PDA

Tüm Versiyonu Göster : Merhaba

mehmet07
08-11-2007, 12:18
Merhabalar,
Ben foruma Ingiltere'den katiliyorum :)
Aslen Izmir'liyim (Karsiyaka ;)
Uzun sure once (1990'lara kadar) ozellikle Urla Cesmealti'nda balik ve zipkinla amatorce avlaniyordum (genellikle Cipura, Levrek, Kefal, Mercan, ya da ne cikarsa :P ). Bu forumu da Cesmealti'ni Google'da aratirken tesadufen buldum. Kendim baliga gidemesem de diger arkadaslarin balik maceralarini, resim ve videolarini izlemek oldukca eglenceli :)
Ayrica forumun dogayi koruma temasi da cok yerinde olmus, tebrik ediyorum emegi gecenleri.
Fazla katkida bulunamayabilirim, cunku Ingiltere'nin bulanik sularinda avlanmak - Ege'nin mavi sularindan sonra - hic cazip gelmiyor, ama tum arkadaslara rastgelsin diyorum.
Sevgiler,
Mehmet
--------
42 / Izmir-Ingiltere

Alparsbeğ
08-11-2007, 14:25
Mehmet Bey, aramıza hoşgeldiniz; uzaklardan hoş sohbetimize katkıda bulunacağınızdan eminiz.
Paylaşımdan keyif almanızı umarım

Sevgi ve Işıkla Kalın

cumhur
08-11-2007, 16:09
mehmet bey aramıza hoşgeldiniz, katılımcı olmanız dileğiyle. rastgele.

Michelangelo
08-11-2007, 16:34
Hoş geldiniz mehmet bey amca bende bu forumun yenilerindenim maa sizden eskiyim forum da iyi vakit geçiririsiniz inşallah saygılarımla

dİpaVcısı
08-11-2007, 16:55
Mehmet Bey ,keyifli paylaşımlar dilerim.
hoşgeldiniz.

mehmet07
08-11-2007, 17:01
Saolun ama bana kisaca Mehmet diyebilirsiniz :D
Sevgiyle kalin..

eşref sürek
08-11-2007, 17:19
aramıza hoşgeldiniz ingilteredede balığa çıkıyormusunuz oralarda hangi balıklar var bizimle paylaşırsanız seviniriz rastgele

Michelangelo
08-11-2007, 17:32
ewet eşrefa bi çok güzel bi konuyadeğindi bunlardan bize bahsederseniz seviniriz

SÜLEYMAN
08-11-2007, 17:33
Selam Mehmet, aramıza hoşgeldin, ben de İzmir Karşıyaka'dan Süleyman, ben eski telsizcilerdenim Urla Çeşmealtında "Çeşmealtı İstanbullu" kodu ile çıkan bir Şeref isimli arkadışımız da vardı, inşaat işleriyle uğraşıyordu. Herhalde onu tanıyorsundur.
Paylaşımlarını bekliyoruz.Rasgele.

mehmet07
08-11-2007, 17:45
Ingiltere'de hic baliga cikmadim. Ama yakinimizda bir kac (suni) gol var, orada avlananlari gordum. Sanirim sazan tutuyorlar cogunlukla - tatli su baliklarini pek tanimiyorum dogrusu. Bir de "pike" denen bir balik var, bu daha cok nehirlerde bulunuyor (goruntusu de sazana gore daha guzel).

Buradaki balik avciliginin bize en "ters" :) gelen yonu geleneksel olarak baligin canli tutulup avin sonunda geri birakilmasi (ne boyda olursa olsun). Genelde nehir ve gollerin cok temiz olmamasi, cevre koruma, baliklarin lezzetsizligi ;) etki ediyor olabilir. Forumda diger arkadaslarin resimlerinde gordugum cipuralari geri birakmak cok yazik olurdu dogrusu. :D

Deniz balikciligi (TV'de belgesellerden gordugum kadariyla) daha cok mezgit ustune sanirim. Yalniz bir arkadas Ingiltere'nin guneyinde iri levrekler (sea bass) yakaladigini soylemisti.

mehmet07
08-11-2007, 17:50
Not: Pike galiba turna baligi imis.

paşalı
10-11-2007, 19:55
Mehmet aramıza hoş geldin.Benim avlaklarım genelde Urla cıvarlarıdır.Sizin buralarda avlandığınız zamanı bilmiyorum ama eski yılların balıkları artık kalmadı malesef.

baturhan
10-11-2007, 21:33
Mehmet hoşgeldin,iyi paylaşımlar dilerim..

discus
10-11-2007, 23:50
hocam hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar dilerim..saygılarımla..

nevzat
11-11-2007, 00:05
Mehmet bey hoşgeldiniz,keyifli paylaşımlar .

mehmet07
11-11-2007, 00:39
Tesekkurler arkadaslar... hosbulduk :)
1990'lara kadar yazlari Cesmealti'nda avlaniyordum. Cogunlukla Mavi Plaj bolgesinde karadan olta ile, Cipura avi. Genelde sardalya kullanarak. Bazen de kayikla Hekim Adasi aciklarinda mercan avina cikardik. Ayrica Mentes veya Ada Yolu'nda zipkinla avlanmaya da gidiyordum.
Maalesef ben de Urla ve Cesmealti'nda eski baliklarin kalmadigini duydum. :(
Yine de, bundan 2-3 yil once bir gittigimde Mavi Plaj'dan 3 tane Cipura yakalamayi basarmistim :D

mehmet07
12-11-2007, 13:06
Valla burada henuz hic baliga cikmadim - pek mesgul olamadim balikcilikla. Dedigim gibi (cogunlukla) tatli su olmasi beni caydiriyor, bu konuda pek bilgim yok. Ama yine de eger elime bilgi gecerse iletecegim.

Aziz Gerzeli
12-11-2007, 20:33
hoşgeldin hayırlı olsun livarın balıkla dolsun

ender
13-11-2007, 08:09
Sn mehmet bey
hoşgeldiniz pişman olmayacaksınız.
farkı farkedeceksiniz.
selamlar saygılar.

[YaNKeE]
13-11-2007, 22:40
S.a arkadaşlar bende Aranıza yeni katıldım.İstanbul İstinyeden katılıyorum.Burada ben kendi yatımın ve sürat teknemin kaptanlıgını yapıyorum.Bunun yanı sıra Balıgada Çıkıyorum..Ekstra olarakta deniz motorlarının tamir onarım ve bakımını yapıyorum.Bu siteyi mika cam arar iken sans eseri buldm bende denizi severim birde bu siteye deniz motorları die bir katagori açılırsa cok iyi olacaginin görüşündeyim.Site kodlamakla mesguldum Öndecen bıraktım ==)) inşalah iyi vakit geçiriris

Serhat,:helal: