PDA

Tüm Versiyonu Göster : Arıyorum.. (İ.Kenan Atasagun / Survival)

xnode
04-07-2008, 18:32
Arkadaşlar merhaba; 20 yıl önce sahip olduğum bir kitabı tanıtayım sizlere. Bu kitabı biri benden rica etmişti ancak gidiş o gidiş :(

Kesinlikle kampçılık yapmak isteyen herkesin sahip olması gereken bir kitap. Çok eski bir kitap olmasına rağmen, doğada yalnız kaldığınızda hayatta kalabilmek için bilgiler var.
Mesela;

Hangi böcekler yenir, susuz kalınca idrar, kan içilebilirmi, çizimleri ile bungalov ev yapma, dikenden balık iğnesi, otlardan misine yapma.. tuzak çeşitleri, kızılderili bolaları, ok ve yay yapmak.. kibritsiz çakmaksız ateş yakma teknikleri, mors alfabesi, uçaklara işaret verme, kendini belli etme, kendini belli etmeme, kamuflaj yöntemleri, koku saklama yöntemleri, yön bulma, bulut ve hava durumu okuma, harita okuma vs. vs. daha neler neler..

Örnekler:
[Only Registered Users Can See Links]

Kitabın yazarı : İ.Kenan Atasavun
Kitabın adı : Survival
Konusu : Yeşil bere / Doğada hayatta kalma sırları

Tanıtım : Yıllarca birikmiş bilgilerimi, başkalarına da faydalı olmak amacı ile yazıya dökme ihtiyacını hissettim.
Nice yıllar beraberce kampcılık, avcılık ve "tracking" denilen uzun menzilli yürüyüşler gerçekleştirdğimiz arkadaşlarımı bu vesileyle saygı ile anıyorum. Vahşi doğadaki beraberliğimizi ve yaşadığımız serüvenleri anımsarken o günlere hasret duymamak elde değil.
Eleştirilerinden yararlandığım değerli avcı dostlarıma ve hiç bir yerde yazılı olmayan engin tecrübelerini aktaran Birleşik Devletlerden yeşil bereli arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım.
İ. KENAN ATASAVUN
(İstanbul, Aralık 1986)

Ürün Detayı
Barkod : 9789751488597
ISBN : 9751488597
Ebat : 19,6 cm x 27,5 cm