Tüm Versiyonu Göster : Amasya Yedikır 1.Balık Operasyonu
...Kuş gribi Samsun Havzada görülmüş ama ne yapalım..Kuş kakasından uzak duracağız.... :deli:
Arkadaşlar,rastgelsin,umarım herşey gönlünüzce geçer.
Hadi be Sami göster kendini utandırma bizi,yem olarak büyük balık kullan turnaya, ki büyük turna alasın iki olta at biri şamandıra biri dip oltası,dip oltasını uzağa at şamandırayı su derinse 15-20 metreye at ve her 1.5-2saate yer değiştir şayet bulunduğun yerden balık almadıysan sen bu sistemlen tutamazsan ötekilerde tutamaz kardeşim,hepinize rastgelsin.
Aman Sami şu kuş gribi lanetinden uzak durmak lazım, artık milli piyangonun talih kuşu bile tehlike arzediyor. Şapkaları unutmayın... :D
Sevgilerimle...
Sağol Erol abi veya Erol (Seçmeli).En önemlisi de bu zaten..Gönlümüze göre geçsin de eğlenelim,keyiflenelim....
Hadi be Sami göster kendini utandırma bizi,yem olarak büyük balık kullan turnaya, ki büyük turna alasın iki olta at biri şamandıra biri dip oltası,dip oltasını uzağa at şamandırayı su derinse 15-20 metreye at ve her 1.5-2saate yer değiştir şayet bulunduğun yerden balık almadıysan sen bu sistemlen tutamazsan ötekilerde tutamaz kardeşim,hepinize rastgelsin.
Abi taktiklerini aldım...Kimin kardeşiyim.Alacam bütün balıkları.Onların oltasına takılanlar bile kendini kurtarıp bana gelecekler.Balıklar bilir işini balıkçıya gelir..
Aman Sami şu kuş gribi lanetinden uzak durmak lazım, artık milli piyangonun talih kuşu bile tehlike arzediyor. Şapkaları unutmayın... :D
Sevgilerimle...
Evet yeniden hoş geldin.Tabi ya olay budurAma ne olur yengeyle kavga edince mesaj yazma emi sinirli oluyon....(Şaka şaka..Şimdi böyle yazdım hassas dönemdesin diye.... :D :D :D ...)
Şapka olayına seko bakıyor..O kesinlikle şapkasız gitmez balığa...Her yerden geçiyo be bu kuşlar...Kakalara dikkat edeceğiz....Bu son mesajımız olabilir..Eğer bu son mesajımız olursa ne olur bizi hatırlamak istiyorsanız çerçeveletin asın bir köşeye :'( :'(
Allah korusun Sami. Şapka olayı ciddi. Kafa önemli. Yenge meselesine gelince....
Abi o gün çok moralimi bozdu yaaa.... Ne demek balığa gidemezsin evde kalacan.... Ben de tabiii yazdım iki mesaj rahatladım yaww... :deli: :deli: :deli:
Şaka bir yana sana karşı bir tavrım olmadı sami. Şakanın gideceği mecrayı bazen tahmin edemiyoruz işte... Hatalar öğretici oluyor... Alınganlık değil de, yanlış anlaşılmak çok kötü oldu benim için. En son Serkan da sanırım gerçek düşüncelerimi anladı. En değerli dostlarımı kaybetmek istemem....
Sevgilerimle, rastgele....
Allah korusun Sami. Şapka olayı ciddi. Kafa önemli. Yenge meselesine gelince....
Abi o gün çok moralimi bozdu yaaa.... Ne demek balığa gidemezsin evde kalacan.... Ben de tabiii yazdım iki mesaj rahatladım yaww... :deli: :deli: :deli:
Şaka bir yana sana karşı bir tavrım olmadı sami. Şakanın gideceği mecrayı bazen tahmin edemiyoruz işte... Hatalar öğretici oluyor... Alınganlık değil de, yanlış anlaşılmak çok kötü oldu benim için. En son Serkan da sanırım gerçek düşüncelerimi anladı. En değerli dostlarımı kaybetmek istemem....
Sevgilerimle, rastgele....
Tabiki bizde seni...Bu sitedeki herkes gerçekten iyi ve hertürlü espriyi kaldıran neşeli insanlar.O gün bende de vardı hata sende de...Ama olay bitti..Ben sinirimi burada neşelenerek hafifletiyorum.....Tekrar hoş geldin....
Sami balıkla verim alamazsan kaşıklan dene şansını var sa yanında rapala, guruptan uzaklaş tek tabanca takıl sesiz yerleri ve kimsenin gidemeyeceği yerlere gidip avlan,bu akşam erken uyu ki sabah dinç ve erken kalkıp bir plan yap kendine,takımları bu günden hazırla illaki çelik tel kulan turnaya.
Sami balıkla verim alamazsan kaşıklan dene şansını var sa yanında rapala, guruptan uzaklaş tek tabanca takıl sesiz yerleri ve kimsenin gidemeyeceği yerlere gidip avlan,bu akşam erken uyu ki sabah dinç ve erken kalkıp bir plan yap kendine,takımları bu günden hazırla illaki çelik tel kulan turnaya.
abi direkt kaşıkla giriyorum olaya...Bu balık ölü balığa gelmezmi.Yani şamandıraya takayım hamsiyi sallayayım.Olurmu sence
Ewet Sami Selim abi doğru söylüyor. Turna hayvanı :D misinayı koparabiliyor dişleri var gibi.
Tel daha ugun...
Sevgiler...
aserkansatı
08-01-2006, 03:53
İyi dileklerin için sağol Erol... ;)
İyi dileklerin için sağol Erol... ;)
Bak sen yorumlara cevap yok..Yarın sen görürsün havası var....Bizde balığa yeni giden şarlatan konumuna düştük.... :'( :'(
aserkansatı
08-01-2006, 04:02
Yav Selim sadece sana şans dileyip tiyo vermiş.Kıskandım yani...Ona sen teşekkür edicen. Ben etsem etsem senin adına edebilirim.Ali Rıza,şapkasız çıkmam sen merak etme kardeşim.Teşekkür ederim... ;)
Yav Selim sadece sana şans dileyip tiyo vermiş.Kıskandım yani...Ona sen teşekkür edicen. Ben etsem etsem senin adına edebilirim.Ali Rıza,şapkasız çıkmam sen merak etme kardeşim.Teşekkür ederim... ;)
Bir şişe şarap içtiğim için bunu yazıyorum aslında yazmazdım..Selim abi kimin balıkçı olup olmadığını biliyor aslında..Bana biraz tüyo veriyor...Acemiyim ya... :'( :'(Vallaha yazmazdım aslında bu açığımı ama neyse dostlar sağolsun..
Sami büyük ölü balık kulanman lazım,ki büyük turna yakalayasın şunu unutma kışın turna devamlı büyük yem peşindedir ufak balıklarla fazla uğraşıp enerjisini harcamak istemez (Yazın durum değişiyor)ne kadar büyük balık avlarsa o kadar az enerji harcayacağından büyük balıkların peşindedir kaşık tabi bir yöntem ama en iyi balıkla av alırsın, kaşıkla tabiki gölün her yerini taraman mümkün ama dediğim gibi devamlı yer değiştirirsen balıkla av daha verimli olur.
Abi canlı balık veya canlı kurbağa da iyidir. Ben canlı kurbağa takarım hep.
Sonuç da her zaman çok iyidir. Hiç uğraşmazsın abi. Hemen atlar. Bu havada kurbağa biraz zor tabii... Ama kıyıdan sinek iğne ile birkaç küçük balık tutulabilir sanırım...
Abi canlı balık veya canlı kurbağa da iyidir. Ben canlı kurbağa takarım hep.
Sonuç da her zaman çok iyidir. Hiç uğraşmazsın abi. Hemen atlar. Bu havada kurbağa biraz zor tabii... Ama kıyıdan sinek iğne ile birkaç küçük balık tutulabilir sanırım...
Ali Rıza bu canlı balık olayını yazmadım çünki hayvan severlerden tepki almaktan çekindim doğrusu tabiki dediğin gibi en iyi senin önerdiklerin aslında.
Sami bu baş tarafta gördüğüm resimdeki yere gidiyorsanız o çıkıntı olan yerde avlan hani iki adam duruyor ya orada.
Abi, haklısın sen. Ama biz de hayvanları seviyoruz. Mesela ben kuzunun ızgarasını severim, balığın da öyle...
Hayvanseverlikle vejetaryenlik aynı şey olsaydı işimiz zordu. Kürk falan da giymiyoruz. Takma kafana abi rahat ol... ;)
Sami bu baş tarafta gördüğüm resimdeki yere gidiyorsanız o çıkıntı olan yerde avlan hani iki adam duruyor ya orada.
evet abi oraya gidiyoruz..Muhtemelen oradan avlanırız...
Bu arada bugün pazar saat 18.40 resimleri bekliyoruz resimler neredeee.
Fırında pişmeye yakın az kaldı..şovvv varrr.Şu anda kurguyu tasarlıyorum...
Taygun KOCABIYIK
09-01-2006, 02:36
saat 19:22 balıklar hala piyasada yok :D
Taygun KOCABIYIK
09-01-2006, 02:48
Balıklar nerde Samiii.
selim abi sende düşündüğümü mü düşünüyorsun :)
Taygun Sami,den başka öteki arkadaşlarda yok piyasada balıkavı verimsizmi geçti ne balıklar nerede Sami kardeşim asker ettin bizi burada.
İşte Başbalıkçı Sami ve Biraderi(Sarı montlu olan)
Bu kişi usta balıkçı Mustafa TAŞDEMİR
Mustfer-Seko -Biraderim Mustafa
Ve şovvvvv.Balıklar.Amaç balık tutmak değil balık yemek
Sami bu balıklar bayatlamış nerden aldın bunları ben balığın bayatını resimle bile tanırım.
Ya bu kadar tüyodan sora gele gele bir kilo hamsimi geldi.
Şaka bir yana göl çok güzel olmasının yanında çokta büyük onun için bu gölde kışın avlanmak(karadan)çok zor ama imkansız değil.
Ne bayatı abi yeni tuttuk...Karadenizde hamsi akını var taaaaa bizim avlandığımız göle gelmişler..Çok zor olmadı bunları tutmamız...
Bir daha avlanmamaya karar verdik ama biz yine rahat durmayız...At çek at çek kolum koptu kaşıkla...Olsun devam..Yılma yok..Hayatımda ilk kez turna yakalayana kadar devam
Harbi balıkçı kiloyuda tahmin eder.Bravo valla tam 1 kilo
Helal sana Sami bu gölün karadeniz bağlantısı varmı varsa belki lüfer,levrek,palamut,ta yapar sen en iyisi deniz balıkcılarından,da tüyo al.
Taygun KOCABIYIK
09-01-2006, 04:24
Maksat o havayı solumak birlikte güzel vakit geçirmek.
tebrikler
ama hamsileri ayıklayana :D
Maksat o havayı solumak birlikte güzel vakit geçirmek.
tebrikler
ama hamsileri ayıklayana :D
evet gerçekten güzel bir gün geçirdik.Amaaa birde şöyle 1-2 kiloluk bir turnada alsak ben hergün giderdim oraya.Neyse Devam...
ama hamsileri ayıklayana :D :D
Sami ben sana o gölden turna çıkarttıracağım ilk önce suyun derinliğini şamandıra ile ölçmesini biliyormusun,biliyorsan at çeki bırak suyun derin yerlerini aramaya koyul,devamlı buzlukta sardalya yada istavrit bulundur 4-5 tane yeter bu balıklarlan av yapabilirsin yada ufak balıkların yerini bulup onlardan canlı yem yapabilirsin bulamazsan buzluktaki balıklarla avlanırsın gördüğüm kadarı ile iki tane kamış,la avlanıyorsunuz bunları çoğaltın dört kişi dört kamış olmalı en azından tabi sekiz olursa daha çok şans demek.
NOT: derinliği ölçmesini bilmiyorsan şemalı olarak siteye göndereceğim.
Abi bizim biraderle Mustafa haklı olarak sıkıldı..Ben at çek yaptım Seko hamsili denedi,at çek denedi.Aslında yerimiz pek uygun değildi..Yani tahminen derin bir yer değildi..Aslında pekte hazırlıklı gitmedik.Bir dahaki sefere dahada hazırlıklı gideceğiz...Burada sardalya fazla olmaz ama hamsi bolca vardır...Evet her dediğini dinlemeye hazırım..Derinliğini nasıl ölçeriz sana zahmet olmazsa anlatırsan seviniriz...
Taygun KOCABIYIK
09-01-2006, 07:09
derinlik ölçer güzel bir cihazdır heralde banada lazım olabilir tatlı su bölümüne alalım bilgileri.
Abi bizim biraderle Mustafa haklı olarak sıkıldı..Ben at çek yaptım Seko hamsili denedi,at çek denedi.Aslında yerimiz pek uygun değildi..Yani tahminen derin bir yer değildi..Aslında pekte hazırlıklı gitmedik.Bir dahaki sefere dahada hazırlıklı gideceğiz...Burada sardalya fazla olmaz ama hamsi bolca vardır...Evet her dediğini dinlemeye hazırım..Derinliğini nasıl ölçeriz sana zahmet olmazsa anlatırsan seviniriz...
Tatlı su balıklarını,da buzlukta saklayabilirsin ben her son baharda bir kaç tane buzluğa atarım ki kışın zor günlerde canlı bulamazsam bu balıklarla idare ederim ama genelde canlı bulurum.
Taygun KOCABIYIK
09-01-2006, 16:47
bende kışın yemek için dolaba atarım balık zor günler için :)
hala 1 paket ısparoz var dolapta hemde körfez ısparozu değil çeşmealtı ısparozu ;)
bayram tatilindede balık tutamazsam et yerine onları indiricem mideye.
aserkansatı
11-01-2006, 21:10
Kardeşim Sami ve ben...
Bu fotoyu ben nasıl atlamışım......Gerçi kısa sürede yaptım bunları..Arkadaşlar çok sıkıştırdı illede foto diye ...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.