Tüm Versiyonu Göster : akdenizli oltacıların baş belası
20 ekim 2007 cumartesi günü için ,5 arkadaş benimle mercan avlamak için anlaştılar.sabah saat 0700 da limandan ayrılarak 30dk lık yoldan sonra av mahaline geldik, av çok güzel başladı ufaklıda olsa 2 li v, 3 lü mercanlar gelmeye başladı.tam ağzımı açtım iyiyiz balon yok diyeki ,arkadaşlardan biri bağırmaya başladı ,usta yetiş ben bunu çekemiyorum diye,oltayı elime aldımki sağlam birşey aşağıda,yavaş yavaş yukarıya çekmeye başladım ,birazdan göründüki bizim baş belası BALON.balığı içeri aldıktan sonra şöyle bir tartım 2.5 - 3 kg gelir. ( balon gelmeden öncede rauf abiyi ardım gel güzel mercan var diye, daha sonra pişman oldum ama!.abi kusura bakma.). bizim balon savaşı tam gaz gidiyor,2 balık , 3 balık takıma elvada,gelsin yeni takım.5 arkadaş toplam 30 un üstünde takım kaybetti,tabi bende nasibimi aldım 2.5 tkm.ben toplam 4 ad ,1 - 3 kg lıkbalon aldım ,arkadaşlarda aynısı 4 ad aldılar= 8 ad balon, tabiki bu yukarıya alabildiklerimiz. arkadaşlar bu balığın ağzı sanki yankeski WMC KARBON iğneyi kırdı,( hatıra olsun diye rauf abiye verdim.).arkadaşlar ,size bir hatıram: mayıs ayında ,bir arkadaşım kayık almış hayırlı olsuna yanına gittim,dediki denizde 350 li ğineli paraketem var beraber toplayalım,gittik başladık toplamayaarka arkaya iğne kesikleri gelmeye başladı 15 kadarını çabuçak bağladım fakat sonu yok gibi,malesef öyle oldu toplamda 138 iğne yok.olmaz böyle şey ,emekte zamanda,parada gitti.bu balon balığı oltacıların kara kabusu oldu ,kesin buna bir çözüm bulunmalı. aklıma gelmişken limana döndüğümde bir balıkcı arkadaşa takılarak ,şu seninkileri bağlasana kesipbiçti diye , oda elinde bir tava bana gösterdi,hemen yanına gittim tadına bakmaya, inanın hiçde fena değil beyaz ve lop etli. hepinize balonsuz rastgelsin..[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Taygun KOCABIYIK
21-10-2007, 20:07
Aman Cumhur abi bu balıklar zehirli diye çok konuştuk ettik japoynada sadece ustalık lisansı olan aşçılar tarafından pişirilirse yenmesi serbestmiş. Dikkat abicim dikkat aman haa.
Mercanları göremesekte tebrikler :)
taygun uyarın için teşekkürler.balonu pişiren arkedaş ;sipariş üzerine bunları yakalayarak otellere satıyor,daha ölen yada zehirlenen turist duymadığım için gönül rahatlığıyla yedim.mercan resimleri malesef yok ,çünkü yanımızda fotğraf makinası yoktu,bu resmide bir arkadaşımın dükkanında çektik. rastgele
Evet tastamam öyle oldu ben ne güzel evde oturmuş tatlı tatlı film bakıyorum zırt telefon cumhur ağbi harika mercan var koş saat 9.30 hemen hazırlık yaptım limana gitmek tekne hazırlamak falan derken saat 10.30 oldu .cumhurun yanına gitmekte yarım saati aldı attık takımı kokar cıprası! bida yine kokar ağbi nerde mercan az acıl sağa doğru dedi atık cektik kokar cıprası yanında ufak fangri yavruları onlar tabi geriye iade ama hakkaten direncli hayvanlar 60 metreden geliyor ve kokar cıprası gibi orası burası şişmiyor.neyse kısa keselim orası senin burası benim üc tane tongabaş yani fangri alabildik 20 cm ye yakın hatta cumhura dedimki heyy akşam benim kafalıklar tamam.Ama maalesef icmek nasip değilmiş şehitlerimizi duyunca allahtan rahmet bütün ulusumuza ve ailelerine metanet ve soğuk kanlılık dilerim.
Not=(bilmeyenlere Kokar cıprası=hannos tur:P )
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
evet abi sana katılıyorum ,hepimizin başı sağolsun.abi benim hanoslara kokar falan deme benim en gözde balığım. bir daha seni çağırmıyacağım (şaka).siz onun 60 mtdediğine bakmayı bir ara 180 - 200 mt lerde geziyordu,oraya olta atmaya üşenmiyorda,benim palamut sırtısına uzun ve ağır diye bağırıyor. abi en iyisi palamut. yaşasın palamutlar.
cumhur bu kokar cıprasının hikayesi şu izmirin kokar diye bir bölgesi varmış izmirin her yerinde cıpra cıkarken burada hannos cıkıyomuş!arkadaşlarda soranlara ayıp olmasın diye hannos diyiceklerine kokar cıprası aldık diyorlarmış laf oradan geliyor taygun daha iyi bilir :)
Taygun KOCABIYIK
21-10-2007, 22:09
Rauf kaptanım şekerim ve tansiyonum yükseliyo kokar çuprası lafını duyunca :D Ne maceraydı yani kitap haline getirsek olur o derece :) ama irileri hakkaten çok lezzetli oluyor
Bu arada yine benim balıktan yakalamışsın rauf kaptanım tebrikler 2 tane daha olsa 5 i 1 yerde olcakmış :D
Tungaalp_07
22-10-2007, 19:32
ah rauf abi ah insan giderken bi haber verir aylar oldu mercan görmeyeli rengini unuttum kırmızımı oluyodu mercanlar :D :D
valla bilmem kokar mokar tok tutar.tadı hakikaten güzel ,lütfen kokutmayın. rastgele
Taygun KOCABIYIK
22-10-2007, 20:39
Cumhur kaptanım şimdi durum şöyle kokar denilen yer izmirin belkide yolu en bozuk yeridir hatta o yola yol denir mi orası bile tartışılır ve yaklaşık 2 saat sürüyor o koya gidiş ve o kadar çok hanoz var ki aklın durur oltayı dibe indirmek imkansız orta suda 2 iğneyede yakalanıyorlar birde çekerken peşlerinden en az 2-3 tane koştura koştura geliyor. Çupra umuduyla gittiğimizden hanozlara kokar çuprası dedik :D
taygun bu balık çok enterasan, oltayı gördümü hayırı yok,yem hiç ayırt etmiyor.bana göre tadıda ,birçok balığa beş basar, tek kusuru ayıklanması.aslında isminide enterasan koymuşunuz,kokar cuprası ! arasıra oraya gidip biraz kokutun.
ah rauf abi ah insan giderken bi haber verir aylar oldu mercan görmeyeli rengini unuttum kırmızımı oluyodu mercanlar :D :D
Valla bende seni buralarda görmiyeli kac ay oldu biliyormusun? insan özelden mözelden bi arar beyaa bak ben her gün olmasa bile remzinin oraya takılıyorum hatta gecende sendende konuşmuştuk.ne demişler ağlamayan bebeye süt vermezler selamlar görüşelim.
eşref sürek
23-10-2007, 18:50
arkadaşlar mercan balığı tutmanın zevki başkadır arasıra buradada bazen çıkar gelişinden hemen anlarız mercan olduğunu muhabbetiniz bol olsun rastgele
işin gerçeği şu sizin kokar tam türk filmi gibi,amatör balıkcı ffilmi çekilse bu kadar olur.desenize bizim 40 yıllık hanos,oldumu ( KOKAR ÇUPRASI).hanoscum yeni adın = kokar çuprası, hayırlı uğurlu olsun. ishak arkadaş açıklamaların için teşekkürler. herkese rastgele.
Buyrun bakalım linkleriyle beraber tekmilibirden kokar cıprası İshak kardeşimin gayretleriyle bu sinamadaaa :helal: ;) ;) ;)
Rauf dedesi balıkları dizmişsin düşman çatlatır gibi sanırım geçen haftalarda bir gün bizede nasib etmesi için dua istemiştim sağol o hafta biraz tuttuk yalnız dua biraz kısa olmuş galiba bu hafta bi şey yok hani bi yasin okusan diyorum.bak oğlum alpanda selam söylüyo gibi bakıyo ellerinden öper.selamlar saygılar
Ender cim Rauf hocam 1.. ismail hocam 2 ......
hep böyle yaparlar...
yapsınlar iyidir.. gözümüz gönlümüz şenleniyor..şansları bol olsun..
cumhur kardeşim ama sende fazla şansını zoralama derim... bu balon illeti ile..
Rauf dedesi balıkları dizmişsin düşman çatlatır gibi sanırım geçen haftalarda bir gün bizede nasib etmesi için dua istemiştim sağol o hafta biraz tuttuk yalnız dua biraz kısa olmuş galiba bu hafta bi şey yok hani bi yasin okusan diyorum.bak oğlum alpanda selam söylüyo gibi bakıyo ellerinden öper.selamlar saygılar
Sevimli oğlunun bende gözlerinde öperim.valla biz balıkcıların bi duvası vardır besmeleden sonra.(attım ağzına gitti kör bağzına !!!)deriz bağzan tutar bi dene selamlar.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.