PDA

Tüm Versiyonu Göster : Gökçeada

GevrekLevrek:)
05-08-2007, 23:01
Selamlar arkadaşlar,

Oncelikle hepinizi selamlıyorum ve rastgele diyorum. Sizinde anliyabileceğiniz gibi sitede yeniyim ve inanin bana burada gördüğüm ve öğrendiğim bir cok şeyden çok etkilendim. İleridede bircok şey ögreniceğimi düşünüyorm ve buda heyecan verici. Bende sizlerle acizane tecrübelerimi paylaşıp, çorbaya biraz tuz katmak isterim tabii.

Herneyse, yarın Gökçeada'ya gidiyorum ve tabii yüzmek ve güneşlenmenin yanında balıkda avlamak istiyorum. Forumda yaptığım araştırma sonucunda Uğurlu köyünün bulunduğu koyun ideal bir lokasyon olduğunu öğrendim. Arkadaşlar, Gökçeada'da ağustos ayında kıyıdan hangi türler avlanıyor? Bu türlerin beslenme alışkanlıkları nasıldır? Hangi saatlerde beslenmeye çıkarlar, ve neler yerler. Çok detaylı olmasada bana bu konular hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Ayrıca Uğurlu köyü dişinda kıyıdan balık avlamaya müsait yerler varsa lütfen o bilginizide ekleyin. Şimdiden yardımlarınıza teşekkür ederim. Hoşcakalın!

iesencan
06-08-2007, 08:40
Efra aramıza hoşgeldin arkadaşım.İnşallah keyifli anlar geçirirsin.Deniz avımı, tatlısu avımı yapıyorsun bunları belirtirsen birbirimize daha çok faydalı oluruz.Şansın bol iğnen keskin olsun.

06-08-2007, 09:34
Deniz avı yapmayı düsünüyorum. Gokceadada bir kacda golet var onlardada sonra sansımı deneyebilirim ama oncelik deniz. Tesekkürler.

Taygun KOCABIYIK
06-08-2007, 09:50
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Benim o taraflarda av tecrübem olmadığı için hemen bir çanakkaleli dostuma danışıp neler tutabileceğiniz hakkında bilgi aldım.
Meralar çok kayalık olduğu için takılma olayı çok olurmuş. Yanınızda bol iğne kurşun bulundurmanızı tavsiye ettiler. Balık açısından zenginmiş özellikle iri sargos bolmuş. Yem olarak mamun-sülünez ve midye kullanılıyormuş. Olta tipi olarakta 2 yada 3 köstekli klasik dip oltası kullanabilirsiniz. İğne hedef ava göre değişir ama yem mamun olur ise en azından 2 numara mustad 496 olmalı diye düşünüyorum yemin iğneye iyi oturması bakımından. Aynı serinin 3-4 numarası ile hem ufak hemde büyük balık avı yapılabilir. Birazda orada kendi tecrübelerinizle takımlarınıza iğnelerinize değişiklik uygulayabilirsiniz. Deplasmana çıkacağınız için her şeye hazırlıklı olmakta fayda var.
Rastgelsin İyi Tatiller

06-08-2007, 09:55
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Benim o taraflarda av tecrübem olmadığı için hemen bir çanakkaleli dostuma danışıp neler tutabileceğiniz hakkında bilgi aldım.
Meralar çok kayalık olduğu için takılma olayı çok olurmuş. Yanınızda bol iğne kurşun bulundurmanızı tavsiye ettiler. Balık açısından zenginmiş özellikle iri sargos bolmuş. Yem olarak mamun-sülünez ve midye kullanılıyormuş. Olta tipi olarakta 2 yada 3 köstekli klasik dip oltası kullanabilirsiniz. İğne hedef ava göre değişir ama yem mamun olur ise en azından 2 numara mustad 496 olmalı diye düşünüyorum yemin iğneye iyi oturması bakımından. Aynı serinin 3-4 numarası ile hem ufak hemde büyük balık avı yapılabilir. Birazda orada kendi tecrübelerinizle takımlarınıza iğnelerinize değişiklik uygulayabilirsiniz. Deplasmana çıkacağınız için her şeye hazırlıklı olmakta fayda var.
Rastgelsin İyi Tatiller
Teşekkür ederim Taygun. Umarım o büyük sargoslardan yakalayıp ressimlerini sitemize iliştiririm. Hemen gidiyorum takımları almaya. Herkese rastgele.

Hasan BALIKÇI
06-08-2007, 13:29
efra kardeşım aramıza hoş geldın.umarım levreklerın bol olur.yardımcı olmak ısterdım ama malesef oralara henüz gıdemedım yanı balık ıçın.ama söz konusu benım gıttığım yerler olsaydı severek yardımcı olurdum ;)

saygılar sevgıler rastgelsın

Lethe
06-08-2007, 15:12
Efra, aramıza hoşgeldiniz.Katılımlarınızı bekliyoruz.. :)

discus
06-08-2007, 18:41
aramıza hoşgeldiniz paylaşımlarınızın devamı dileğiyle

nevzat
06-08-2007, 18:51
Efra aramıza hoş geldin ,bol balıklı avlar dilerim .RASTGELE

11-08-2007, 23:02
Herkese nazik mesajlarından dolayı tesekkür ederim. Gokceada'dan yeni dondum. Adanın dogası ve denizi cok guzeldi ama maalesef balıkdan yana pek sansım yoktu. Biraz demoralize oldum ama olaya spor acısından baktıgım icin üstesinden gelmeye çalısıyorum :'(
Daha sonra bu adada sık cıkan balıklar hakkında bilgi vericeğim arkadaslar. Kendinize iyi bakın!

Taygun KOCABIYIK
11-08-2007, 23:16
Hoşgeldiniz avların kötü geçmesine üzüldüm :( ama yinede denizle iç içe olmak balık avlamaya çalışmak insanı bir nebze dinlendirip stres attırmıştır diye düşünüyorum...

11-08-2007, 23:50
Hoşgeldiniz avların kötü geçmesine üzüldüm :( ama yinede denizle iç içe olmak balık avlamaya çalışmak insanı bir nebze dinlendirip stres attırmıştır diye düşünüyorum...
Tabiiki...Gökçeada'nın doğası bir harika. Balıklarıda çok güzel ama ortama alisacak, iyice ögrenicek zamanı bulamadım. lnsallah bir dahaki sefere. Ama guzel bir tatil oldu. Bir dahakine insallah balıkla doneriz :)

Aziz Gerzeli
12-08-2007, 01:02
Deniz avı yapmayı düsünüyorum. Gokceadada bir kacda golet var onlardada sonra sansımı deneyebilirim ama oncelik deniz. Tesekkürler.
Gökçeada'da baraja git kardeşim bereketi ayrı ;ayrıca merkezde benim hala oğlum var adı bülent birkan bilardo salonu vardı yanılmıyorsam dayı oğlun aziz gerzeli nin selamı var de yaklaşık 30 yıldır görmedim benim selamımı söylersen sevinirim sonucu bana yollarsan mutlu olurum
NOT=baraja giderken bir kürek al nemli topraktan solucan çıkar çok verimli olacağından eminim.rastgelsin

Aziz Gerzeli
12-08-2007, 01:04
tagocum 37 senedir ben oraları bilirim ah birde beraber gidebilsek

Aziz Gerzeli
12-08-2007, 01:07
efra kardeşım aramıza hoş geldın.umarım levreklerın bol olur.yardımcı olmak ısterdım ama malesef oralara henüz gıdemedım yanı balık ıçın.ama söz konusu benım gıttığım yerler olsaydı severek yardımcı olurdum ;)

saygılar sevgıler rastgelsıngel beraber gidelim benim avlaklarıma benim şehitler diyarı ÇANAKKALE'me balık tarlalarıma 12 ay av veren güzel sulara

Aziz Gerzeli
12-08-2007, 01:09
Balığın bolluğuna güle güle git fakat sakin avlan oradaki avlar yeni gelin misali ürkektir.rastgelsin

12-08-2007, 11:34
:) Tavsiyeleriniz için tesekkurler arkadaşlar ama ben lstanbul'a döndüm bile.

Arkadaşlar Gökçeada'da sizinde tahmin edebileceğiniz gibi çok balık var ( nede olsa denizin ortası. ) Özellikle Uğurlu tarafından, kıyıdan geceleri güzel balık almak mümkün. Sarpa, kupez, gündüzleri zargana, karagöz, küçük mercanlar, bazen (sizin ustalıgınıza, yeminize, takımlarınızın doğruluguna ve uzağa atabilme yeteneğinize baglı olarak ) sinarit, eşkina hatta akya bile mümkün. Ekseriye kullanılan yemler süllez ( umarım dogru yazmısımdır, yanlişşa lutfen duzeltin ) boru kurdu, kalamar, karides, teke, ve tabiiki tekneden rapala, kaşik, ve şipşip. Su andada o kocoman istavritler cıkmakda ve yukarıdaki her türlü yeme atlamakta. En guzeli 2 li yada üclü dip oltası, yada 10 yada 15 gr lık kursunla şamandıralı takım ( bu ortalarda gezen balıklar icin tabii. ) Gidicek olanların dikkatine.

mufi
13-08-2007, 10:25
Aziz im coştun yine dalgalanıyorsun sen..

Aziz Gerzeli
14-08-2007, 00:50
[dostum nerelerdesin