahte yem kullanacak degilim sıkıldıgımda sahte takılmayı yada dalga sonrasında sahte takılmaı dusunuyorum.Genelde amacım çipura avlamak sanırım en iyiside sardalya olacaktır dedigim gibi forumları okuyarak 1-2 bilği kaptım walla yardımlarınızı beklıyorum spor olarak gonul verdım ben bu işe

mufi
31-07-2007, 15:01
Tanju merhaba hoşgeldin devamlı olmanı dilerim
kemeraltında hisar cami tarafında Çaglar av bayiine git orada Faruk beyi bul benim ve yukarıdaki
kardeşlerimizin ismlerini ver vede bu forumda oldugunu söyle sana yardımcı olacaktır..(malzeme konusunda)
asgari takımları ve çantanı götür ve orada zaten güncel bilgileri deneyimleri olanlardan ve balık tutanlardan göreceksin.bizler degişik iğneler/malzemeler kullanabiliriz ilk anda senin iznin degerlensin zaten izin dönüşü beraber olacagız.sonuç itibari ile faruk sana maddi gücüne göre yardımcı olur.
iyki geldin tekrar hoşgeldin..
balıkçılık:
bir hastalıktır bu vazgeçilmez
bir sevdadır bu ferman dinlemez

social
31-07-2007, 15:33
tavsiyenizi dinleyecegim Faruk Bey'i bulacagım sanırım o bana gerekli takımlarla alakalı yardımcı olacaktır.Çok teşekkur ederim

social
02-08-2007, 15:38
merhaba bugun Faruk Bey'in yanına gittim ve biraz takım düzdük işte.
Lasvegas Pelican marka 270 Action:50-100g,D.A.M HPN-150FD makara aldım.Emın olmamakla birlikte kaliteli 0,35 yada 0,34-33 kalınlıkta misina sardık 300m 150 şerden yedek sarıcısınada sardık.1 kutu 70 li 4 numara Mustad olta aldım.Beden ve kostek için spider 0,40 lık misina aldım levrek için birde mustad olta aldım 1 kutu şu sapı uzun olanlardan.25-30 adet 5-10 tanesı t fırdondu aldım.strikepro sp-119f 7,5cm rapala aldım 1 adet daha dandık bir rapala daha aldım birde limon şeklinde mantar gibi bişi bagladık 30 luk 8-10 adet gezer kursun-1 poşet 50 lık-1 poşetde 40 lık dip kursunlardan aldım.Umarım bişiler yakalarım.Saolsun Faruk abi çok yardımcı oldu meslekdaşmışız birde ordan muhabbetler açılınca vakıt hızlıcana aktı gitti. Bu arada Dügümlerle alakalı link verebılırmısınız

social
16-08-2007, 11:49
[Only Registered Users Can See Links]

20 Adet yakaladım bunlardan 3-4kg arası gelir,1 adet 300-400gr arası levrek 3 adetde 1-2kg arası yılan balıgı yakaladım tırstıgım için dokunmadan karada bıraktım kediler yesin diye.misinayı falan kestim korkunç görunuyorlardı sırtları yeşil yeşil olmuyor kolay kolay.50 tane kadar daha kucuk lıdaki yakaladım direk denize 1 tanesını levrek için canlı canlı oltaya taktım ama vurmadı sanırım buyuk geldı levrege 1 saat sonra onuda saldım,deniz çok yosun gömeçteydim aywalıkla arası 10km ama denızının alakası yok.Toprak denizin dibi epeyde bereketliymiş sureklı uzun uzun otlar bıtmış.Balık yakalamak çok zor diyebılırım çunku çok fazla yem var mamun çıkardım her sabah 2 saat kadar topluyorum 100-150 adet ırı boy çıkıyor bu arada etrafıma ag germeden toplamama ragmen.Teke ve mamun çok çıkardım yengeçte çok var.1 buyuk levrek yakaladım denebılır rapalayı ve topu aldı goturdu 3metreden pesınden kostum ama yakalayamadım topu.Fırdondu elimde kaldı :)) güzel bir koy buldum 3.gun epey bır yurume mesafesı 30 dakıka kadar yaya gıtmek gerekıyor kımsecıkler yok en derın yer 30-50cm.Dip tamamen ot yosunu,yosun oldugu için yem otların içinde akıntıyla dolanıp gıdıyor balık gormuyor ve vurmuyor bırde mamunlar falan igneden sıyrılıyor.Bende 4-5m2 lik bir alanı kurekle kazdım 1 gun sonra gittigimde dinlenmiş temiz bir zemin buldum butun bu balıkları hep aynı alandan yakaladım.Kefal çok fazla ag olsaydı dere gibi oluklardan yavru kefal yakalaıp levreklere atacaktım orada oyle yapıyorlar çok fazla levrek var bızde lidakilerle mırmırlarla yetındık.Neyse tecrube oldu kısmet ileride ag da alıp gidecegim artık.

kordelya
16-08-2007, 13:38
Eline ve emeğine sağlık, avın bereketli geçmiş.

Taygun KOCABIYIK
16-08-2007, 14:12
Tanju abi kutlarım gerçekten güzel av olmuş. Edindiğin tecrübeler doğrultusunda gelecek yıl eminim çok daha güzel avlar yapacaksın. :helal:

social
16-08-2007, 14:28
Teşekkurler arkadaşlar walla epey tecrube kazandım bu arada bir ton dugun şekli çıkarmıştım printerdan onları denedım oldukca saglam dugumler ogrendım.Yanlız bulamadıgım 1 köstek dügümü,Faruk abi dukkanda bedenden köstek çıkarma dugumu gostermişti ama hatırlayamıyorum ben kostegi bedene sonra dugumluyorum ama dugum kısmı bıraz kalın kaldıgından dolanma yapıyor bedene hoş olmuyor bedenden köstek çıkarma dugumu resimleri bilen yada çızecek varmı acaba birde gezer kurşun nasıl baglanıyor onuda ogrenmek istiyorum.Teşekkurler herkeze