PDA

Tüm Versiyonu Göster : Tıral- Çıplak

hocca
13-08-2009, 20:49
Her sabah olduğu gibi saat altı da sahilde idim.At-çek yaptığım yerde başka biri atmış ve gidiyordu.Takımı çıkarıp at çeke başladım.Yarım saatlik denemeden sonra yer degiştirdim.Yeni yer de de en ufak bir takip alamadım.Tekrar yer değiştirdim.Bu arada saat yedi onbeş olmuştu.Takımı üçüncü atışımda yapıştığını hissettim.Güçlü bir şekilde asılıyordu.Üç dakikalık bir çabadan sonra kıyıya aldım.Yörede ismi tıral olarak anılan bir balıktı.Balığı çantama koyup at çeke devam.Peşinden bir çıplak veya bazı yerlerde çatal kuyruk denen irice bir balık.Derken bir baktım yedi tane olmuş.Bu arada takımı kopartanlar ve kaçırdıklarım da cabası.Zamanın nasıl geçtiğini anlamadım.Saat 10.30 olmuştu.Avlanmayı bırakıp eve döndüm.İşte eve dönerken yanımda getirdiklerim.

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

ibrahimz35
13-08-2009, 22:39
Maşallah, çok güzel bir av olmuş tebrik ederim.
Afiyet olsun.

ibrahimsepetçi
14-08-2009, 10:23
güzel av paylaşımına teşekkür ederim herdaim rastgele

hocca
14-08-2009, 21:07
Arkadaşlar bu avı yaptım ama sirküleri bu cinsler konusunda incelememiştim.Limitlere uyan sadece ikisi imiş.Aynı hatayı bir daha yapmak istemem.Amaç bağcıyı dövmek olmamalı üzüm yemek olmalı.Bu da şunu işaret ediyor.Av bölgemizde hangi balıklar var.Sirküler ne diyor.Av dan hiç balık tutmadan dönmektense ,yakalayıp bırakmak daha hoş.

delvel
14-08-2009, 21:16
tebrıkler hocam güzel balıklar

Taygun KOCABIYIK
14-08-2009, 21:28
Arkadaşlar bu avı yaptım ama sirküleri bu cinsler konusunda incelememiştim.Limitlere uyan sadece ikisi imiş.Aynı hatayı bir daha yapmak istemem.Amaç bağcıyı dövmek olmamalı üzüm yemek olmalı.Bu da şunu işaret ediyor.Av bölgemizde hangi balıklar var.Sirküler ne diyor.Av dan hiç balık tutmadan dönmektense ,yakalayıp bırakmak daha hoş.
Bu hareketiniz ve avınız için sizi iki kez ayrı ayrı tebrik ediyorum.

Ayrıca balıkları hangi sahteyle aldınız marka/model bilgisi varsa yol gösterici olacaktır.

hocca
14-08-2009, 21:47
Bu hareketiniz ve avınız için sizi iki kez ayrı ayrı tebrik ediyorum.

Ayrıca balıkları hangi sahteyle aldınız marka/model bilgisi varsa yol gösterici olacaktır.

Bu av da kullandığım takım resimde ki takım.Bu takım bir silikon bir tüy şeklinde de yapılabilir.Top,takımı ileri atmak için,ayrıca gelirken suda oluşturduğu dalga ve sesler etçil balıkların dikkatiniz çekiyor.Bütün avlarım da bu takımı kullanıyorum.Sayın Vedat Abayoğlu ve Sayın Yakup Erdem’in yazılarından faydalandım.Kendimden bir şeyler katmaya çalıştım.İğne olarak galvaniz ve mustadın iğnesini kullanıyorum.Uzun pala ve 5 numara kullanıyorum.Palamut zamanı krom kaplama kullanıyorum.Levrekte iğnenin büyük küçük olması sorun olmuyor.Küçük ağızlı (resimdeki)balıklarda büyük iğne sorun oluyor.Ayrıca iğneleri sık sık kontorol ediyorum.İğneyi baş parmağımın üzerine koyup kemdime doğru çekiyorum.Tırnagımabatıyorsa sorun yok,tırnagımın üzerinde kayıyorsa hemen degiştiriyorum.