PDA

Tüm Versiyonu Göster : bu balığın markası nedir?

walras
13-12-2008, 09:57
sabah at-çek ile aldım ne olduklarını bilmiyorum. yenirmi? kediler mi yer?

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

balıkçısofi
13-12-2008, 10:07
sabah at-çek ile aldım ne olduklarını bilmiyorum. yenirmi? kediler mi yer?

ben yerim:D
çok cesur balıklarmış gerçektende.kaya balığına benziyorlar.

Taygun KOCABIYIK
13-12-2008, 10:16
Alper abi büyük geçmiş olsun bu balıklar trakonya eğer sırt dikenini soksaydı şu an başka türlü bir mesaj yazıyor olacaktın.
Çok zehirli bir balık ama eti lezzetli yiyebilirsin. Sırtındaki siyah 3 dikene çok dikkat et.

walras
13-12-2008, 10:30
sağol taygun...yendiğine eminsin dimi? bende sorun yok.. vejeteryan kişi olarak:)

Taygun KOCABIYIK
13-12-2008, 10:53
Yemede sorun yok, sadece sırt dikenleri battığında ciddi anlamda ağrı çektiriyo, şişkinlik yapıyor hatta alerjik bünyelerde kalp krizi bile yaratabiliyor.

Tungaalp_07
13-12-2008, 11:28
ilginç sahteye atlayan trakonya,genelde 35 ve daha derinlerde bulunur.harika eti vardır.taygunun dediği gibi ensesindeki ve gaslamasında bulunan iğnelerine dikkat.

dilki
13-12-2008, 12:00
Alper hocam denizden babam çıksa yerim mantığından hareketle yiyelim derim taygununda dediği gibi iğnelere dikkat afiyetle yensin derim eline sağlık daha iyileri rastgelsin!!!

turna
13-12-2008, 16:50
Alper sen direkten dönmüşsün,haberin yok.Aman gözüm dikkat et,Bu balıkları karından tutmuşsun bilmeyerek,normal olarak çırpındı diye avuşlasaydın.feleğin şaşardı.Neyse sana geçmiş olsun. Eti yenir.

walras
13-12-2008, 17:51
Alper sen direkten dönmüşsün,haberin yok.Aman gözüm dikkat et,Bu balıkları karından tutmuşsun bilmeyerek,normal olarak çırpındı diye avuşlasaydın.feleğin şaşardı.Neyse sana geçmiş olsun. Eti yenir.
Balığın cinsini bilmediğim için dokunmadım. Sahte balıkları misinadan kestim olduğu gibi:) hiç elim değmedi koray abi. denizden babam çıksa yerim diyenlere bir mesaj.. denizden ne çıkarsa yiyn ama bilmediğiniz yaratıklara dokunmayın:)

phvedat
13-12-2008, 18:58
arkadaşlara katılıyorum
balığın sırtında üç diken var çok tehlikeli
ve genelde kumsalda yaşıyor
yoncaköy sahilinde çok fazla var yakaladım ama yemedim
ne ilginçtir ki balığı salınca direk kendini kuma gömüyor

gerence
13-12-2008, 21:14
Sana çok geçmişolsun demek istiyorum Alper kardeşim. Büyük bir dertten kurtulmuşun tesadüfen. Yakaladıkların trakonya, denizin en zehirli balığı bence..! Trakonya sokması sonucu eli sakat kalmış kişi gördüm..! Çocuk yaşlarımda ayağımdan sokan bir trakonya yüzünden saatlerce bağırıp ağladığımı ve bir ay mosmor olan ayağımın üzerine basamadığımı dün gibi hatırlıyorum...
Bembeyaz, bol jelatinli bir eti vardır...Sırt dikenlerini dibinden kafasıyla birlikte kesip afiyetle yiyebilirsin...
Tekrar geçmiş olsun; büyük badire atlatmışın bilmeyerek...:)

delvel
13-12-2008, 21:25
abi geçmiş olsun benim olmazsa olmazım nitril eldivenini yanından ayırma, bütün hırdavatcılarda bulunur:D

lineerman
14-12-2008, 00:38
alper bende çektim bundan yelkenin oradan.sen gene çıkarmışsın ben sahteyi nasıl alacağımı bilemedim zor attım suya..:) bizimkiler buna ejder de diyo.tabi doğrusu trakonya.

akayuzel
14-12-2008, 08:45
Alper hakikaten çok ilginç balıklarmış. Yazılanlara göre hayatında hiç balık yememiş birisi olarak balık yüzünden hastaneye kaldırsaydık seni çok gülerdim :)

kocabalık
15-12-2008, 13:34
Arkadaşlar sirt dikenlerinden hariç kulak arkasinda da iki tane zehirli dikeni var onlara da dikkat edin

bird
15-12-2008, 15:07
Alper kardeş arkadaşlarında dediği gibi gerçekten geçmiş olsun bu balık deniz canlıları içerisinde zehir şiddetinde 6. sırada ve bizim sahillerimizde çok var benim kayın bilader onun acısını iyi bilir ve bende şahit oldum doktora gidene kadar çok acı çekti ve iki hafta etkisi sürdü bilmediğiniz balığa ellemeyin bu acemilik değildir kesinlikle, sonra ceremesi acı oluyor ama eti çok lezzetlidir üzerindeki üç dikeni kes bıçakla ve kafasınıda kes bence geri kalana afiyet olsun yağda kızart parmaklarınıda yersin :)

polmurat
15-12-2008, 16:14
Alper kardeş geçmiş olsun.Yeni birşey daha öğrendik.Herkese bilgiler için teşekkürler

balıkçısofi
15-12-2008, 17:38
valla benim elimi bikere 25 cm boyunda boynuzlu engerek sokmuştu.ama sizin, bu balığın bahsettiğiniz zararlarını okuyunca yılan masum kaldı balığın yanında.

harrare
15-12-2008, 18:05
kardeşim benilk yakaladığımda parmağımın ucuna deydi yandım seni allah korumuş çok geçmiş olsun

dilki
15-12-2008, 19:05
Walla Alper hocam tüm arkadaşlar sana çok şanslısın diyor bende katılıyorum!!Sayende bizde güzel bilgiler ediniyoruz!!!
Umarım bu öğreticiliğin sonucunda seni kaybetmeyiz:D
Dikkat et hocam kendine sen bize ve levreklere lazımsın:D
Hem sana birşey olursa Akay ne yapar:D

turna
15-12-2008, 20:27
Veli nitril eldiveni ilk duyuyorum,bunun faydası ne ? malzemesi nedir.?açıklama yapabilirsen iyi olur.

shark1
15-12-2008, 21:07
büyük geçmiş olsun üstad. bilmediğin balığı ellememekle çok iyi etmişsin

walras
16-12-2008, 17:46
BURADAN ÇIKARILACAK SONUÇ: BİLMEDİĞİNİZ BALIKLARI ELLEMEYİN, MİSİNAYI KESİN DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE EVE GÖTÜRÜN FOTOĞRAFLARINI ÇEKİN FORUMDA YAYINLAYIN:P

umarım kimsenin başına gelmez..

Alper hakikaten çok ilginç balıklarmış. Yazılanlara göre hayatında hiç balık yememiş birisi olarak balık yüzünden hastaneye kaldırsaydık seni çok gülerdim :)

hiyanetin doruklarındasın akay.. neyse ben sana hastane durumlarında değil levrek yakalayamadığın durumlarda gülerim :D. ki kahkahalardan kırılacağıma eminim uyuz dostum benim..:deli:

paşalı
16-12-2008, 20:47
Aman Alper kardeşim direkten dönmüşsün uyanık olmasaydın bunlar canını yakardı walla geçmiş olsun.