PDA

Tüm Versiyonu Göster : Kolay Kefal Avı

seçkin
27-08-2008, 11:08
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba!
Havaların şiddetli poyraz estiği şu günlerde özellikle Marmara'nın güney kıyılarında avlananlar için Kefal avını tavsiye ederim.Rüzgara açık kumsallarda dalgaların kopardığı midyeler kıyıya yığılıyor.Güneşte açılan bu midyeler hafiften kokmaya başladığında dalgaların etkisiyle tekrar suya çekildiğinde Kefal sürüleri adeta çıldırmışcasına bu yemlere saldırıyor.Dalganın şiddetine göre 60-100 gram arası kurşun kullanarak ikili köstekli kefal iğnesi ve ortamdan topladığınız midyeleri yem olarak kullanırsanız avınızın başarılı olacağına eminim.(Oltayı atacağınız yer dalgaların kırıldığı kıyının hemen iki metre ilerisi.)
Avlanma için özellikle günbatımı çok uygun.Yani saat 19.00 ile 20.30 arası.Dün yaklaşık bir saatte 6 adet kefali anlattığım şekilde avladım.Bu sayıyı ikiye,üçe katlamak işten bile değil.Ama balık dolapta değilde denizde durursa daha taze olur düşüncesiyle yiyeceğim kadarında bıraktım.:)
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

[URL=[Only Registered Users Can See Links]][IMG][Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
[URL=[Only Registered Users Can See Links]][

Yaban Avcisi
27-08-2008, 19:51
Seckin abim tebrikler eline emegine saglik paylasim icin tesekkürler.Afiyet olsun.Sonraki avlarinda bol sanslar,rast gele.

Selamlar,Saygilar.

iskorpit
27-08-2008, 21:21
mükemmel bir av abi ellerinize sağlık afiyet olsun...

paşalı
27-08-2008, 21:29
Seçkin kardeşim tebrikler kefaller süper.

gerence
27-08-2008, 22:10
"Bu sayıyı ikiye,üçe katlamak işten bile değil.Ama balık dolapta değilde denizde durursa daha taze olur düşüncesiyle yiyeceğim kadarında bıraktım."
Bu düşüncene bayıldım:), tebrik ederim..!

Teaser
27-08-2008, 22:33
Av ve düşüncen için tebrikler :helal:

turna
28-08-2008, 21:01
Tebrikler,güzel av,güzel düşünce.

Taygun KOCABIYIK
02-09-2008, 11:21
Dün yaklaşık bir saatte 6 adet kefali anlattığım şekilde avladım.Bu sayıyı ikiye,üçe katlamak işten bile değil.Ama balık dolapta değilde denizde durursa daha taze olur düşüncesiyle yiyeceğim kadarında bıraktım.:)

Av çok şık olmuş ama bu düşünce daha şık.
Tebrik ederim duyarlılığınız için ayrıyetten teşekkür ederim.:helal:

seçkin
02-09-2008, 20:38
Yorumlarınıza teşekkür ederim.Balıklar denizde dursun dedim ama özellikle hafta sonu saatte 80 km.yi aşan fırtınanın etkisiyle balığa çıkamadım.Bu gün mesai çıkışı rüzgarın biraz sakinleşmesi ile aynı avı tekrarladım.Sonuç 9 altınbaş kefal.

ismail2776
30-09-2008, 12:54
çok güzel av olmuş afiyet olsun