PDA

Tüm Versiyonu Göster : Suya düşen cep telefonu

levrek
04-07-2008, 13:07
Selam Arkadaşlar,
malüm havalar iyice ısınınca suyla olan temaslarımız arttı,bununla beraber istenmeyen bazı olaylarda yaşıyoruz.Örneğin Suya düşen cep telefonunu kurtarabilir miyiz diye merak ediyorsanız,buyrun ;

Islanan telefonların içindeki su, havayla çok fazla temas etmeden hızlı bir şekilde temizlenebilirse cihazın yeniden çalışması mümkün olabiliyor.

Üretici firmaların, garanti kapsamına almadığı ıslanma durumlarında kullanıcının ilk olarak, cihaz fişe takılıysa kısa devre yapmaması için fişi çıkarması değilse aynı riskten dolayı cihazla pilin birbirinden ayırması ardından da SIM kartı çıkartması gerekiyor. Bir çok durumda cihaz ıslansa bile SIM kartlar çalışmaya devam ediyor.

Cihazın pili ve SIM kartı çıkarıldıktan sonra kuru bir bezle hızlı şekilde kurulanması gerekiyor. Cihaz içerisindeki nemin doğal bir şekilde buharlaşması durumunda telefonun "kurtulma" ihtimali daha fazla bulunuyor.

Cep telefonunun içerisindeki nemi buharlaştırmanın en iyi yolu, bir elektrik süpürgesi ile içine, ortamdaki havanın üflenmesi ya da çekiş özelliği olan bir elektrik süpürgesi ile içerideki havanın dışarı çıkarılması. Ancak saç kurutma makinesinin kullanılmaması gerekiyor.

Çoğu saç kurutma makinesi, ’soğuk üfleme’ modunda dahi ortamdaki havadan daha sıcak bir havayı makinenin içerisine üflediği için entegre ve lehimlere zarar verebiliyor. Bunun sonucunda cihaza pil takıldığı an telefon kısa devre yapabiliyor. Kurulandığı halde içinde hala nem olan cep telefonlarını tamamen kurutmanın en iyi yolu ise pirinç taneleri ile dolu bir kavanozun ortasına koyup ağzını kapatmak ve en az bir gün bekletmek. Pirinç taneleri ortamdaki nemi hızla emebiliyor.

Kullanıcıların, saç kurutma makineleri, mikrodalga fırınlar ve doğrudan güneş ışığından kaçınması gerekiyor. Öte yandan cihazların "tuvalete düşürülmediği sürece" de alkolle temizlenmemesi gerekiyor. Solvent içerikli olan alkol, cihaz içindeki plastik bağlantıları eritebiliyor. Bunun yerine hırdavatçılardan temin edebilen "Denature" alkol kullanılabilir.

Telefonunu denize düşürenlerin, cihazı sudan çıkarıp bu sefer tatlı suya bırakmaları daha sonra oradan da çıkarıp kurulamaları gerekiyor. Çünkü tuzlu su barındırdığı kristallerden dolayı cihazın bazı parçalarına zarar verebiliyor.

GİZLİ İŞARETLER

Birçok kullanıcının, suya düşürdüğü için çalışmayan telefonlarını değiştirmek istemelerinin ardından üretici firmalar, uzun bir süredir cihazın hem dışına hem de içine garanti etiketleri yerleştirmeye başladı.

Su ile temas ettikleri zaman renk değiştiren bu etiketler sayesinde yetkili servis, telefonun içini açmadan dahi suya düşürüldüğünü anlayabiliyor. Birçok telefonun içinde de gizli işaretler bulunuyor. Bu işaretler, telefon ıslandıktan sonra dışındaki etiket değiştirilse bile cihazın ıslandığını tespit edebiliyor.

Alıntıdır.

xnode
04-07-2008, 13:26
Eğer telefon denize düşmüşse, pil ve sim card çıkarıldıktan sonra hepsi ayrı ayrı tatlı suya batırılmalıdır. Cep telefonunu temiz su ile iyice yıkadıktan sonra kurutma işlemine girişin. Çünkü tuzlu su, mikronluk diot ve devreleri birsüre sonra bozuyor. Bilginize.

Anıl ÜNALAN
04-07-2008, 16:03
TuzLu suyLa teması buLunan teLefonLarın kurtarıLmasına inanmadığınız durumda eLinizde eLektrip süpürgesi vs gibi maddeLerin buLunmadığı anda kurtarma işLemini iLeri bi tarihe aktarmak için cihazınızı su doLu torbaya koyup ağzını bağLayın ve o şekiLde en yakın gsm merkezine götürün ;) teknik müdahaLeyi yapıp cihazı hayata döndürecekLerdir. Öteki türLü sudan çıkartıp 1 saat sonra yapıLacak bir müdahaLe hastanın öLümLe sonuçLanabiLmektedir.

kemalakcinar
04-07-2008, 17:43
öncelikle verdiğiniz bilgilere teşekkürler benimde başımdan böyle bir olay geçti teknede balık tutarken belimde kemerde takılı olan telefonla beraber denize düştüm ve telefonun pili ve sim kartını çıkardıktan sonra tatlısı dolu kovada iyice yıkadıktan sonra kurumaya bıraktım ve akşam balık dönüşü evde saç kurutma makinesi ile iyice kuruladıktan sonra ertesi akşam sim kart ve pilini taktım ve sonuç mükemmel bu olayın üzerinden bir yıl geçti hala telefonu çalışıyor burada işin püf noktası kesinlikle tatlı su böyle bir olay yaşarsanız bunları yaptığınız taktirde telefonunuz kurtulur ve pili ne kadar hızlı bir şekilde çıkarırsanız o kadar iyi kısa devre yapmasını engellemiş olursunuz herkese sevgiler selamlar.

Anıl ÜNALAN
04-07-2008, 17:58
öncelikle verdiğiniz bilgilere teşekkürler benimde başımdan böyle bir olay geçti teknede balık tutarken belimde kemerde takılı olan telefonla beraber denize düştüm ve telefonun pili ve sim kartını çıkardıktan sonra tatlısı dolu kovada iyice yıkadıktan sonra kurumaya bıraktım ve akşam balık dönüşü evde saç kurutma makinesi ile iyice kuruladıktan sonra ertesi akşam sim kart ve pilini taktım ve sonuç mükemmel bu olayın üzerinden bir yıl geçti hala telefonu çalışıyor burada işin püf noktası kesinlikle tatlı su böyle bir olay yaşarsanız bunları yaptığınız taktirde telefonunuz kurtulur ve pili ne kadar hızlı bir şekilde çıkarırsanız o kadar iyi kısa devre yapmasını engellemiş olursunuz herkese sevgiler selamlar.

KemaL abi önceLikLe teşekkür ederiz. Cihazınızın modeLini öğrenebiLir miyiz ? Çünkü her cihaz bu kadar dayanıkLı oLmayabiLiyor ;)

kemalakcinar
04-07-2008, 18:04
anıl kardeşim cihazın markası nokia 1600

Anıl ÜNALAN
04-07-2008, 18:07
anıl kardeşim cihazın markası nokia 1600

Teşekkür ederim abi ;) Bende sony ericson k750i var emaktarım benim geçen yaz tatiLinde arkadaşım tarafından fotoğraf çekiLiyodum sudan daha yeni çıkmıştım ve teLefon çaLdı bende aLdım ısLak eLLerimLe konuştum bizim cihazın hafıza kart yuvası yan tarafta oLduğu için ordan içeriye tuzLu su kaçtı ve teLefon çaLışmadı eve geLdim ertesi gün hafıza kartını feLan çıkarttım bıraktım makina çaLışmaya başLadı ama geL geLeLim hafıza kartı taktığında makina kendini sürekLi resetLiyor bende artık emektarı hafıza kartı takıLı oLmadan kuLLanıyorum. Yani demek istediğim benim emektar biraz dayanıksız çıktı :)

hasanova
04-07-2008, 18:08
En güzeli tekneye binerken telefon almamak :) Zaten hayattan uzaklaşmak, stresinizi atmak için tekne ile kendi hayat limanımızdan açılıp hayal denizimize doğru yola çıkıyoruz :D Ben şahsen pek telefon almam yanıma, ama alırsamda en sağlam yere koyarım, unuturum açıkçası telefonu. En son tekenden inerken bakarım birisi aramışmı diye. Eskiden cep telefonu yoktu rahattık, şimdi cep telefonu hayatımızın değişmez parçası lakin bu bir + mı getirdi - mi getirdi tartışılır :P Konuyu buraya getirdim ya helal olsun bana :D:D

walras
04-07-2008, 18:55
Teşekkür ederim abi ;) Bende sony ericson k750i var emaktarım benim geçen yaz tatiLinde arkadaşım tarafından fotoğraf çekiLiyodum sudan daha yeni çıkmıştım ve teLefon çaLdı bende aLdım ısLak eLLerimLe konuştum bizim cihazın hafıza kart yuvası yan tarafta oLduğu için ordan içeriye tuzLu su kaçtı ve teLefon çaLışmadı eve geLdim ertesi gün hafıza kartını feLan çıkarttım bıraktım makina çaLışmaya başLadı ama geL geLeLim hafıza kartı taktığında makina kendini sürekLi resetLiyor bende artık emektarı hafıza kartı takıLı oLmadan kuLLanıyorum. Yani demek istediğim benim emektar biraz dayanıksız çıktı :)

sony ericsson larda sıvıyla temas diğer telefonlardan biraz dah hassas.. bende de reset olma durumu olmuştu(k 610 i) garantisi bitmedi ise baskı yaparak servise götür.. biraz tırsınca yenisi ile değiştirmek zorundalar.. ama sıvı teması anlaşılırsa garanti kapsamı dışında..

Anıl ÜNALAN
04-07-2008, 18:59
sony ericsson larda sıvıyla temas diğer telefonlardan biraz dah hassas.. bende de reset olma durumu olmuştu(k 610 i) garantisi bitmedi ise baskı yaparak servise götür.. biraz tırsınca yenisi ile değiştirmek zorundalar.. ama sıvı teması anlaşılırsa garanti kapsamı dışında..

Çoktan bitti abi garanti kapsamı. İLkini de nasıL bozduğumu biLmeden bozmuştum kaveKa ! bahane buLdu su kaçmış dedi haLbuki aLakası yoktu teLefonumu kasko yaptırmıştım Garantex firmasına bende oraya yoLLadım ve yenisi geLdi. Yeni geLeni de 7-8 ay sonrasında bozum :) oLsun ama ben bozuk teLefonumLa mutLuyum :)

Taygun KOCABIYIK
04-07-2008, 19:13
En güzeli, en sağlamı 3310 :D
[Only Registered Users Can See Links]

Anıl ÜNALAN
04-07-2008, 20:46
Her türLü özeLLiğe sahip :) maşaLLah mp3pLayer video kamera bLuetooth hafıza kart yuvası :D ve konuşuLabiLme özeLLikLeri:D

xnode
04-07-2008, 20:55
Sanırım aksesuarlar çivi ile çakılmış. Sağlam olsun diye :P

paşalı
04-07-2008, 22:10
En güzeli tekneye binerken telefon almamak :) Zaten hayattan uzaklaşmak, stresinizi atmak için tekne ile kendi hayat limanımızdan açılıp hayal denizimize doğru yola çıkıyoruz :D Ben şahsen pek telefon almam yanıma, ama alırsamda en sağlam yere koyarım, unuturum açıkçası telefonu. En son tekenden inerken bakarım birisi aramışmı diye. Eskiden cep telefonu yoktu rahattık, şimdi cep telefonu hayatımızın değişmez parçası lakin bu bir + mı getirdi - mi getirdi tartışılır :P Konuyu buraya getirdim ya helal olsun bana :D:D

Hasan kardeşim öyle diyosunda telefonların yeni çıktığı tarihlerdeydi bir ocak ayı bizim enişteler Özbekten balığa çıktılar ben hava kış diye gitmemiştim.Balçovadan bir arkadaşı alıyorlar tek telefonu olan kişi o tarihte.Tam arabaya binerken eyvah telefonu unuttum diyor bizimkilerde boşver lazım olmaz diyorlar ve telefonu almadan çıkıyorlar.Teknede orası burası balık yok akşama doğru Uzunada açıklarında bir iki mercan buluyorlar etrafta tekne kalmıtor marşa bsıyorlar dönmek için tık yok.Gece bastırıyor bana haber geldi dönmediler diye Ogün gece sabahladık Sahil güvenliğe haber verdik.Ertesi gün hava nasıldı bir felaket yağmur fırtına aramak için hiç kise denize çıkmıyor sağolsun bir balıkçı teknesi çıkalım dedi.Özbekten kıyı kıyı uzun ada hekim adası etrafını aradık kimse yok.Neyse kısa keseyim hikaye çok uzun ertesi gün askeri herikopter bunları bir raslantı sonucu dalgalarla boğuşurken bulduda kurtarıldılar.Ben ogün umudumu kesmiştim.Demek istediğim telefon yanlarında olsaydı b aynı gece bulundukları yerden kurtarılırlardı.

Taygun KOCABIYIK
05-07-2008, 09:24
Hasan kardeşim öyle diyosunda telefonların yeni çıktığı tarihlerdeydi bir ocak ayı bizim enişteler Özbekten balığa çıktılar ben hava kış diye gitmemiştim.Balçovadan bir arkadaşı alıyorlar tek telefonu olan kişi o tarihte.Tam arabaya binerken eyvah telefonu unuttum diyor bizimkilerde boşver lazım olmaz diyorlar ve telefonu almadan çıkıyorlar.Teknede orası burası balık yok akşama doğru Uzunada açıklarında bir iki mercan buluyorlar etrafta tekne kalmıtor marşa bsıyorlar dönmek için tık yok.Gece bastırıyor bana haber geldi dönmediler diye Ogün gece sabahladık Sahil güvenliğe haber verdik.Ertesi gün hava nasıldı bir felaket yağmur fırtına aramak için hiç kise denize çıkmıyor sağolsun bir balıkçı teknesi çıkalım dedi.Özbekten kıyı kıyı uzun ada hekim adası etrafını aradık kimse yok.Neyse kısa keseyim hikaye çok uzun ertesi gün askeri herikopter bunları bir raslantı sonucu dalgalarla boğuşurken bulduda kurtarıldılar.Ben ogün umudumu kesmiştim.Demek istediğim telefon yanlarında olsaydı b aynı gece bulundukları yerden kurtarılırlardı.
Haklısın Turgay abi denizde neyin ne olacağı belli değil telefon bizim güvencemiz çünki balığa çıktığımız teknelerde genelde telsiz vb. donanım yok.

hasanova
05-07-2008, 17:35

Sen de doğru diyorsun üstadım. Lakin biz Türk milleti olarak gerekli donanımları zaten pek önemsemiyoruz. Senin dediğin yani cep telefonunun yeni çıktığı tarihlerde zaten çok fazla baz istasyonu olmaması ve baz istasyonları kuran firmaların denizden telefon sinyallerinin yansımasını daha çözememelerinden dolayı zaten denizlerimizde cep telefonu çekmiyordu ;) Yani senin akrabaların yanlarına cep telefonu almış olsalardı dahi zaten telefon çekmediği için yine sizi arayamayacaklardı. Misal o teknenin bulunamamasının asıl nedeni bence radar reflektörü gibi ahşap, fiber ya da herhangi metal olmayan bir malzemeden imal edilmiş olan teknelerde bulunması zorunlu tutulan çeşitli güvenlik tedbirleridir. Koskoca askeriyemiz denizde mutlaka radar sinyallerini yansıtabilen bir teknenin yerini bir çırpıda bulabilicektir. ayrıca anlattığın olay da hakikaten çok kötü çok çok geçmiş olsun allah kimseye o tür bir olay ne teknedekine ne de sahilde bekleyenine yaşatmasın.... Günümüzde cep telefonu artık denizin her yerinde çekiyor. Nisan ayında teknemi Urla'dan Foça'ya götürürken, tam orta noktada, sahilden millerce uzaktayken cep telefonuyla görüşmek durumunda kaldım ve hakikaten çok net bir şekilde telefon çekiyordu. Ama senin bahsettiğin dönemlerde bu pek mümkün değildi. Velhasıl ben teknemde her tür tedbiri alıdıktan sonra, radar reflektörümü, işaret fişeğimi v.s.mi teknemde bulundurduktan sonra çok çok aksi bir durum olmadıkça telefona pek ihtiyaç duyacağımı sanmıyorum. Yine de dediğin gibi telefonun bullunması elbette en sağlıklısı olucaktır. Ben yanıma alsam dahi dediğim gibi ya kapatır kenara koyarım, ya da çok derin bir yerlere gömüp unuturum ancak acil durum olursa birisini dediğin gibi aramak için kullanmak amacıyla ;) Saygılar...

xnode
05-07-2008, 18:33
Bana göre; teknesi olan bir kişinin telsiz tertibatı ve amatör telsizcilik ehliyeti de olması gerekir. Yurtdışındaki teknelerde telsiz tertibatı bulunuyor.
Telsiz tertibatı ile, uluslararası kanaldan istediğiniz gibi haberleşebiliyorsunuz. Hem tekneye sabit bir sistem, hem de güvenilir.

paşalı
05-07-2008, 19:33
Arkadaşlar beni şimdiye kadar çıktığım teknelerin hiç birinde telsiz melsiz yok.Hiçde raslamadım tabi profesyonel tekneyle hiç çıkmadım.Telefonun çekmesine gelincede daha evvel aynı yerden benim telefonla konuşuyordum.Demekki çekiyormuş.Hasancım seninde dediğin gibi reflektör olmadığı için bulunmamış olabilirler.Çünkü sahıl güvenlik her iletişimimizde devamlı arıyoruz diyorlardı.Hatta ogün nereden bulduysa star tv den kalanlardan birinin eşini arayıp neredeyseniz gelelim demişler kabul etmemiş.Tabi daha sonra pişman olduk çünki arama hiç olmassa hızlanırdı.

Teaser
06-07-2008, 01:44
Hakikaten (Cem'in dediği gibi) telsiz denen teknoloji cep telefonundan daha güvenilir.Çünkü daha az güç kullanarak daha düşük frekanslarla ki;bu sayede daha uzak mesafelerle bağlantı kurulabiliyor.Reklam gibi oldu :D Ama doğrusu bu.Hatta cep telefonundan çok telsiz frekanslarının kullanılması taraftarıyım.O da acil durumlarda;).Saygılar...

walras
07-07-2008, 11:36
telefonu suya düşmeyeler için bir melodi.. nokia rock tone isteyenler için link aşağıdadır..ben kullanıyorum, çok memnunum:P
[Only Registered Users Can See Links]