PDA

Tüm Versiyonu Göster : bostancıda levrek olurmu

sinan45
24-01-2008, 20:45
Arkadaşlar herkese merhaba.
Bostancıda,denizdeki çakarlar civarı (kayalık)yada su iskelesi civarlarında ,18 metrelerde kumluk zeminde yada kıyılarda levrek olabilirmi.Tekneden nasıl bir takım ile arayayım,bu konuda bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.Herkese saygılar ve iyi avlar.

zinebird
01-02-2008, 15:07
Sinan Bey Tuzladan Caddebostana kadar olan tüm sahil boyunca levrek yapıyor. Fakat olta ile çıkarmak oldukça zor ve tabiki seyrek. Tuzla civarında şansınız daha yüksek Tuzlada oldukça iri levrekler tutabilirsiniz. Özellikle Nisan Mayıs ve Eylül Ekim Aylarında şansınız daha yüksek olur. Takım olarak uzun olta canlı ve suni yem kullanabilirsiniz. Sarozda oltaya kolaylıkla gelen Levrek maalesef İstanbul kıyılarında çok nazlı olur ayrıca Büyükada Turyol iskelesi önüde levrek yapar. Fakat çakarlarda hiç karşılaşmadım

Rastgelsin

Rauf
01-02-2008, 20:16
dediklerin doğru can alanyadada gece levrek cıkıyor belirli yerlerde ama tekneden rapala ile cok seyrek.her yerin kendine göre özellikleri var.

sinan45
01-02-2008, 21:25
Can bey ,bu saydığınız yerlerden sadece bostancıdaki su iskelesi(Denizotobüsleri iskelesi yanındaki otoparkın deniz kıyısındaki büyük su tankerlerine su veren iskele)suadiye kayalıkları,caddebostan plajlar civarında levrek aradım.Bulamadım ama ,galiba elimdeki takım bu işe uygun değildi.Fakat oralarda bir yerlerde olduğunu duymak beni rahatlattı ve azmim arttı.Elimde 9 cm pelikan marka, sırt kısmı mavi, karın kısmı parlak krom pek dibe dalmayan,sadece 30 cm dalan bir sahte balık var .Bunun ile arıyorum.Şimdi oltalar konusundanda nasıl bir sistem ile atacağımı araştırıp ,balığı aramaya devam edeceğim.İnşallah bulur resminide buradan yayınlarım.Eğer daha uygun bir marka ve model önerirseniz bir tane alıp onunlada denerim.Uzun olta içinde önereceğiniz misina markası ve olta modeli varsa onlarıda sizden rica ederim.Şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.

zinebird
01-02-2008, 21:45
Sinan bey,

şevkinizi kırmış olmayayım ama bizim sahillerde rapala ile levrek çıkarmak pek imkan dahilinde değil. Rapala ile boşa uğraşırsınız size sahte yem kullanacaksanız slikon kullanmanızı tavsiye ederim takım olarakta uzun olta kolçağınıda en azından 7 kulaç tutmalısınız havada dalgalı lodos olursa bir ihtimal var bunu dışında genelde poyraz olan bölgemizde olta ile levrek avı kısmete kalmış. Bunu yerine poyraz havalarda tabili mevsiminde ada önleri daha av vereir meralardır.

Takımların çiziminide verelim bu kadar anlatmışken

[Only Registered Users Can See Links]

sinan45
01-02-2008, 22:01
Can bey.
Teşekkür ediyorum.Silikon balıkları hangi boy ve renk almamda yarar var.Ben tekneden atıyorum.

zinebird
01-02-2008, 22:11
ragot mavi sırtlı 14 cm tavsiye ederim slikonda diğer markalar pek tavsiye etmiyorum ragotun performansına ulaşamıyorlar

sinan45
01-02-2008, 22:17
Can bey tek balık değilmi.Kadıköy yakasında(tüm anadolu yakası)kimde var.
Nereden bulabilirim.Saygılar.

zinebird
01-02-2008, 22:19
dediklerin doğru can alanyadada gece levrek cıkıyor belirli yerlerde ama tekneden rapala ile cok seyrek.her yerin kendine göre özellikleri var.

Ah rauf abi az uğraşmadık 1 tane için dişimi kıracağım zamanlar oldu. Ama öğrendik sarozda patırpatır oltaya gelen balık buralarda cin oluyor :)

sinan45
01-02-2008, 22:26
Can bey ,
Bu oltayı yarın kısmetse aynısını yapıp kendime demirbaş yapacağım.Beden kalınlığı kolçak kalınlığı için kaçlık alayım ve varsa marka belirtirmisiniz.Saygılar.

zinebird
02-02-2008, 08:52
Bahsettiğiniz bölgede derin yerlerde aşağıdaki gibi bir takım kullanabilirsiniz. Mümükün olduğunca takımı ince donatmalısınız asso misina kullanabilirsiniz oldukça sağlamdır (kolçakta 0,18 mesela) fakat asso misinada düğümlerinizi aykırı geçişli kullanmayın (rapala düğümü gibi) sonra düğümden kopar.

Rüzgarın bulunduğunuz yere göre denizden estiği havalarda da aşağıdaki gibi bir takım kullanabilirsiniz.

Genede hatırlatmakta fayda var Levrek huylu bir balıktır. Ne yapacağı o gün kıyaygelip gelmeyeceği tüm şartlar uygun olsa bile belli olmaz. Delikanlı başka mahallede daha lezzetli birşeyler bulmuş olabilir. Bu arada levrek için en iyi takım çıplak olta ve canlı yemdir.

Rast gelsin

sinan45
03-02-2008, 00:15
Açıklamalar için ve vakit ayırdığınız için teşekkürler.Saygılar.

Amatör İstanbullu
03-02-2008, 00:28
Çok aydınlatıcı bilgiler oldu.
Paylaşımınız için teşekkürler.