PDA

Tüm Versiyonu Göster : Misinamı kesen balık

çeşme35
02-10-2008, 22:57
Son 2 dir çıktığım av da misinamı kesen güçlü bir balık denk geliyor.Bu balığın ne olduğunu çok merak ediyorum.Başımdan geçeni kısaca anlatayım sardalyeyi taktığım 2 köstekli kamışı suya atıyorum ve zili takıp beklemeye başlıyorum..biraz bekledikten sonra zil çok az duyulcak bir şekilde ötüyor.sanki ufak balık gibi ama oltanın başına gidince balığın oltayı vuruş yapmadan kendine doğru çekip saldığını görüyorum.. oltayı elime aldığımda çekmesi baya zor bir ağırlıkla karşılaşıyorum ve çekmeye kalktığımda 5-10 metre sonra misina boşalıyor.Balık iğneyi bağladığım misina kısmını kesip atıyor hatta birinde 2 yemin olduğu misinada kesik bir şekilde geldi.Avlandığım yerde mıgri de var.Daha evel baya yakaladım ama bu balığın misina kesme huyu varmıdır?yada oltalarımı başka hangi balık kesebilir?Önlem için örgü misina yeterlimidir?Tecrübeli üyelerimiz cevaplarsa bilgilenmiş olurum.

Taygun KOCABIYIK
02-10-2008, 23:07
Mıngri misina kesmez Emrah abi. Senin oltanı kesen balık müren bence. Gündüzleri avlanmaz genelde, yuvasında takılır kendi halinde :) Geceleri ava çıkar ölü balıkları falan yer genelde yada en azından Haluk Cecan belgesellerinde öyle anlatılıyordu. Sardalya gibi balıklar için ziyafet anlamını taşıyan bir balığa hayır demez asla.
Çözümü yok av yerini değiştireceksin mecburen :) Gündüz avlanıyorsan normalde olta attığın yerin biraz sağına yada soluna gitmeyi dene bu taktik bile tutar mı tutmaz mı bilmiyorum :)

walras
02-10-2008, 23:18
levrek olabilirmi? misinayı kendine doğru çekiyorsa ve 5-10 metreden sonra misinayı kesiyorsa..

çeşme35
02-10-2008, 23:57
levrek olabilirmi? misinayı kendine doğru çekiyorsa ve 5-10 metreden sonra misinayı kesiyorsa..

Levrek olduğunu sanmıyorum misina aynı yerden kopuyor iğneyi bağladığım kısımdan yani dişleriyle koparıyor.

çeşme35
03-10-2008, 00:05
Tayguncum dediğin gibiyse ya yer değiştircez yada yem değiştircez.Sağol.

Yaban Avcisi
03-10-2008, 00:43
Emrah kardes bence dügüm atisin yanlis olabilir !! dügümü deyistirmeyi öneririm palanin dibinden kopuyorsa.Attigin dügüm kör dügüm olmasin cekerken SIKILACAK bicimde olan dügüm olsun.

Selamlar.

çeşme35
03-10-2008, 01:11
İbrahim abi Kör düğüm atmıyorum .Normal şekilde bağlıyorum dediğiniz gibi çektikce sıkılcak biçimde.. misinanın düğüm bölümünde sorun yok.Kopma iğnenin 3-5 santim gerisinden oluyor.

mayvaz
05-10-2008, 20:06
Son 2 dir çıktığım av da misinamı kesen güçlü bir balık denk geliyor.Bu balığın ne olduğunu çok merak ediyorum.Başımdan geçeni kısaca anlatayım sardalyeyi taktığım 2 köstekli kamışı suya atıyorum ve zili takıp beklemeye başlıyorum..biraz bekledikten sonra zil çok az duyulcak bir şekilde ötüyor.sanki ufak balık gibi ama oltanın başına gidince balığın oltayı vuruş yapmadan kendine doğru çekip saldığını görüyorum.. oltayı elime aldığımda çekmesi baya zor bir ağırlıkla karşılaşıyorum ve çekmeye kalktığımda 5-10 metre sonra misina boşalıyor.Balık iğneyi bağladığım misina kısmını kesip atıyor hatta birinde 2 yemin olduğu misinada kesik bir şekilde geldi.Avlandığım yerde mıgri de var.Daha evel baya yakaladım ama bu balığın misina kesme huyu varmıdır?yada oltalarımı başka hangi balık kesebilir?Önlem için örgü misina yeterlimidir?Tecrübeli üyelerimiz cevaplarsa bilgilenmiş olurum.

nerede avlandığını söyleseydin daha çok yardım alırdın karagöz lüfer kofana gibi balıkların oltaları kestiğini duymuştum iğne ni değiştir uzun sapı olan bir iğne bul ve fiber misinalar var ince ama 0,40 lık misinanın karsığı 0,25 gibi var onlardan dene

cemşid
05-10-2008, 20:46
üzülerek söylüyorum ama büyük bir ihtimalle BALON balığıdır ama işallah değildir, biz antalyada balonlardan çektiğimizi hiç bir şeyden çekmiyoruz; ne olta, ne parakat, nede oltadaki balık herşeye saldırıyorlar yer değiştirmek bir süreliğne çözüm olur ama fazla sürmez ALLAH kolaylık versin...

eminkaya
05-10-2008, 20:50
cemidin dediği gibi balon olabilir bizim çanakkaleye kadar geldiler ya artık doğru dürüs mercan oltasıda atamıyorum :(

mehmeterhan
06-10-2008, 20:51
balon olabılır bu balık buralara kadar geldı cunku bayramda gırgırla balıklıova tarafında agdan balon balıgı yavruları cıktı baya hayret verıcı uremeye basladılar bıle yakında oltada attırmaz bu balıklar

çeşme35
06-10-2008, 20:58
İlk defa duydum balon balığını dediğiniz gibi olsa gerek tam bir olta katili balıklar.

Taygun KOCABIYIK
06-10-2008, 21:54
balon olabılır bu balık buralara kadar geldı cunku bayramda gırgırla balıklıova tarafında agdan balon balıgı yavruları cıktı baya hayret verıcı uremeye basladılar bıle yakında oltada attırmaz bu balıklar

Balon balığı kıymetli birşey olsa para etse problemimiz kalmazdı gırgırlar nasıl olsa kökünü kazırlardı 1-2 yılda.
Fakat bu misinayı kesen balığın müren olduğu fikrinde ısrarcıyım hala.

kemalakcinar
07-10-2008, 19:31
emrah kardeşim büyük bir ihtimalle mığrıdan başka bişey değil benim mığrı konusunda biraz tecrübelerim var ben daha önce senin anlattığın olayları yaşadım çok büyük mığrılarda yakaladım oltanı kesen balık mığrıdan başka balık değil işin gerçeğini öğrenmek istersen aynı yere çelik telli oltanı at mığrı çıkarsa kesin emin olmuş olursun.

çeşme35
07-10-2008, 19:51
Kemal abi bende çok mıgri yakaladım büyüklerindende 1 metre boyunda olanına kadar.ama misina kestiğini ilk senden duyuyorum demekki yakaladıklarımı şansa çektim .Avlandığım yerde epeyce bu balıktan var.Misina kesebiliyorlarsa başka balık aramaya gerek yok.Katil bulunmuştur.Birde 1 metreliğini çekebildiğime göre çekemediğim ağırlıktaki mıgri ne kadardır onu merak ettim.

erkepli
11-10-2008, 17:54
Emrah kardeş üzgünüm ama anlattıgın olay tamamen bizim baş belamız balona benziyor eger o ise çok üzgünüm yapacak hiçbirşey yok.ama ne oldugunu anlamak istersen ince bir tel takım yapabilirsin en azından ne oldugunu anlarsın .Balon denilen lanet takımı kendine doğru biraz çekip tek hamlede misinayı kesiyor.bazende bedenle beraber kestiği bile oluyor.

Yamtar15
21-01-2009, 10:55
cevap için geç olacak ama ben antalya gazipaşa da avlanıyorum %95 balondur
ayını şekilde kesiyor misinayı. Misina derken hiç farketmiyor kaçlık olduğu, çeliği de kesti, adı aklıma gelmiyor şimdi ip gibi bir misina var onu geveler kesemez diye onu kullandım onu da kesti, bağlayabilsem bisiklet teli deneyeceğim :hıııı: .

seyirsubayi
21-01-2009, 12:08
bencede buyuk ıhtımal balon balıgı.. anlatımında bunu guclendırıyor umarım yanılıyıorumdur cunku cok berbat bır balık... mersınde onlar yuzunden dıp balıgı alamıyorsun

tago muren olmus olsa hafıf hafıf çekmez oltayı.. muren bır seferde göturur... buyuk ıhtımal balon kardesım .... ama umarım yanılıyorumdur

bzumrut
21-01-2009, 19:11
Allah o BALON'u icat eden japonların belasını versin ne diye balıkların dna larıyla oynarlar ki. ne biçim bir canavar balık yaratmışlar kestiği olta iğnenin sayısını unuttum konyaaltında bol miktarda var özellikle açık denizde.

ekber kaptan
21-01-2009, 22:06
mersinde atılı oltalara vurmadan kesilidği görülmüştür yüzde yüz balon balığı aynı yere tekrar git abi çelik misina kullan o balığı alacaksın bu sefer emin ol o zaman hepimiz öğrenmiş oluruz

ekber kaptan
21-01-2009, 22:07
arkadaşlar bu arada siz denedinizmi bilmiyorum norveç yapımı bir iğne denedim balon balığına etkin çözüm sap uzunluğu 6,5 cm çok etkili diğer balıkları ürkütmüyorda herkese tavsiye ederim

ilhami48
21-01-2009, 22:12
bende ahtapot olabileceğini düşünüyorum. çelik tel bagalmayı dene bakalım şu makluk neymiş. onu kesin koparamaz.

çeşme35
22-01-2009, 22:10
Arkadaşlar işim dolaytısıyla artık fazla balığa çıkamıyorum.En son aynı yerden avlandığımda bir daha denk gelmedi. ama güzel bi kırlangıç balığı yakaladım.

mehmeterhan
23-01-2009, 10:29
ahtopot olabılır cunku bazen sulunuse bıle gelıyo tecrubeme dayanarak soyluyorum aynı olay benım basıma geldı ıkı tane ahtopot yakaladım o sekılde

tugi9635
23-01-2009, 21:40
bence o mıgridir...ayrıca mıgri misinayı o kadar kolay keserki...dönerek yapar o işi..kestiği yerde tiftik tiftik olur...yemi yuttuktan sonrada öyle jet gibi gitmez...yemi yer ve yavaş yavaş yoluna devam eder...bir iki tane yakalyınca misinada onun olduğunu anlamak çok kolay olur..