PDA

Tüm Versiyonu Göster : 07/08/eylül/2007 efsane inçiraltına geldi

baracuda_35x
08-09-2007, 04:46
tüm dostlara selam olsun
evet sevgili abiler kardeşler,cuma günü saat 21.30 işlerimi ayarlayınca işyerinden çıktım ,cumartesi günü çalışmayacaktım bende uzunsüredir incir altında av yapmayı bekliyordum gecen hafta aldıgım haberler bu hafta için incir altında av yapmama sebep oldu.

eve gittiğimde hazırlıklarımı yaptım hemen yola koyuldum yem olarak yanlız borukurdu aldım saat 22.45 sıralarında av yerinde idim hava gayet güzeldi, oltalar atıldı ince ince lidakiler almıştım saat 01.30 sırasında hava birden patladı kuzeyden esen şiddetli rüzgar ve atıştıran yağmur, benim hevesimi kırmıştı .GÖRÜNTÜ YOK AMA RÜZGARIN VE DALGALARIN SESİNİ DUYABİLİRSİNİZ
MpMgxweZHeM

yahu arkadaş ava devam elmiyaman beymi ,ozaman zarfında birtane kayda deger mırmırı alınca keyfim yerine geldi,efsane mırmır artık inçir altında boy göstermişti bundan böyle ekimin sonuna kadar orada olacak bende oradayım iki ay boyunca, havanın soğması üzerine üşümüştüm bende avı saat 04.00 te sona erdirdim ,benden bukadar gerisini fotolar anlatsın
MİSAFİRLER GELMEYE BAŞLADI
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

BİZİM ARKADAŞ GELİNCE YÜZÜMDE GÜLLER AÇTI
BENİ BUKADAR BALIK MUTLU EDER

BLACK SHARK
08-09-2007, 06:43
RIDVAN Kardes ...
güzel av yapmissin , dedigin gibi Rüzgarin ve dalgalarin sesi bir baska görüntü olmasa bile. afiyet seker olsun .

selamlar - rastgelsin

Rauf
08-09-2007, 07:28
Olsun be rıdvan bu seferlik idare et gün ola harman ola daha ne günlerin gece avların olucak yinede boş koymamış deniz ana.

ismail çakır
08-09-2007, 07:43
rıdvan güzel balıklar yakalamışsın..tebrikler.. gece ayazları başladı artık.. sağlam giyinmek lazım...
rastgelsin..

ykmk
08-09-2007, 09:11
Rıdvan abi çok güzel bir av olmuş.Hele hele mırmır çok güzel.Bu resimleri gördükçe içim şenleniyor.Siz ve eklediğiniz resimler olmasa vallahi içim karardıkça kararacak.
İyiki varsınız.
Rastgelsin.
Saygılarımla...

kordelya
08-09-2007, 10:25
Allah bereket versin be Rıdvan...Afiyet olsun ailenle sana. Bizimle paylaştığın için de teşekkürler gözüm gönlüm açıldı:)

Taygun KOCABIYIK
08-09-2007, 10:42
Lidakiler irileşmiş vakit bulursam bende bir ziyaret edeyim şunları bari :)
Tebrik ederim Rıdvan abi dün gece çok rüzgar vardı havada bayağı soğuktu umarım üşütmemişsindir.

baracuda_35x
08-09-2007, 11:57
Olsun be rıdvan bu seferlik idare et gün ola harman ola daha ne günlerin gece avların olucak yinede boş koymamış deniz ana.
teşekürler rauf baba geçen yıl bu bölgeye her hafta 3 günde bir gitim yeri geldi 3 tane balıklan döndüm ama ne zaman ne yapacagı beli olmuyor buranın gününü yakalarsan deniz ana katkat mutlu eder. onun için her zaman şükretim sevgilerimle

baracuda_35x
08-09-2007, 12:00
rıdvan güzel balıklar yakalamışsın..tebrikler.. gece ayazları başladı artık.. sağlam giyinmek lazım...
rastgelsin..
teşekürler ismail abi bu konuda haklısın bende eşimin sözünü dinlemedim ve kısa kolu ile gitim bundan böyle gece avlarında mutlaka montum olacak sevgilerimle

baracuda_35x
08-09-2007, 12:04
Lidakiler irileşmiş vakit bulursam bende bir ziyaret edeyim şunları bari :)
Tebrik ederim Rıdvan abi dün gece çok rüzgar vardı havada bayağı soğuktu umarım üşütmemişsindir.
teşekürler taygunum üşütmez olurmuyum dondum birdaha kimse beni motsuz gönderemez işte eşimin sözünü keşke dinleseydim yağmurun atıştırması yeti hafifte ıslanmam daha çok üşümeme yeti sevgilerimle

Anıl ÜNALAN
08-09-2007, 12:51
Tebrikler Rıfvan abi güzel bir av yaşamışsın yinede. Mırmırın maşallahı var yalnız ;)

mufi
08-09-2007, 13:22
Rıdvan bereketli olsun kardeşim.. belki ıslandın ama deymiş be ... boş dönmekte vardı.. hadi bakalım inşallah geriside gelir..

baracuda_35x
08-09-2007, 16:28
Rıdvan bereketli olsun kardeşim.. belki ıslandın ama deymiş be ... boş dönmekte vardı.. hadi bakalım inşallah geriside gelir..
nasibimizde var ise olacak muvaffak abi oraya geçen senede seri avlar yaptım bu yıl kısmet teşekürler abi

nevzat
08-09-2007, 17:59
Rıdvan tebrikler ,aslında bu işin zevkleri arasında eziyet çekmenin de ayrı bir heyecenı ve güzelliği de var ,eziyet çekilerek yapılmış güzel avların heyecanı çok daha başka oluyor bence.

Taygun KOCABIYIK
08-09-2007, 18:48
Rıdvan tebrikler ,aslında bu işin zevkleri arasında eziyet çekmenin de ayrı bir heyecenı ve güzelliği de var ,eziyet çekilerek yapılmış güzel avların heyecanı çok daha başka oluyor bence.
Nevzat abi bak bizim taraftaki lidakiler irileşmiş :) koş meraları kontrol et bakalım seninkiler ne halde :)

baracuda_35x
08-09-2007, 20:22
Nevzat abi bak bizim taraftaki lidakiler irileşmiş :) koş meraları kontrol et bakalım seninkiler ne halde :)
taygunum bir iki hafta sonra tahminim bu bölgede cupra olur gibi geliyor bana sen ozaman seyret curcunayı :D :D

nevzat
08-09-2007, 20:41
Taygun onlar sizin o tarafın lidakisi değil,buradan ara sıra o tarafa gezmeye giden bizim lidakilerimiz;:D Yarın çok işim var ama erken biterse akşamüstü gitmeye niyetim var bakalım büyümüşlermi.

eşref sürek
08-09-2007, 21:38
o kadar eziyete değmiş hiç olmazsa güzel balıklar yakalamışsın rastgele

Hasan BALIKÇI
08-09-2007, 22:44
fazla söze gerek yok :helal: :helal: :helal: tebrıkler ve afıyet olsun rıdvan kardeşım

Taygun KOCABIYIK
08-09-2007, 22:45
taygunum bir iki hafta sonra tahminim bu bölgede cupra olur gibi geliyor bana sen ozaman seyret curcunayı :D :D
Abi üzülerek söylemek istiyorum ki iki hafta sonra o bölgede olan çupralar körfez çıkışlı olduğundan sicilleri pek iyi değil :( geçenlerde sahilde yürüyüşe çıkmıştım durum içler acısı eskiden en azından su temizdi dipteki kalıntılar devam etsede fakat şimdi suda çok kötü olmuş koku başlamış berraklıktan eser yok. Eylül geldi çupralar geleneksel göçlerini yapmaya başlıycaklar ve inciraltı dediğin gibi 2 hafta bilemedik 3 hafta içinde çupra yapmaya başlar fakat yemek ne kadar sağlıklı tartışılır. Ama zevk için avlanılır çünkü yakalanacak en ufak balık 300 gram civarları olur bu mevsimden sonra (lidakiler hariç tabiki).

baracuda_35x
08-09-2007, 23:45
Abi üzülerek söylemek istiyorum ki iki hafta sonra o bölgede olan çupralar körfez çıkışlı olduğundan sicilleri pek iyi değil :( geçenlerde sahilde yürüyüşe çıkmıştım durum içler acısı eskiden en azından su temizdi dipteki kalıntılar devam etsede fakat şimdi suda çok kötü olmuş koku başlamış berraklıktan eser yok. Eylül geldi çupralar geleneksel göçlerini yapmaya başlıycaklar ve inciraltı dediğin gibi 2 hafta bilemedik 3 hafta içinde çupra yapmaya başlar fakat yemek ne kadar sağlıklı tartışılır. Ama zevk için avlanılır çünkü yakalanacak en ufak balık 300 gram civarları olur bu mevsimden sonra (lidakiler hariç tabiki).

bu konuda haklısın tabiki onuda iki hafta sonunda görecegiz bakalım:confused:
butün mesele mırmırın gelmiş olması benim için deniz suyu sıcaklıgı 18 dereceye düşünceye kadar oradayım kardeş mırmırda endişem yok kalıcı balık degil çünkü ne zaman kepez oluşsa bu balık orada olmuştur sevgilerimle

freediver
09-09-2007, 03:22
Ridvan Abi tebrikler...Gercekten temiz bir av...Devamini bekleriz

karagöz
10-09-2007, 11:04
bu konuda haklısın tabiki onuda iki hafta sonunda görecegiz bakalım:confused:
butün mesele mırmırın gelmiş olması benim için deniz suyu sıcaklıgı 18 dereceye düşünceye kadar oradayım kardeş mırmırda endişem yok kalıcı balık degil çünkü ne zaman kepez oluşsa bu balık orada olmuştur sevgilerimle

Rıdvan kardeşim bereketli olsun....Ama şunu da belirtmeden de edemiyeceğim....Taygun un dediği gibi ''....bunları yemek ne kadar doğru olur bilemem....''....Nede olsa o yöre iç körfez denilen yerde yer alıyor....:(

baracuda_35x
10-09-2007, 18:10
Rıdvan kardeşim bereketli olsun....Ama şunu da belirtmeden de edemiyeceğim....Taygun un dediği gibi ''....bunları yemek ne kadar doğru olur bilemem....''....Nede olsa o yöre iç körfez denilen yerde yer alıyor....:(
ümit abi yemeyenede saygı duyarım. ben bir sakınca görmuyorum eskiden inçır altınında denizin rengini görmezken şimdi görüyorum tutugum balıgıda yıyıyorum senin iç körfez dedigin yer yasak bölge ozaman tuzladaki tutulan balıkta yenmesin orasıda iç bölge. şu varki mırmır burada iki ay kadar kalıyor buraya yemlenmeye geliyor benim derdim esaz mırmır ve lıdaki buraları belirli aylarda yokluyurum burada kalıcı balık sadece ısparoz bu bölge üzerinde sadece kefal avlamam ve satındahi almam
7 yılönce yakaladıgım incir altındaki balıgın kokusunu bilirim petrol ofisine göndersen petrol çıkar. simdi bu kokuyu bunlarda duymuyorum

kturkol
10-09-2007, 20:59
rıdvan iyi av yapmışsın ellerine sağlık. afiyet bal şeker olsun.

Taygun KOCABIYIK
10-09-2007, 23:11
Rıdvan abi muhalefet yapıyor gibi algılamanı istemem ama suyun berraklığı ve balığın kokusu olmaması seni aldatmasın. Bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey bu iç körfezden tutta taa çeşmealtına kadar yakalanan tüm balıklarda ağır metal kalıntıları var ve insanda birikim yaptığı taktirde kansere yol açma riski var.
Şöyle 1-2 yazı var aşağıdaki adresleri incelersen sanırım sende hem fikir olursun.

[Only Registered Users Can See Links]
[Only Registered Users Can See Links] (şu teze ulaşamadım)
birde yeniasırda sanırım 2005 mayıs ayında bir yazı yayınlanmıştı onuda bulamadım oda açıklıyordu balıklardaki tehlikenin boyutunu.
burdanda 2006 yılının başına kadar benim körfez balığına bakış açımı ve şimdiki bakış açımı karşılaştırabilirsin abi aradaki fark siyah ile beyaz gibi
tek isteğim herkes bilinçlensin...

mufi
11-09-2007, 10:36
Evet arkadaşlar gerçek bu maalesef...körfezin doğal olarak hiç kirletilmediği takdirde tmizlenmesi ancak 2015 ten sonra

baracuda_35x
11-09-2007, 17:42
gerekli bilgiler alınmıştır, bu kono benim tarafımdan kapatılmıştır değerli bilgileriniz için teşekürler