Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : 20.12.2008 av raporu

muratbaykent
22-12-2008, 12:50
Merhaba arkadaşlar.Cumartesi günü havanın yağışlı olacağını biliyorduk.ama bukadarda olacağını tahmin etmemiştik.Biz yine 2 kişi botumuz sırtımızda:) av yolunu tuttuk.Sabah av yerine varınca tam tepemizde aşağıdaki gibi bir görüntü vardı.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Biz kerterize oturduğumuzda daha yağmur başlamamıştı.İlk çupra bacanaktan geldi.E bu balığı tuttuktan sonra yağmur yavaştan başladı.Ama ilk gelen balık sonrakilerinin habercisi olacak diye pek fazla takmadık yağmuru.Hemen ardından ben bir tane çektim.Artık yağmur vız gelir diye konuşuyorduk ki çok yakınımızda çakan bir şimşek ve kulaklarımızı tırmalayan bir gökgürültüsü ile irkildik.Tam o an birbirimize bakıyorduk ki, öyle bir hızlandı ki yağmur anlatılacak gibi değil.Hatta bir ara kıyı kayboldu diyebilirim.Botun içine dolan suyu bir taraftan boşaltırken 3.paşa da geldi.Bu arada son paşadan sonra Yaklaşık 1 saat geçti ve hala yağıyordu mübarek.baktık olacak gibi değil mecburen toparlandık.ama şu gerçek ki,......kadar ıslandık.Sağlık olsun dedik.
ve toplamda alınanlar.

ender
22-12-2008, 13:14
Çok güzel avcı yağmur çamur dinlemez.
tebrik ederim Murat bey içimizde en azimli sizsiniz.
malesef bu hafta sonunu kahfede geçirdik. işlerimde vardı zaten onları hallettim.
inşallah bu hafta sonuna.
Selamlar Saygılar.

shark1
22-12-2008, 13:17
azminize hayranım. biz cesaret edemedik doğrusu. ellerinize sağlık

Salih Reis
22-12-2008, 13:27
Muratcım bizlerde cumartesi günü balıktaydık,
balıkçı tulumlarını giydik öğlen 13.00 e kadar avlandık, 4 kişi gittik 3 ümüz sağlam döndük ama bir arkadaş donlarına kadar ıslandı, dönüş yolu bir saat motorun eksozunun üzerine oturarak dönmek zorunda kaldı :)
o kadar çok yağmur yedik ki bırak fotoğraf çekmeyi çalan telefonlara bile cevap veremedik. toplanta 8 çupra, 5-6 parça güzel mercan gerisi gopez karagöz 7-8 kg balık yakalabildik :)

shark1
22-12-2008, 13:35
balıkçı tulumlarını giydik öğlen 13.00 e kadar avlandık, 4 kişi gittik 3 ümüz sağlam döndük ama bir arkadaş donlarına kadar ıslandı, dönüş yolu bir saat motorun eksozunun üzerine oturarak dönmek zorunda kaldı :)
o kadar çok yağmur yedik ki bırak fotoğraf çekmeyi çalan telefonlara bile cevap veremedik. toplanta 8 çupra, 5-6 parça güzel mercan gerisi gopez karagöz 7-8 kg balık yakalabildik :)

o yağmurda balığa çıktınız ya helal olsun. biz haftasonu internette nostalji yaptık

dilki
22-12-2008, 13:45
Cumartesi balığa çıkan tüm dostları kutluyorum!!!
Herkezin ellerine sağlık!!!Balık sevdası böyle birşey ne yağmur dinliyor ne çamur!!!
Zaten denize gidipte ıslanmamak olurmu:)

nadirsakoglu
22-12-2008, 14:03
murat ve salih reis ne diyem size alkışlamak lazım herhalde. balık ve deniz sevdası bu olsa gerek. balıklar da süpermiş bir çıpra yakalamadan (teknede) sezon bitçek bizim de ya.

delvel
22-12-2008, 14:05
murat abi yine macera dolu bir av yakışıklı çupralar. Seni fırtına bile durduramıyorsa çupralar ne yapsın.. Tebrikler

Taygun KOCABIYIK
22-12-2008, 14:37
Murat abicim maşallah
Zeytineli bölgesinde bir kere bizde buna benzer havada hemde gece kalmıştık.
Açıkçası ben öyle korktuğumu hatırlamıyorum manyetik alan mı var nedir bilmiyorum aşırı şimşek çakıyor. Hemde meşhur fotoğrafçıların çektiği fırtına resimlerindeki gibi damarlı damarlı.

muratbaykent
22-12-2008, 14:44
Çok güzel avcı yağmur çamur dinlemez.
tebrik ederim Murat bey içimizde en azimli sizsiniz.
malesef bu hafta sonunu kahfede geçirdik. işlerimde vardı zaten onları hallettim.
inşallah bu hafta sonuna.
Selamlar Saygılar.

Teşekkür ederim Ender bey.3 balık için günümüzü öldürdük ama hastalık işte.Selam saygı bizden.

muratbaykent
22-12-2008, 14:45
azminize hayranım. biz cesaret edemedik doğrusu. ellerinize sağlık

Azimle .... çuprayı çekermiş desek..... Teşekkür ederim Uğurcum.

muratbaykent
22-12-2008, 14:46

Bende sizi tebrik ederim Salih reis.Aynı kaderi paylaşmışız ama boşda dönmemişiz.

muratbaykent
22-12-2008, 14:50
Cumartesi balığa çıkan tüm dostları kutluyorum!!!
Herkezin ellerine sağlık!!!Balık sevdası böyle birşey ne yağmur dinliyor ne çamur!!!
Zaten denize gidipte ıslanmamak olurmu:)

Haklısın Ufuk ıslanmamak olmaz ama rüzgar ve soğuk adamı berbat yapıyor.Hastalık işte...

muratbaykent
22-12-2008, 14:51
murat ve salih reis ne diyem size alkışlamak lazım herhalde. balık ve deniz sevdası bu olsa gerek. balıklar da süpermiş bir çıpra yakalamadan (teknede) sezon bitçek bizim de ya.

Teşekkür ederim Nadir bey.Kime ne zaman ne balığın denk geleceği nasip işi.Rastgelsin sizede.

muratbaykent
22-12-2008, 14:53
murat abi yine macera dolu bir av yakışıklı çupralar. Seni fırtına bile durduramıyorsa çupralar ne yapsın.. Tebrikler

Teşekkür ederim Veli.Maksat keyif ve heyecan yaşamak değilmi.Biraz eziyetli oldu ama bu seferki de böyle olacakmış.

muratbaykent
22-12-2008, 14:56
Murat abicim maşallah
Zeytineli bölgesinde bir kere bizde buna benzer havada hemde gece kalmıştık.
Açıkçası ben öyle korktuğumu hatırlamıyorum manyetik alan mı var nedir bilmiyorum aşırı şimşek çakıyor. Hemde meşhur fotoğrafçıların çektiği fırtına resimlerindeki gibi damarlı damarlı.

Yaşayan nasılda anlıyor ne demek istediğimi.Valla gümbürtüleri içimde hissettim.Şİmşeklerde aynen dediğin gibi.OK gibi görünüyor hepsi.Zaten biz denizdeyke 2-3 kişi geldi ama bizim halimizi ve havanın durumunu görünce botlarını şişirmeden döndüler geri.

phvedat
22-12-2008, 15:20
güzel av olmuş tebrikler

seyirsubayi
22-12-2008, 15:22
havaya ragmen balık gayet bereketlı olmus.. tebrıkler ve daha bol avlara ınsallah

muratbaykent
23-12-2008, 12:26
havaya ragmen balık gayet bereketlı olmus.. tebrıkler ve daha bol avlara ınsallah

İsim olmadığı için hitapta kusur yapmamak adına sadece teşekkür ediyorum.

paşalı
23-12-2008, 18:46
Muratcım tebrikler o balıkları çekerken insan hava mava dinlemez.Afiyet olsun.

seyirsubayi
23-12-2008, 18:48
dostum adım okan izmir 1970

bird
24-12-2008, 13:18
murat bey helal olsun size balıkçı dediğiniz böyle olmalı :) bizde bir sefer bütün hazırlıkları yapıp mordoğan limandan açılacaktık uzun ada yakınlarına gittik hava bozuk, yaşlı bir balıkçı bize dediki (keşke dinleseydik yaşlı amcayı :) ) oğlum biz ekmeğimizi denizden çıkarıyoruz bak kahveye bütün balıkçılar kahvedeler hiç biri balığa çıkmıyor sizin ne işiniz var balıkta... ama bizdeki o azim var ya oraya kadar gitmişik 1 kasa sardalya yem almıştık ve her zaman denk gelmiycek bir yemdi bizi götürecek balıkçıya döndüm sordum usta dedim sen çıkarmısın ? bana gülümseyerek ben çıkarım dedi siz kendinize bakın korkmassanız çıkalım dedi ve sihirli sözcüğü söyledi bu ara bana :) (kormassanız çıkalım) bende dedimki arkadaşlara pilavdan dönenin kaşığı kırılsın atlayın tekneye yaşlı adam arkamızdan bakıyordu ve rasgele size gençler allah kolaylık versin dedi ve biz limandan ayrıldık. Gidiyoruz ama teknenin burnu bir denizin dibi ni, bir gökyüzünü gösteriyo laf aramızda hayatımda okumadığım kadar dua okudum teknede, ve karaya ayak bastığımda o yaşlı adamın elini öpücem dedim kendi kendime rüzgar şiddeti 8 miş (sonradan öğrendik :) ) ve gopezden başka bişiy de alamadık birde üstüne beni deniz tuttu :( yani hayatımda geçirdiğim en kötü günlerden biriydi ve avı yarıda kesip yine bata çıka limana geri geldik ve yaşlı adamı buldum adam beni gördü ve bıyık altından gülümsedi; ne o evlat erken dönmüşünüz, adamın elini öptüm valla usta dedim keşke seni dinleseydik :) ama sonra güzel bişiy oldu adama sardalyaları gösterdim ve gelin dedi size o sardalyaları güzel bi boklu kebap yapalım :) günün sonunu bu şekilde tamamladık ... Ama amca gerçekten çok güzel yaptı parmaklarımızı bile yiyorduk az kalsın :) yani kıssadan hisse : herzaman tecrubeye saygı göster ve işini şansa bırakma

Taygun KOCABIYIK
24-12-2008, 13:45
Saadettin abi yani bu balıkçılık öyle birşey ki normal insanın bırak denize çıkmayı, denizin kenarına yaklaşamadığı günlerde bizi denizin kollarına sürüklüyor. Hakkaten bazen ben mazoşist miyim diye sorguluyorum kendimi :D
Maceralı bir gün olmuş geçmiş olsun mu desem, sağlık olsun mu desem bilemedim :)
Ama sonu güzel bitmiş...

bird
24-12-2008, 14:49
çok haklısın tahgun kardeş ama şunu söyliyim ben o gün bir daha patlak havada denize çıkmıycam diye tövbe ettim :) tabii yinede belli olmaz tövbemi durum ve şartlara göre ve o anki ruh halime göre bozabilirim :)

nadirsakoglu
24-12-2008, 18:22
murat bey helal olsun size balıkçı dediğiniz böyle olmalı :) bizde bir sefer bütün hazırlıkları yapıp mordoğan limandan açılacaktık uzun ada yakınlarına gittik hava bozuk, yaşlı bir balıkçı bize dediki (keşke dinleseydik yaşlı amcayı :) ) oğlum biz ekmeğimizi denizden çıkarıyoruz bak kahveye bütün balıkçılar kahvedeler hiç biri balığa çıkmıyor sizin ne işiniz var balıkta... ama bizdeki o azim var ya oraya kadar gitmişik 1 kasa sardalya yem almıştık ve her zaman denk gelmiycek bir yemdi bizi götürecek balıkçıya döndüm sordum usta dedim sen çıkarmısın ? bana gülümseyerek ben çıkarım dedi siz kendinize bakın korkmassanız çıkalım dedi ve sihirli sözcüğü söyledi bu ara bana :) (kormassanız çıkalım) bende dedimki arkadaşlara pilavdan dönenin kaşığı kırılsın atlayın tekneye yaşlı adam arkamızdan bakıyordu ve rasgele size gençler allah kolaylık versin dedi ve biz limandan ayrıldık. Gidiyoruz ama teknenin burnu bir denizin dibi ni, bir gökyüzünü gösteriyo laf aramızda hayatımda okumadığım kadar dua okudum teknede, ve karaya ayak bastığımda o yaşlı adamın elini öpücem dedim kendi kendime rüzgar şiddeti 8 miş (sonradan öğrendik :) ) ve gopezden başka bişiy de alamadık birde üstüne beni deniz tuttu :( yani hayatımda geçirdiğim en kötü günlerden biriydi ve avı yarıda kesip yine bata çıka limana geri geldik ve yaşlı adamı buldum adam beni gördü ve bıyık altından gülümsedi; ne o evlat erken dönmüşünüz, adamın elini öptüm valla usta dedim keşke seni dinleseydik :) ama sonra güzel bişiy oldu adama sardalyaları gösterdim ve gelin dedi size o sardalyaları güzel bi boklu kebap yapalım :) günün sonunu bu şekilde tamamladık ... Ama amca gerçekten çok güzel yaptı parmaklarımızı bile yiyorduk az kalsın :) yani kıssadan hisse : herzaman tecrubeye saygı göster ve işini şansa bırakma

saadettin sen artık tecrübe kazanmışın gel bu hafta yağmurlu ve rüzgarlı bir av yapalım çeşmede.

muratbaykent
24-12-2008, 21:30
Muratcım tebrikler o balıkları çekerken insan hava mava dinlemez.Afiyet olsun.

Teşekkür ederim Turgay bey.Zaten sadece onları çekerken yağmuru unuttuk.

muratbaykent
24-12-2008, 21:36

Sadettin bey sizin hikayenizde korku filminden bozma olmuş resmen.Bende hayatımda bir defa o tür bir havaya kendi teknemle denk geldim.Duygularınızı tamamen anlıyorum.Hani toprağı öptüm derler ya işte aynen bende öyle yaptım.Ama bu deniz aşkı tövbeyi falan unutturuyor bazen.Tekrar o günü hatırlattığınız içinde ayrıca teşekkür ederim.Korkularım tazelendi.Kötü havaya rağmen,kendini riske atmadan,macera tutkunu avcılara:helal:

Bahadır Sarıca
24-12-2008, 22:43
Bu paşalar için yağmura değmiş doğrusu:)Tebrikler...
Keyifli av dileklerimle...

ibrahimz35
25-12-2008, 10:22
Murat Abi, kusura bakma daha yeni gördüm mesajını.
Senin azmine hayranım, ne yağmur nede rüzğar hiç fark etmez.
Senin botada otamatik sintine pompası koymak gerekiyor , balık tutarken birde su boşartmakla uğraşmayın.
Yağmur olmasa herharde bot çupuralarla dolaçaktı.
Tebrik ederim İnşallah birdaki sefere hava güzel olur.

muratbaykent
25-12-2008, 11:50
Murat Abi, kusura bakma daha yeni gördüm mesajını.
Senin azmine hayranım, ne yağmur nede rüzğar hiç fark etmez.
Senin botada otamatik sintine pompası koymak gerekiyor , balık tutarken birde su boşartmakla uğraşmayın.
Yağmur olmasa herharde bot çupuralarla dolaçaktı.
Tebrik ederim İnşallah birdaki sefere hava güzel olur.

Teşekkürler İbrahim.Aslında fena fikir değil.;)Ama inan teknede avlanmaya alıştıktan sonra bot gerçekten adamın ayaklarının uyuşmasına sebep oluyor.Daracık alanda yemmi hazırlarsın,oltamı sararsın,balık kovasını nereye koyarsın vs vs.Ama işte konu paşa olunca nasıl oluyorsa katlanıyor insan. Geçen hafta sen çıkmadın sanırım.Hadi bakalım bu hafta şu meşhur kırmızıları görelim.Özledim valla kırmızı görmeyi.Rastgele.

muratbaykent
25-12-2008, 11:51
Bu paşalar için yağmura değmiş doğrusu:)Tebrikler...
Keyifli av dileklerimle...

Teşekkür ederim.Darısı başınıza.