PDA

Tüm Versiyonu Göster : Makineler

HALDUN YALIMLI
29-11-2005, 22:10
Olta balıkçılığının en önemli malzemelerinin başında spın ve çıkrık makinelerimiz gelmekte ve bu makinelerimizin en önemli parçaları içindeki dişli ve ekipmanlarıdır.Makinemizin uzun ömürlü kullanılması için periyodik ve av sonrası bakımlarını ihmal etmememiz gerekmektedir.Bir diğer önemli husus ise kıyı avcılığında olatamızın takılması ve bizim oltayı kurtarmak için asılıp farkında olmadan verdiğimiz zararlardır.Bu zarar biz farkında olmadan makinenin içindeki dişli ve ekipmanlarda meydana gelmektedir.Bu durumla karşılaştığımızda kamışı değilde misinayı elimizle çekerek oltayı kurtarma yolunu seçelim böylelikle kamışı asılarak dişlileri zorlayacak bir durumla karşı karşıya bırakmamış oluruz.Makinelerimizin dişlileri ve ekipmanları belli mukavemet hesaplarıyla oluşturulmakta ve hafif olmaları kullanım rahatlığı yaratmak için bu dişliler aliminyum dökümle imal ediliyorlar ve ekipmanları genellikle grafit yada bakalit parçalardır.Malzemelerimizin en büyük düşmanı tuzlu su makinelerimize içindeki dişli ve ekipmanlarına bakımları yapılmadığı takdirde nüfuz ederek aşınıp kolay zarar görmesine bakalit yada grafit aksamın kırılmasına sebebiyet veriyor.Aliminyum döküm tuzlu su karşısında zamanla kolay tahrip olmaya müsait bir alaşımdır.Buna en net örnek olarak İlhan'ın makinesinin dişlilerini gösterebiliriz.Kırılmış olan dişlilerin yerleri adeta peynir gibi delik delik bu da bize tuzlu suyun nasıl aliminyum döküm tarafından abzorbe edildiğini açıkça gösteriyor.Makinelerimizde bu tip sorunlar yaşamamak açısından malzeme ve ekipmanlarımızın periyodik ve av sonrası bakımlarına özen gösterelim.Önemli olan elimizdekinin değerini bilelim arkadaşlar.SAYGILAR

ilhan
29-11-2005, 22:16
Tam bir usta açıklaması Benim makinemin arızasının tam olarak sebebini bile yazmış ustamız. Mkinanan bakımını altığın tarihten itibaren (4 sene ) sadece 1 defa bakımını yaptım. dişlilerin dağılma sebebi ise arkadaş sağolsun dibe takılan oltayı kurtarmak için makinanın koluna asılmaya başladı ben dur yapma diyene kadar. çok tan dağilmış dişliler. Ayrıyetten makina kamış ve butür malzemeleri alırken kesinlikle kaliteli olmasına dikkat etmek gerekir. Ucuz olsun diye alınan malzemeler zaman içersinde kullanım zorluğu ve bozulmalara yol açarak daha pahalıya gelmiş oluyor.

balıkcı
29-11-2005, 23:07
Balıkcı dostlar makinalar hakkında yazmış olduklarınızı okudum tuzlu suyun makinaları bozduğundan ve bu makinaların yağlanması gerektiğinden bahsetmişsiniz yanlız şunu eklemek itedim tuzlu suda kulanılacak makinalar ve tatlı suda kulanılacak makinaların imalatları sırasında ayrılıyor zaten, şayet siz tatlı suda kulanılacak bir makina almışsanız isterseniz çok para ödeyin çok kaliteli makina alın yada çok iyi bakımını yapın bu makina size fazla dayanmaz
iyi bir tuzlu suda kulanabileceğniz makina olursa en fazla balıktan sonra tatlı su ile makinayı üstten bir yıkarsınız o kadar makinanın gövdesini açmanıza gerek kalmaz zaten açmamalısınız yeni makinalar kulandığnız yere göre imal edilmiştir gövdeler çok sıkı bir şekilde kapanmıştır ayrıca makina yağları özel bir konudur her yağ makinaya sürülmez bu yanlış sürdüğnüz yağlarda makinanın içindeki parçalara zarar verir.
Şunu eklemek istiyorum geçen sene türkiyede tatilim sırasında balık avı malzemesi satan dükkandan makina almak istedim makinanın özeliğini sordum gayet güzel anlattı ve sonunda bu makinanın tuzlusu,da mı yoksa tatlısu,da mı kulanabileceğmi sorduğumda bana tatlısu ile tuzlu su arasında bir fark olmadığnı bunun malzeme üreticileri tarafından uydurulmuş olduğnu söyledi tabiki biraz bu konuda sohbet ettik kendisine anlatmaya çalıştım anladığnı sanmıyorum yada anlamak istemedi.
Benden size bir balıkcı dost tavsiyesi tatlı ve tuzlu su makinalarını ayırt edin yada makina alırken bu konuyu araştırın.
sevgiler,saygılar
Selim Öner(balıkcı)

HALDUN YALIMLI
30-11-2005, 00:40
İlhan'cım ustalık ne haddimize nacizane bilgilerimizi paylaşıyoruz ustalık kim biz kim.Biraz tecrübe ve işim gereği metaller ve madeni yağlar ile ilgili olmamız vesilesi ile bilgi birikimini siz dostlarımla paylaşmak istedim. :dikkat: BU ARADA SEN HALA MAKİNEYİ GÖNDERMEDİN BANA :soru:
Selim abi yazınızda belirttiğiniz gibi ne yazık ki tatlı su ve tuzlu su makineleri ayrımına göre burada makine bulma şansına pek sahip değiliz.Bu ayrım konusunda bize biraz bilgi verebilirmisiniz.SAYGILAR

balıkcı
30-11-2005, 01:00
Yazınızda belirttiğiniz gibi ne yazık ki tatlı su ve tuzlu su makineleri ayrımına göre burada makine bulma şansına pek sahip değiliz.Bu ayrım konusunda bize biraz bilgi verebilirmisiniz.
Balıkcı dostum ACHILLES ne gibi bir bilgi istiyorsun makina markasımı yoksa makinalar hakında genel bir bilgimi.
tavsiye edebileceğim bir çok makina var tabiki sizler ne gibi bir makina, nerede kulanmak istediğniz, makinanın büyüklüğü,çeşidi(çıkrakmı,spinmi,kapalı makinamı yoksa fly fhisching,mi)istediğnizi bana bildirirseniz tavsiyelerimi size yazarım.
makinalar hakında bir bilgiyi zaten ilerki günlerde siteye yazacaktım sadece makinalar değil kamışlar öteki malzemeler hakındada siteye bilgilerimi aktarmak istiyorum zaten biraz zaman alacak belki ama bilgileri en uygun şekilde sizlere sunacağım.
sevgiler,saygılar
Selim Öner(balıkcı)

HALDUN YALIMLI
30-11-2005, 01:30
Selim abi bu makineler ile ilgili genel bir bilgi aydınlatıcı olur kanaatindeyim, tatlı su ve tuzlu su makineleri arasındaki özellikler ve farklılıklar nelerdir,bunların ayrımları neye göre yapılıyor.Selim abi kusura bakma insan ilgisini cezbeden konular üzerinde bir hayli konuşmak istiyor artık takdir sizin.SAYGILAR :)

balıkcı
30-11-2005, 01:40
Bende balıkcılık hakında ne varsa günlerce sohbet edebilirim ve ediyoruzda zaten arkadaşlarla, şunu bilmenizi isterim balık konusu o kadar geniş,ki o kadar çok öğrenilecek konuşulacak konu varki.biz bile burada bu kadar malzeme varken(dergiler,kitaplar, filmler vs) çok acemi kalabiliyoruz çoğu zaman çünki hergün yeni konular hergün yeni malzemeler üretiliyor ben elimden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.
sevgiler,saygılar
Selim Öner(balıkcı)

levrek
30-11-2005, 21:44
Merhaba Selim Bey,bizim burada işler daha da kötü,resmen karacahil kalıyoruz :)
Türkiyedeki malzemeler, marka ve model bakımından ithalatçı firmalar ne getiriyorlarsa onları ancak inceleme fırsatımız olabiliyor.İkinci sorun ise gelen tanınmış ürünlerin ederinden fazla ücrete satılması.Bu ürünlerle ilgili döküman da olmadığından dolayı, bu seferde birisini satınalıken de seçmekte zorlanıyoruz (fiyat-performans ilişkisi).Aynı sizin tatlısu ile tuzlu makinada yaşadığınız gibi,satıcının insafına ve satma azimiyle başbaşa kalıyoruz.
Benim araştırıpta bulamadığım,balık avı malzemeleri ile ilgili karşılaştırmalı test siteleri,ancak bazı forumlarda kısıtlı malzemelerle ilgili taramalar sonucunda ulaşabiliyoruz bu tip bilgilere.
Malzeme konusu gündeme gelmişken,forumumuzda şunu da yapabiliriz,kullanıcı arkadaşlar ellerindeki malzemelerin kıyaslamalarını yazabilirler,örneğin bendeki 5 adet spin makinadan en çok hangi marka ve modelden sorun yaşadım ya da yaşamadım.Tabiki burada malzemeleri aynı sınıfta değerlendirmek gerekecektir,ama hiç yoktan malzeme alacaklar için bir fikir oluşur diye düşünüyorum,sevgilerimle

balıkcı
30-11-2005, 23:42
Erol arkadaşım sizler ne gibi bir malzeme istiyorsanız bana site aracılığı tarafından yazın ben araştırıp size gerçek fiyatını bildiririm fiyat konusu kabul etmek gerekirse ülkelere göre değişiyor birde mesela yeni çıkmış bir makina bu sene 100euro ise 3-4 sene sonra bu fiyat 25-30euro,ya düşüyor onun için ben malzemelerin eski modellerini tercih ediyorum tavsiye edebileceğim makinalar denizde ABU CSW 177 tatlısuda SHIMANO BAITRUNNER,in her modeli diyorum tabiki başka malzeme üreticilerinde güzel ve iyi malzemeleri var bu fiyatla ilgili bir arz talep meselesi.

sevgiler saygılar
Selim öner(balıkcı)

levrek
01-12-2005, 06:09
Sağolasın dostum,hele o açık artırım siteleri yok mu,neredeyse bazı malzemeler bedava fiyatına gidiyor.İnternette dediğin gibi çeşitli fiyatlar mevcut,üstelik Türkiye fiyatlarının çok çok altında, ama kargo vede gümrük ( ki bu konu da tam bir bilgim yok ) ücretleri eklenince fiyatları oldukça artıyor.İzmir de tanınmış markalardan iki tane dispiritor vardır,birisi Skakespeare diğeri ise Shimano dur.Bu arada farklı farklı bir sürü markalarda mevcuttur.Abu,Mitchell,Daiwa gibi markalar İstanbulu firmalar tarafından ithal ediliyor,iki defa el değiştirincede fiyatlar şişiyor tabiki.Ha bir de şöyle bir durum söz konusu,örneğin Shakespeare firmasının Türkiyeye yolladığı ürünlerle Avrupa-Amerika ürünleri arasında model farklılıkları vardır. Quantum,Okuma,Tica gibi markaların fiyat-performans bakımından oldukça güzel ürünleri var mesela ama birçoğumuzun bu markaların isimlerini dahi duymamışlığımız vardır.Bu durum kamışlar içinde geçerlidir.İşte doğu cephesinde durum bundan ibarettir,sevgilerimle

balıkcı
01-12-2005, 14:55
Erol arkadaşım bizlerde doğudaki bu durumu el birliği ile balıkcı dostlarımızı bilgilendirerek değiştiririz gümrük meselesine gelince dostlarım biz avrupa ile gümrük birliğinde değilmiyiz bu konuyu araştırabilirsiniz yanlız vergisini vermek zorundasınız fakat büyük mevlalarda aldığnız yer malını dışarıya satacağından alırkende ucuza alma olanağı olabilir o zamanda malın değeri aynı kalmış olur yani siz malın vergisini dışarıya değil türkiyeye ödemiş olursunuz birleşip siz içeride bana gerek olursa bende dışarıda araştıra biliriz.
sevgiler,saygılar
Selim öner(balıkcı)

mozdil
01-12-2005, 23:25
..... tatlısuda SHIMANO BAITRUNNER,in her modeli diyorum tabiki ...

Selim Bey,

Baitrunner’ları tuzlusu için önermiyor musunuz? Zira bu makineler firmanın kendi web sayfasında Saltwater Spinning Reel olarak geçiyor.
[Only Registered Users Can See Links] 36649&ASSORTMENT%3C%3East_id=1408474395181270&bmUID=1133446446004

Sağolasın dostum,hele o açık artırım siteleri yok mu,neredeyse bazı malzemeler bedava fiyatına gidiyor.İnternette dediğin gibi çeşitli fiyatlar mevcut,üstelik Türkiye fiyatlarının çok çok altında, ama kargo vede gümrük ( ki bu konu da tam bir bilgim yok ) ücretleri eklenince fiyatları oldukça artıyor.İzmir de tanınmış markalardan iki tane dispiritor vardır,birisi Skakespeare diğeri ise Shimano dur.Bu arada farklı farklı bir sürü markalarda mevcuttur.Abu,Mitchell,Daiwa gibi markalar İstanbulu firmalar tarafından ithal ediliyor,iki defa el değiştirincede fiyatlar şişiyor tabiki.Ha bir de şöyle bir durum söz konusu,örneğin Shakespeare firmasının Türkiyeye yolladığı ürünlerle Avrupa-Amerika ürünleri arasında model farklılıkları vardır. Quantum,Okuma,Tica gibi markaların fiyat-performans bakımından oldukça güzel ürünleri var mesela ama birçoğumuzun bu markaların isimlerini dahi duymamışlığımız vardır.Bu durum kamışlar içinde geçerlidir.İşte doğu cephesinde durum bundan ibarettir,sevgilerimle

Shimano’nun Türkiye distribütörü olan firmadan Shimano Baitrunner 4500 B sordum. Amerika’dan 190 YTL civarında Türkiye’ye geliyordu (adres teslim yaklaşık bir haftada elinde oluyor.) Amacım 200 civarında ise Türkiye’den almak idi. Firma bana bu makine için 385 YTL fiyat çekti.

Yukarıda bahsedilen açık artırım sitesinden 150 YTL’ya aldım.

Erol arkadaşım bizlerde doğudaki bu durumu el birliği ile balıkcı dostlarımızı bilgilendirerek değiştiririz gümrük meselesine gelince dostlarım biz avrupa ile gümrük birliğinde değilmiyiz bu konuyu araştırabilirsiniz yanlız vergisini vermek zorundasınız fakat büyük mevlalarda aldığnız yer malını dışarıya satacağından alırkende ucuza alma olanağı olabilir o zamanda malın değeri aynı kalmış olur yani siz malın vergisini dışarıya değil türkiyeye ödemiş olursunuz birleşip siz içeride bana gerek olursa bende dışarıda araştıra biliriz.
sevgiler,saygılar
Selim öner(balıkcı)
[Only Registered Users Can See Links] başlığında bu konu ile ilgili detay vermiştim.

balıkcı
02-12-2005, 00:33
Merhaba moz shimanonun tuzlusu için olan bir çok makinaları var(bunların arasında bazı baitrunner,lerde var) benim talısu için baitrunnerleri önermemin gayesi başka idi bu makinaların kulanım şekilleri normal makinalardan biraz değişik bence tatlısuya bilhasa sazan avına en uygun makina.
Ayrıca şayet makinanız yeni ise 150YTL,ye uygun almışsınız,bu fiyattan daha ucuza sadece kulanılmış shimano baitrunner BTR 4500B albilirsiniz.dediğm gibi makina alımı arz talep meselesi ben geçen sene bir nevi bit pazarı olan bir yerden 20euro,ya shimano baitrunner 5010 serisinden aldım çok,ta memnun kaldım sizin almış olduğnuz makinayı denizde hangi amaçla kulanmak istediğnizi öğrenmek isterim çünki benim denizde fazla bir tecrübem yok sadece izine geldiğimde karadan at çek yapabiliyorum bunun içinse baitrunner bence uygunsuz.
Gümrük konusunda açık söylemem gerekirse fazla bir bilgim yok bu konu beni aşıyor sizler daha iyi bilmelisiniz vede açıklamışsınız zaten ben bu konuda sadece şunu söyleye bilirim şayet almak istediklerinizi balıkcı arkadaşlarla birleşip yaparsanız kargo parası vs gibi daha fazla para ödemekten kurtulursunuz.
Sevgiler,saygılar
Selim Öner(balıkcı)

balıkcı
04-12-2005, 06:42
Balıkcı dostlar makara çeşitlerinden birini gösteren bu resmi siteye gönderiyorum türkce bazı terimleri bilmediğimden dolayı kendimce çeviri yapıp sizlere anlatmaya çalıştım kusura bakmayın.
sevgiler,saygılar
Selim Öner(balıkcı)

balıkcı
21-02-2006, 22:10
makina alırken dikkat edilmesi gereken önemli bir konuda makinanın bilyelerinin kaliteleri bu resimde bazı bilgiler edinebilirsiniz bilyeler hakında.

mozdil
22-02-2006, 00:36
..... sizin almış olduğnuz makinayı denizde hangi amaçla kulanmak istediğnizi öğrenmek isterim çünki benim denizde fazla bir tecrübem yok sadece izine geldiğimde karadan at çek yapabiliyorum bunun içinse baitrunner bence uygunsuz.

Kusura bakmayın mesajınızı görmemişim. Geç cevap verdiğim için özür diliyorum. Shimano’yu (Lineaffe Unicast 420 ile beraber) Çinekop, Lüfer veya Kefal gibi yemli takımlarda kullanıyorum. Baitrunner özelliğini kullanmıyorum. Bir gün kısmet olur uygun bir balıkta dener ve tecrübelerimizi siz değerli üyeler ile paylaşırız.

Kıyıdan at çek için;
Dam Green Cross (330)+ Abu Garcia C104
Elegance Silver Star (360) + Daiwa Sprinter 2500 kullanıyorum.

Rapala için ise
Mitchell Basic Tele (270) + Abu Garcia C100U
DAM Spezi Power Telespin (210) + Optimax Ultralite 101

Saygılar,

balıkcı
22-02-2006, 03:06
Murat arkadaşım lüfer,çinekop ve kefal avlarını istanbulun nerelerinde yapıyorsun buralar hakkında bilgi verirsen çok yardımın dokunur İstanbullu balıkcı dostlarımıza,bende bir İstanbullu olarak öğrenmek isterim ayrıca bu balıkavlarında hazır takımmı kullanıyorsun yoksa kendin mi yapıyorsun olta takımlarını bunlar hakkındada bilgilerini bekliyoruz ayrıca geç yazmış olduğun için bir özüre gerek yok balıkcı dostum kulanmış olduğun makinalar ve kamışlar gerçekten kaliteli malzemeler temiz bakıldığında uzun süre sana balıkavında yardımcı olacaklardır sana balık avlarında bol şanslar Rastgelsin.

mozdil
22-02-2006, 06:17
Öncelikle olta balıkçılığının bende yıllardır olan ancak sadece yaz tatilleri ile sınırlı bir hobi olduğunu belirtmek isterim. Geçen yaz çok kıymetli iki arkadaşım sayesinde sürekli hale getirebildim. Tekne imkanı şimdilik olmadığı için sadece kıyıdan sürdürebiliyorum. Bu nedenle gittiğim yerler bu forumlarda anlatılan yerlerden çok farklı değil (Üsküdar, Galata Köprüsü, Maltepe, Sarayburnu, Beşiktaş vb).

İlk başladığım günlerde hazır takımlar aldım. Bunları kullandım ancak aynı takımları kendiminde yapabileceğimi fark ettiğimde yukarıda bahsettiğim arkadaşlarımın yardım ve yönergeleri ile kendim yapmaya başladım. Onlardan aldığım kendi hazırladıkları takımları kopyaladım. Şimdilik yapay balık haricinde hazır bir malzeme almıyorum. Şu sıralarda Saltwater Flies olarak adlandırılan sahte yemler (fly) ile uğraşıyorum ve sezonun açılmasını bekliyorum. Çapari ile bir seferde 10 balık almak yerine, fly veya yapay balık ile tek tek toplamak bana daha zevkli geliyor. Kusura bakmaz iseniz yemli bir takım hazırlayıp buna balık vurmasını beklemek pek zevk vermiyor. Ancak bazı şartlarda mecburen ben de aynı yolu izlemek zorunda kalıyorum.

Kullandığım takımların bakımını sürekli yapmaya özen gösteriyorum. Mümkün mertebe iki haftada bir kamışları yıkıyorum. Misinaları kontrol ediyorum. Makineleri temizliyorum. Her av dönüşü kullandığım takımları tatlı su ile temizliyorum. Eğer yapay balık kullandı isem bunların kanca (çarpma) ve halkalarını kontrol ediyor, paslanma belirtisi görülenleri değiştiriyorum.

Takımları hazırlarken (tabiki iğne ve misina dışında olanlar :) ) çevremde bulabileceğim ürünleri kullanıyorum. Örneğin çinekop takımlarında hazır mantar almak yerine evde bulunan bambu dallarını, halogramlı kağıt ile kaplayıp kullanıyorum.

Şimdilik hedefim bir kaç yıl kendimi geliştirdikten sonra fly takımı kullanmayı öğrenmek ve kullanmak.

Rastgele,

Saygılar.

balıkcı
23-02-2006, 21:21
Murat arkadaşım bazı malzemeleri kendin yaptığını belirtmişsin şayet vaktin ve imkanın varsa bizlere yapmış olduğun malzemeleri şekilli olarak sunarsan hem benim hemde başka balıkcı dostlarımızın bilgilerini çoğltma imkanı olur bu çok basit bir şey de olsa hemen hemen herkesin bildiği de olsa farketmez bilmeyen balıkcı arkadaşlar illaki vardır benim gibi mesela deniz avında fazla bilgisi olmayanlar şekillerden bilgi hazinemize ekleme yaparız ve hatta tatlısu ile harmanlayıp belki başka sistemler geliştirebiliriz.
Fly avı yapmak istediğini yazmışsın bu av şeklini nerede yapmayı düşünüyorsun denizdemi yoksa tatlısudamı.

mozdil
23-02-2006, 21:55
Fly avı yapmak istediğini yazmışsın bu av şeklini nerede yapmayı düşünüyorsun denizdemi yoksa tatlısudamı.

En kolay erişebildiğim yer olduğu için şu anda sadece denizde yapmayı düşünüyorum. Bilgi dağarcığımı da bu doğrultuda dolduruyorum.

şayet vaktin ve imkanın varsa bizlere yapmış olduğun malzemeleri şekilli olarak sunarsan ...

İfade ettiğinizi gibi bu biraz da zaman meselesi. Ayrıca yaptığım malzemeler tip olarak şu anda intertnet üzerinde bulabileceğiniz malzeme şekillerinden ve tariflerinden çok farklı değil. Sadece kullandığım bazı malzemeler farklı. Ancak müsade buyurursanız yaptığım flylara ilişkin ileriki günlerde fotoğraf ilavesinde bulunabilirim.

Saygılar, sevgiler

balıkcı
23-02-2006, 22:10
Müsade ne demek Murat arkadaşım bu site hepimizin bilgi alış verişinde bulunacağımız bilgilerimizi çoğaltacağımız güzel bir yer,fly de yapmak istediğniz yapay sinekleri ve vaktiniz oldukca da belki başka bilgilerinizi bizlere aktarmanızı bekliyoruz.

arm59
23-02-2006, 22:30
Abu-garcia c104 makina aldım(20 ytl) kutusunda çin malı yazıyor acaba orjinal abu-garcia olupda çindeki fabrikasındamı üretiliyor yoksa has çin malımı bilgisi olan varmı? Birde bu malın kalitesi özellikle zorlanma karşısında herhangi bir metal kırılırmı?

mozdil
23-02-2006, 22:51
Sayın Ak,

Abu Garcia'nın hem C104, hem C100U makinesini kullanıyorum. Her iki makine de Çin malı. Makineye getirdiği yük açısından bakarsanız C100U ile yapay balıklı takım ile çinekop, sarıkanat aldım ve makine hiç zorlanmadan çekti.

Ne kadar zorlamayı kastediyorsunuz?

Diğer taraftan her ne kadar Çin malları kötülensede, şu anda Dünya'nın en büyük ve en ucuz iş gücüne sahipler. Aklınıza gelebilecek belli başlı bütün büyük markalar artık üretimlerini Çin'e kaydırdılar. Tabi her sektörde olduğu gibi Çin üretimleride verilen, harcanan para kadar kaliteli olabiliyor. Yani aynı malı çok değişik kalitelerde ve çok değişik fiyatlarla satabiliyorlar.

Sattıkları ürünler ile ilgili olarak [Only Registered Users Can See Links] adresini incelemenizi önerebilirim. 156 tane firma buradan toptan makine satışı yapıyor. Bu firmalardan 75 tanesi ise Çin'de

arm59
23-02-2006, 22:56
yani elimdeki abu garcia orjinalmı oluyor (albashop/istoç) dan aldım yani yerinden.

arm59
23-02-2006, 22:57
dişli zorlaması olarak çin malı shimano vardı onun kafa kısmını elimle az zorladım ve dişli kırıldı aynısını abu garcia ya uygulamaya korkuyorum şimdi

mozdil
23-02-2006, 23:32
yani elimdeki abu garcia orjinalmı oluyor (albashop/istoç) dan aldım yani yerinden.

Bunu size söyleyebilecek olan tek yer Kısık Balık (Alba Shop)’tır. Onlarda yıllardır bu piyasanın içinde olduklarına göre sahte bir mal satacaklarını sanmıyorum. Elinizdeki Abu Garcia tarafından Çin’de üretilmiş bir üründür diyeceklerdir.

dişli zorlaması olarak çin malı shimano vardı onun kafa kısmını elimle az zorladım ve dişli kırıldı aynısını abu garcia ya uygulamaya korkuyorum şimdi

Sonuç olarak kullanmakta olduğumuz makineler belli bir kuvvete kadar dayanabilirler. Bir çok üreticinin web sayfasında makinelerinin kaldırabileceği maksimum yük belirtilir. Bunun üzerinde kullanmak hali ile makineye zarar verecektir. Eğer makineniz 4 kg bir kuvvete kadar çekme gücü varsa ve siz ona 5 kg bir kuvvet uyguladıysanız dişlinin veya bir başka mekanizmanın kırılması/bozulması olasıdır. Diğer taraftan bir üretim hatası da olabilir.

Yukarıda da belirtmiştim. Çin malı ürünlerde kalite “Ne kadar ekmek, o kadar köfte” ilkesine dayanır. Çin malı olup çok kaliteli mallar bulmak ta mümkündür. Yani her ürünleri “Ne alırsan 1 YTL” mağazalarında satılan ürünlere benzemez. Üretim sektöründe özellikle fason üretim yapılan sektörlerde çalışanlar daha iyi bileceklerdir. Bir markaya 100 adet mal verecekseniz genellikle kalite kontrolden dönecek ürünlere karşı 110 adet üretilir. Geriye elinizde kalan 10 adet malı başka bir şekilde değerlendirirsiniz. Bu Çin’de yoğun olarak uygulanmakta, elde kalan mallar hemen bir başka marka (çoğunlukla adı sanı duyulmamış yerli bir isim kullanılarak) altında daha ucuz fiyata satılır. Bu ürünleri bulduğunuzda zaten kendini belli eder. Önemli olan bu ürünleri kovalamak ve almaktır.

arm59
24-02-2006, 02:36
sayın Murat Özdil Ben Albashop sahte mal satıyor demedim. Abu Garcia nın Çinde fabrikası varmı onun anlamaya çalışıyorum. Ben shimano yu semt pazarından aldığım için sahte çıktı.

balıkcı
24-02-2006, 15:23
Armağan arkadaşım senin makina çin yapımı abu,yani sahte abu çünki senin makinanın yeni modeli yeni piyasaya sürüldü bu makinalar isveçin mörrüm şehrinde imalat yapılıyor abunun çinde fabrikası olduğunu hiç zanetmiyorum vede bu makina 20 ytl olacak,üzgünüm ama senin abu büyük ihtimalle sahte,çin yapımı dedinmi dur,şu kadarını söyliyeyim kaliteli makina almak isterseniz çin malı almayın,kaliteli markalar bu ülkede imalat yapıyor olsalar bile almayın.

senin makina bu resimdekinden mi şayet bu makina ise benim bir arkadaşımda aynısı var ona bir sorayım onun makinasıda çindemi üretilmiş.

arm59
24-02-2006, 18:24
Sayın Selim Öner bendeki Abu tastamam resimdeki aynı! Artık Abu yu sadece zargana,mırmır gibi balıklara kullanacağız. İyi bir şey olarak Banax st2000 veya 3000 düşünüyorum Banax için ne düşünüyorsunuz? Bildiğim kadarıyle Kore malı.

mozdil
24-02-2006, 19:08
sayın Murat Özdil Ben Albashop sahte mal satıyor demedim. Abu Garcia nın Çinde fabrikası varmı onun anlamaya çalışıyorum. Ben shimano yu semt pazarından aldığım için sahte çıktı.

Sayın AK,

Bir yanlış anlaşılma oldu galiba. Ben sadece elinizdeki malın Abu Garcia'nın bilgisi altında üretilip üretilmediğini söyleyebilecek yerin Alba olduğu söyledim. Ne sizin yazınıdan bu ürünün sahte olduğu anlamını çıkardım, ne de aldığınız ürünün sahte olduğunu ifade ettim. Keza kullandığım C100U'yu ben de aynı yerden aldım. Ürün kutusunda Cin malı olduğu yazıyor ve çok memnunum.

Firmanın Çin'de fabrikasının veya üretiminin olup olmadığının anlamanın en kolay yolu firmaya sormak olsa gerek.

arm59
24-02-2006, 19:33
Evet haklısınız.En iyisini Alba Shop bilir

balıkcı
24-02-2006, 21:32
Sayın Selim Öner bendeki Abu tastamam resimdeki aynı! Artık Abu yu sadece zargana,mırmır gibi balıklara kullanacağız. İyi bir şey olarak Banax st2000 veya 3000 düşünüyorum Banax için ne düşünüyorsunuz? Bildiğim kadarıyle Kore malı.

Armağan arkadaşım ben geçen sene Türkiyeden bu banaxı aldım bu kore malı aslında uzak doğu malı almam ama bu makina hoşuma gitti ve satıcı arkadaş makinanın çok iyi olduğunu ısrar edince kıramadım aldım 60ytl verdim daha hiç kullanmadım denizde ne gibi verim alırsın bilemem ama satıcı arkadaş içinin yani dişlilerin tamamen sarı,dan olduğunu söyledi dediğim gibi makina biraz ağır yani gr olarak yanlız sağlam bir makinaya benziyor tavsiye etme konusunda sitede başka bölümlerde bir kaç tane makina ismi resimli olarak verdim

balıkcı
26-02-2006, 01:02
İşte hakiki batı almanya imalatlı D.A.M eski modeli eski ama çok sağlam yapılmış bir makina vede halen kulanılmışları 40-60euro arası.

arm59
26-02-2006, 01:20
evet haklısınız görünüşünden bile kalitesi belli oluyor.

Taygun KOCABIYIK
26-02-2006, 20:39
Bende alba delta60 var daha kullanmak nasip olmadı ama çok güzel makinaya benziyor.

arm59
26-02-2006, 22:34
Bende alba gg50 var. İyi makina fakat biraz gıcırtı yapıyor yinede fena değil en azından dişli kırmadı şimdiye kadar.

mozdil
27-02-2006, 18:26
Mitchell Basic Tele (270) + Abu Garcia C100U

Mitchell kamışı, hafta sonu Spro Travel 270 (10/20) ile yeniledim.
[Only Registered Users Can See Links]

Bunlarda makinelerin fotoğrafları
Daiwa Sprinter 2500
Optimax Ultralite 101

saygılar, sevgiler

arm59
02-03-2006, 18:36
Arkadaşlar banax,daiwa,dam marka makinalarda çekme değerlerini bilen varmı? ben bulamadımda

balıkcı
02-03-2006, 20:00
Çekme değeri ne demek Armağan onu bir anlat sonra sana yardımcı olabilirim belki çünki Türkce deyimleri tam olarak bilmiyorum.

arm59
02-03-2006, 20:53
Selim Bey benim derdim 15-20 kg. balığı çekerken dişli vs. bozulmayacak makine istiyorum özellikle banax,daiwa ve dam makinaları tercihimdir. Bu markaların özelliklerini araştırırken böyle bir data verilmediğini gördüm yani en az 15 kg. balığı çekerken kesinlikle bozulmayacak makina istiyorum ama çıkrık modeli değil spinning diye tabir edilen modellerden istiyorum. Birde makinaya uygun en az 15 kg. balık çekecek kamış istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

balıkcı
02-03-2006, 21:36
Armağan arkadaşım normal kalitede yapılmış her makina dişli kırmadan 10-15 kg balığı çeker şayet siz makinanın fren sistemini iyi kulanırsanız,bu aramış olduğunuz makinalardan büyük modellerini alırsanız o zaman makinaya daha çok misina sarar ve böylece fren sistemi sayesinde balığa yol verip tekrar makinayı sararak ve balığı yorarak çekerseniz makinada herhangi bir dişli kırma veye benzeri bir zarar vermesiniz tabiki makina,kamış ve misina bir birine uyması lazım,bu aramış olduğunuz özellikteki kamış ve makinayı hangi balık avında kulanmak istediğinizi yazarsanız çeşitler hakkında size benim bir tavsiyem olur.

balıkcı
03-03-2006, 08:04
Armağan arkadaşım bu makina D.A.M marka
D.A.M Quick Distance 870
7+1 bilye
0,50mm-200m misina alır
yedek kafa
4,2:1 devir
şu anda 40-50 euro arası eskiden 144 euroya satılıyordu şimdi yeni modeli çıkınca eski modeli olan bu makina ucuzladı.

arm59
03-03-2006, 17:12
Selim bey hakikaten kaçırılmayacak fırsat gibi görünüyor Alba shop da sanıyorsam bu makinayı bulamayacağım nerede bulabilirim?

balıkcı
03-03-2006, 17:30
Armağan bu makina ebay,de ve [Only Registered Users Can See Links] adlı bir katoloğun internet sitesinde satılıyor,almanca bilen bir arkadaşınızla belki sipariş verebilirsiniz.

arm59
03-03-2006, 18:21
ebay neresi ? yurdışından sipariş etmek kargo ücreti çok pahalı olabilir.

balıkcı
03-03-2006, 18:36
Armağan arkadaşım ebay bir açıkartırma sitesi,doğru yurt dışından gelecek malzemeler kargo ücreti eklenip daha pahalı olur siz gene Türkiyede bulunan bir makina alın albadan yada kısıktan alabilirsiniz bu malzeme satan yerlerin internet siteleri de var bol şanslar.

mozdil
03-03-2006, 18:58
Armağan arkadaşım ebay bir açıkartırma sitesi,doğru yurt dışından gelecek malzemeler kargo ücreti eklenip daha pahalı olur siz gene Türkiyede bulunan bir makina alın albadan yada kısıktan alabilirsiniz bu malzeme satan yerlerin internet siteleri de var bol şanslar.
Başka bir sitede yazmış olduğum bir yazı aşağıda yer alıyor. Yurtdışından yapılan alışverişlerde size fikir verebilir.

Yurtdışı kredi kartı alışverişlerinde sanal kart kullanmak ve limitini sürekli sıfırda tutmak her zaman için sizi korur. Diğer taraftan yurtdışı işlemlerde gerek Visa gerekse MasterCard’ın kuralları geçerlidir. Sanal alışverişlerde her zaman kart hamili korunur. Bir malın teslim edildiğine ilişkin ispat yükümlüğü malı satana aittir.

Yurtdışından alışveriş yapacaksanız, bir tek siteden değil birden fazla yerden fiyat almanızı öneririm. Zaman zaman indirimli satılan ürünler olabilmekte ve bu indirimler %60-70’lere varabilmektedir.

Dikkat: Yurtdışı alışverişlerde malın fiyatından ziyade alışverişinizin kargo ücretini inceleyin. Kargo ücreti bazen inanılmaz rakamlara ulaşabiliyor. Örneğin dün yaptığım bir ürün incelemesinde X sitesinde 128$ + 50$ Nakliye = 178 $’a Türkiye’ye gelebilen bir mal bir başka sitede 92$’a satılmakta ancak 95$ nakliye ücreti ile toplam 187$ talep edilmekteydi.

Olta balıkçılığı ile ilgili alışverişlerimde Amerika’dan siteleri tercih ediyorum. Zira gerek İngiltere, gerekse Avrupa ülkeleri malesef pahalı gelmekte. Ancak Amerika’da kullanılan ölçü birimleri farklı olduğundan bu konuda da bilgi sahibi olmak alış veriş esnasında fayda getiriyor.

Yurtdışı alış verişlerimde [Only Registered Users Can See Links] adresini kullanıyorum. Görebildiğim kadarı ile en uygun fiyat ve nakliye ücretini bu site karşılıyor. Eğer alış verişinizi kurye ile (UPS) almak isterseniz alış veriş bedelinin %40’ı kadar (minimum 35$) bir bedel ödemeniz gerekiyor. Eğer paketinizin içeriğinde gümürüğe aykırı bir ürün yoksa ve 125$’ı geçmiyorsa, bir hafta içinde kapınıza kadar ürün geliyor. Aynı malı posta ile isterseniz minimum 15$ ödemeniz yeterli oluyor. Ancak daha geç geliyor ve posta gümrüğünden alıyorsunuz. Kamış gibi havaleli paketler sadece kurye ile gönderiliyor. Paket normalden büyük olursa sizden ilave kargo ücreti talep edebilirler.

Daha önce linkini verdiğim yolcu işlemleri dokümanında da belirtildiği gibi 100 Euro (125 Dolar) üzerindeki ürünler gümrük vergisine tabidir. Bu ürünler Posta Gümrüğü’ne gelir ve oradan çekersiniz. Eğer kurye ile almamışsanız yine Posta Gümrüğü’ne gidip almanız gerekir. Malın bedeli çok düşük olsa bile eğer havaleli bir paket (yani büyük) ise yine Posta Gümrüğü’nden alırsınız. Posta Gümrüğü’ne gelen mallar hediye olarak geliyorsa, bedeli 300 Euro’yu geçmiyorsa ve Bayramlardan ve yılbaşından bir ay öncesi ve bir ay sonrası dönemi kapsıyorsa Gümrük Vergisi ödemezsiniz. Paketinizde aynı maldan çok sayıda olursa bu ticaret olarak değerlendirilebilir.

Ebay bir açık arttırma sitesidir. Hem açık arttırma hem de doğrudan satış vardır. [Only Registered Users Can See Links] bunun bir benzeridir. Herkes malını bu şirket vasıtasıyla satar, onlara da yüzdelik bir komisyon verir.

Dikkat edilecek önemli noktalar: Her satıcının yanında bir parantez içinde numara var. Bu numaranın 25 den yukarı olmasını tercih edin. Ayrıca bir "vendor rating" var. Bu numara 97% den yüksek olsun. Ne kadar yüksekse, o kadar müşterileri memnun kalmıştır demektir.

Hemen atılıp bir şey almayın. Birkaç gün takip edin, bu tip mallar kaça satılıyor, ona göre sonra teklif edebilirsiniz. Daima dikkat edin aldığınız mal yeni olsun. Bazı yeni mallar perakendeden 40%-80% daha ucuza olabiliyor. Adam var iş açar, yürümez, mecbur olur envanterini satmaya ki biraz parasını kurtarsın. Binlerce dolar kira vereceğine, eBay'de satar, ufak bir komisyon verir. Ebay’da kullanılmış ürünler de satılır.

Sakın ha ısmarladığınız malı almamazlık yapmayın, negatif not verirler, bir daha da kimse teklifinizi kabul etmez!

Türkiye’ye gönderip göndermediğini kontrol edin. Bazen malları sadece belli ülkelere satarlar. Eğer nakliye bedeli yoksa mesaj gönderip sorun. Genellikle malın parasını nakliye ücretinden çıkarırlar. Özellikle uzak doğudan yapacağınız alış verişlerde buna dikkat edin. Muhteşem bir makine mağazada 100$’a satılırken. Burada 10$’a satılabilir. Ama sizden pat diye 100$ nakliye ücreti isteyebilir.

Kayıt olurken gmail, yahoo gibi adreslerle kayıt olursanız, kayıt esnasında sizden kredi kartı numarası isterler. Eğer com.tr gibi bir adresten kayıt olursanız bunu sonradan siz girersiniz. Bu işler için Ebay’ın bir yan kuruluşu olan [Only Registered Users Can See Links] kullanılır.

Eğer yabancı diliniz yoksa alış verişlerinizi dikkatli yapın.
İngilizce yayınlarla ilgili alışverişlerimde ise [Only Registered Users Can See Links] adresini tercihi ediyorum. Bu sitede ingilizce kitaplar da bulunuyor. Aynı kitaplar, Amerika’dan normal posta ile 3 ay gibi bir sürede gelirken, Almanya’dan daha ucuz bir fiyata 14 günde gelir.

Elektrikli eşyaları yurt dışından alırken dikkat edin. Amerika’da 110 Volt kullanılır ve Türkiye’de kullanım için regülatör gerekir. Fiş sistemleri farklıdır. İngiltere’den yapacağınız aynı alış verişlerde size farklı fişler gelebilir. Bir çok büyük sitede 110 veya 220 isteyip istemediğiniz sorulur.

Yukarıda yazdıklarım yasal olarak her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yapabileceği alış verişlerdir. Vergi veya gümrük kaçakçılığı gibi bir durum yoktur.

arm59
03-03-2006, 21:27
teşekkürler dediklerinizi dikkate alacağım.İkinci el malzemelere pek güveneyemeyiz ama iyide çıkabilir.

levrek
03-03-2006, 21:46
Nihayet Yurtdışından yapılan alışverişlerle ilgili aydınlatıcı bir bilgiye kavuştum,teşekkürler Murat.

arm59
04-03-2006, 08:18
Banax makinaların kalite ve sağlamlıkları hakkında ne düşünüyorsunuz ?

balıkcı
05-03-2006, 07:55
Armağan arkadaşım soruyu kime yöneltiğini bilmiyorum ama bende banax bir makina var yukarıda resimli olarak göndermiş olduğum makinayı geçen sene Türkiyeden aldım ama daha deneme fırsatım olmadı onun için kulanımı hakkında bir bilgiye sahip değilim bana kuvetli makina gibi geliyor makinanın dişlilerinin sarıdan olduğunu satan arkadaş söyledi fren sistemide iyi çalışıyor bu sezon sazan veya yılan balığı avında deneyeceğim.

balıkcı
06-03-2006, 20:01
Çok güzel ve faydalı bir site makinalar hakkında abu ve mıtchell marka makina kulananlar makinaların içindeki bütün parçaları gösteriyor.siteye girince (zum rollen reparatur service für abu und mıtchell geht es hier)almanca yazılmış olan yere girin devamını çok kolaylıkla bulabilirsiniz.

katiti
06-03-2006, 21:03
Selim Abi ben de at-çek için Shimano Hyperloop 2000RK aldım Cumartesi günü. Haldun ile beraber çıktık alışverişe :)

balıkcı
06-03-2006, 21:18
Orjinalmi bari aldığın makina Mert kardeşim ben sana almış olduğun makinanın orjinal iki modelini yolluyorum resimlere bak karar ver.

balıkcı
06-03-2006, 23:28
Şimdi sıkı durun bu gün bazı balık malzemeleri almak için malzeme satan bir dükkana gittim ve bir süredir sizlere bu makinalar ve kamışlar hakkında söylemiş olduklarımın hepsi olmasada bazılarının yanlış olduğunu öğrendim mesela hepsi olmamakla beraber çoğu makina ve kamışların ünlü markalarca uzak doğu ve bir çoğunun çinde üretim yaptığını öğrendim sizlere aktarmış olduğum yanlış değil ama eksik bilgilerden dolayı özür borcum var hepinizden özür dilerim mesela abunun ucuz olarak piyasaya sürdüğü çoğu hatta hepsi çinde üretiliyormuş malzeme satan arkadaşın dediğine göre parçaları isveçte üretilip montaj kısmı iş gücü ucuz diye bu ülkede üretilip tekrar isveçe geliyor ve piyasaya dağıtılıyormuş bu malzemelerin uzak doğuda üretime son 10-15 yılda başlanmış ama sadece ucuz olanları mesela çıkrık makinaların halen bir çoğu isveçte üretilip satılıyormuş shımano değişik uzak doğu ülkelerinde üretim yapıyormuş çin,kore,malayziya japonya gibi gördüğünüz gibi her konuda yanılıyor insanlar tekrar hepinizden özür dilerim balıkcı dostlarım.

mozdil
07-03-2006, 00:17
Bende biraz önce Abu Garcia'dan gelen mail mesajını yazayım

I have a C100U and C104. Both of reel made in China. I wonder, is this reels
made under your authority?

Hello,

Yes you are right these both reels C100U and C104 are made in China under
our authority.
We have an Office in China which is in charge to control our productions and
check the quality.
We thank you for the interest you are showing in Pure Fishing products.

With our Best Regards.

Philippe DARDE

İngilizce bilmeyen arkadaşlar için; özetle elimde iki adet Abu Garcia olduğunu ve bunların Çin üretimi olduğunu, firmanın bundan haberi olup olmadığını sormuştum. Gelen cevapta; Çin'de üretimlerinin olduğu ve firmanın orada bulunan ofisinin kontrolü altında üretildiği ifade ediliyor.

katiti
07-03-2006, 00:32
Selim Abi bendeki model RK. senin verdiğin fotolardakiler ise biri PB, diğerini hatırlayamadım. yani sonuçta orijinal. zaten aldığımız yeri de tanıyoruz, biliyoruz.

makineyi eline aldığında zaten kalite kendini belli ediyor.

ayrıca çin ve diğer uzak doğu ülkelerindeki üretimler için de birşeyler söylemek isterim. bu tarz ülkelerdeki üretimin başlıca iki avantajı vardır: birincisi işçilik maliyetleri en alt düzeydedir. ikincisi ise hammadde daha ucuz ve kolay ulaşılırdır. bu nedenle dünyada pek çok sektörden pek çok şirket üretimlerini uzak doğu ülkelerine kaydırmaktadır. böylece ürünlerini daha ucuza mal edebilmektedir. burada firmanın üretim politikası çok önemlidir. büyük firmalar kendi adları altında sattığı ürünlerin kalitesinden genel olarak ödün vermemektedir. bu nedenle, kanımca aldığınız ürünlerin markası üretim yerinden daha önemlidir.

HALDUN YALIMLI
07-03-2006, 00:40
Sevgili Selim abi özür falan, rica ederim abi hepimiz bildiklerimizi paylaşıyoruz konuşuyoruz. Şimdi ben size kendi yorumumu yapayım bugün dünya üzerindeki bir çok dev firma tüm işlerini uzak doğuya yaptırıyor. Ben polemik olmaması açısından fazla bu mevzulara girmedim. Seninde dediğin gibi Abu-Garcia Çin'e demonte vaziyette parçalarını gönderip montajını burada tamamlayıp tekrar vatanı olan yerden dünya pazarına sunuluyor. Bu tüm sektörler için geçerli benim işim otomotiv sektörü olduğu için dünya piyasasının tamamını takip etmek durumundayım. Size bir örnekte kendi işimle ilgili vereyim BMW bu arabanın anavatanı Almanya. Bu tip dev firmalar üretim anlaşmalarını yıllık olarak dünyanın çeşitli yerlerinde yapılıyorlar, neye göre acı ama gerçek o ülkenin ekonomik durumu ve kullandığı para birimin kendi para birimi karşısındaki değerine göre yani bu ülkenin etinden ve sütünden nasıl faydalanabilirimine geliyor iş dolayısıyla ekonomisi zayıf parası düşük değerli bir ülke bu tip firmalar için nimet anlamını taşıyor ve kendi üretimi olan demonte vaziyetteki malzemeleri orada monte ettirip kendi ülkesinde arabayı tamamlıyor. Sözün özü 2005 nisan ayında 2004 model bir 320 SI sağ ön-arka kapı değişmek zorunda ithalatçılarda küçük bir araştırmadan sonra Güney Afrika imalatı orjinal ön-arka kapı aldım. Buraya dikkat orjinal BMW ambalajında 2 kapı tek kapı fiyatına neden? çünkü bu arabanın ilk imalatına başlarken 2004 yılında kapıları motor kaputu ve bagaj kapaklarını Güney Afrika'da yaptırıyormuş. Sonraki yıl anlaşmayı Malezya'ya kaydırmış dolayısıyla 2 kapı tek kapı fiyatına gelmiş oldu. Şuan piyasadaki CHEVROLET Kalos,Spark tamamen Kore montajlı arabalar bunun 2 sebebi var 1- DAEVOO araçlarıyla aynı yedek parça burdaki önemli ayrıntı Kalos için ayrı yedek parça üretmiyor var olanı kullanıyor. 2- işçilik ucuz.
Belkide yazım uzun olabilir sizler için ama ne yazık ki gerçekler bunlar. Dünyadaki tüm dev markalar montajlarını yıllardır bu tarz 3. sınıf dünya ülkelerine yaptırdığı için uzak doğu bir hamle yaptı bu gün ülkemizdeki uzakdoğu araçların çoğu bu tarz kullanılmanın meyvesidir. Yada elektirik ve elektronik markalar bunlara en iyi örnekler.
Sonuç olarak marka ve satıcı firma garantisi olan ürün nered imal edilirse edilsin gönül rahatlığı ile alıp kullanın arkadaşlar. Çünkü BMW örneği var önünüzde bu örnekleri otomotiv sektörü haricindeki alanlarda da dilerseniz size çoğaltabilirim.SAYGILAR

balıkcı
07-03-2006, 01:41
Haldun kardeşim bu firmalar sadece piyasada ucuz olan mallarını çinde üretiyorlarmış mesela penn halen amerikada ama piyasada ucuz satılan pennleride çinde veya başka bir uzak doğu ülkesinde üretip satıyormuş piyasadaki %70-%80 makinalar bu ülkelerde üretilip satılıyormuş bazı markalar hariç kamışlardada durum farklı değil yanlız alman üreticisi olan sportex halen almanyada üretim yapıyormuş malzeme satan arkadaşla 1,5 saat bu konuları konuşup bilgi aldım daha çok konulara değindi kendisi.
bende almanyada AUDI firmasında çalışıyorum mesela AUDI de bazı arabaların sadece montajını ve bazı parçalarını çinde yapıyor bu arabalar çin devletinin iç piyasası için üretiliyor ve bu ülkede satılıyor,şimdilik belki ileride bütün fabrikayı oraya taşır.

balıkcı
07-03-2006, 01:44
Mert kardeşim ilk önce güle güle kullan bol balıklı avlar dilerim sana ben sadece uyarmak için resimleri yolladım ama sen diyorsan malzeme satan tanıdık o zaman işler değişir tabi dediğim gibi bol balıklı avlar dilerim kardeşim.

balıkcı
07-03-2006, 02:23
Ayrıca Haldun kardeşim senin şu makinalara kulanmış olduğun yağıda sordum wd40 bu arkadaşa ve bu yağı kendiside kulanıyormuş makinalar için çok iyi bir yağ olduğunu söyledi bunuda eklemek istedim.

katiti
07-03-2006, 03:46
Selim Abi teşekkür ederim, zaten ben de uyarı niteliğinde söylediğinin farkındayım. sadece toplumda genel olarak "çin malı kalitesizdir" şeklindeki inanışın biraz abartılı olduğunu ifade etmek istedim :) ...

balıkcı
07-03-2006, 03:58
Mert çin malı kalitesizdir den çok o ülkede yapılan ve sonrada yurt dışında satılan sahte markalar insanlarda kuşku uyandırıyor bunuda konuştum malzeme satan arkadaşla oda kendisine gelen ve mal satmak isteyen ünlü şirketler tarafından uyarılmış bu sahte markalar için,bunun bir an önce ünlü şirketler tarafından çinde önlemi alınacağından bahsetti kendisi.

katiti
07-03-2006, 06:43
abi sahte markalar konusunda haklısın. türkiye'de de bunun benzeri durumlar özellikle tekstilde çok sık yaşandı. pazarda satılan lacoste'ları görmen lazımdı :D .

balıkcı
07-03-2006, 07:03
Peki bu neyi getiriyor beraberinde Mert bu gün abunun yeni piyasaya çıkmış olduğu C 33 cardinal modelindeki makinayı almaya gittim satıcı arkadaş çinde üretildiğini söyleyince vazgeçtim eski model abu cardinal almaya karar verdim bu o firmanın başka ülkede ucuz iş gücüne dayanarak üretmekte olduğu malzemeler olsa dahi iş gücünün ucuz olması bazen her yerde geçerli değil bu işi yapan insanların bilgileri ve bu güne kadar çalıştıkları branşın tecrübeside önemli abu cardinalin eski modelleri halen yüksek fiyatlarla yok satıyor her balıkcı bu gibi yapılmış makinaların peşinde aynı şekilde D.A.M ın 1980 den evel yapmış olduğu makinalar içinde geçerli belki bir gün çinde ucuz olan işçilerde bu bilgilere veya tecrübelere ulaşırsa o zaman durum değişir tabiki şimdi herkese bir soru neden arabada mercedes çünki almanyada üretildiği için almanyadaki işçilerin bu güne kadar edindiği bilgiler ve deneyimleri tartışılmaz eğer bu firmada bir gün bütün arabalarını çinde üretirse o zaman kalitesinden çok şey kaybedecektir bu benim görüşüm.

katiti
07-03-2006, 18:41
Abi burada biraz üretim teknolojilerinin durumu giriyor devreye. eğer teknoloji yoğun bir üretim söz konusu ise o durumda işçi tecrübesi önemli bir değişken olmaktan çıkıyor. emek yoğun üretimlerde söylediğine katılıyorum.

eski makinelerdeki kalite ile bugünkü makinelerdeki kalite arasındaki farklılığın temel nedeni şirketlerin üretim politikalarındaki değişimden kaynaklanıyor. bu sadece bizim malzemeler ile ilgili değil, genel olarak tüm ürünler için geçerli.

eskiden yapılan üretimler "evladiyelik" dediğimiz şekilde, bozulmayacak derecede sağlam yapılıyordu. fakat bugünkü üretim politikaları ürünleri daha kısa kullanım süreleri ile tasarlamak ve sonuçta tüketimi sürekli kılmak üzerine kurulu. bu nedenle eski makinelerdeki kalite üretim yerlerinin farklı olmasından değil, üretim politikalarının zaman içerisinde değişmesinden kaynaklanıyor bana göre.

neyse biraz uzun oldu ama idare edin, doktora adamın çenesine vuruyor böyle ;) :D :D :D .

mufi
07-03-2006, 19:00
beyler şu makina bu makina.... hepsi boş... sanki her hafta sonu sahilden balıga gidiyoruz....her gidişte 5/10 kg balık alıyoruz....içlerinde 1/2 kg lık balıklar oluyor makinalar zorlanıyor.....tabii mevsimine göre makina yagmur altında kalıyor...kamışlar desen onlarca kglık balık tutyor...da??? biz de makinanın iyisini arıyoruz...beh..beh.beh..
onu bunu anlamam arkadaş ben çoçuklugumdan beri bu işi yapıyorum.. şu anda elimde 4 sene önce aldıgım albamın milenyum 50 si var makina boşluk yapmış..langır/lungur dönüyor..... ucuz tatlı su sopalarına halka geçirip kamış yapmışım...abi balık olsunda bak ben nasıl alırım o balıgı..be...oy..oy..oy..abi balıktan haber verin yeterki...

öpüldünüz..

balıkcı
07-03-2006, 19:02
Ne demek Doktorcuğum merakla ve zevkle okuyorum yazılarını az ve öz konuşuyorsun seni şahsen tanımasamda ağır başlı saygılı bir kardeşimiz olduğuna inanıyorum yaz kardeşim ne kadar uzun olursa olsun vaktin oldukca bol bol yaz biz üşenmeden okuruz sen yaz yeterki.

katiti
07-03-2006, 19:05
Selim Abi teşekkür ederim, valla şu surat ifadelerinde utanma ifadesi yoktu, olsa koyacaktım :) .

Muvaffak Abi nerelerdesin? Özletiyorsun kendini valla :) ...

Taygun KOCABIYIK
07-03-2006, 22:35
Muvaffak abi balık avlamaktan vakit bulup sitemizi şereflendiremiyor sanırım :D

mufi
08-03-2006, 14:46
ne balıgı tago?? balık olsa yukarıdaki yazıyı yazarmıydım... şu aralar iş peşindeyim burada yeni açılan bir fabrikaya başvuru yaptık...dış alım sorumlusu ...
bakalım ne cevap gelecek...
pazar günü torbalıdan bir akrkadaşın misafiri olarak sökeye gittim..(2kişi idik) saat 12 gibi oradan davutlar milli parka girdik. in/cin/ tek kale....bende olta yoktu.. zatı muhterem 1 adet olta attı 12 den akşam 17 ye 4 adet el kadar mırmır.
yav temiz dogada da balık yok..ne iştir anlamadım.. denize bir adet ekmeği parçalıyarak sapanla muhtelif şekilde dagıtarak attım... çıkan 3/5 kefal in boyu ancak 5 cm..

okadar..
kolay gelsin

Taygun KOCABIYIK
09-03-2006, 02:51
ne balıgı tago?? balık olsa yukarıdaki yazıyı yazarmıydım... şu aralar iş peşindeyim burada yeni açılan bir fabrikaya başvuru yaptık...dış alım sorumlusu ...
bakalım ne cevap gelecek...
pazar günü torbalıdan bir akrkadaşın misafiri olarak sökeye gittim..(2kişi idik) saat 12 gibi oradan davutlar milli parka girdik. in/cin/ tek kale....bende olta yoktu.. zatı muhterem 1 adet olta attı 12 den akşam 17 ye 4 adet el kadar mırmır.
yav temiz dogada da balık yok..ne iştir anlamadım.. denize bir adet ekmeği parçalıyarak sapanla muhtelif şekilde dagıtarak attım... çıkan 3/5 kefal in boyu ancak 5 cm..

okadar..
kolay gelsin
Abicim 4 mırmır için ölürüm ben bee şu balıksızlıkta bırak mırmırı hanoza bile fit oluruz. :d

RULUDAG
01-04-2006, 19:07
Merhaba Bende Abu Garcia C106 Makina Ve Dam Spazpower100 Kamiş Var Daha Henuz Kullanmak Nasip Olmadi Ikisini 80 Ytl Ye Aldim Kaliteli Olduğunu Söylediler Selim Abi Sence Bunlari Tatli Sda Kullanabilirmiyim Yoksa Makina Hafif Gelip Dişli Kirarmi Lutfen Bana Acele Cevap Hafta Sonu Senin Vereceğin Cevaba Göre Göle Gideceğim .tesekkurler.

Rastgele
Recep Uludag

balıkcı
01-04-2006, 22:40
Recep kardeşim makinan sağlamsa korkma git istediğin balığı avla tatlısuda,makinada değil onu kulanmakta marifet sen takımları hazırladıktan sonra suya atmadan önce yanındaki arkadaşına misinayı tutmasını söyle ondan sonra kamışı yavaş yavaş yukarı doğru kaldır ve makinanın firen kısmını ayarla,bütün marifet makinanın firen sistemini iyi kulanmaktan geçiyor balık fazla ağırsa biraz firenden yol ver balık 5-10 metre sonra yorulacaktır sonra gene makinayı sarmaya başla böyle bir kaç sefer yaptıktan sonra balık zaten kepçende demektir kamışa gelince ona hiç bir şey olmaz tatlısuda merak etme hadi sana rastgelsin bol balıklı bir gün geçirirsin ondan sonra siteye resimleri unutma.

activist
11-04-2006, 16:05
DEĞERLİ ARKADAŞIM,
Bana çıkrıkl makineler ve kullanımları hakkında detylı bilgi verirsen veya ilgili web sayfalarına beni yönlendirirsen sevinirim.Teşekkürler

mufi
11-04-2006, 16:44
Selim kardşimin bir görüşüne katılıyorum. aslında makina o kadar önemli değil.makinanın bakımına baglı..yagmur yedirirsen.dnize düşürürsen. hangi makina olursa olsun ömrü kısalır..bence kıyı balıkçılıgında en önemli unsur . çok iyi iğne(balıgına uygun) ve çok kaliteli misina...sonuçta 50. den gelmeye başlıyan balık sonuçta misina ve iğnenin insafına kalmış..2, derecede kamış önemli.3,derecede makina.. yabancı kanallatda dikkatınızı çekiyorsa 5/10 kg.lık sazanları kıyıya kadar misina ve kamış getiriyor..kepçeyle da müdahele ediyorsun.
kırk yılda bir iri balık rastlar onuda misinan iyi olmazsa koparırı kaçırırsan. tüm hevesin kaçar..isterse makinan 1,sınıf olsun.malumunuzdur. iri balık geldiginde kamışla yavaş/yavaş çekilip sonra gevşeyen misina sarılır..bu durumda orta halli bir makina da iş görür ..derim. ben...
selamlar

balıkcı
13-04-2006, 06:58
DEĞERLİ ARKADAŞIM,
Bana çıkrıkl makineler ve kullanımları hakkında detylı bilgi verirsen veya ilgili web sayfalarına beni yönlendirirsen sevinirim.Teşekkürler
Arkadaşım ben çıkrık makina hiç kulanmadım ama bu makinayı kulandığını zanettiğim Erol arkadaşım(levrek) sana yardımcı olacaktır,bu makinaları hemen hemen her yabancı balık malzemesi satan yerde ve Türkiyede alba,dan satın alma şansın var yabancı malzeme satan siteleri zaten sitemizde bir kaç yerde vermiştik tam olarak sitedeki yerini bilmiyorum ama ararsan bulursun sitede ben şimdiden bol şanslar diliyorum malzeme alımında,saygılar.

SERKANSERKAN
09-10-2006, 17:37
öncelikle herkese selamlar bu foruma yazdıgım ilk mesaj bugun kendime yeni bi tkaım aldımm kamış alba leader 4.00 m makinem de banax bn250 modeli sizce nasıl ben 10 bilyeli alba star alcaktım atıcı banaxın bilyesi olmasına ragmen bile ondan ustun oldugunu soledi sizce dogrumu ?

HALDUN YALIMLI
10-10-2006, 07:23
Serkan aramıza hoşgeldin imza kısmını doldurmadığın için bu şekilde hitab ediyorum, imza kısmını doldurmakta forum kuralımızdır. Almış olduğun makine bilyesiz düşük devirli ve ağır sayılabilecek bir makine. 10 Bilyeli Alba Starın hangi modeline göre uygun olup olmadığı konusunda modeli bilmediğim için bir yorum yapamam, birde şu var bu makineyi nerede kullanacaksın, tatlısu- tuzlusu buda makine seçimini etkileyecek önemli ayrıntılardan bir tanesi. RASTGELSİN.

SERKANSERKAN
10-10-2006, 09:27
genelde tuzlu suda kullanıcam ama tatlı suda olucak arada sırada (balık tutarken en güzel muhabbet nerdeyse :D ) alfa 60 modeli albanın ama satıcı dediki bunun dişlisi gibi olmaz dedi bunlar bide alba bayi olmasına rağmen kamışım nasıl sizce

RULUDAG
10-10-2006, 12:01
merhaba dostlar size bir sorum olacak bana albastar siesta 50 makina geldi 8+1 bilyalı arkadan kalama ayrlı bildiğim sadecen bu yardım lutfen......:

RULUDAG
12-10-2006, 08:40
merhaba dostlar size bir sorum olacak bana albastar siesta 50 makina geldi 8+1 bilyalı arkadan kalama ayrlı bildiğim sadecen bu yardım lutfen......:

sizce almaya değermi......................

Uzm.Dr.Rastgele
12-10-2006, 08:51
Yazında bir makina markası yazıp,almaya değermi diye soruyorsun.Abisi ben makina alırken genelde o makinayı takacağım kamışa göre değerlendiriyorum.Yani kıyıdan kullanacağım 3 metre bir kamışa tabiki küçük bir makina takılamıyacağı gibi;kıyıdan yakına atmak için kullandığım veya tekneden kullandığım ucu daha hassas olan daha küçük bir kamışa da calaskal kadar büyük bir makina takılmaz diye düşünüyorum.Yani kamış ile makina uyumlu olmalı.Zaten makinanın kalitesini de aşağı yukarı fiyatı da belirliyor.Piyasada 10 ytl'den tutda, 100 ytl'ye kadar makina bulunabilir.

coskunbatir
03-12-2006, 09:37
merhaba arkadaşlar bana önerdiğiniz makina ve kamış markalarını verebilirmisiniz

Taygun KOCABIYIK
03-12-2006, 10:03
Coşkun abi yapmak istediğin av türüne göre çeşitli makinalar ve kamışlar olabilir. Bir avda işe yarayan makina yada kamış diğer av stilinde işe yaramayabilir. Ne tür avla ilgileniyorsun yazarsan üstadlar işine yarayacak güzel makinalar önereceklerdir

igmsva
03-12-2006, 14:38
coşkun bey taygunun dediği gibi farklılık gösterir. ben takımlarımı aşağıda belirttiğim siteden aldım. 2 günde eksiksiz geldi. isterseniz inceleyin.

baltiokka
20-04-2007, 19:24
selam arkadaşlar.makine almadan önce çevirme kolu mil sistemimi yoksa vidamı, rulmanlar kapalımı ve makarayı ileri geri hareket ettiren mekanizma dişli sistemlimi bunlara bakın. tabiki albastar gibi çin malı ve sadece türkiyede satılan makineleri kastetmiyorum, isterseniz deneyin albastar gear ratio ve ball bearings yazıp taratın sadece türkiyeden sonuç çıkar, birde diğer markaları deneyin kaç sonuç çıkacak. bence makine almadan önce [Only Registered Users Can See Links] adresine girin ve mekanizmaları bi inceleyip öyle karar verin! banax sx i tek geçerim!

igmsva
21-04-2007, 14:50
selam arkadaşlar.makine almadan önce çevirme kolu mil sistemimi yoksa vidamı, rulmanlar kapalımı ve makarayı ileri geri hareket ettiren mekanizma dişli sistemlimi bunlara bakın. tabiki albastar gibi çin malı ve sadece türkiyede satılan makineleri kastetmiyorum, isterseniz deneyin albastar gear ratio ve ball bearings yazıp taratın sadece türkiyeden sonuç çıkar, birde diğer markaları deneyin kaç sonuç çıkacak. bence makine almadan önce [Only Registered Users Can See Links] adresine girin ve mekanizmaları bi inceleyip öyle karar verin! banax sx i tek geçerim!
arkadaşım, bu paragrafı aynen birkaç konu başlığına cevap olarak yazmışsın, sanırım kolayına gelmiş:(
öncelikle diger konu başlıklarında taaygununda uyardığı gibi imza hanenizi doldurmanızı rica ediyorum. forum kurallarımızıda okursanız iyi olur. esenlikler dilerim.

baltiokka
24-04-2007, 14:30
haklısınız ama konular birbirine yakındı. yani makine bilgilendirme kısmına yazdım ilgisiz yere yazmamaya dikkat ettim.