PDA

Tüm Versiyonu Göster : Youtube mahkeme kararıyla yeniden kapandı

levrek
18-01-2008, 22:51
ünlü video paylaşım sitesi youtube turko maymunu isimli videonun Atatürk’e hakaret içerdiği gerekçesiyle siteye girişler mahkeme kararıyla durdurulmuştur.

Rauf
19-01-2008, 07:55
ünlü video paylaşım sitesi youtube turko maymunu isimli videonun Atatürk’e hakaret içerdiği gerekçesiyle siteye girişler mahkeme kararıyla durdurulmuştur.Yaa bunun bir önüne gecmek lazım bu böyle gitmez altarnatif sitelerde problemli mesela (TR TUBE) gibi videoyu yüklüyosun bekle allah iki gün sonra gösterime giriyor.erol ustam varmı bilğin başka buna benzer problemsiz siteler.

Taygun KOCABIYIK
19-01-2008, 09:20
Atatürk'e hakaret edilmesine asla göz yumamayız youtubeta Türkiye onlar için büyük bir pazar. Böyle yaparak göz dağı vermiş oluyoruz. Aslında sadece o videolara erişim yasaklanabilir. Ama böyle olması bizim canımızı sıksada etkili yöntem bence budur. Düşünün ki her gün dünyanın farklı yerlerinden milyonlarca kişinin ziyaret ettiği bir siteniz var. Sadece 15-20 milyon kayıtlı internet abonesinin olduğu bir ülke sizin sitenize erişimi engellerse kendinize çeki düzen vermezmisiniz? Ben en fazla 1 hafta içinde kararın bozulup tekrar siteye erişimin sağlanacağına eminim.

walras
19-01-2008, 09:43
Atatürk'e hakaret videolarını oraya koyanların bilgisayarları hacklenemezmi acaba?yada başında oturdukları an suratlarına patlatılabilinirmi? ya da vücutlarının başka bölgelerine monte edilse mesela?

levrek
19-01-2008, 12:15
Rauf abi,birde öyle bir yol var;
1.Başlat’a basın
2.Çalıştır’a basın
3. “cmd” yazın.

devamını resimli anlatmaya çalıştım...

[Only Registered Users Can See Links]

Bu arada fotoyu ekleyemedim direk özeline yolluyorum abi

Taygun KOCABIYIK
19-01-2008, 12:25
[Only Registered Users Can See Links] 'ten girebilirsiniz. site arkadaşımındır :)

Anıl ÜNALAN
19-01-2008, 12:56
Gereken yapılmıştır.Bir ülkenin taptığı insana karşı bir video yapılırsa böle bişey değil daha beterleri yapılmalı o videoyu yapıp yayınlayan bulunup büyük cezalar verilmeli..Yakalamında pek zor olmadığını düşünüyorum..

Taygun KOCABIYIK
19-01-2008, 13:08
Yapan kişi tahminimce yabancı okuduğum kadarıyla ingilizce küfürler yer alıyormuş.

cumhur
19-01-2008, 20:01
erol usta bu yutube denilen yerden başka site yokmu acaba
oradan yüklesek videolarımızı, adamların kapatılması çok doğru ama arada bizim çalışmalarda güme gidiyor. bilgilerin için teşekkürler.

Taygun KOCABIYIK
19-01-2008, 20:05
Çok alternatif var. Türk alternatiflere yönelmek daha mantıklı. izlesene.com öğneğin biraz yavaş olsada idare eder. Fakat tekrar söyleme gereği hissettim :) 1 haftaya kalmaz açılır ;)

paşalı
19-01-2008, 20:11
T.C. Kurucusu Gazi M.Kemal ATATÜRK e uzanan diller kopsun.Bu görüntüleri (görmedim ama)esefle kınıyorum.

Rauf
19-01-2008, 20:17
T.C. Kurucusu Gazi M.Kemal ATATÜRK e uzanan diller kopsun.Bu görüntüleri (görmedim ama)esefle kınıyorum.Turgay ben böyle videoları veya benzerlerini hissetiğim icin acmıyorum sinir katsayım ve tansiyonum artıp bütün gün küfretmektense lanet olsun.

paşalı
19-01-2008, 20:23
Evet Rauf abicim ne ister bu elin gavurları bilmiyorum.

Rauf
19-01-2008, 20:28
Evet Rauf abicim ne ister bu elin gavurları bilmiyorum.
Yüzlerce senedir istediklerini !!parcalamak nifak sokmak bölmek dağıtmak devamlı ic işlerimizde prolemler cıkarmak kıbrıs,pkk gibi olayları başımıza musallat edip yüzbinlerce dolarımızın kalkınmaya değil buralara harcattırıp devletimizin ülkemizin yükselmesini kuvvetlenmesini engellemek.

Rauf
22-01-2008, 20:44
bir yanlışın olmasın ishak abim şimdi tıkladım hala devam ediyor.

Taygun KOCABIYIK
22-01-2008, 20:58
Evet hala devam ediyor yasak

levrek
23-01-2008, 10:46
Youtube.com, Megaupload gibi Türkiyeden erişimi engellenmiş sitelere girmek.
Başlat >> Ayarlar >> Ağ Bağlantıları >> Yerel Ağ Bağlantısı (sağ tıklayın >> Özellikler’ i seçin)
Listeden “Internet İletişim Kuralları (TCP/IP) i seçip, Özellikler i tıklayın,
Açılan pencerede, En altta bulunan seçeneği tıklayıp,
Yeğlenen DNS Sunucusuna: 4 . 2 . 2 .
Diğer DNS sunucusuna : 4 . 2 . 2 . 2
VEYA
veya, Bu ayarlamayı yapmakta zorlanıyorum diyenler aşağıdaki programı yükleyebilirler.
TreeWalk DNS >> [Only Registered Users Can See Links]
( WinXP, Win2000 ve Win2003 işletim sistemlerinde çalışır )
TreeWalk DNS , Güncel DNS ler kullanarak sitelere sorunsuz ve kesintisiz bir şekilde ulaşmanizi saglayan bir programdir. Hiç bir şekilde virüs, spy ve bilgisayariniza zarar verecek özellik içermez.
Program üreticisi: [Only Registered Users Can See Links]
proxy kullanmadan yasak sitelere girmek
Mahkeme kararıyla haksızca site yayını durdurulmuş sitelere girmenin yolu çok basit denendi tek gereken sitenin reel ip si
öncelikle
1- Baslat menüsünden / çalistir a girin
2- XP kullaniyorsaniz===> c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
2000 kullaniyorsaniz====> c:\winnnt\system32\drivers\etc\hosts.
98 kullaniyiorsaniz ==> c:\windows\hosts
BURDA ÇIKAN ŞEÇENEĞE NOTEPAD (Not Defteri) Şeçin
Bir kaçtanesini ben vereyim sizde Kopyalıyıp yapıstırın
127.0.0.1 localhost
84.44.114.44 sozluk.sourtimes.org
212.156.4.8 [Only Registered Users Can See Links]
MUTLAKA LOCALHOST YAZIN

örn:
127.0.0.1 localhost
84.44.114.44 localhost
212.156.4.8 localhost vb.

geçmiş olsun,sevgilerimle

gerence
23-01-2008, 15:37
[Only Registered Users Can See Links] 'ten girebilirsiniz. site arkadaşımındır :)

Sağolasın; gerekli videolara verdiğin adres sayesinde ulaşmaya devam ediyorum ... iyi çalışmalar...

Taygun KOCABIYIK
23-01-2008, 18:27
Şu an bende youtube sorunsuz açılıyor. Erişim yasağı kalktı sanırım. Ulaşamayanlar modemlerini yeniden başlatsın sorun kalmaz :)

levrek
30-01-2008, 23:15
[Only Registered Users Can See Links] linkine tıklayın ve bir kaç adımla işleminizi tamamlayın,sevgilerimle

1. Aşağıdaki resme tıklayarak bilgisayarınıza güvenli internet tarayıcısı Mozilla Firefox indirin

2. Sitemizi Mozilla Firefox ile açıp buraya ( [Only Registered Users Can See Links] ) tıklayın ve “Türkçe Youtube” eklentisini tarayıcınıza indirin.

3. Bu işlem tamamlandıktan sonra Mozilla Firefox yeniden başlayacak

4. Mozilla Firefox yeniden başladıktan sonra bu tarayıcı ile [Only Registered Users Can See Links] adresini ziyaret edebilirsiniz farkı sizde göreceksiniz.

Rauf
31-01-2008, 00:33
Erolum sen bi tanesin biliyomusun:):helal:

cumhur
31-01-2008, 07:08
usta harikasın valla ellerin dert görmesin, teşekkürler.

Taygun KOCABIYIK
31-01-2008, 09:34
Firefox bu yönden çok iyi buna benzer bir çok eklenti var hayatı kolaylaştıran. Yinede internet explorerı daha fazla kullanıyorum alışkanlık meselese herhalde. Teşekkürler erol abi