Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : Objektifime Takılanlar

hasanova
14-07-2008, 11:34
Selam dostlar, daha henüz sizlerle av resimlerimi paylaşamadım (bir türlü çıkamadık ballığa :( ) ama hepimiz deniz adamıyız, denize ve doğaya özelliklede manzaraya aşığız (en azından çoğumuz öyledir elbet ;) ) , bende sizlerle daha önceden çektiğim bir kaç kare resmimi paylaşmak istiyorum, umarım bana verdiği kadar sizede huzur verir resimlerim. Hepinize sevgiler, saygılar.

Balçova teleferikten gün batımında Urla/Karaburun semaları;

[Only Registered Users Can See Links]

Boğazda Alperenlerden (kahvaltı mekanımız :) ) yük gemisinin dalgası sahile geliyor;

Bodrum Yalıkavak limanından deniz uçağının inişi;

Alibey (Cunda) adasının liman balıkçıları;

Dikili'den Midilli adası üzerindeki fırtına;

Ölüdeniz;

Anıl ÜNALAN
14-07-2008, 11:38
Hasan abi süper bunLar yaaa. Gerçekten çok keyifLe izLedim fotoğrafLarı :) Varsa bunLardan daha görmek isterim abi gerçekten çoğu sanatsaL :)

xnode
14-07-2008, 12:09
Ben de gerçekten çok beğendim. Laf olsun diye söylemiyorum, bakış açısı ve objektif ayarların da çok iyi olmuş. Tebrik ederim. Yeni fotoğrafları bekleriz.

Ayrıca merak ettim; fotoğrafların çekildi fotoğraf makinesi hangisi ?

hasanova
14-07-2008, 14:36
Hasan abi süper bunLar yaaa. Gerçekten çok keyifLe izLedim fotoğrafLarı :) Varsa bunLardan daha görmek isterim abi gerçekten çoğu sanatsaL :)

Sağolasın Anıl'cım, beğendiğine çok sevindim :D Daha bir sürü fotoğrafım var istersen eklerim elbet, şimdilik işyerimde ki laptopumda olanlardan biraz ekleme yaptım ;)

hasanova
14-07-2008, 14:40
Ben de gerçekten çok beğendim. Laf olsun diye söylemiyorum, bakış açısı ve objektif ayarların da çok iyi olmuş. Tebrik ederim. Yeni fotoğrafları bekleriz.

Ayrıca merak ettim; fotoğrafların çekildi fotoğraf makinesi hangisi ?

Eyvallah Cem eksik olma, sağolasın :) Fotoğrafları çektiğim fotoğraf makinası Sony Cybershot DSC-N1 modeli, makine zaten kendisi otomatik ayar yapıyor lakin ben ayarlarıyla oynayıp fotoğraflara biraz hava katmayı seviyorum :D:D Özellikle Fethiye fotoğraflarında bayağı bi ayarlarla oynadım sonuç olarak bu fotoğraflar çıktı, makine istediğin gibi resim çekmene olanak sağlıyor, neredeyse bir SLR makine gibi ;)

[Only Registered Users Can See Links]üyük.gif

hakan25
14-07-2008, 19:29
hasancım eline sağlık kartpostal gibi çıkmış..

iskorpit
15-07-2008, 07:14
hasan tebrik ederim bu fotolar bi harika,bizimle paylastığın içinde ayrıca teşekkür ederim içimize huzur serdin inan:SAYGILARIMLA

Taygun KOCABIYIK
16-07-2008, 13:27
Hasan abi yeni dikkatimi çekti konu ancak görebildim. Çok güzel fotoğraflar özellikle sonuncusu ve fırtına ;)

Bende seviyorum fotoğraf çekmesini ama pek bilgim yok müsadenle bende 1-2 fotoğrafımı yayınlıyorum.
Soldan ikisi kodak c340 ile çekildi sağdaki makroda nikonun 700lü bir modeli ama şu an tam bilmiyorum arkadaşımın gazete fotoğrafları için kullandığı makina.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links]) [Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links]) [Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

hasanova
17-07-2008, 12:24
Eline sağlık Taygun'cum güzel resimler :)
Fotoğraf çekmeyi bilmekten ziyade ben her zaman şuna inanırım, 'doğru yerde doğru zamanda olmak' , işte o zaman fotoğraflar daha bir güzel çıkabiliyor :D Misal benim çektiğim Ölüdeniz fotoğrafları için bir gün önce Kelebekler Vadisi yoluından giderken güzel görüntüler çıkabileceğini farkedince ertesi gün fotoğraf makinemle o tarafa tekrar gidip gün batımını bekledim, bu şekilde 'doğru yer ve doğru zaman' tanımına daha uygun kareler yakalayabildim (kendimce en azından :P ) . Tabi makinenin ayarlarında yapılacak bazı diyafram ayarları ya da kullanılacak çeşitli lensler ile bu resimlere daha bir hava katılabilir :D

Taygun KOCABIYIK
17-07-2008, 12:34
Evet doğru yer ve doğru zaman çok önemli Hasan abi genelde gün doğumu ve gün batımında deniz kıyısında olduğumuz için şanslıyız bence en güzel fotoğraflar güneşin ya batarken ya doğarken çekilmiş hali. O kızıl tonlar çok hoşuma gidiyor. Tabii işin içine denizde girince tadından yenmiyor. Ayrıca makro çekimleride çok seviyorum. Son formattan sonra 10-15 dvd yedek var fotoğraflarımı bulabilsen 2-3 tane daha beğendiğim fotoğraf var onlarıda ekliycem.
Ha ayrıca resim deyince bir arkadaşım çok kızıyordu kendisi şu an Bodrum'da bir otelde fotoğrafçılık yapıyor.
Resim çizilir fotoğraf çekilir derdi :)

hasanova
17-07-2008, 12:38
Evet doğru yer ve doğru zaman çok önemli Hasan abi genelde gün doğumu ve gün batımında deniz kıyısında olduğumuz için şanslıyız bence en güzel fotoğraflar güneşin ya batarken ya doğarken çekilmiş hali. O kızıl tonlar çok hoşuma gidiyor. Tabii işin içine denizde girince tadından yenmiyor. Ayrıca makro çekimleride çok seviyorum. Son formattan sonra 10-15 dvd yedek var fotoğraflarımı bulabilsen 2-3 tane daha beğendiğim fotoğraf var onlarıda ekliycem.
Ha ayrıca resim deyince bir arkadaşım çok kızıyordu kendisi şu an Bodrum'da bir otelde fotoğrafçılık yapıyor.

Doğrudur Taygun arkadaşına okulunda okurken elbet bir hocası demiştir o lafı :D Bana da bir hocam SÜFAK'tayken 'deniz yosunu değil alg diceksiniz ' demişti :D İşin ilmini ve bilmini kaptığını hissettir hesabı :P

Anıl ÜNALAN
17-07-2008, 12:50

Tago oteL fotoğrafçısından mı öğrencen kardeşim resmin ve fotoğrafın ne oLduğunu :) GeL ben sana öğretirim ikisininde ne oLduğunu hatta hasan abinin fotoğrafLarında resim oLduğunu öğretirim ;) Çünkü resime sanat nakLediLebiLir oysa fotoğraf , makine tarafından görüLen açıyı veriye döken bir oLaydır..

emre97
18-07-2008, 10:40
gercekten çok güzel bende begendim.:):):)