Tüm Versiyonu Göster : herkese çok selam
ismail2776
30-08-2007, 00:56
merhaba ben ismail. siteyi bulduğuma çok sevindim. herkese çok selam. birde gelir gelmez sizden bir ricam olacak sepet bulmak istiyorum veya yaptırmak istiyorum. ama nasıl olacak yardım edebilecek misiniz.
BLACK SHARK
30-08-2007, 05:29
hosgeldin ismail kardes ..
tatli yorumlara - hos sohbetlere ve bol avli resimlere ..
selamlar - rastgelsin
Taygun KOCABIYIK
30-08-2007, 08:50
Hoşgeldiniz
İmzanızı doldurursanız hem size hitap konusunda hem sepet bulma konusunda yardımcı olabiliriz. Tekrardan hoşgeldiniz.
hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar rastgelsin
saygılar;
orhan
ismail2776
30-08-2007, 10:51
İlginiz için teşekkür ediyorum, forumları incelemeye çalışıyorum şimdi, güzel şeyler buldum. emeği geçenleri kutluyorum.
aramıza hoşgeldin abı saygılar sevgiler
İsmail hoşgeldin ,Orhan cım sen de imza kısmına doğum tarihini yazarsan hitap konusunda daha iyi olacağı kanısındayım kardeşim.
Hoşgeldin İşallah Sitede Kalıcı Olursun..
ismail2776
30-08-2007, 23:05
Siteyi bulduğum zaman şöyle bir dolaştım ve gerçekten ilgimi çeken çok şey var. Ben buralardayım artık. Her zaman birlikte olmak dileğiyle, rasgele. Ama balık tutmak istiyorum. Vaktim yok ne yazıkki
kordelya
02-09-2007, 06:44
Hoşgeldin, daima birlikte olmak dileğiyle. Sepeti pintar adı altında online satış yapan internet balık mağazalarından da bulabilirsin.
ismail2776
02-09-2007, 08:54
Günaydınlar herkese,
Gültekin abi şunu buldum bir incelermisin,
[Only Registered Users Can See Links]
bununla bırakma yaparak balık yakalayabilir miyim. Teşükkürler.
İsmail merhaba hoşgeldin.
kordelya
02-09-2007, 12:39
Günaydınlar herkese,
Gültekin abi şunu buldum bir incelermisin,
[Only Registered Users Can See Links]
bununla bırakma yaparak balık yakalayabilir miyim. Teşükkürler.
Baktım sepete göz genişliği bence ideal. Fiyatı da iyi, ancak kalmadı görünüyor Av Marketinde. Bu tür bir sepet bulursan alabilirsin. Alırken şu hususlara dikkat et:
1- Sepet küçük olmasın 65cm çap iyi daha küçük olmasın.
2- Galvaniz telden olsun (Daha uzun ömürlü)
3- Baklava örgü olsun (verdiğin linkteki gibi) çünkü paralel sarmal örgü sepetlerde balık yan dönüp kafasını vurup aralığı genişletip kaçıyor.
Bunu engellemek için galvaniz telle kendin ek örgü yapabilirsin ama kolay iş değil. Diğer bir çözüm ise balık ağı parçası bulup sepetin etrafına sarmak.
Balık sezonu kapandığı zaman mutlaka sepetini tatlı suyla yıka ve iyice sarıp nemsiz bir yerde sakla yoksa ertesi sezon sepeti atarsın.
Gelelim nasıl avlanacağına: Kendine küçük ağ parçaları bul ekmeğini, (yemini balık artıkları veya peynirle yoğrulmuş ekmek içiyle zenginleştirebilirsin ama o zaman çok ince ağ veya kadın çorabına koyman daha uygun olur.) ağ parçacığının içine koy ve yaklaşık 10-15 cm çaplı bir kese olacak şekilde bağla. Sonra bunun gibi 3 veya 4 keseyi sepetinin dibine 15cm boyunda uzunluk bırakarak bağla, kesinlikle sepetin dibine sıkı sıkıya bağlama 15 cm payı bırak ki sepeti attığında yem keseleri suyun içinde dalgalansın hem daha iyi koku yaysın hem de balığı daha çok cezbetsin.
Sepetini denizde saman dediğimiz ince uzun yosun öbeklerinin kenarına (içine değil) yerleştirmen daha iyi sonuç verecektir.
Diğer bir önemli husus ta sepeti çok uzun süre denizde bırakmamaktır, çünkü çok kalınca özellikle gece bırakırsan sepetteki balıklara yılan balıkları musallat olup sepeti dağıtıyorlar. Bunun yerine sabah bir parti 3 saat ve akşam güneş batmadan önceki 3 saat daha etkili oluyor.
Ne tür balık tutarsın: Ekmek ile yemlediğinde sepetine en çok sarpa sürüleri girer, bunlar tazeyken yendiğinde lezzetlidir ama dolapta durunca çabucak lezzetini kaybeder. Bazen Kefal alırsın, yemini çeşitlendiridiğinde kayalık bölgelerde oraya has Sargoz, Çupra, Karagöz, Isparoz alırsın ama bunların boyları çok büyük olmaz. Sepetle balıkçılığın günü gününü tutmaz, sabırlı ol. Benim rekorum bir kerede 5,5-6Kg balık, başka bir kerede 1 metrelik ahtapot ama boş çektiğim de çoktur.
DİKKAT, DİKKAT: Sepetin tabanına leş yiyici kurtlar (kırmızı renkli, sarı dikenleri olan 1-3cm eninde 10-30cm boylarında zehirli kurtlar)musallat oluyor ve görmeden ellersen zehirler. Öldürücü etkisi yoktur ama yaklaşık 8 saat canını yakar. Allah korusun ama başına gelirse hemen kanını akıtıp amonyak basman etkisini oldukça azaltıyor.
Biraz uzun oldu ama kusura bakma. Yardımcı olabildiğimi umarım.
Rastgele :)
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.