Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : 26 Eylül Kokar Av Raporu

mersincorp
27-09-2009, 13:49
Arkadaşlar çok namını duyduğum Kokar (Gökliman)'a bugün gitmek nasip oldu.
1 patlak mamun 20 yengeç ve 30 sülünezle 3 kişi hadi bugünde kokar olsun dedik ve yola koyulduk.

Haritadan nerde olduğuna az çok bakmıştım. Otabandan çıkıp dağ yoluna doğru girdim. Gerçekten dedikleri gibi çok kötü bir yolu var. Kanımca yolu düzgün olsa balık olmazdı :) Yol yaklaşık 1.15'' ve 20 km. Limana iniş kısmı 3-5 Km bölge daha da kötü. İnişi problem değilde çıkış baya bi zorluyor.

Herşeye rağmen Cuma akşam 5 gibi bot suda. Hiçbiryeri bilmediğim için önüme çıkan ilk dubaya bağlandım. Derinlik yaklaşık 50-70 mt arası. Atar atmaz aşağıda balık oynamaya başladı. Aman allahım ilk balık yukarı çıkmak istemiyor. Çipura mı derken Karagöz. Çipurayı aratmıyor. Ara sıra ispari ve hava kararana kadar mükemmel karagöz alıyoruz. İlk yemimiz manun ve bitiyor.

Sabaha kadar yengeçlerde firar edince elimizde 30 kadar sülünez kalıyor. Sonra çiftlikçilerden aldığım bi avuç palet yeme iğne uydurup çiflik kenarından Çipura avına başlıyoruz. Burada güneş çıkmadan balık vurmuyor. 12:30'a kadar da çipura avlayıp Cumartesi öğle Kokar'ı terk ediyoruz.

İşte avdan görüntüler...

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Telin şarjı bittiği için diğer resimleri evde çektim. Kısa bi hatırlatma Kokarda tcell ve avea çekmior hattın gelmesiyle gitmesi bi oluyor. O yüzden evden çıkmadan telin çekmediğini eşinize mutlaka söyleyin:).

Taygun KOCABIYIK
27-09-2009, 14:21
Kara yoluyla kokara gitmek gerçekten ölüm kutlarım sizi :)
Balıklar ise gerçekten güzel özellikle karagözler gayet iriymiş. Afiyet olsun

seyirsubayi
27-09-2009, 21:54
celo kardesım sen ıkı kere bıttın benı bırakıp ıkı kere gıttın balıga masallah ıkısınde de ganımet ben anlamam ne yapıp edıp benıde oraya göturcen :) basına eksırım yoksa

erkepli
15-10-2009, 17:39
Çok güzel av olmuş tebrikler.

Hasan BALIKÇI
15-10-2009, 17:53
celalettin kardeşim harika balıklar avınız mükkemel daha iyilerine rastgelirsin inşallah;)

kokarı bende iyi bilirim;)toprak yol girişinden kokara gitmek tam bir buçuk saat sürüyor:)anlıcan izmirden yol girişine kırk dakikada geliniyor :Dbuda çok zor olduğunu gösteriyor azminizi kutlarım :)

sevgiler

Sargoz35
16-10-2009, 14:49
Sevgili arkadaşım Celalettin;
Açmış olduğun raporda gerçekten güzel kareler yayınlamışsın :) ellerine sağlık,daha iyileride denk gelir umarım :)
Yanlız raporda belirttiğin üzere ''önüme çıkan ilk dubaya bağlandım'' demişsin.Bu duba balık çiftliklerine ne kadar mesafede onu belirtmemişsin,çünkü;

2/2 NUMARALI AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ
AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ - Yöntem ve Sınırlamalar - Genel hususlar - (6) Su ürünleri yetiştiriciliği yapılan kafeslere 100 metreden daha yakın mesafede avcılık yapılması yasaktır.

Bu sebep ile,eğer çiftlik kıyılarından av yaparken mutlak surette bu konuya önem göstermemiz gerekiyor.
Selamlar.

Necati ARAT
16-10-2009, 14:54
Açmış olduğun raporda gerçekten güzel kareler yayınlamışsın :) ellerine sağlık,daha iyileride denk gelir umarım :)
Yanlız raporda belirttiğin üzere ''önüme çıkan ilk dubaya bağlandım'' demişsin.Bu duba balık çiftliklerine ne kadar mesafede onu belirtmemişsin,çünkü;

AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ - Yöntem ve Sınırlamalar - Genel hususlar - (6) Su ürünleri yetiştiriciliği yapılan kafeslere 100 metreden daha yakın mesafede avcılık yapılması yasaktır.

Bu sebep ile,eğer çiftlik kıyılarından av yaparken mutlak surette bu konuya önem göstermemiz gerekiyor.
Selamlar.

Mehmet kardeşim Gösterdiğin hassasiyetten ötürü seni tebrik ederim...
Amatör balıkçı olarak bu ve buna benzer sınırlamalara dikkat edelim..

Sağlıcakla kalın..

zuzu
16-10-2009, 14:58
tebrıkler cok guzel bır rapor ellrınıze sağlık afiyet olsun

discus
16-10-2009, 18:04
Bu güzel rapor için teşekkürler celalettin abi...
İştima baya bir iyi gözüküyor.afiyet olsun...

Taygun KOCABIYIK
16-10-2009, 18:55

Selamlar.
Vallaha Mehmet abi ben eminim 100 metreden fazladır o mesafe :) yoksa çiftlik çalışanları hiç hoş olmayan şekillerde kış kışlıyor :)

delvel
16-10-2009, 22:22
tebrıkler celalettin abi cok güzel av yapmışsınız.

mersincorp
18-10-2009, 15:29
Vallaha Mehmet abi ben eminim 100 metreden fazladır o mesafe :) yoksa çiftlik çalışanları hiç hoş olmayan şekillerde kış kışlıyor :)

Aynen öyle :)

Dubalar çiftlikler açığa alınmadan önceki dubalar. Kokarda liman içinde ve arkada hiç çiftlik yok hepsi açıkta. İçerde aşı yaptıkları kıyıya çok yakın 2-3 kafes var. O kadar çok çalışan var ki bırak çiftliği kıyıdaki tahta dubalardan bile olta attırmıyorlar hemen kayalıklara gidin diyorlar.

Bu resim arka liman ve hiç çiftlik kalmamış. Dubalarda sadece büyük tekneler bağlansın diye duruyor.

Aynı resmin eski hali(İçler acısı)

Her amatör balıkçı gibi bende
tebliği biliyorum. Duba dedim çiftlik dubası yada çiftliğe bağlandım demedin Bilginize

mersincorp
18-10-2009, 15:37

Bakın etrafta hiç çiftlik yok.

ibrahimz35
18-10-2009, 19:44
Celalettin Bey, maşallah her iki avınızda çok güzel geçmiş tebrik ederim.

mehmetulas
20-10-2009, 16:34
celalettin bey avınız mükemmel geçmiş bir ara kafese oltayı atmışlar dedim kendi kendime :):)
acaba kokara nasıl gidebilirim çamdibinden anlatırmısınız zahmet olmazsa

dilki
20-10-2009, 23:58
Yavruları sıralamıssınız içtima alınıyor galiba resmen hazıroldalar canım:)))Elinize sağlık süper!

mersincorp
23-10-2009, 08:17
celalettin bey avınız mükemmel geçmiş bir ara kafese oltayı atmışlar dedim kendi kendime :):)
acaba kokara nasıl gidebilirim çamdibinden anlatırmısınız zahmet olmazsa

Çeşme otobanına giriyoruz. Karaburun çıkışını geçtikten 10 dk sonra Zeytinler çıkışı var. Oradan otobandan çıkıyoruz.
Eski Çeşme yoluna bağlanıyor o çıkış.
Çeşme istikametine sola dönüp 20 metre sonra sola köy içine giden yola giriyoruz.

Köyün içinden doğru gidip yolun sonundan bi daha sola dönüyorsun ve çıktığın otabanın altından geçip devam ediyorsun.

Artık hiç sapma yoldan. Bozuk bir yol, yaklaşık 20 km ve 1 saat sürüyor.

Yoldan ayrılma. Sağa sola sapma. Yaklaştığında dik ve bozuk bir yokuş ineceksin.

Yokuşu in düzlüğe çık ama hep sağa git sol tarafa gidersen denize çıkmaz. Rastgelsin

Bu hafta sonu bende gitmeyi düşünüyorum. Belki karşılaşırız

mersincorp
23-10-2009, 08:22
Yavruları sıralamıssınız içtima alınıyor galiba resmen hazıroldalar canım:)))Elinize sağlık süper!

Teşekkürler sizlerede rastgelsin

Sargoz35
23-10-2009, 09:19
Her amatör balıkçı gibi bende
tebliği biliyorum. Duba dedim çiftlik dubası yada çiftliğe bağlandım demedin Bilginize

Celaleddin sevgili kardeşim ben sana uygunsuz bir av yapmışsın demedim ki :) sadece bağlandığın duba çiftlik dubası mı ? değil mi ? onu belirtmemişsin onu söyledim sadece.Duyarlı olduğun için bir kez daha teşekkür ediyorum :) Çiftliklerin güzelim koylarımızı kirletmesi hiç hoş değildi,şimdi böyle daha güzel olmuş :) Teşekkürler.

bircan civelek
26-06-2011, 07:28
Usta slm ısmım bırcan gurcesme,den avların mukelmel paslas,mamız
mumkunmu,yaklasık uzun zamandır kokar yuna gıdıyorum tanımak nasıp olmadısızı tanısırsak sevınırım ıyı gunler

mersincorp
27-06-2011, 02:57
Usta slm ısmım bırcan gurcesme,den avların mukelmel paslas,mamız
mumkunmu,yaklasık uzun zamandır kokar yuna gıdıyorum tanımak nasıp olmadısızı tanısırsak sevınırım ıyı gunler

Sevgili Dostum ;

yazdığınız cvptan hiçbirşey anlamasamda

bana 0533 398 26 95 nolu cepten ulaşabilirsiniz

senol232
28-10-2012, 15:31
sayın mersıncorp gerçekten guzel balıklar yakalamısınız bende ara sıra çupra yakalıyorum ama iğnelerden pek randıman alamadım çupra avlarında hangi iğneyi kullanıyorsunuz

hus213
28-10-2012, 16:09
Güzel bir av olmuş paylaşımınız için teşekkürler.