Tüm Versiyonu Göster : İskenderun'da Kıbrısla Çupra
kordelya
16-08-2007, 14:00
Bu pazar (12.Ağustos) askerlik görevimi yaptığım birliğimden çarşı iznine çıkınca saat sabah 10'da İskenderun merkezindeki Balıkçı barınağının batısındaki sahile indim. Tam 4 aydır burdayım ve balık avlamak için yanıp tutuşuyorum. Baktım bir amca kasnağa bağlı bir kaç olta bir de kamışlı bir olta bırakmış denize. Yanaştım tanıştık, kamışlı oltaya karides takmış, kasnaklarda kurşunlu sarma var dedi. (dibe batan kıbrıs). Bana çok ilginç geldi, kefal beklerken amca 400 gr'lık bir Çupra çekti. İki saat aradan sonra bir tane daha aynı boyda çupra aldı. Kefal de vardı ama küçük, hepsini geri salıp birini canlı bırakma yaptı sonuç alamadı. Bir kaç tane de sokar aldı kıbrıslarıyla. Ben daha önce hiç kıbrısla Çupra görmemiştim ve amca çekerken onun kadar heyecanlandım.
Koştum ben de ucuz 2.70lik atçek yapabileceğim kamış makina kombinasyonuyla silikon aldım. Amacım kefallerin arasına daldığını gördüğüm levrekleri denemekti. Saatini kaçırmamın da etkisi olsa gerek sonuç alamadım ama çok dinlendirici ve zevkli bir gün geçirerek birliğime döndüm:) .
Ben zaten balık tutamasa da her zaman keyif alanlardanım.
Taygun KOCABIYIK
16-08-2007, 14:07
Gültekin abi ilaç gibi gelmiştir bu macera sana. Kendin çekmiş kadar keyif almışsındır eminim. Umarım silikonuna kefalleri hop oturtup hop kaldıran levreklerde atlar önümüzdeki haftalarda :)
kordelya
16-08-2007, 15:38
Gültekin abi ilaç gibi gelmiştir bu macera sana. Kendin çekmiş kadar keyif almışsındır eminim. Umarım silikonuna kefalleri hop oturtup hop kaldıran levreklerde atlar önümüzdeki haftalarda :)
Doğru söylüyorsan vallahi, meditasyon dedikleri şey herhalde böyle bir etki bırakıyordur insanda ancak.
Av konusuna gelince, haftaya Antalya'dayım iznim var. Balık raporlarını veririm.
Anıl ÜNALAN
16-08-2007, 15:58
İyi kaçamak olmuş abi senin için Antalyadan fotoları bekliyoruz ;)
Saygılar
Rastgelsin.
Gültekin bu cupra olayı gerçektir. marmariste çook yakaladım ben dip kıbrısı ile çipura hatta sıgg sulardaki 1/2 m lik kıyı şeridinde kefal niyetine ekmege çook cupra gelmiştir..
yanlız bişi merak ettim birliğe döndüğünde olta takımını ne yaptın??
Gültekin ben de askerliğimi Bodrum'da yapmıştım...hafta sonu izinlerini iple çekerdim...imza ayarlarımda görmüş olduğun çuprayı sardalyalı dip kıbrısıyla çekmiştim ben de...bu takım benim en çok sevdiğim takım çeşididir ve hemen hemen her türlü mahlukatı yakalamaya birebirdir...
Aziz Gerzeli
17-08-2007, 00:54
hayırlı teskereler.şafak kaç?Hangi birliktesin?sevgiler
kordelya
17-08-2007, 05:09
...
yanlız bişi merak ettim birliğe döndüğünde olta takımını ne yaptın??
birliğin girişindeki ilk binanın 1. katının ofisinde çalışıyorum, pencereyi açık bıraktım, döndüğümde pencereden içeri atıp ertesi sabah erkenden gelip dolaba sakladım :)
kordelya
17-08-2007, 05:10
hayırlı teskereler.şafak kaç?Hangi birliktesin?sevgiler
Teşekkür ederim, 30 Eylül'de teskere alıyorum inşallah.
kordelya
17-08-2007, 05:14
Gültekin ben de askerliğimi Bodrum'da yapmıştım...hafta sonu izinlerini iple çekerdim...imza ayarlarımda görmüş olduğun çuprayı sardalyalı dip kıbrısıyla çekmiştim ben de...bu takım benim en çok sevdiğim takım çeşididir ve hemen hemen her türlü mahlukatı yakalamaya birebirdir...
Sardalyayı anlarım da beni şaşırtan ekmeğe saldırması oldu çupranın, ama Muvaffak abi çok tecrübe etmiş...demek ki ben görmemişim daha önce. Senin takımı ben de deneyeceğim, sardalyayı nasıl sarıyorsun, bir kaç tane mi?
kordelya
17-08-2007, 05:19
İyi kaçamak olmuş abi senin için Antalyadan fotoları bekliyoruz ;)
Saygılar
Rastgelsin.
Sağol Anıl, fotoları ve raporları koyacağım siteye mutlaka, mutlaka diyorum da ya balık olmazsa?:'(
gerçekten böyle bi gün ilaç gibi gelmiştir Gültekin abi.bence yine şanslısın.ben askerliği Sivas'ta-kışın hem de- yaptıydım.çarşı izninde balık,nerdeee..yanlız oltayı saklama olayını da taktir ettim :) :helal: :helal:
umarım artık bu h.sonu alırsın balığı.bir de belirtmek istediğim, Karşıyaka - Alaybey'de at-çek ile çok kefal aldım.yani levrek beklerken kefal çıkarsa şaşırma derim ;) dip kıbrısı ile yeterince bilgi var sitede bildiğim kadarı ile.ekmeğe gelen çupiler, sardalyaya atlarmış gibime geliyor ama,bölgeye göre balıkların değişen alışkanlıklarını da hesaba katmak gerek bence..
bol şans şimdiden...:D
birliğin girişindeki ilk binanın 1. katının ofisinde çalışıyorum, pencereyi açık bıraktım, döndüğümde pencereden içeri atıp ertesi sabah erkenden gelip dolaba sakladım :)
valla işi ayarlamışsın helal olsun
:helal:
Amatör İstanbullu
28-09-2007, 04:57
Hayırlı tezkereler Kordelya
kordelya
28-09-2007, 14:02
Hayırlı tezkereler Kordelya
Çok teşekkürler, yarın son günüm :)
Gültekinim seni sabırsızlıkla ve de hasretle bekliyoruz. Bu dip kıbrısı sistemi ile Saroz'da levrek, ahtapot, bol bol taş hanisi almış idim.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Bunun ideal yemi benim avlandığım yerde sardalyanın irisi olan 'tirsi' balığı idi. Püf noktası yemin çok taze olması. Aradan birkaç saat geçince dönüp bakmıyorlar bile.
kordelya
02-10-2007, 11:05
Gültekinim seni sabırsızlıkla ve de hasretle bekliyoruz. Bu dip kıbrısı sistemi ile Saroz'da levrek, ahtapot, bol bol taş hanisi almış idim.
Vay benim canım kardeşim, foruma hoşgelmişsin. Ben 30/09/2007 Pazar günü itibariyle teskeremi aldım evime (Antalya'ya) döndüm. Artık seni bekliyorum hafta sonu geleceksin Adrasan'a gitcez diye. Raporları beraber yazarız artık :)
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.