Tüm Versiyonu Göster : Hamlık kaldı diyen yalan söyler....
ishak BALLICA
09-01-2008, 11:02
Sevgili arkadaşlar yaklaşık 2 aylık aradan sonra yılın ilk günü bir fırsat bulup 01.01.2008 tarihinde her zaman ki ekip ile bir tekne avı yapmıştık..Daha tadı damağımda iken, Sevgili Erdal bey den gelen bir telefon ile kendimi yine yolda buldum....
Dün 08.01.2008 tarihinde sabah 05.00 gibi yollara düştük...Giderken yem olarak 100 adet sülünez aldık..Hava 3-5 kuzey-kuzeydoğu veriyordu...Ve gün boyunca da hemen hemen hep esti durdu..Öğleden sonra bir ara kestiyse de akşam üsütü havanın tekrar oturması ile sürekli esti...Hatta geç saatlerde 5 üstüne çıktığı için dönerken bayağı zorlandık...Benim gibi 2-4 lük havayı alışık biri için artık miğdemin ne hale geldiğini söylemeye gerek yok...Allahtan içtiğim ilaç beni karaya ininceye kadar idare etti...
Gelelim balık verimine...Sabah saatlerinde her ne hikmet ise pek bir hareket alamadık...Esas oğlanlar gün ışıdıktan sonra nur yüzlerini göstermeye başladılar..Düzgün balık sabah 07.00-08.00 gibi oynadı..Ondan sonra balık seyrekleşti ve boyu küçüldü...O yüzden sık sık yer değiştirdik...Birde saat: 10.30-11-30 arası balık oynadı....Diğer saatler boş boş oturmakla geçti....Akşam suyu da bayağı geç başladı desem yalan olmaz...Yalnız havanın bayağı yükselmesi nedeniyle dönüşümüz çok zor oldu ve uzadı....
Av esnasında genelde mercan ve karagöz aldık..Akşam suyunda bana gelen Kallavi karagöz resmen beni şok etti...İlk elime aldığımda çizgileri fark edince mırmır mırmır diye bağırdım...
Velhasıl dostlar arasında geçen ve bayağı bereketli bir av oldu..Daha iyisinin ve bereketlisinin sizlere denk gelmesi dileğiyle rastgele......
xmkf0e_ishak-ballica-balyk-avy-0004_sport
ismail çakır
09-01-2008, 13:08
bereketli olsun ishak bey, maşallah cam gibi mercanlar.. tebrikler.. afiyet olsun..
ishak BALLICA
09-01-2008, 13:37
bereketli olsun ishak bey, maşallah cam gibi mercanlar.. tebrikler.. afiyet olsun..
İsmail hocam, ah gece poyraza dayanabileceğimi gözüm yese bir de senin Levreklerden canım istiyor .....Ama hasta olurumm diye çekiniyorum...Bir de bana uyacak ve dayanacak biri lazım...Biliyorsun bu kerata gece sert poyrazı pek seviyor..
:helal::helal::helal:Allah onların daha da kallavilerini yakalamayı nasip etsin.Tek kelimeyle av Muhteşem olmuş.Abim sizin ekipte balık kestiği zaman bile ortam harika.2 kere meditasyon olayı yani:D.Allah size ve ailelerinize uzun,sağlıklı ömürler versin.Gözümüzü gönlümüzü açtınız.:helal::helal::helal:Saygılar...Rastgelsin ...
Cok samimi bir itirafta bulunmak mecburiyettindeyim şu anda ağlamak üzereyim yada ağlamak istiyorum!ama bi taraftanda senin hesabına sevinmek istiyorum vallaha tebrikler mercanlara bittim şimdi anlaşıldı bu kerataların nerelere gittiği pasa mercan helal olsun.son cektiğini mırmır sanıp karagöze bağlamışın ama oda değil sargoz o.tabi mercanlarla o kadar haşır neşir olmuşsunki heyecanına katılıyorum kamerayı ceken kardeşimiz hakkını vermiş gerci biraz zerzenişte bulunmuş ama bende olsam kaytarırdım millet balıkları birer ikişer götürüyor cok olumlu bir av günü gecirmişsiniz tebrikler.ishak balığın bir yeme saati var o saate oldunmu mesele yok aynı yerde olsan bile yeme saati değilse dünyayı dolaşsan nafile ufak bir not u burada değineyim.ishakcım mercanda kurşuna yakın iğnenin kolunu uzun ve olabildiğince kurşuna yakın yap dikkat edersen hep alttaki iğneyi almış diğer iğneler kısa kollu ve araları onbeş santimi gecmesin. bu kerata alttaki yemi alırda kafasını kaldırıp yukarı bakmaz bununda huyu bu.selamlar afiyet olsun.
ishak BALLICA
09-01-2008, 14:49
Sevgili Rauf hocam, ne yalan söyliyeyim ben aslında kıyıcıyım...Ama eş dost sağolsun..Onlar sayesinde de bu ara bolca tekne ile de çıkıyorum...Ama hem kıyıda hem karada elimin hassaslığına güvenirim...:)
Sayın hocam, mercan olayını gerçekten sevdim...;)Ve senin dediklerini de bir bir uygulamaya çalışıyorum..Ve hakikaten de senin dediğin gibi mercan genelde en altta yer alan hırsız diye anılan iğnedeki yeme yada takımdaki ilk iğneye atlıyor..Szin de dediğiniz üzere diğer balıklar gibi kafayı kaldırıp diğer iğnelere pek bakmıyor....En yakın zamanda elimdeki kurşunların altını da delip hırsız için bir delik daha yapmam gerekiyor...Bizlere verdiğin bilgiler için sağol...İyiki varsın...
ATA ERDOĞAN
09-01-2008, 14:57
Abi Maşallah Diyorum Elinize Saglik.ben şu Aralar Eski Foçadan çikiyorum Abi Ama Bereketli Oluyor.birde Bi Organizasyon Yapsanizda Hem Tanişsak Hem Avlansak Diyorum.
Taygun KOCABIYIK
09-01-2008, 18:29
Uzmanım Doktorum Profesörüm bu gün öyle sıkıcı öyle gergin geçti ki benim için anlatamam. Geldim şurda senin 5 i bir yerde mercanları gördüm arkasından makara muhabbet avınızın videosunu izledim herşey uçtu gitti şimdi balık tutma krizim geldi :D
Tebrik ediyorum mercanlar takoz gibi sargos kahve tepsisi maşallah :)
İshak beycim süper bir av olmuş.Emeğine ve ellerine sağlık.Şu günlerde bu görüntüler şahaneydi.Gönlümüz gözümüz açıldı sana ne kadar teşekkür etsem azdır.Sana bir şey sormak istiyorum:Kullandığın misinanın beden ve köstekleri kaçlık,birde iğnenin özelliği nedir?Nasıp olursa bu pazar Çeşmealtından çıkmayı düşünüyoruzda.(Hava musade verirse)Mercanlar çok yakışıklıydı.Sargozda palet gibiydi maşşallah.Daha nice gallaviler çekmen dileklerimle kal sağlıcakla.
İshak abi , çok keyifli bir gün geçirmişsiniz ekip iyi, balıklarda harika , bereketli olsun.Daha irileri rastgelir inşallah
Dalyanlı
09-01-2008, 23:58
Tebrikler,çok güzel bir av olmuş
İshak abi vallahi şahane ...
Abi mercanlara hayran kaldım...
kıyıdan bana levrek için adam lazım demişsin..
Her daim yanındayım abi...:deli: kar yağsa balığa çıkarım o derece...:deli:
Tebrik ediyorum tekrar...:helal::helal::helal:
ishak BALLICA
10-01-2008, 13:44
İshak beycim süper bir av olmuş.Emeğine ve ellerine sağlık.Şu günlerde bu görüntüler şahaneydi.Gönlümüz gözümüz açıldı sana ne kadar teşekkür etsem azdır.Sana bir şey sormak istiyorum:Kullandığın misinanın beden ve köstekleri kaçlık,birde iğnenin özelliği nedir?Nasıp olursa bu pazar Çeşmealtından çıkmayı düşünüyoruzda.(Hava musade verirse)Mercanlar çok yakışıklıydı.Sargozda palet gibiydi maşşallah.Daha nice gallaviler çekmen dileklerimle kal sağlıcakla.
Sevgili Turgay hocam,elimden geldiğince soruna cevap vermeye çalışayım..Ben tekne avını yıllarca eş dost sayesinde hep urla karşısındaki adalar civarında yaptım...Genelde kasnaktaki ana beden 0.35 olurdu...Takımın bedeni ve kollar ise genelde 0,30 kullanırdık...Hani hassas olsun diye ve balık görmesin diye filan vs..Yem olarakta kırıntı balık toplamasın diye sülünez filan değilde ; ya sardalya yada mamun idi...Kurşun da 0.75 gr lık kurşun...
Yaklaşık 2 seneden beride çeşme taraflarında da tekne avı yapmaya başladım..Ve, bu yöredeki ilk bir iki avım hüsran oldu..Çünkü haliyle çeşme altı taraflarındaki stili uygulamaya çalıştım...Ne ilginçtir çeşme tarafında bu iş yapmadı...
O taraftaki balık sülüneze köpek gibi saldırır iken vallahi diğer yemlere nerede ise bakmıyor diyeceğim geliyor...Nedenini bilemiyorum..İllaki sülünez...Gelelim takıma...Çeşmealtı-urla taraflarında genelde uzun palalı 1251-c serisi 2 numara iğne kullanırdım..Hem sardalye dilimi hemde mamunun iğne oturması açısından en uygun iğnedir...Bu taraflarda ise ...İyi dinle bak....Kasnaktaki ana beden 0.70 lik urgan gibi misina....Ve dipdeki kurşunda sardalye formunda olan 200 gr lık kurşun kullanıyoruz...Takım bedenleri ise hem kollar hem de takım bedeni 0.40 lık misina....İğne olarak ta 496/3 mustat iğne....Asla balığı affetmiyor...Yem olarakta yaz kış sülünez...
eşref sürek
10-01-2008, 15:15
egenin pembe balıkları havasındanmıdır suyundanmıdır rengi bile başka oluyor çok güzel bir av balıklar ondan güzel afiyet olsun rastgele
maşalllah, maşallah allah arttırsın inşallah, afiyet bal şeker olsunnn. şurdan bir peçete bulayımda azımın sularını sileyim.
Sevgili Turgay hocam,elimden geldiğince soruna cevap vermeye çalışayım..Ben tekne avını yıllarca eş dost sayesinde hep urla karşısındaki adalar civarında yaptım...Genelde kasnaktaki ana beden 0.35 olurdu...Takımın bedeni ve kollar ise genelde 0,30 kullanırdık...Hani hassas olsun diye ve balık görmesin diye filan vs..Yem olarakta kırıntı balık toplamasın diye sülünez filan değilde ; ya sardalya yada mamun idi...Kurşun da 0.75 gr lık kurşun...
Yaklaşık 2 seneden beride çeşme taraflarında da tekne avı yapmaya başladım..Ve, bu yöredeki ilk bir iki avım hüsran oldu..Çünkü haliyle çeşme altı taraflarındaki stili uygulamaya çalıştım...Ne ilginçtir çeşme tarafında bu iş yapmadı...
O taraftaki balık sülüneze köpek gibi saldırır iken vallahi diğer yemlhhise bakmıyor diyeceğim geliyor...Nedenini bilemiyorum..İllaki sülünez...Gelelim takıma...Çeşmealtı-urla taraflarında genelde uzun palalı 1251-c serisi 2 numara iğne kullanırdım..Hem sardalye dilimi hemde mamunun iğne oturması açısından en uygun iğnedir...Bu taraflarda ise ...İyi dinle bak....Kasnaktaki ana beden 0.70 lik urgan gibi misina....Ve dipdeki kurşunda sardalye formunda olan 200 gr lık kurşun kullanıyoruz...Takım bedenleri ise hem kollar hem de takım bedeni 0.40 lık misina....İğne olarak ta 496/3 mustat iğne....Asla balığı affetmiyor...Yem olarakta yaz kış sülünez...
Teşşekürler İshak kardeşim.Vidioda misinanı çok kalı gördüğüm için bu soruyu sordu.Aydınlanmış oldum sağ ol.
İshak abi , şu tekne takımlarında beden ve köstekleri florokarbon misinadan bir denesen , ben İstanbula döndükten sonra epey tekneyle balığa çıktım gerçekten çok farkediyor ,yanımdakilere 3-5 vuruş olurken , ben devamlı balık çektim.Sen takımlarını sağlam yaparsın, meraklısında bir de bunu dene abi zaten ekip aynı oluyor genelde bakalım ne farkedecek.Birde sen meşhur iğneni asla değiştirmezsin biliyorum ama vmc nin 9335 bl serisi de aklında olsun aynı 496 ya benzer ,fakat çok avcı ve sağlam.Ara sıra değişiklik iyi gelir ;)
murat156
11-01-2008, 13:18
Çok güzel bir av yapmışsınız yine, tebrik ederim.Mercanların boyları da gitgide büyüyor Maaşallah.
İshak abicim senin adına ne kadar sevindim bir bilsen...Allah gönlüne göre vermiş gerçekten...Video için de ayrıca çok teşekkürler...şu yoğun iş temposu içindeki balık avsız günlerime ilaç gibi geldi gerçekten...En kötü avın böyle olsun...darısı başımıza...balıklar şahane:helal::helal::helal:
ishak BALLICA
14-01-2008, 07:38
Onur'um , muhasebeden sorumlu devlet bakanım...:)Daha iyisi ve bereketlisi sizlere denk gelir inşallah...;)
arayadis
15-01-2008, 19:38
İshak abicim maşşallah video için de çok teşekkürler bütün sinir sitres gidiyor izlerken.Muhabbetiniz bol olsun.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.