PDA

Tüm Versiyonu Göster : şavut Dedikleri Balik

baturhan
31-08-2007, 18:12
arkadaşlar;Atatürk barajında avlanan ve daha önce bahsettiğim gibi azman boyutunda da olabilen balığın resmini sizlerle paylaşmak istedim,tatlı su balıkcısı arkadaşlardan literatürdeki ismini bilenler var ise paylaşalım.
Şavut tuzda güzel oluyor,fletosunun kızgın yağda, un ve yumurta akıyla buladıktan sonra kızartılmışıda fena değil.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

mufi
31-08-2007, 20:04
arkadaşlar;Atatürk barajında avlanan ve daha önce bahsettiğim gibi azman boyutunda da olabilen balığın resmini sizlerle paylaşmak istedim,tatlı su balıkcısı arkadaşlardan literatürdeki ismini bilenler var ise paylaşalım.
Şavut tuzda güzel oluyor,fletosunun kızgın yağda, un ve yumurta akıyla buladıktan sonra kızartılmışıda fena değil.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

[Only Registered Users Can See Links]
adresindeki balıkmı?... ki o ise sazan gillerden Ctenopharyngodon idella
ot sazanı...
------------------------------------------

yoksa
[Only Registered Users Can See Links] 0%26hl%3Dtr%26sa%3DG
deki balıkmı=Barbus grypus ortadogu kökenli Shaboot (Barbus grypus)

dicle nehrinde de çıkardı(halaen varmı bilmem) çocukluk yıllarımda hatırlarım yerel adı şebbot denirdi...benzerlik uygun.
bagdatta-shaboot / diyarbakırda-şebbot-adıyamanda /şabut -/senin oralarda ise şavut..,,,,,
bak bakalım hangisi

baturhan
31-08-2007, 21:37
Ikinci Linkte Resimdeki Baliğin Aynisi Var. Demekki Adida Oradan Geliyor,(shaboot),ben Zaten Adiyamandayim,burada şavut Diyorlar.diclede De çikiyor,oldukca Bol Miktarda.
Birde Buralarda Sure Dedikleri Bir Balik Var,yanilmiyorsam Diclede çikiyor,şavutla Ayni Balikmi Bilmiyorum.

Linkler Ve Açiklamalar Için Teşekkür Ederim.

Taygun KOCABIYIK
31-08-2007, 22:20
Araştırmacı gazeteci Muvaffak abime ve Murat abime teşekkür ederim :)

freediver
01-09-2007, 02:16
Gercekten ilk defa gördügüm bir balik....Murat Abi ve Muvaffak Abi ye tesekkürler...

mufi
01-09-2007, 10:22
Arkadaşlar birde sırınk denilen (yerel adı) balık varki o da barbus türünden
Barbus rajanorum Batı Asya kökenli dir . Dicle ve Fırat nehirlerin de bulur(bizim sınırlarımız içinde tabii) 50/60 cm büyür eh ona göred avcılıg keyiflidi..Bıyıklı balık veya sirink adı ile de bilinir yani Serkan Satı kardeşimizin tuttuğu bıyıklının başka bir akrabası..biraz daha kafası ve ensesi küt.olanı bu alemde resmini bulamadım.. bulan olursa eklesin..

baturhan
04-09-2007, 00:29
Muvaffak abi öncelikle geçmiş olsun,umarım ameliyattan sonra eskisinden daha iyi ve formdasın.
Sirink dediğin balığa Adıyaman ve Diyarbakırda küpeli diyorlar.Çok güzel balık ama kılçıklı,geçen sene 3.5 kiloluk nasip olmuştu(ben tutmadım ,satın aldık).
Resmini Adıyamanda bulduğumda göndereceğim saygılar..

sazancı
29-09-2007, 08:02
[Only Registered Users Can See Links]
adresindeki balıkmı?... ki o ise sazan gillerden Ctenopharyngodon idella
ot sazanı...
------------------------------------------

yoksa
[Only Registered Users Can See Links] 0%26hl%3Dtr%26sa%3DG
deki balıkmı=Barbus grypus ortadogu kökenli Shaboot (Barbus grypus)

dicle nehrinde de çıkardı(halaen varmı bilmem) çocukluk yıllarımda hatırlarım yerel adı şebbot denirdi...benzerlik uygun.
bagdatta-shaboot / diyarbakırda-şebbot-adıyamanda /şabut -/senin oralarda ise şavut..,,,,,
bak bakalım hangisi

İkinci linkteki amerikan askerlerinin Bağdat ta yakaladığı balıklar çok enterasan savaşın ortasında balık avı birde amma çok çeşit balık yakalamışlar sanırım Dicle nehri orada Şavut varmış çok değişik balıklar bende Dicle de 2000 yılında avlandım gerçekten deniz gibi çok büyük ve verimli rastgele.