Tüm Versiyonu Göster : Böyle Bir Sazan Yakalayanınız Varmı
iesencan
09-08-2007, 21:00
[Only Registered Users Can See Links]
freediver
09-08-2007, 23:43
Abi tipinden anladigima göre yakalayan bir alman...hic böyle bir sazan görmedim ama onu kucaklayan yaratigin zorlandigi herhalinden belli :D
Oldukca kalllafi bircey...O balik yenmez...Onu mumyalayip duvara asacan
Selamlar
Hiç böyle bir sazan yakalayan arkadaşımız varmı, ben daha Güzel Yurdumda bu büyüklükte bir sazan göremedim.
Sazan iyide onu elinde tutan mahluk daha çok dikkatimi çekti.Aman aman bu herif benden uzak dursun
Mustafacım olsa olsa bu tutanı gibi hormunlu sazandır.. suya hormon lu yem attılarsa??
Taygun KOCABIYIK
10-08-2007, 12:01
Mustafacım olsa olsa bu tutanı gibi hormunlu sazandır.. suya hormon lu yem attılarsa??
Bence tutanda, tutulanda hormonlu :deli:
ünalmusa
23-08-2007, 17:48
o ne ya onu cekıcek olta varmıkı benımkıler mumkundegıl cekemez 5000 lık banaxıma bıle guvenmem
BLACK SHARK
23-08-2007, 19:35
Ismailcigim ..
cok fazla özletme kendini kardesim ...
güzel trofelerinle görmek istiyoruz seni ..
selamlar - saygilar
MEHTERAN
30-12-2007, 17:09
Burdaki resim nereye gitmiş yavvv. Ben bakamadım.
Taygun KOCABIYIK
30-12-2007, 17:46
Gürkan abi düzelttim resim görünüyor.
abi bu ne ya al bunu kurbanlık diye kes.sülale doyar bununla.
Bu sazanın şekli şemalide sahibi gibi ürktücü.
isyankar2009
01-01-2008, 20:00
kardeşler böle balık tutsam kıyıp onu yiyemem herhalde ileriki nesiller için önemli böle balıklar ama maalesef benim izlenimlerime göre bırakın böle anaç balıkları 100grlık balıkları bile avlıyolar malesef ileriyi pek düşünen avcı kalmamış gibi onun için herkesi bilinçli av yapmaya davet ediyoruz saygılar ali sivrikaya DENİZLİ
Nasıl birşey ben göremedim.
adapot defkan
03-01-2008, 00:27
bundan büyük sazan görmedim abi
bi zaman tanıdığım biri vardı ama onun lada görüşmüyorum artık;)
Arkadaşlar,
Malesef ülkemizde yakala-bırak usulü avlanılmadığı için bu boyda sazanları ancak bir iki avlakta yakalamak mümkün. Artık demode olmuş çok iğneli takımlar yani küspeli ve yaylı takımlar ile balık yakalamayı bırakıp, tek iğneli takımlara yönelmenin zamanı geldi geçiyor. Yakalanan sazan balıkları ülkemizde yiyecek olarak tutulsa da, çoğu kez zevk için tutulup konu komşuya dağıtılıyor ve tatlısu balığını sevmeyen halkımız tarafından kedilere yem olarak veriliyor. Bu büyüklükte sazan balığı Amerika ve Avrupa da ideal balık ölçüsü, oltacılar bu balıkları tutup, özel sazan matlarında incitmeden tartıp resimledikten sonra geri bıraktıkları için 45-50 kg kadar balık yakalama fırsatı buluyorlar. Balık doğal ortamda, doğal yemler ile besleniyor kesinlikle hormonlu yem yok. Sazan balığı külüpleri ve dernekleri bu balığın yakalanmasını bir spor olarak gören Avrupalı oltacı dostlarımızın çok rağbet ettiği kuruluşlar; zaten bir tek bu balık için özel her ülkede (bizde hariç) forumlar var.
Kullanılan takımlara gelince, ülkemizde pek bilinmeyen ama dünyada sazan için imal edilen 2-3 parçalı , surf kamış tipini andıran, ince yapılı 360-390 cm ideal boyları olan 1.5-5 lb arası (1 lb=454 gr) kaldırma ağırlığı bulunan ideal ölçü 2.5-3 lb., fırlatma ağırlığı 40-80 gr-50-100 gr yine ideal ölçü olan kamışlar kullanılır.
Makineler; bu balığın yakalanması için min. 50 kalibre çiftkalamalı(baitrunner) tipi veya diğer adıyla freespool(serbestmakara) olanlar tercih edilmeli, yine ideal ölçü olan 60 kalibre makine seçilmelidir. Bu makinelerde hem önden hem arkadan çok diskli fren sistemi olduğundan büyük balıklarda kalama ayarı (ambreyaj) öne çıkar. Bu tip makinelerin üzerinde bulunan mandal sayesinde makarayı boşa çıkarabilmek ağır sikletteki balıklar için gayet önemli ve gereklidir. Zaten dikkat ederseniz tüm makine imal eden firmalar bu tip makinelerin üretimine hız verip modellerini çoğaltmaktadır yani kısaca ileride çoğu model modernleşerek bu tip olacak kanaatindeyim. Bu sezon bende artık bu zamana kullandığım küspeli ve yaylı takımları kullanmamaya karar verdim ve tek iğneli sisteme geçtim.Tüm sazan balığı yakalayacak oltacı arkadaşlara da tavsiye ediyorum. İlk başta kolay ve randımanlı gelen bu demode takımları çağımıza ayak uydurarak sportmence olan tek iğne ile değiştirmek (kullanmayan için) hepimizin tercihi olmalı diye düşünüyorum. Konu hakkında yurt dışı sazan balığı forumlarına uzun süredir üye olduğum için derlediğim ve yabancı dostlarımızdan öğrendiğim değişik taktikleri derlediğim resimler ile birlikte yayınlayacağım. Yenilediğim takımlarımdan birini resimledim fikir vermesi açısından, hoşçakalın.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Kamış shimano force master 366 cm,makine shimano aero 6000 re bait runner
MEHTERAN
05-01-2008, 17:49
İnşallah geri salmışlardır bu balığı. Ne havyar vardır ama.
polmurat
08-02-2008, 22:08
abi ben bakamadım resime merak ettm şimdi.gözükmüyor
resim varda benim bilgisayardamı gözükmüyo arkadaşlar resmi gören varmı????
MEHTERAN
12-02-2008, 18:00
resim varda benim bilgisayardamı gözükmüyo arkadaşlar resmi gören varmı????
Önceden vardı şimdi gözükmüyor.
abi ben böyle bişey görmedim yaa hekket kurbanlık diye kessen yeridir yani.
bu sazan adam yer
galıba adamlar televızyonlardan ızledıgım kadarıyla balık tuttuktan sonra tekrar gerıye atıyorlar yanı normaldır
bekir arslan
25-04-2008, 17:12
arkadaşlar merhaba siteye yeni üye oldum.bilgisayardan pek anlamam sazan avına gitmeyi çok seviyorum istanbul anadolu yakasında ıkamet etmekteyim.
bekir arslan
25-04-2008, 17:15
istanbul elmalı barjında balık tutan varmı.
aşıkpaşalı
23-06-2008, 09:19
arkadaşlar balığa ğidemiyorum kafayı yiyeceğim bir saat bile izinim yok artık rüyalarımda balık tutuyorum
katsumoto
07-10-2008, 21:56
Bu bana photoshop gibi geldi arkadaşlar... Uzmanı varsa bir bakıversin...
ben pek o balığın gercek olduğuna inanmadım resimde fotomontajlık var sanki ben amatörüm buradaki ustalarım daha iyi bilirler.saygılar
sprinter2005
02-10-2009, 22:19
ben yakaladım ama şansızlık ki fotoğraf makinem yoktu...........
MEHTERAN
10-10-2009, 07:17
ben pek o balığın gercek olduğuna inanmadım resimde fotomontajlık var sanki ben amatörüm buradaki ustalarım daha iyi bilirler.saygılar
Ozaman uzaktan takip etki ustalardan ders alasın. Böğle balıklar bizim memleketimizde bile var.
ben yakaladım ama şansızlık ki fotoğraf makinem yoktu...........
İşte ozaman olmadıııı kanıt lazım kanıt. :P:P Doğrudur sayın kardeşim. Dörde bölünmüş ve içi temizlenmiş bir balık 4 kg gelirmi..... Geldi vallahi benim hisseme düşen buydu. Avlaklarımızı iyi korursak ağ ve trıvırı mücadelesini devam ettirirsek çocuklarımızda göreceklerdir böğle balıklar.
bu bir canavar balık değil bu :D
bucalı ferdi
10-10-2009, 10:53
fotoshop olabilirmi acaba ?
sehsuvar
10-10-2009, 16:41
balık fotoshop olamaz inceledim imkansız acaba bizim tatlısularımızda da bu büyüklükte sazan varmıdır:confused:
daha büyüğü var. Fakat yakalamak için özel ekip lazım olta ve ağla yakalanamazlar
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.