Erhan ÇUKURLU
06-06-2009, 11:09
Merhabalar
Sabah gazeteleri karıştırırken güzel bi balık tarifi gördüm. Burda paylaşmak istedim.
Malzemeler
Tereyağı veya tercihen 2 kaşık zeytinyağı
1 Adet orta boy soğan
2 Diş Sarımsak
200 Gram ıspanak yaprağı
3-5 Sap fesleğen yaprağı
Tuz
Limon suyu
3 Yemek kaşığı fındık (kavrulmuş kıyılmış)
3 Adet levrek
Garnitür İçin
2 Adet havuç
3 Adet patates
15 Adet arpacık soğan
6 Adet taze soğan
Sosu İçin
1 Çay bardağı fındık (kavrulmuş)
Yarım demet fesleğen
2 Diş sarmısak
Fındık yağı veya 1 kahve fincanı zeytin yağı
1 Yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Bol karabiber
Hazırlanışı
Tavayı orta ateşte kızdırın. Tereyağını koyup eritin. Soğan ve sarımsağı karıştırarak kavurun. Doğranmış ıspanak ve kıyılmış fesleğenleri katın, kavurun. Karışıma tuzu, limon suyunu, fındıkları katın. Havuçları ince ince dilimleyin. Tuzlu sua yumuşayıncaya kadar haşlayın. Patatesleri ve arpacık soğanlarıda ayıklayıp tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sos malzemelerini blendirdan geçirin. Gerekirse su ilave ederek tahin kıvamında bir sos tutturun. Hazırladığınız harcı kaşık kaşık ayıklanmış ve kılçıkları çıkartılmış levreklerin karın boşluklarına doldurun. Açık ağızları kürdan geçirerek kapatın. Levrekleri ağır kapaklı bir tencereye koyun. Buharda pişirin buğuda pişmiş levrekleri enlemesine dilimleyip tabağa alın. Garnitürle süsleyip servis yapın.
Tarif bu kadar resmide var fakat tarayıcım olmadığı için koyamıyorum. İstek olursa fotoğrafını çekip koyabilirim.
Sabah gazeteleri karıştırırken güzel bi balık tarifi gördüm. Burda paylaşmak istedim.
Malzemeler
Tereyağı veya tercihen 2 kaşık zeytinyağı
1 Adet orta boy soğan
2 Diş Sarımsak
200 Gram ıspanak yaprağı
3-5 Sap fesleğen yaprağı
Tuz
Limon suyu
3 Yemek kaşığı fındık (kavrulmuş kıyılmış)
3 Adet levrek
Garnitür İçin
2 Adet havuç
3 Adet patates
15 Adet arpacık soğan
6 Adet taze soğan
Sosu İçin
1 Çay bardağı fındık (kavrulmuş)
Yarım demet fesleğen
2 Diş sarmısak
Fındık yağı veya 1 kahve fincanı zeytin yağı
1 Yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Bol karabiber
Hazırlanışı
Tavayı orta ateşte kızdırın. Tereyağını koyup eritin. Soğan ve sarımsağı karıştırarak kavurun. Doğranmış ıspanak ve kıyılmış fesleğenleri katın, kavurun. Karışıma tuzu, limon suyunu, fındıkları katın. Havuçları ince ince dilimleyin. Tuzlu sua yumuşayıncaya kadar haşlayın. Patatesleri ve arpacık soğanlarıda ayıklayıp tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sos malzemelerini blendirdan geçirin. Gerekirse su ilave ederek tahin kıvamında bir sos tutturun. Hazırladığınız harcı kaşık kaşık ayıklanmış ve kılçıkları çıkartılmış levreklerin karın boşluklarına doldurun. Açık ağızları kürdan geçirerek kapatın. Levrekleri ağır kapaklı bir tencereye koyun. Buharda pişirin buğuda pişmiş levrekleri enlemesine dilimleyip tabağa alın. Garnitürle süsleyip servis yapın.
Tarif bu kadar resmide var fakat tarayıcım olmadığı için koyamıyorum. İstek olursa fotoğrafını çekip koyabilirim.