PDA

Tüm Versiyonu Göster : uskumru/kolyoz farkı

mufi
23-10-2007, 08:31
Arkadaşlar bilenler bilir. yeni ve/veya bilmeyen arkadaşlarımız olabilir tekrarlamakta fayda var
Uskumruyu kolyozdan ayıran belirgin farklar:

1-Gözler…. Kolyozun gözleri daha iridir / Uskumrunun gözleri daha ufaktır
2-Ağız …… Kolyozun ağzı geriye doğru daha uzundur /Uskumruda ağzı yapısı daha kısadır
3- Yüzgeçler … kolyozun birinci sırt yüzgeci daha diktir ve üçgen biçimlidir.
4- Uskumru da yüzme kesesi çok küçüktür)
5- Kolyozda yüzme kesesi belirgin derecede büyüktür.
6- Uskumru daha lezzetlidir..
7- vücut yapısı: kolyoz daha yuvarlaktır / uskumru daha yassıdır.
8- kolyozda yanlarda sarımsı lekeler vardır / uskumruda pembe gibidir.
9-uskumrunun kuyruk çatalı boş gibidir yani daha keskin bir açı yapar./
kolyozda bu dip nokta doludur daha yumuşak açı yapar
10-Uskumruda sırt 1 ana (ön) yüzgecinde 11 diken vardır/ kolyozda 10 adet diken vardır
11-Uskumrunun sırt çizgileri aşagıya dogru oldukça düzgün paralel iner/kolyozda bu düzen yoktur desenler daha karışıktır
uskumru:

Rauf
23-10-2007, 09:00
Mufi ustamın konusuna ilaveten bu iki balığın resimlerini ekliyorum .
KOLYOS
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
USKUMRU
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

mufi
23-10-2007, 09:04
Rauf hocam ellerine saglık. göz/desen/şekil/ farklılıkları hemen göze çarpıyor..

ishak BALLICA
23-10-2007, 09:54
Üstadlar, gerçekten benim iki balık arasındaki farkları bilmediğim konuda çok ayrıntılı bir çalışma olmuş...

Özellikle iki resime aynı anda bakınca aralarındaki fark net anlaşılıyor...Uskumrunun desenleri daha kalın ve tipi daha kallavi cinsinden...Konuyu açan üstadlara teşekkürler...

Taygun KOCABIYIK
23-10-2007, 13:25
Aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler.

Emre
23-10-2007, 14:13
Bu Güzel Açıklaman için teşşekürler abi.....

eşref sürek
23-10-2007, 18:19
bilgi için teşekkürler arkadaşlar nedense bu iki balık birbirine çok karıştırılır hele balıkçı tezgahlarında şimdiye kadar kolyoz görmedim nedense hep uskumru satarlar millette alır herkese rastgele

Rauf
24-10-2007, 15:22
bilgi için teşekkürler arkadaşlar nedense bu iki balık birbirine çok karıştırılır hele balıkçı tezgahlarında şimdiye kadar kolyoz görmedim nedense hep uskumru satarlar millette alır herkese rastgele

Eşref bilirsin türkiyenin bir cok şehrindeki balıkcı tezgahlarında dondurulmuş olarak satılan balıklar vardır paketlerin icinde bayağıda yağlıdır kimi yerde palamut diyede kandırırlar milleti aslında bu norvec uskumrusudur.bizde bir kac senedir az cıkar oldu öyle kolyos gibi cokca cıkmıyor ama bizim uskumrular norvec uskumrusuna nazaran daha ufak olur.ayrıca lezzet olarak bizim uskumrunun tadı harikadadır selamlar.

Taygun KOCABIYIK
24-10-2007, 17:24
Sözü açılmışken söylemek istiyorum bu norveç uskumrusunu sakın ama sakın tavada pişirmeyin insanın midesini alt üst ediyor. Izgarada bile yağlı ama lezzeti fena değil.

cumhur
24-10-2007, 17:42
muvaffak ve rauf abi,her ikinizide tebrik ediyorum.harika bilgiler bunlar, teşekkürler. rastgele.