Tüm Versiyonu Göster : lahos bumudur.
arkadaşlar bu gün öglen tutulan bu balık hakkında fikirleriniz bekliyorum. tutan arkadaşım 4.cü balıga gidişinde tutmuş. makara ve uzerine sarılan ip misina ile çekilmiştir. [Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])/url][Only Registered Users Can See Links][/URL][Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
balığı tutan arkadaş en son resimdeki.balık 25 kg civarı geldi. bu balığı nasıl pişirip yemeli.
Taygun KOCABIYIK
09-08-2007, 15:46
Hüsnü abi bu balığı en güzeli kuzu çevirir gibi çevirmek
Yakalayan arkadaşınızı tebrik ederim gerçekten her avcının hayaline girecek büyüklükte bir av.
Hüsnü kardeş onu birkere parçalamak lazım hiç bir yere sıgmaz.. maşşalah..
fırında güzel olur..bence lokum olur..gibi eti agızda dagılır ..
ufff milletinde canı çekmiştir şimdi
Anıl ÜNALAN
09-08-2007, 17:04
Taygun'a katılıyorum bu şekilde yapılması gerek gerçekten...
Çok güzel av gerçekten tebrik ederim tutan kişiyi..
bence kuyu tandır daha güzel olur gibi geliyor.nar gibi kızartıcan. ara ara uzerine yag dokup. üffff
makalele
09-08-2007, 19:05
güzel balık tebrikler. afiyet olsun.
bana göre nacizane fikrim;
önce derisini yüz ( her iki solungacından ve ağzından geçireceğin bir ip veya çengel ile as.kafa kısmının gövdeden ayrıldığı yerden keskin bir bıçakla çiz ve pense gibi bir aletle aşağıya doğru asılarak çıkarmaya çalış.)
karın bölgesine pek girmeden sırt kısmı öncelikli ) fileto misalı büyük parçalar çıkarmaya çalış daha sonra bunları kuşbaşı kes. (pişirdiğinde biraz küçüleceğini unutma) domates , limonzeytin yağı, biraz tuz ,karabiber rondo da çek.ve şişe dizdiğin balıkların üzerine bir fırça yardımıyla sür.buzdolabında bir gün beklet. ve mangalda pişir.tadına varırsın.
aşçı arkadaşlar daha iyi bilirler belki yanlıştır ama biz yaptık oldu.önce kılıçla sonra lahos la denedik ikisi de harika oldu.afiyet olsun.saygılar
Bu balığa bağzı balıkcı arkadaşlar PATLAK olarak bahsederler ama bunun yöresel bir isim olduğu kanaatindeyim asıl adını kısa zamanda öğrenirim.baya derinlerde olur ilk 100 metreden sonra şişip mucadele etmeyip şamandıra gibi yukarı cekildiğini anlatmışlardı yine lagos girida familyasından olduğunu zannediyorum.tutan arkadaşı tebrik ederim de beni asıl ilgilendiren cıkrık sistemi oldu güzel bir şeye benziyor.birde arksadaşlar ne olur şu resimleri bu formatta yüklemeyin acması takip etmesi zor oluyor.lütfen bakın ben nasıl ekliyorum selamlar.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Shot with 6300 ([Only Registered Users Can See Links]) at 2007-08-09
baracuda_35x
09-08-2007, 19:30
hüsnü kardeş seni paylasımından dolayı ve tutan arkadaşınıda tebrik ediyorum
freediver
09-08-2007, 23:48
Hüsnü Abi o baligin fletosunu cikartip el büyüklügünde parcalayacan yoksa pismez o.masallah oldukca kalin.....
sonra yanina zeytin yagli limonlu bir marul salatasi yapacan... 1 de büyük acacan .sonra ekmeksiz götürecen :D
Abi bu arada baligi tam azamaninda tutmusun!Baksana gözlerden catlamaya yok yok patlamaya baslamis :D :D bu düpedüz patlak göz yafs :)
not:kafasini sakin ya sakin atayim deme....!!!!Onun kafasindan en az 1 kilo et cikar :D
işte arkadaşlar problem burda .sıkıntı balığı tutması değil onu en iyi şekilde nasıl tüketiriz.
Hüsnü kardeş tuzla kapla fırına ver diyeceğim ama 1 ton tuz lazım en iyi şekil bence tuzla kapla ve fırına ver .....
hehe siz bana verin en iyisi ben niyet ettim niyet eğledim sizin adınıza yemeğe der işi hallederim sorunda ortadan kalkmış olur....
şaka biyana tebrik ederim mükemmel bir av inşallah bizlerede nasip olur.
işte arkadaşlar problem burda .sıkıntı balığı tutması değil onu en iyi şekilde nasıl tüketiriz.
Hüsnü biladerim yakında senin oraya gelicem nasıl olsa şiş yapsak bi gece evde soğanlı acılı zeytinyağlı sosta bıraksak sonra mangalda cızbız etsek hafif ateşte yanınada su koyunca beyazlaşan nesneden eklesek ücbeş kişinin muhabbetinide sofraya katsak da tüketsek diyorum nasıl olur ACABAAA:) ;) :deli:
Bakın bir yerlerde ne buldum İZMİRLİLER !!
İzmir denince Sütlü balık yemeden dönmek olmaz. Kordon'daki Deniz Restaurant'a konuk olup Hayrettin Usta'nın ikramı olan Sütlü balık yiyoruz. Lagos balığı ile hazırlanmış. Fesleğen soslu balık kavurması da bir harika. Yağda hafif kızartılmış lagos filetolar tereyağı, domates, yeşilbiber, krema ve fesleğen ile damağımızda derin izler bırakıyor.
rauf hocam bence mükemmel olur. evde sarı zeybek rakısı ve 20 yıllık bir şarap bekliyor.
Anıl ÜNALAN
12-08-2007, 00:06
Hüsnü kardeş tuzla kapla fırına ver diyeceğim ama 1 ton tuz lazım en iyi şekil bence tuzla kapla ve fırına ver .....
Evet gerçekten bu yöntem çok meth ediliyor gerçi bu şekilde yaparsanız o balığı yemenizi tavsiye etmem parmak kol bacak hiç bişey kalmaz sizde :D
Taygun KOCABIYIK
12-08-2007, 11:21
Tek sorun bu balığı pişirecek fırın bulmakta :D Mahellede karafırın varsa tam süper olur odun ateşinde :)
rauf hocam bence mükemmel olur. evde sarı zeybek rakısı ve 20 yıllık bir şarap bekliyor.
Aman derim hüsnü ustam amanı bilirmisin:) :helal:
rauf hocam. aman deyin siz.
Tebrikler.Çok güzel bir av.Bunu alacak kadar bir tandır falan yaptırmak lazım önce sonra tuzda pişirmeli bence.Çünkü konusu açılmıştı.İri balık tuzda pişince tadına doyum olmuyormuş...
Bi de şu balığın gözleri takıldı kafama:)
Saygılarla.Rastgelsin.
baturhan
16-08-2007, 23:39
Bence bu balık yenmez..
YANINDA YATILIR:)
AFİYET OLSUN
Tebrikler.Çok güzel bir av.Bunu alacak kadar bir tandır falan yaptırmak lazım önce sonra tuzda pişirmeli bence.Çünkü konusu açılmıştı.İri balık tuzda pişince tadına doyum olmuyormuş...
Bi de şu balığın gözleri takıldı kafama:)
Saygılarla.Rastgelsin.
Yunuscan bu balık derin sudan takriben 200 ve üstü derinliklerden hızka cekildiği icin basınc değişiminin ani olması sebebiyle bu hale geliyor.
kordelya
17-08-2007, 12:58
Olağanüstü bir balık tebrik ederiz arkadaşı :helal: Tadı da dayanılmaz olur.
Bu balığın kafasından yapılan çorbayla sadece bir büyük içeriz biz :) Defne yaprağı, bütün karabiber, ikiye bölünmüş patatesler, 1 baş bütün soğan, tuz, iyice kaynat...tadından yenmez.;)
Taygun KOCABIYIK
17-08-2007, 14:18
Yunuscan bu balık derin sudan takriben 200 ve üstü derinliklerden hızka cekildiği icin basınc değişiminin ani olması sebebiyle bu hale geliyor.
90 metreden çektiğimiz kokar çupralarıda aynen böyle oluyor rauf kaptanım sen daha iyi bilirsin gerçi ama örnek vereyim dedim :)
delimavi33
21-08-2007, 16:09
zannedersem Balık aklagos
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.