Tüm Versiyonu Göster : Alanya'da minekoplar
Arkadaşlar dün akşam çok güzeldi, üstümüzde dolunay bütün hünerlerini sergilerken denizin üstündeki yakamoz ve durmadan sallanan kamışlar,sizlerle paylaşınca daha da güzel olduğu için hemen resimleri yolluyorum.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
vay erkepli bakıyorumda gene kıyıdan işi götürmüşsün tebrikler.sen birdaha kayıkla balığa gitme sana uğursuz geliyor.
mehmeterhan
24-01-2008, 08:41
abıcm tebrık ederım cok guzel bı av olmus daha bereketlı avlar dılegıyle
Anıl ÜNALAN
24-01-2008, 08:50
Maşallah abi döktürmüşsün melenur'u minakopu mırmırı almışın 3 M yi tamamlamışsın :D Tebrik ederim abi.
araştırıcı
24-01-2008, 11:13
Tebrik ederim Remzi bey... :) Afiyetle yiyin...
Nasıl yakaladınız bu minekopları...? bizim bölgede de zaman zaman görülüyor.. Arkadaşlar canlı karides ile aldıklarını söylüyorlar... Sizin orada başka yöntem var mı?
Birde bu canavarları Jig lerle aldıklarını okumuştum... Ne dersiniz..?
Selamlar..
Taygun KOCABIYIK
24-01-2008, 11:36
Maşallah abi döktürmüşsün melenur'u minakopu mırmırı almışın 3 M yi tamamlamışsın :D Tebrik ederim abi.
Canım arada sargoslarda var onların başı kel mi? :D
Tebrik ederim Remzi abi
Remzi kardeşim kıyı balıkcılğında bir ustadır ayrıca gece avcısıdır ben onu tanıyıncaya dek alanyada bu nevi balıkların olduğunu pek sanmıyordum eğer bende bir gece karar verirde onunla balığa gidersem tekneciliği bırakırım diye korkuyorum:)tebrikler remzi afiyet olsun.
Anıl ÜNALAN
24-01-2008, 14:47
Soldan üçüncü balık nedir ben çıkartamadım onu sinarit palazına benzettim ama karadan olma olasılığı düşük bir balık:confused: merak ettim şimdi yaa remzi abi sölersen seviniriz :)
Remzi bey minekopları hangi yemle yakaladınız?
Remzi kardeşim av çok süper olmuş tebrikler.Bu balıkları aldığın yerde gündüz avlandınmı?Bende aynı çeşitlerden ekim kasım gibi gündüz avlarında aldım fakat bu aylarda gündüz hep naylon dönüyorum.Bende gece mi denesem acaba?
Taygun KOCABIYIK
24-01-2008, 20:54
Remzi kardeşim av çok süper olmuş tebrikler.Bu balıkları aldığın yerde gündüz avlandınmı?Bende aynı çeşitlerden ekim kasım gibi gündüz avlarında aldım fakat bu aylarda gündüz hep naylon dönüyorum.Bende gece mi denesem acaba?
Turgay abi mevzu gece gündüz değil abi. Olay tamamiyle su ısısına bağlı. Yani alanyada şu an su 16 derece (meteoroloji verilerine dayanarak söylüyorum). Bizde ise 11 derece aradaki 5 derecelik fark ufak görünsede hayvanlar açısından büyük bir fark. Ve balıklar sular soğudukça sığ olan kıyı suları yerine kıyıya nazaran daha derin ve sıcak yerleri tercih ediyorlar. En iyi ihtimal Nisan ayının ortasına kadar İnciraltından kıyıdan balık tutmak imkansız gibi birşey olursa levrek olur oda ayrı bir uzmanlık gerektiriyor malum levrek sağı solu belli olmayan bi balık.
İshak abinin sözüyle konuya nokta koymak istiyorum. (test edildi onaylandı bu söz geçen yıl)
İğde ağaçları çiçek açmadan kıyıdan balık olmaz...
Soldan üçüncü balık nedir ben çıkartamadım onu sinarit palazına benzettim ama karadan olma olasılığı düşük bir balık:confused: merak ettim şimdi yaa remzi abi sölersen seviniriz :)Ben söyleyim daha evvel remziyle konuştuğum icin o balık tanıdık balık sizler icin ama florasan ampulünün azizliğine uğramış değişik görünmüş (Lidaki) olmalı yanılmıyorsam selamlar.
Taygun KOCABIYIK
24-01-2008, 22:57
Bence o balık ışığın azizliğine uğramış bir mırmır
Remzi bey tebrikler ki hem de ne tebrikler,haarika bir av olmuş .
Arkadaşlar balıkları sülünezle yakaladım 0.25 köstek 1251/6 numara balık şu an en güzel 17.00 dan saat 21.00 kadar güzel av yapıyor,minekop kayalık bölgede liman taşlıklarında daha çok tesadüf ediyor,ağız yapısı nedeniyle yerden yiyen bir balık o yüzden makinada misinanın boşlugunu fazla almıyorum fakat bazende tuttugunuz halde yemi alıp yattığı için sizi yanılta biliyor.
Arkadaşlar benim kendimce bazı tespitlerim var bunları bir araya getirdiğim zaman balığı yakalama şansım çok yüksek oluyor;
1.Doğru yer
2.Doğru zaman
3.Doğru yem
4.Doğru takım
Bunları bir araya getirirsek woltranı oluştururuz:deli:
Hepinize sağlıklı mutlu bol balıklı günler.
maşallah gümüş gibi parlıyor .afiyet bal şeker olsun ...tebrikler
remzi ağbicim yakısır eline koluna sağlık.Kıyıdan avcılığı silbaştan senden öğrenicez anlasılan detaylı bilgi için en kısa zamanda yanındayım :deli::deli: afiyet seker olsun.
Darısı basımıza.Gazı aldık demekki yarın balıktayım.:D
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.