PDA

Tüm Versiyonu Göster : Mersinden sevgilerimizle 03/12/2008****

Wetblue
04-12-2008, 14:09
Dostlar merhaba, dün fotoğraf makinamın pili bitti resimleme yapamadım ve rapor yazmadım. Bu sabah Hikmet hocamala beraber besmeleyi çekip demiri aldık, sırtıyı attık başladık çıkmaya deremizden. Manzara nefis, nedersiniz???

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Yoldayız ama dayanamadım bir daha çekeyim dedim tam çektim sırtıda bir yüklenme, ve sabahın ilk siftahı bir palamut.

Aslında palamut iri ama sakın resme aldanmayın diğeri tam torik olmuş onun yanında küçük görünüyor, çaparide aldım..

Av noktamızda akıntı karadan denize olacak şekilde ve ilk kezde böylesine rasladık. Çaparimi bir taraftan salladım, klasik yemliyi diğer taraftan. Başladık avlanmaya...

Kovada bir süre fazla bir şey göremedik ama gelenlerin güzelliğine dayanamadım resimledim.

Önce yavaştan sonra 5 dakikada bir pembe güzeller ve çipuralar bizi ziyarete başladı...Tam o sırada telefon çaldı konuşurken yandaki çapari kamışı yerinden fırlamazmı Allahtan kulaklık var elimde kamış ötmekte yaklaşık 10 dakika ben çektim o çekti sonunda hocam kepçeledi bende resmini sizin için çektim. Çaparimde Torik denecek kadar iri bir Orkinos yavrusu.

Sonunda karadayız . İşte av sonu ...

Lokasyon Erdemli Tömük açıkları, dernlik 38 kulaç (benim kulacım182 cm kabaca 182x38=69 m), yem karadis taze, simli yeşil çapari ve çapraz 7 no Norveç beyaz iğneler.

Aslında palamut dedimsede anlayan anladı tabiki Orkinos yavrusu yakaladıklarımız ama bir İstanbullu "Koyun un olmadığı yerde Keçi ye Apturrahman Çelebi der" misali benim içinde Tombikler Palamut oldu dostlar. Yakaladıklarımızdan bir kaç kare daha.

delvel
04-12-2008, 14:35
abi mükemmel av olmuş öncelikle tebrikler. demli bir bardak cay eşliğinde izlenizmesi gereken maviyle kızılın birleşmesi... mercanda kuzu gibi yatıyor hey maşallah:D

Taygun KOCABIYIK
04-12-2008, 16:53
Şu güzellikleri bizimle paylaştığınız için ne kadar teşekkür etsek az. özellikle güneşin doğuşu mükemmel.
Ayrıyetten balıklarda gayet tatmin edici boy ve çeşitte.
Bu arada sanki uçan balığa benzer birşey var palamutların yanında o ne balığı acaba?

shark1
04-12-2008, 17:30
doğanın bu güzelliğine bakıpta şair olası geliyor insanın. ruhumun derinlerini titreten bu manzara ve o güzel balıklarınızla gerçekten çok güzel bir av olmuş tebrikler.

kıral kaptan
04-12-2008, 18:13
gerçekten çok güzel bir av olmuş tebrikler paylaşım için teşekürler darısı bizim başımıza

dilki
04-12-2008, 18:14
Üstadım iç çekerek izlediğim manzaralar uzun zamandır denize çıkamamış birisi olarak beni çok etkiledi denizin kokusu denizin güzelliği ve balıkların görüntüsü beni yaptığım avlara götürdü!!!!Güzel bir nostaljiydi!!!
Ellerinize ve emeğinize sağlık!!!!

Wetblue
04-12-2008, 19:21
Dostlar tüm dilekleriniz için teşekkür ederim. Yaradan yaratmış bizde ucundan nasipleniyoruz. Dilerim tüm deniz dostlarına bir gün bu imkanlar nasip olur. Palamautun altındaki iri bir İstavrit daha altındaki 2 tanede burada Gümüş tabir edilen bir dip balığı.
Dostlukla kalınız.

:helal:

paşalı
04-12-2008, 20:42
Cumhurcum Maşallah bu ne güzellik manzara güzel balıklar güzel içinize sinsin afiyet olsun.

kungfucu07
04-12-2008, 22:08
abicim valla süper görünüyor balıklar.. tebrikler.. afiyet olsun...

ETHEM
06-12-2008, 09:50
tebrikler bai balıklar ve manzara harika