Tüm Versiyonu Göster : polyester tekneye yapışan kekomoz temizliği
Salih Reis
02-11-2007, 08:12
Polyester tekneye her yıl düzenli olarak zehirli boya atmama rağmen liman içindePolyester tekneye her yıl düzenli olarak zehirli boya atmama rağmen liman içindeki sakin suda bekleyen polyester tekneyi kekamoz sarmakta ve bunlardan kurtulmak çok zor olmaktadır.
tekne bakımında bunların dökülmesini sağlayacak kolay bir yöntem var mı?
önerilerinizi bekliyorum.
Buraya yazılan öneriler diğer arkadaşlar tarafından değerlendirilir diye düşünüyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Salih cim aynı olay bende de olurdu istanbulda iken. ben yaz aylarına denk getirip suyun içinde diz hizasında iken sert plastik halı fırçası ile temizlerdim ardından daha ince yüzeyli bulaşık süngerlerini arka tarfı sert olur ya onunla tremizlerdim bayagı fark ederdi..kış a denk gelirse malum al kıyıya ters çevir..
sert malzeme sürersen ardından mutlaka boya işi çıkar başına..
Salih Reis
02-11-2007, 10:07
Salih cim aynı olay bende de olurdu istanbulda iken. ben yaz aylarına denk getirip suyun içinde diz hizasında iken sert plastik halı fırçası ile temizlerdim ardından daha ince yüzeyli bulaşık süngerlerini arka tarfı sert olur ya onunla tremizlerdim bayagı fark ederdi..kış a denk gelirse malum al kıyıya ters çevir..
sert malzeme sürersen ardından mutlaka boya işi çıkar başına..
abi zaten tekne limanda ve sürekli denizde,
onun için zehirli boya atıyorum ama en fazla 1 sene gidiyor.
bu aralar kekomoz çoğaldı, boya atacağım ama boya öncesi poylestere zarar vermeden nasıl çıkarırım diye düşünüyorum.
yoksa ıspatula falan kullandım ama dibi kalıyor ve bunları çıkarmak çok zaman alıyor.
zehirli konusunda ise zehirli içiine 150 - 200 grm. bakır tozu atılmasını öneriyor arkadaşlar aklınızda bulunsun.
dogrudur maalesf denizlerimizde liman içlerinde en fazla 1 sezon dayanır
geçmişte hatırllarım..Marmaris ve fethiye gibi sahili temiz gibi duran bölgelerde bile ahşap olayında her yıl bakım yapılırdı..
salih reis ,tekneni karaya çıkarır çıkarmaz hemen kazı kurutma ,kazımadan sonra kalın bulaşık telinden 5 -6 sını bir arada bağla ve suyla kalan inçe kalıntıları sil. çabuçak çıktığını görürsün. kekamozu kuruttunuzmu yandınız, kolaygelsin. rastgelsin.
. not . bir kolay yoluda tekneyi var ise tatlısuya 3 - 4 gün bırakın.
Taygun KOCABIYIK
02-11-2007, 11:34
Aziz abiden duymuştum bir boya varmış 5 yıl hiçbirşey tutmuyormuş bu gün kendisiyle görüşücem iletirim ismini burdan yazar.
evet cumhurun dediği gibi suda iken temizlenirse daha kolay olur...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.