PDA

Tüm Versiyonu Göster : Shimano Ürünleri

SHIMANOCU
27-02-2008, 20:03
Merhaba dostlar,
Aranıza katılmaktan çok mutluyum. Ben bir Shimano tutkunuyum. Shimano ile ilgili her türlü bilgi, belge, teknik yardım konusunda isteyen herkese yardım edebilirim.
Rasgele.. Rasgele...Rasgele..

hakan25
27-02-2008, 21:29
hoş geldin ismini bilmediğimden shimanocu diycem saygılar sevgiler..

polmurat
27-02-2008, 22:47
Merhaba hoşgeldin kardeş.Shimanocu göbek adın değildir herhalde.İmza ayarlarını yaparsan daha iyi olur.Katılımlarını bekliyoruz.

SHIMANOCU
28-02-2008, 13:34
Efendim, hoş bulduk bu ne güzel karşılamadır. Hepinize teşekkürler.

SHIMANOCU
28-02-2008, 13:37
Evet Murat kardeşim, kesinlikle göbek adım değil Shimanocu. Ama şu ayarlar konusunda biraz cahil ve acemi olduğum için bunu becerebildim. Adım Rasim. Ama ben Anadolu deyişiyle "benim adım hıdır elimden gelen budur". İnşallah şu imza ayarlarını bana anlatacak bir kardeşimiz çıkar da bu mahcubiyetten kurtulurum.
Selamlar.

walras
28-02-2008, 15:28
slm shimanocu..
shimano alivio te 6000-300 40-80 gr atarlı kamış fiyatı hakkında bilgin varmı:)?

SHIMANOCU
28-02-2008, 17:43
Alper Bey, Shimano'nun 2007 yılında piyasaya çıkardığı Alivio segmenti XT30 karbon konstrüksiyonlu bu teleskopik 6000-300 (40-80) modeli kamışın fiyatı 60,00 YTL ile 75,00 YTL arasında Shimano satışı yapan dükkanlardan alınabilir.
Bilginize sunarım.

burakeren
29-02-2008, 13:34
netten satış yapılan shimano adresi var mı ?

SHIMANOCU
29-02-2008, 14:06
Burak Kardeş, Türkiye'de Shimano'yu netten satan yok. Bildiğim kadarıyla distribütörü ve hatta Shimano Avrupa merkez bu konuya sıcak bakmıyor ve izin vermiyor.
Selamlar.

burakeren
29-02-2008, 15:09
Teşekkür ederim arkadaşım verdiğin bilgi için

hocca
01-03-2008, 14:08
Merhaba dostlar,
Aranıza katılmaktan çok mutluyum. Ben bir Shimano tutkunuyum. Shimano ile ilgili her türlü bilgi, belge, teknik yardım konusunda isteyen herkese yardım edebilirim.
Rasgele.. Rasgele...Rasgele..
shimano cantana tele spinne 3.00m kamışın fiatı nereler dedir.Ayrıca shimno sustain SA5000FD çift kafa fiyatı nedir nerede bulabilirim. Disbiritörleri nerede var.Malezya malıdegil japon olanları bulabilirmiyim.

SHIMANOCU
01-03-2008, 18:50
1-) Catana Telespin 300 M veya ML fiyat 120-140 YTL aralığında
2-) Sustain FD modeli makinalar, sadece ABD ve Avusturalya'da satılmaktadır. Avrupa'daki, Rusya'daki ve hatta ana memleketi olan Japonya'da bile dağıtıma verilmemektedir.
3-) Hangi ülkede olursa olsun, tıpkı Renault, Fiat, Sony gibi Shimano'nun bütün fabrikaları kendisinindir. Yani diğen ünlü markalar gibi fason üretim yaptırmaz. Bunun için, yapıldığı ülkenin önemi yoktur. Çünkü Shimano kalite standardlarında ve Shimano'nun kendi fabrikalarında üretim yapılır.

hocca
03-03-2008, 10:21
shimano benim de ilgi duyduğum bir marka.Fakat hala japon olmayan üretimlerle ilgili kafamda sorular var.Sedona 4000 fiyatı nedir.Yorum yapabilirmisiniz.Hiç daiwa kullandınız mı ?Kullandınız ise ikisi hakkında düşünceniz nedir.Ben görüşlerimi daha sonra bildirmek istiyorum.

erkanesma
15-03-2008, 18:10
slm bende 6 ay önce bir makina aldım shimano 6000 binlik bunun kamışı varmı

SHIMANOCU
17-03-2008, 08:50
Sevgili Erkan,
6000'lik makina diyorsunuz, hangi modelin 6000'liği olduğunu yazmamışsınız, Alivio mu, Hyperloop mu, Nexave mi ya da diğer modeller mi bilemiyoruz.
Ayrıca, "herhangi bir makinaya özel kamış" diye birşey yoktur. Avlanma stilinize, ne avlayacağınıza nerede avlayacağınıza göre bir kamış seçmelisiniz, makinaya göre değil. Elbette, 6000 lik bir makine için çok basit bir kamış da alınmamalı. Benim tavsiyem Shimano'nun Hyperloop 6000 veya 8000 serisi kamışlarının 3,30 mt veya 3,60 metresini almanız.
Sevgiyle kalın.
Rasim

Lethe
17-03-2008, 11:21
Rasim Bey öncelikle hoşgeldiniz.
Hemen soruma geçeyim:
resimde görmüş olduğunuz shimano callisto çıkrık makine yurt dışından hediye olarak geldi.Fakat,resimde görülen kısmın tam ters tarafında yani sarma kolunun hemen yanında bir ayar düğmesi vardı(vidalı) ve bu düğme bir şekilde düşmüş.İzmir'de Shimano satan bir yere gittiğimde(Hadi ismini de veriyim: Hisar ) yardımcı ol(a)mayacaklarını söylediler.Bu ayar düğmesini tekrar nasıl edinebilirim bir fikriniz var mı?
Teşekkürler..
resim:
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Lethe
18-03-2008, 08:22
Rasim Bey öncelikle hoşgeldiniz.
Hemen soruma geçeyim:
resimde görmüş olduğunuz shimano callisto çıkrık makine yurt dışından hediye olarak geldi.Fakat,resimde görülen kısmın tam ters tarafında yani sarma kolunun hemen yanında bir ayar düğmesi vardı(vidalı) ve bu düğme bir şekilde düşmüş.İzmir'de Shimano satan bir yere gittiğimde(Hadi ismini de veriyim: Hisar ) yardımcı ol(a)mayacaklarını söylediler.Bu ayar düğmesini tekrar nasıl edinebilirim bir fikriniz var mı?
Teşekkürler..
resim:

ayar düğmesinin görünüş resmi:

SHIMANOCU
18-03-2008, 16:00
Sevgili Ulaş,
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, bahsettiğiniz makine Shimano'nun Avusturalya ve Amerika'da piyasaya sürdüğü bir modeldir. Avrupa piyasalarında, ve doğal olarak, Türkiye'de de piyasada yoktur. Bildiğim kadarıyla, Shimano Europe Fishing Holding B.V. (Shimano'nun Avrupa dağıtım merkezi) de kendi dağıtım envanterlerinde olmayan makineler için yedek parça servisi vermiyor. Garip ama, Shimano'nun böyle bir kuralı olduğunu bazı vesilelerle öğrenmiştim.
Ama yine de size yardımcı olur inancıyla araştırdım ve [COLOR="Red"][Only Registered Users Can See Links] adresini ziyaret etmenizi ve istemiş olduğunuz parça numaralarına yani 2994, 802, 803, 804 numaralı parçaları not alarak, daha önceki ziyaret ettiğiniz firma'ya tekrar ricada bulunun. Yine de olumsuz cevap alırsanız, [Only Registered Users Can See Links] sayfasına girerek, North America ikonunu tıklayarak müşteri hizmetlerinden parça numaralarını vererek yardım isteyebilirsiniz.
Eminim bir cevap vereceklerdir.
Bu arada, siz sadece 2994'ün kaybolduğunu söylüyorsunuz. Yani yalnızca kapak diyorsunuz ama, bu kapağın altında yaylı bir fren tertibatı vardır ki benim yazdığım diğer parça numaralarından oluşur. Yani muhtemelen, kapak kaybolduğuna göre, esas işlevi gören bitişik parçalar da kaybolmuş olmalı diye düşünüyorum.
Shimano'yla ve sağlıcakla kalın.
Rasim

Lethe
18-03-2008, 17:42
İlgin ve yardımların için teşekkür ederim Rasim Bey.
Haklısın doğal olarak diğer üç parça da kayıp.Montaj resmini aramıştım fakat bulamamıştım, tekrar teşekkür ederim.Dediğin gibi yapıp, müşteri hizmetlerine bi yazı yazdım,cevap bekliyorum.Gelişme olursa paylaşırım.
İki şey daha sormak istiyorum:
-Bu kaybettiğim parçaların makinedeki işlevi nedir?Ne şekilde kullanmak gerekir?
-Benzer şekilde cırcırlı "easy mag" vs gibi ayarları olan bir yer daha var(sanırım şemadaki 1883 ve 1884 numaralı parçalar).Buradaki ayarların işlevi tam olarak nedir?
Bilgilendirebilirseniz sevinirim.
Yardımınız çok makbule geçti, çok teşekkür ederim. :)

SHIMANOCU
21-03-2008, 10:24
Sevgili Ulaş,
Öncelikle cevap vermekte geciktiğim için özür diliyorum.
Kaybettiğiniz parçalardan oluşan kit, makinenizde, oltayı fırlatırken, misinanın sarılı bulunduğu göbek makarasının kendi ekseni etrafındaki boşta dönüş sertliğini ayarlar. Yani bir anlamda, misina boşalma freni de diyebiliriz.
Böyle bir ayara niye gerek duyuldu diyebilirsiniz. Evet, kıyıdan atışlarda, kurşun ağırlığına göre ayarlanır ama, çok da önem arzetmeyebilir. Ancak, tekneden aşağıya sarkıtırken, eğer bu fren kullanılmazsa, makinanın göbek makarasındaki sarılı misina, kabarır, karışır, dolaşır, veya, bazan misina denize salladığınız yem ve kurşundan daha önce inerek bedenin karışmasına neden olur.
Diğer bahsettiğiniz easy mag ayarları ise, oltayı attınız, bıraktınız, başka bir olta ile ilgileniyorsunuz, balık tutulduğu zaman ama genellikle "kapıp götürdüğü zaman" makinanın kalamasının boşalması sırasında "cırcır" sesi vermenin ayarlarıdır. Hangi güçteki asılmada cırcır sesi duymak istiyorsanız, o duyarlılığa ayarlamalısınız ki, sizin meşguliyetiniz anında haberiniz olabilsin.
Bir başka yararı ise şudur. Diyelim ki tekneden veya kıyıdan bir büyük balık tuttunuz, çekmekte zorlanıyorsunuz, misinanın kopmaması için, kalama ayarını gevşeltiyorsunuz. Ama tıkırtı sesini açıyorsunuz, yani balık ağzında oltayla çekip götürsün diye. İşte bu götürme anında, bu tıkırtı sesi duyulacaktır. Ne zaman tıkırtı sesi durdu, demek ki balık yoruldu demektir. O anda, kalama ayarını (yıldız şeklinde çarkı) sıkıştırarak, tekrar balığı çekmeye başlıyorsunuz. Tekrar direnirse tekrar aynı işlemi yapıyorsunuz. Sonunda balık, balıkçı tabiriyle " çatlıyor " ve sersemleyerek haraket edemez hale geliyor. O zaman da yavaş yavaş ve kolayca çekebiliyorsunuz. Yani bu tıkırtı, size balığın haraket halinde olduğunu anlatmak için bir düzenek.
Umarım faydalı olmuşumdur.
Sevgiyle kalın.
Rasim

Lethe
21-03-2008, 12:19
Açıklama için teşekkürler.
Çıkrık makinalardaki cırcır mantığını biliyorum zaten ama,benim makineden herhengi bir cırıltı çıkmıyo :D acaba başka bi ayar düğmesi felan mı diye düşünmüştüm.Neyse yeterince aydınlandım :)

balıkcı omer
01-04-2008, 19:46
rasim arkadaşım armıza hoş geldin biraz geç oldu kusuruma bakma yazılarını okudum shımano konusunda uzman olduğun kesin seni tebrik ederim benim nir ricam var bende shımano nero 5-7 ,4000re super perfectıon5.1:1 gear ratıo roller bearıng. bir makine var üzerindeki yazılar bunlar makine hakkında biraz bilgi verirmisin ben makineyi kaşıkda yani at çek olarak kullanıyorum 2,70 remixon çift parça fiberglass kamışla kullanıyorum asıl kamışını karbonlu diye çok iyibir paraya sattım balık mazemesi satan birine makara ve kamış uyumlumudur sence ben randıman alıyorum ama birde uzman gözüyle nasıldır acaba beni aydınlatırsan çok sevinirim kolay gelsin saygılar

balıkcı omer
01-04-2008, 19:49
rasim arkadaşım yaşınızı öğrene bilirmiyim imza bölümünde yazmıyorda sana daha iyi hitap edebiliriz.

SHIMANOCU
02-04-2008, 14:43
Sevgili Faruk,
Öncelikle yaşımın 50 olduğunu söylemeliyim. Şimdi gelelim çözmek istediğiniz soruna.
Hemen şunu belirtmeliyim ki; Shimano firmasının NERO Super 5 - 7 Perfection diye bir makinesi bugüne kadar hiç olmadı, bugün de yok. Tahmin ederim elinizdeki makine Shimano adı altında ya da SHIMONO adıyla sahte üretimi yapılan bir ürün. Şu da olabilir, yazıları eksik ya da hatalı okumuş olabilirsin. Mesela Nero diye okuduğunuz, belki Alivio'dur. Veya Aero dur ki, bu modeller zaten çift kalamalı yani Baitrunner modellerdir. Baitrunner modeller, pek spin (at-çek) te kullanılmaz, genelde, sazan-yayın gibi tatlı su balıkçılığında veya tekneden derin su avlarında kullanılır.
Eğer bir sakıncası yoksa bana bir resmini ve nereden aldığınızı söyleyebilirseniz, ben daha detaylı bilgi verebileceğim.
Ayrıca, fiziksel ya da görüntüsel anormallik yoksa, kamışın ve makinenin işlevleri sizin için önemlidir. Yani mesela kamışı kullanacağın avın veya atacağın kaşığın atılmasındaki ve av yakalama ve çekme sırasındaki elastikiyeti, gücü sizin için önemlidir. Makinenin de rulman özellikleri, tur özellikleri, dişli özellikleri gibi etkenlere bakılarak size göre iyi veya kötü olduğuna bakabilirsiniz. Yani iyi ya da kötü demek için sizin amaçlarınıza uygun ürün olmasını öncelikle ortaya bir koymak gerekir.
Kamış konusunda, iki parça olduğunu ve 2,70 boyunu belirtmeniz yetmiyor. Kaşıkla at çek yapmak için, kamışın elastikiyet hafızası, aksiyon ağırlığı (atış ağırlığı) karbon modül sıklığı gibi özellikleri önemlidir. Karbon modül sıklığı kamışın kendi ağırlığını belirler ki bu at çek avında çok önemlidir yorgunluk açısından.
Umarım yararlı olabilmişimdir.

SHIMANOCU
02-04-2008, 14:58
Ömer Kardeşim, bir önceki cevabımda da belirttiğim gibi yaşım 50. Bu vesile ile belirtmek istediğim birşey var; Bu aralar, piyasada sahte Shimano'lar olduğu yolunda bilgiler alıyorum. Makina duymadım ama, kamış konusunda İstanbul'da birinin Shimano adı altında 3,60 -3,90 ve 4,20 metre uzunluğunda Çin'de sahte ürün yaptırdığı söyleniyor. Tabii ki Shimano'nun hukuk servisi gerekli işlemi yapacaktır. Çünkü bu konuda çok tavizsiz ve acımasız olduklarını bazı diğer ülkelerden biliyorum.
Bir başka tavsiyem de, internet satışlarından Shimano almamanızdır. Özellikle Amerika, Avusturalya kaynaklı internet sitelerinden alınan Shimano'lar, evet gerçek Shimano'dur taklit değildir. Ancak, o ülkelerde satışa sunulan modellerle, Avrupa genelinde satışa sunulan modellerin tipleri aynı olmadığı için, herhangi bir ihtiyaç anında garanti hizmeti alınamamaktadır. Rusya dahil, Avrupa kıtası genelinde satılan modellerin ne olduğunu öğrenmek için [Only Registered Users Can See Links] sayfasına girerek oradan herhangi bir Europe kelimesine tıklayın.
Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.
Rasim

balıkcı omer
02-04-2008, 15:57
rasim abi verdiğin bigiler için teşkkür edrim makine bana fransadan geldi bende değişik marka birçok makine var hepsini söküp bakım yapabiliyorum yanlız bu makineyi sökemedim çok denedim olmadı sana makinenin resmini çeker gönderirim o zaman daha iyi fikir verebilirsin bana saygılar.

balıkcı omer
03-04-2008, 07:59
rasim abi verdiğim bilgiler için çok teşekkür ederim tebrik ederim bu konuda uzmansınız üniversite okumadım ama kendimi orada bir eğitimcinin karşısında gibi hissettim.
abi bana özelden yazdığın gibi buraya yazarmısın diğer arkadaşlarda bilgilerinden faydalansın ayrıca makinanın bakım hakkında ne yapabilirim birde fiatı hakkında bilgi verirsen iyi olur .
aynı makinenin eşi vardı barajda balık aldı onun kamışı iki parça idi yanlız yanılmıyorsam çelik kamıştı 2.40m.o kamış ve makara ile çok iyi zevkli av yapıyordum.
elimdeki makaranın 3.60m.mıchelin marka kamışı vardı korbonlu diye sattım 3,sene önce 70milyona verdim balık malzemesi satan bir yere.
şu an kullandığım kamış remixon 2.70fiber çift parça ondan randıman alamammı.karbonlu kamış yıldırım ve yüksek gerilimi çektiği için kullanmıyorum. abi beni ve diğer arkadaşları aydınlatırsan çok sevinirim saygılar kolay gelsin.

SHIMANOCU
04-04-2008, 12:53
rasim abi verdiğim bilgiler için çok teşekkür ederim tebrik ederim bu konuda uzmansınız üniversite okumadım ama kendimi orada bir eğitimcinin karşısında gibi hissettim.
abi bana özelden yazdığın gibi buraya yazarmısın diğer arkadaşlarda bilgilerinden faydalansın ayrıca makinanın bakım hakkında ne yapabilirim birde fiatı hakkında bilgi verirsen iyi olur .
aynı makinenin eşi vardı barajda balık aldı onun kamışı iki parça idi yanlız yanılmıyorsam çelik kamıştı 2.40m.o kamış ve makara ile çok iyi zevkli av yapıyordum.
elimdeki makaranın 3.60m.mıchelin marka kamışı vardı korbonlu diye sattım 3,sene önce 70milyona verdim balık malzemesi satan bir yere.
şu an kullandığım kamış remixon 2.70fiber çift parça ondan randıman alamammı.karbonlu kamış yıldırım ve yüksek gerilimi çektiği için kullanmıyorum. abi beni ve diğer arkadaşları aydınlatırsan çok sevinirim saygılar kolay gelsin.
Ömer Bey Merhaba,
Önce söylediğin nazik sözler için teşekkür ederim.
Size yazdığım mesajı şu an bulamıyorum. Bana e-mail yoluyla gönderebilirseniz, bütün üyelere açık bir şekilde yayınlayabilirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Aero makinenizin fiyatı hakkında bir şey söylemem mümkün değil. Zira bu makine 8-9 yıl öncesinin bir modeli. Artık çıkmıyor, yani yeni modelleri çıkıyor, teknolojik olarak daha gelişmiş, paslanmaz rulmanlı, v.s. v.s. Bu nedenle o model bir makinenin fiyatını bilmek veya tahmin etmek olanağ maalesef yok. Ancak,yeni çıkan modellerden, Aero RE 5000modelinin fiyatı -ki sizin makinenin muadilidir - 275,00 ila 300,00 YTL arasındadır. Bir de Aero GTE C 5000 var ki (4+1 Rulman, çiftli tutamaklı kol) bunun da fiyatı 400,00 ila 450,00 YTL arasında değişebilir satıcıya göre.
Makinenizde herhangi bir aksaklık yoksa, (dönüşünde, kalamasında, geri dönüş freninde v.s.) makinenizi hiç açmamanızı ve dış yüzeyini tatlı su ile yıkadıktan sonra iyice kurulamanızı salık veririm.
Çünkü Shimano genelde makinelerini iç bakım yapılmaya gerek olmayan şekilde, dizayn eder. Yani içine su sızdırmaz ve dolayısıyla içerdeki özel mekanik destekleyici yağlar, tuzlu suyla tepkimeye girip erimez veya taşlaşmaz. Yine de içini açıp bir baktırayım diyorsan Shimano'nun Türkiye mümessiline müracaat edmeni tavsiye ederim. Firmanın mail adresi: shimano@hisarfishing.com
Kamışta çelik diye bir hammadde kullanılmaz, ancak, Türkiye'de, -ne yazık ki bunu da yaptrıanlar var Çin'de - fiber bir gövdenin üstüne, 10-12 mikron kalınlığında karbon şerit sarılıp daha sonra, transparent bir boya ile boyanınca, görünen bu karbon şeritlere "çelik sargı " adı veriliyor. Bu tamamen yanlıştır.
Karbon kamışın gövdesi karbon moleküllü ham maddeden yapılır. Amaç, Türkiye'de sanıldığı gibi sadece sağlamlık sağlamak değildir. Aynı fonksiyonda bir kamışın, fiber yapılı bir kamışa göre % 40 ila % 60 daha hafif olmasının sağlanmasıdır ana amaç. Çünkü kamışın ağırlığı avlanmanın ileri saatlerinde - üstelik at-çek avında - insanın koluna ve adalelerine 100 ton yük binmiş gibi yapar. Ancak tabii ki karbon karışımının oranı da önemli. Yine üzülerek söylüyorum ki, Türkiye'de bir çok ithalatçı ve hatta Avrupa'da Çin'e kendi markası altında ürün yaptıran bir çok "baba marka" bile %40 - % 60 karbon karıştırtarak % 100 karbon diye üzerine yazıyorlar ve satıyorlar. Bu nedenle, karbon kamış, kesinlikle güvenilir bir satıcıdan ve markadan alınmalı, ayrıca, karbon oranı da, kamışın benzerlerine göre hafifliğinden karbon olup olmadığı anlaşılabilir.
İki parça fiber kamış kullanabilirsiniz. Ama, dikkat edeceğiniz şey, kamışın elastikiyet katsayısının hızıdır. Bu da çok iyi kalite (yüksek modül fiber) kamışlarda bulunur. Yani gördüğünüz gibi, fiber kamışta bile malzeme farkı ortaya kalite farkını çıkarabiliyor. Özetle; çok iyi kalitede fiber esaslı kamışı ama en kötü fiber kamıştan daha da kötü karbon kamışı da piyasada yan yana bulmak mümkün, bizim ithalatçılarımızın "marifetleriyle". Yine de ben size, biraz paraya kıyarak, karbon bir iki parça spin kamışı almanızı öneririm yorulmamanız açısından.
Her halde bu kadar yeter. Sanırım birşeyleri açıklayabildim.
Sevgiyle ve Sağlıcakla kal Ömer kardeşim.
Rasim

balıkcı omer
04-04-2008, 13:26
selam rasim abi vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkür ederim ayrıca sizin gibi bilgili bir abimizin sitemizde bizimle birlikte olması bilgilerini bizlerle paylaşması onur ve mutluluk veriyor abi benim fiber kamış 20gr.40gr.atarlı alacağım kamış kaç gram atarlı olsun. birde marka verirsen iyi olur teşekkür ederim saygılar.

SHIMANOCU
04-04-2008, 17:21
Sevgili Ömer,Bu makina sana Fransa'dan ne zaman geldi bilmiyorum ama, Super Perfection RE isimli ve (SPFRE4000) ürün kodlu bu makine Shimano'nun 1999 -2000 yılında piyasada olan ve aşağıdaki özelliklere sahip olan bir makinedir.*Karbon Gövde*Sıralı Misina Sarım Sistemi*Atkı Telinde Titanyum Misina Toplama Mekiği*Süper Balans Sistemi*Yüksek Performanslı Dişliler*1 Bilyalı *Dinamik Balans Sistemi*Atkı Telini İçten Attırma Sistemi*Makara Dönüş Platformunda Silindirik Rulman Kiti (En az 4 rulmanın performansını sağlar)*XT7 Karbon Makara*5.1:1 Dönüş Hızı (kol bir kez çevrilince, makara 5,1 kez döner.*Yedek Makara Hariç Net Ağırlık 325 Gr. (sınıfının en hafif makinelerinden biri)----------Şimdi Ömer'im, bu kadar hafif bir makine ile ve de yüksek modül yoğunluğunda karbon 2 parça ve 2,10 m bir kamışla hiç yorulmadan yüzlerce atçek yapabilirsin. Alacağın keyifi sen düşün..Sevgiyle ve sağlıcakla kal.Rasim

SHIMANOCU
04-04-2008, 17:49
selam rasim abi vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkür ederim ayrıca sizin gibi bilgili bir abimizin sitemizde bizimle birlikte olması bilgilerini bizlerle paylaşması onur ve mutluluk veriyor abi benim fiber kamış 20gr.40gr.atarlı alacağım kamış kaç gram atarlı olsun. birde marka verirsen iyi olur teşekkür ederim saygılar.
Ömer'im,
Kullanacağın kamışla, kaşık mı atacaksın (eğer kaşıksa kaşığın gramına göre seçim yapmalısın) canlı yem mi kullanacaksın ve kaç gram kurşunla, ölü yem mi kullanacaksın ve tabii ki kaç gram kurşunla. Bunlara göre seçim yapılmalı ana genelde 10-30 gram veya 20-40 gram atarlı kamışlar çok amaçlı olarak kullanılabilir.
Gülüm bana marka sorulur mu? Elbette Shimano diyeceğim. Adım Shimanocu, aksi halde adıma ihanet etmiş olurum. Tabii ki şaka bunlar. Üretimi bizzat kendi fabrikalarında yapan ve tabii ki kalite standartları çok yüksek olan Shimano tercihimdir. Shimano'da karbon modülüne göre, veya karbon karışım oranına göre 35,00 YTL 'den 1,500,00 YTL'ye kadar spin iki parça kamış bulabilirsin. Üzerlerinde göreceğin XT-30 XT-40 ve benzeri XT'li rakamlar, karbon karışım oranlarını ifade eder ve % 100 doğru ve güvenilirdir. Bir de 20000 modül karbondan imal edilenler var ki evlere şenlik. Mesela Shimano Antares 6'6" inch yani aşağı yukarı 2 metre uzunluğunda, M aksiyonlu (10-30 gram atarlı) ve 2 parça bir kamış var, bu Shimano'nun orta segmentinde ve bildiğim kadarıyla fiyatı 400-450 YTL arasında. Ama özel boru şeklinde bir taşıma kılıfı var. Ve şimdi sıkı dur; kamışın ağırlığı 124 gram!.. SIC halkalar, mantar sap T-Curve carbon modül yapılanması, Özel şartlandırılmış sandal ağacından makine yatağı v.s. v.s.
Haa buna pahalı diyorsan, Alivio veya Nexave serisinden yine M veya MH aksiyonlu bir iki parça kamış alabilirsin sanıyorum onların da fiyatları 40 ila 100 arasında değişiyor.
Yine çok konuştum değil mi? Ne yapayım, beni bağışla, Shimano deyince kendimi tutamıyorum.
Sağlıcakla Kal,
Rasim

balıkcı omer
04-04-2008, 17:56
rasim abi yazılarını okumak benim için zevk verdiğin bilgilere teşekkür ederim saygılar.

elmexicano
26-07-2008, 10:24
rasim bey merhabalar
Shimanonun 2008 urunlerinden birini aldim. power aero spinjoy XT.
cok guzel ve kullanisli bir makine. surf spining icin kullanacagim.
asagidaki linkten ozelliklere ulasmak mumkundur. japonca yazilar var ama en azindan ozellikleri anlasiliyor.
[Only Registered Users Can See Links]

bir de surf spiningte kullanmak icin bu makineye uygun kamisa ihtiyacim var.
yine shimanonun cikardigi spinjoy 360 FXT kamislar var. bu konuda oneriniz ne olur acaba.

atacagim sahteler genelde 20-60 gr arasi degisiyor.

baska bir kamis oneriniz olur mu acaba.

saygilarimi sunarim..

Ahmet Can

paşalı
26-07-2008, 21:58
Rasimcim aramıza hoş geldin.Senin gibi bilgi küpü birinin yazılarını okumak gerçekten çok zevkli.Teşekkürler.

papiraov
04-01-2009, 17:01
rasim bey shimano kamışlar türkiye'de internet ve istanbul da uygun fiyatta satan yerler mevcut mu mevcutsa belirtimisiniz..mesala SHIMANO hyperloop 6000 ax 330 modeli olabilr.saygılarımla.

mersincorp
04-01-2009, 21:45
Sevgili Rasim Bey hoşgeldiniz. Banada hediye edilen ilk makina Shimanoydu ve harika bi marka. Kıyıdan yemle balık yakalayabileceğim motor ve kamış tavsiyesi rica etsem..

dogan duran
09-01-2009, 23:34
arkadaşı kaybetmemek lazım hoşgeldin bende yeni geldim görünüş itibariyle şimano kataloğumuz olarak seni değerlendiricez ;)

dogan duran
09-01-2009, 23:36
shimano deyince bütün balıklar durur ismi çekiyo demekki balıklarıda çeken bu ;)

bariser83
25-06-2009, 12:27
Merhaba umarım banada yardımcı olabilirsiniz hayperloop fb 40 lık makinemin kalama ayar cevirme aparatını kaybettim nerden teymin edebilirim..

Taygun KOCABIYIK
25-06-2009, 12:35
İzmir'de Hisar balıkçılık getirtiyor bu ürünleri.
İnternetten telefon numarasını bulup sorabilirsiniz.

recush
15-12-2009, 11:42
netten satış yapılan shimano adresi var mı ?

Selam kardeşim.Netten bir sürü shimano ürünü satış yapan firma var size birkaç tane adres vercem bakarsınız hatta makina ve kamış almak niyetindeyim
alanyada kaliteli ürün satan kimse yok neyse internette ergin balıkcılık,av marketi,spot deniz bunun gibi sitelere bakarsanız birçok shimano ürünlerini bulabilirsiniz.Şunuda ilave edeyim eğer kamış almaya niyetiniz varsa italcanna kamışlarını tavsiye ederim yinede bir bakın derim.Makinadada tartışmasız shimano.Ras gele bol avlar.

albayrak1616
16-01-2010, 19:30
Merhaba bugün bir shimano exage 6000 fb aldım.fakat dikkatimi çeken ve beni düsündüren bir sey var makinanın kolunu saga sola oynattıgımda göbekten hafif bir oynama oluyor.Benim baska marka eski bir makinam var onuda denedim aynı sey ondada oluyor ama yeni aldıgım shimanoda bu normalmi satıcı bana normal oldugunu hafif bir pay oldugunu söyledi ama yinede size sormak istedim bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim aklıma takılıyor sürekli...

MERCURY90
27-02-2012, 18:42
bende şimano almak istiyorum ama çok pahalılar. bir tane şimano hyperlop buldum 2500, bulabildiğim en ucuz makina, alsam idare edermi acaba? verebileceğim maximum miktar buna yetiyor

mehmet erdem
07-03-2012, 09:43
Bendede Shimano tutkunluğu var.Genelde yurt dışında toparladım bayağı bir ekipmanım var.Ama bu ürünler Türkiye'de çok pahalı.Bir ikincisi yeni modeller anında Türkiye'ye girmiyor.Sitelerdeki ürün açıklamalarıda çok yetersiz.
Selamlar

mehmet erdem
07-03-2012, 09:59
Mutlaka biliniyordur ama bilmeyen ve Shimano marka ürünler almak isteyen arkadaşlar için bir iki önerim var.Birincisi Shimano Türkiye ana bayii Okyanus Marine Ltd. dir.Bu bayinin kendi internet satış sitesi vardır.Ayrıca bir çok sitede 3-5 lira fiat farklılıkları ile satış yapmaktadır.Ben bir çok ürününü denedim.Memnun kalmadığımda olmadı.Ancak sitelerde ürün açıklaması yetersiz.Ve Simano her yıl moda oluşturmakta ve ürünlerini yenilemekte.Hangi balığa nasıl bir kamış ve makina alcağınızı iyi etüd etmelisiniz.Birde modası geçmişmi buna dikkat etmelisiniz.Kamışta kalite standardı Alivio ile başlayıp Catana-Nexave-Exage...yükselmektedir.Bunlarda kendi içerisinde AX-BX-CX olarak kalite sınıflarına ayrılmaktadır.Shimano.ru adresinden bizde şu an olmayan çeşitleride görebilirsiniz.Ya da Shimano kataoğu indirebilirsiniz. Selamlar,sevgiler,saygılar....
Mehmet Erdem