PDA

Tüm Versiyonu Göster : Eskişehir bölgesi Dodurga barajı

sazancı
29-09-2007, 07:41
Merhaba arkadaşlar bu günde Dodurga barajını anlatalım,aslında Dodurga beldesi Bilecik ili Bozüyük ilçesi sınırlarında ama baraj göleti Eskişehir,Bilecik, Kütahya illerine sınırdır.Ben ilk olarak 23 yıl evvel gitmiştim Dodurga barajına kuru üzümle aynalı sazan yakalamıştık öyle 3 tane 5 tane değil bir dünya bir adette 4 kg lık normal sazan yakalamıştım daha sonra duydum ki Dodurga barajı balık olarak bitmiş.Üç yıl önce Kıranşeyh dönüşü uğradık yarım saatliğine bir balıkçı vardı iki tane olta atmıştı çok otluktu ve adam tam da otların üzerine yatırmıştı oltalarını yanına gittik ve hapisinde bir tane 3 kg lık bir kaç adette küçük sazan vardı Eskişehir e döndük ve hazırlandık bir kaç gün sonra Dodurga,ya doğru yola çıktık.
Dodurga,ya bir kaç yerden gidilir en temiz yol küçük Dodurga tarafında avlanacaksanız Eskişehirden Bozüyüke gelip oradanda Jandarmanın yanından sola dönüp 25 km sonra Dodurga beldesine 5 km sonrada baraj göletine ulaşabilirsiniz hayır bent tarafında avlanacağım diyorsanız Eskişehirden Kütahya yoluna devam edip Bozüyük yoluyla kesiştiği yerden girip önce Kümbet köyü ardındanda Erenköyü geçince baraj gölüne ulaşırsınız.
Biz birinci yoldan gittik ot arasına vardık önce Halit ağabey suya girerek otları temizledi bizim ayna tabir ettiğimiz boşluklar oluşturdu sonra oltalarımızı döşendik yaklaşık 1 saat sonra sazanlar ziyaret etmeye başladı.Dodurgada genel olarak Doğal sazan çıkar nadiren aynalı da çıkar şimdilerde yine balık azalmış her taraf israil denen balıkla dolmuş gidenler boş dönmeye başlamış hayırlısı olsun ha birde unutmadan Dodurga geceleri çok soğuk olur ve hep yağmur yağar tedbirli gitmekte fayda var.

Fotoğraflar

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

MEHTERAN
01-10-2007, 21:18
Mustafa senin bu oğlan ilerde bize çooook yayın yedirir.