PDA

Tüm Versiyonu Göster : Çupra ve saz arkadaşları

nevzat
07-10-2007, 21:26
Cumartesi gününden kararlaştırdığımız av için pazar sabahı saat o9.30 da (nerdeyse öğlen )yola çıktık.Yolda yem ,yiyecek alışverişi derken saat 10.30 da av yerine vardık,tekne hazırlığı yol derken11.30 da ilk oltaları suya kavuşturduk.Uzun bir süre beklemeye rağmen hiç vuruş alamadık çupra avı açısından iyi bir gelişme değerlendirmesi yapmamıza rağmen teşrif etmemeleri sebebiyle yer değiştirme kararı aldık.İlk plan sağ taraf Nemrut koyu olmasına rağmen ,öncelikle bulunduğumuz bölgenin açığını deneme kararı aldık.Bu bölgeye varıp ilk oltaları atar atmaz hemen vuruş aldık .Güzel bir mercan teşrif etti.Arka arkaya mercan ,karagöz,uskumru,iri istavrit almaya başlayınca ilk plan iptal oldu tabiii.Arkadaşım İsmail ile birlikte iyi bir av yapıyorduk.Hemen tekne kamışlarını çıkarıp paşa beklemeleri için yemleyip ileri attım .Bu arada avımız tüm hızıyla devam ediyordu ki İsmail in,iri bir şey bastı demesiyle farklı bir heyecan dalgası başladı.Olta resmen gelmiyordu ,uzun bekleme ,boşluk verdiğinde çekme mücadelesi devam ederken ,balığı görünecek seviyeye kadar çekti ki tam bu sırada benim kamışlardan biri basıldı.İsmail in kepçeyi getir feryadına aldırış etmeden kamışı çekmeye başladım ,zira çektiği balığın sapanburun olduğunu söylediğinden kamıştaki balığa yöneldim .Kafa atmasından tanıdığım paşamız nihayet geliyordu ve tahminimde yanılmamıştım yaklaşık yarım kilonun üzeri bir çuprayı tekneye aldıktan sonra hemen İsmail in balığı kepçeleyip aldım.5-6 kilo civarı bir sapanburun.Av devam ederken ,altımızda büyük parıltılar belirdi ve resmen hani bize yem der gibi yukarı doğru çıkmaya başladılar, teknenin etrafında 10-15 kadar devasa balık geziniyordu .Ne olduklarını seçemiyorduk ama tahmini 1 metrenin üzerinde boyları vardı ve beyaz parlak balık olduğundan acaba orkinos mu değerlendirmeleri arasında uzaklaştılar.Acaba iri iğneli balık bırakması yapsaydık belki alırdık muhabbetleriyle ava devam ediyorduk ki çektiğim balık yarı yoldayken hızlı bir darbe hissettim.İstavriti yukarı çektiğimde yarısı yoktu,yani lüfere yem olmuştu.Bir süre daha dipten iyi balık aldıktan sonra izmarit ve gopez gelmeye başladı , tabii bu gelişme moralleri alt üst etmişti.Saatin de epey ilerlemesi sebebiyle dönüş kararı alıp limana döndük.Hayatım boyunca yaptığım en zevkli avlardan birini yaptım ,dönüşteki konuştuğumuz ağırlıklı konu ''sabah erken gelseydik'' oldu tabiiki.Alttaki balıklar benim payıma düşenler.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Taygun KOCABIYIK
07-10-2007, 21:46
Nevzat abi deniz ağlamış bee :D
En kötü avın böyle olsun abi harikasın

ismail çakır
07-10-2007, 22:16
nevzat, maşallah tavalık degil tepsilik çıkmış..güzel bir gün ve iyi bir yapmışsınız.. tebrikler...
rastgelsin..

mufi
08-10-2007, 07:45
Nevzat maşallah breh breh. yanlız o ''5-6 kilo civarı bir sapanburun''
onuda bir görseydik...merak ettim nedir o?? ilk kez duyuyorum..

BLACK SHARK
08-10-2007, 08:00
masallah nevzat kardesim , cok güzel av yapmissin ...
ellerine saglik .
afiyet olsun , selamlar

nevzat
08-10-2007, 11:22
İsmail in yukarı çekmek için epey mücadele ettiği balık.

HALDUN YALIMLI
08-10-2007, 16:37
Nevzatım kardeşim gerçekten harika av olmuş, afiyetle inşallah. RASTGELSİN

Rauf
08-10-2007, 16:55
Ne güzel balıklar herkez beyendiğini alsın secsin yesin ama şu sapan burun denen efeyi bana bırakın yada kanatlarını gönderin onuda ben yiyim beya:deli: yedinizmi yoksa!!yemişinizdir dimi!:'( o zaman afiyet olsun uzun zaman buz dolabında bekletmeyin lezzeti kacıyor tebrikler rastgelsin.

nevzat
09-10-2007, 00:11
Mesaj yazan arkadaşlara teşekkür ederim.Yemedik Rauf abi bu konuda bir bilgilendirme yapayım;Fotoğraftaki sapanburun dediğim balığın sapanburun olmadığını öğrendim.Biz vatoz gibi kuyruğunun üstünde uzun dikeni olmadığından ve burun yapısı benzediğinden bu balığa sağanburunun bir türü diye yorum getirmiştik fakat balık iğneli vatoz denilen bir türmüş kuyruğunun kenarlarında ve sırtında onlarca kanca şeklinde dikenleri vardı ve bu dikenler de zehirliymiş,aynı zamanda bu balığın eti de zehirliymiş,Allahtan dikkatli davranmışız ve zarar görmedik,konuyla ilgili bilgiyi alta ekliyorum. (alıntıdır)
İngilizce adı Thornback Ray’ dir. Genellikle kumlu diplerde yaşarlar. Görüntü olarak yassı ve koyu renkli olup, kalkan balığına benzerler. kuyruğunda zehirli dikenler mevcuttur. Zehirli dikeninin sokması halinde derhal şiddetli bir darbe gibi hissedilmekte ve dayanılmaz bir sancıya dönüşmektedir. Kusma, terleme, karın ağrısı ve kalp çarpıntısına yol açmaktadır. Eti zehirli ve tehlikelidir. İskorpit balığına uygulanan tedavi yöntemi uygulanmalıdır.
(alıntıdır)

Rauf
09-10-2007, 01:28
Nevzatcım o zaman bende kefeni yırtmış :D oluyorum bilgiler ici,n teşekkürler.

eşref sürek
09-10-2007, 10:49
arkadaşlar çok güzel bir av olmuş her çeşit balık yakalamışsınız afiyet olsun rastgele

ender
09-10-2007, 11:32
Nevzat hocam bizim için rüya gibi bir şey 5-6 kilo mercan yarım kilo çipura
bizde her şey tamam teknede yanabililen mangal,mısır unu bolca miktar ince hafif rakı bardağı ama şu öteki dediklerine hiç rastlayamadık.hep isparoz izmarit.samimiyetimizi artırmada bizim için büyük faydalar görüyorum.sizin içinde uygun olursa teknemizi onurlandırısanız bizi şereflendirirsiniz.yakin ilgi ve alakanızı bekliyorum.bu kadar yağdan sonra heralde olmaz demezsiniz.ben yıllardır sizi arıyordum.şehirde ararken denizde buldum.selamlar saygılar.

ender
09-10-2007, 11:34
yazını tekrar okudum ismail arkadaşta konuğumuzdur hatta dostumuz arkadaşımızdır iletirseniz bi kat daha memnun olurum tekrar selamlar saygılar

ender
09-10-2007, 11:36
tekrar rahatsız ediyorum bizim tekne güzelbahçe 2.ci limanda girişte ki MASAL
8 mt uzunlukta 2.40 genişlikte.ama satılık değil.

er35han
09-10-2007, 12:38
nevzat tebrikler arkadaşım, balığın iyisini,irisini ve de avın en zevklisini yapmışsınız:helal: :helal: :helal: :helal: :helal: bulduğunuz meranın kıymetini bilin valla, mercanlar çupralar balığın çeşitlisi orada toplanmış maşallah. inşallah bidahakine hep beraber kiloluklara yazılırız:artist:

Taygun KOCABIYIK
09-10-2007, 18:32
Ender abi bizi davet etmiyosun kalbim çok kırıldı :( :D

nevzat
10-10-2007, 12:38
Ender abi davetin için çok teşekkürler ,tabii ki burada tanıştığım ve iyi dostluklar kurduğum diğer arkadaşlar gibi sizinle de tanışmayı isterim.İnşallah ta bu olayı en yakın bir zamanda gerçekleştiririz ,bunun yanında msn dende görüşüp bilgi paylaşımında bulunabiliriz, selamlar iyi avlara rastgele.

baracuda_35x
10-10-2007, 22:56
geçte olsa sonunda gördüm nevzat , eline koluna yüreyine sağlık tebrikler güzel av yapmışsın :helal: :helal:

nurettin
17-12-2007, 23:19
Nevzat bunları oltayla tutugunu söyleme sakın:deli: :deli:

nevzat
18-12-2007, 10:45
Nurettin ,İşte bu güzelim avları yaptığımız tekne maalesef geçenki fırtına da paramparça oldu .Ne diyelim yenisine sağlık inşallah.

Dalyanlı
18-12-2007, 13:45
Tebrikler,çok güzel bir av olmuş
Selamlar

nurettin
19-12-2007, 10:10
Abicim varya o teknede tam kırılıcak zamanı bulmuş yani , ama dediğin gibi yenisine sağlık yapacak bişey yok ,canın sağ olsun .

giritli
20-12-2007, 10:59
Nevzatcım tebrikler kardeşim...:helal: gerçekten çok zevkli bir av olmuş...bu kadar çeşit balıkçı tezgahında yoktur sanırım...sizin tekne için de çok üzüldüm...ama biliyorsun ki nemrutta her zaman kullanabileceğin bir tekne var kardeşim...gerçi bana nasip olmadı daha ama olsun...:(

En kötü avın böyle olsun...inşallah birgün beraberde avlanmak nasip olur...

ibrahimz35
20-12-2007, 20:34
öncelikle teknen icin cok üzüldüm böyle güzel bir avdan sonra olabilecek en kötü sey.Balıklar harika ellerine saglık yalnız ne hikmetse bu vatozlar son zamanlarda cogaldı pazar günü bizde pınarlının burnundan iki adet iki kilo çivarı yakaladık ve dikkatlice denize iade ettik

nevzat
21-12-2007, 17:41
Onur cum ,iyi niyetli davetin için çok teşekkürler kardeşim.İnşallah şu sağlık sorunlarını bir düzeltip en kısa zamanda senin de işlerinin müsait olduğu bi hafta sonu güzel bir organizasyon yapalım dostum.

kaptan_ı derya
14-01-2008, 14:25
nevzat abi maşallah dıyelım abı balık nemrutta taş ada çevresınde yenı focada bi sey yok yok kupkuru

nevzat
15-01-2008, 17:06
Değerli kardeşim o güzel balıkları yakaladığımız tekne ilk alındığında yeni foçada limanda bağlı idi.Orada pek randıman alamadık ve daha sonra fırtınada parçalana kadar çakmaklıda idi.Dediğin gibi Çakmaklıda haarika avlar yaptık çok bereketli -verimli bir av bölgesi.Zamanla güzel kerterizlerde öğreniyor insan .Biz taş ada etrafında balık bulamadığımız zaman açıkta güzel bir kerterizimiz vardı,oraya gidip te boş geldiğimizi hatırlamam.Ama maalesef şimdi o güzel avlar tekne parçalandığından hayal oldu.Hayırlısı diyelim.