PDA

Tüm Versiyonu Göster : Lüfer,palamut denemesi şile

cevat2
29-08-2007, 14:45
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Arkadaşlar tatlısu raporunda yazdığım gibi bir saatlik uykudan sonra 5 kişilik ekibimizle 05 te şile limanında 7.5 mt.lik 45 beygirlik listerle donatılmış yenice bir teknede bulduk kendimizi.Bİzle birlikte 10 kadar tekne ile yol aldık amacımız 1 saatlik mesafedeki levrek merasını yoklayıp lüfer ve palamuda çalışmaktı.Limanın dışına çıkınca 1 mt.lik kaba ölü dalgalar patlamayan afyonumuzu bir güzel patlattı.Rapala x-rap ve yozuri tobimaru serisi uskumru ve hamsi taklidi yemlerimizi arasıra değiştirerek bol bol gezdirdik ama nafile telefon ile diğer tekneleri aradık sonuç aynı, bari sallanacağımız kadar sallandık istavrite bakalım fikri ortaya atılınca açıktaki bir dubaya bağlanıp el yapımı beyaz iğne ,yeşil floşlu çapariler ile 1 saatte 4 kg kadar kraça aldık balıklar tam geliyor ,boylarıda büyümüyordu.Demek aradığımız kaçaklar için daha erkendi şu günler.Zargane denemesindende bir şey çıkmayınca limana dönüşe geçtik.Palamut çaparisi de sonuç vermemişti.Artık haftaya inşallah.

Taygun KOCABIYIK
29-08-2007, 19:36
Cevat abi misafir umduğunu değil bulduğunu yer misali kıraçaya talim etmişsiniz ama lezzetli bir av olmuş :)

nevzat
30-08-2007, 00:32
Ah bir de o umduğunuz güzellerden bi kaç tane olsaydı ne iyi olurmuş,ama yine de bayaa heyecan olmuş kıraçalarla ,Cevat abi beklentiler doğrultusundaki güzel avlara rastgele.

Rauf
30-08-2007, 07:09
cevatcım daha erken biraz daha sabır cingenelerin yakında görüneceğini tahmin ediyorum şu an yakalananlar varsa bile cok enderdir selamlar.

ünalmusa
30-08-2007, 10:45
bi kova doldurmuşsunuz yeter o size :D:D:D

cevat2
30-08-2007, 11:06
Merhaba Rauf abi,evet ,tek tük geçen hafta çingene ve lüfer alan olmuş.Eylül giriyor bu haftadan itibaren oltalara gelir diye düşünüyorum.Bu sene kofana ve torikte bol olacak diyor gırgırcılar.

GevrekLevrek:)
30-08-2007, 12:57

Arkadaşlar tatlısu raporunda yazdığım gibi bir saatlik uykudan sonra 5 kişilik ekibimizle 05 te şile limanında 7.5 mt.lik 45 beygirlik listerle donatılmış yenice bir teknede bulduk kendimizi.Bİzle birlikte 10 kadar tekne ile yol aldık amacımız 1 saatlik mesafedeki levrek merasını yoklayıp lüfer ve palamuda çalışmaktı.Limanın dışına çıkınca 1 mt.lik kaba ölü dalgalar patlamayan afyonumuzu bir güzel patlattı.Rapala x-rap ve yozuri tobimaru serisi uskumru ve hamsi taklidi yemlerimizi arasıra değiştirerek bol bol gezdirdik ama nafile telefon ile diğer tekneleri aradık sonuç aynı, bari sallanacağımız kadar sallandık istavrite bakalım fikri ortaya atılınca açıktaki bir dubaya bağlanıp el yapımı beyaz iğne ,yeşil floşlu çapariler ile 1 saatte 4 kg kadar kraça aldık balıklar tam geliyor ,boylarıda büyümüyordu.Demek aradığımız kaçaklar için daha erkendi şu günler.Zargane denemesindende bir şey çıkmayınca limana dönüşe geçtik.Palamut çaparisi de sonuç vermemişti.Artık haftaya inşallah.

Şile şu anda biraz zayıf hocam, ama Eylül'ün ortalarına dogru iyice balık yapmaya başlıyacağını umuyorum. Ben çaparileri yaptırmaya başladım. Hem palamut, torik hemde çinekop için. Ben Şile taraflarını bayağı iyi bilirim ama senin bahsettiğin levrek merasını bilmiyorum. Nerede hocam bu mera?

cevat2
30-08-2007, 14:59
Efra bey,bende şileli sayılırım 20 sene kara,deniz avcılığı için her yeri gezdim.Ama yer tarifi prensip olarak sitede vermiyoruz,tanışalım inşallah beraber gideriz.Ayrıca bugün gelen haberlere göre oltacılar birkaç adet lüfer almışlar.Haftasonu yoklayacağız yine.

GevrekLevrek:)
30-08-2007, 15:15
Efra bey,bende şileli sayılırım 20 sene kara,deniz avcılığı için her yeri gezdim.Ama yer tarifi prensip olarak sitede vermiyoruz,tanışalım inşallah beraber gideriz.Ayrıca bugün gelen haberlere göre oltacılar birkaç adet lüfer almışlar.Haftasonu yoklayacağız yine.
Mümkündür. Şile cevresinde, karadan dahi cok guzel lüfer yapan lokasyonlar var. Artık beklemedeyiz. Eylülde av yasağının bitmesiyle ve tabii balık yapmaya baslayınca artık bizde solugu Şilede alıcaz. Haftasonları aksamüstü palamuta, gecede lüfere insallah. Gel balık gel :) Rastgele.

er35han
30-08-2007, 17:13
tebrikler cevat abi bu hafta lüferleri affetmişsiniz, bidakine hiç affı yok :hıııı: hepsi tekne de olur inşallah.:D