Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : Makina ve kamış hakkında fikirlerinizi bekliyorum

fahka
18-02-2010, 15:44
Öncelikle forumdaki bütün arkadaşlara merhaba demek isterim.
ben foruma üye olduğumdan beri sürekli mesajlarınızı okuyorum benim gibi sizlerden balıkçılıkla ilgili o kadar çok öğrenmemiz gereken bilgiler olduğunu biliyorum.Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
ben balık tutma hevesiyle malzemeciden olta ve kamış aldım dükkandaki arkadaşın bilgisine güvenerek tabiki, ben de bilgi birikim sıfır.:)
olta :silver stor,new carbon concept,300 m ,5 sec,50-150gr ,cl75cm
makina:pelican süper cast 69 ,9ball bearings 8+1 free spod system ,gear ratıo4.9/1
Siz üstadlardan ricam benim bu takımı at çek olarak kullanma şansım ne kadardır. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Necati ARAT
18-02-2010, 15:51
Öncelikle forumdaki bütün arkadaşlara merhaba demek isterim.
ben foruma üye olduğumdan beri sürekli mesajlarınızı okuyorum benim gibi sizlerden balıkçılıkla ilgili o kadar çok öğrenmemiz gereken bilgiler olduğunu biliyorum.Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
ben balık tutma hevesiyle malzemeciden olta ve kamış aldım dükkandaki arkadaşın bilgisine güvenerek tabiki, ben de bilgi birikim sıfır.:)
olta :silver stor,new carbon concept,300 m ,5 sec,50-150gr ,cl75cm
makina:pelican süper cast 69 ,9ball bearings 8+1 free spod system ,gear ratıo4.9/1
Siz üstadlardan ricam benim bu takımı at çek olarak kullanma şansım ne kadardır. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Değerli fahka öncelikle aramıza hoş geldinin ..

Forum kuralları gereği imza ayarlarınızı tamamlarsanız sizi tanımış olur hitapta yanlışlık yapmamış oluruz..(Benim İsmimin altında gerekli linkler verilmiştir buradan uyaşabilirsin..)

Sorunuza arkadaşlarımızın cevaplayacağını umut ederek almış olduğunuz takımlarla iyi bir av çıkarmanızı temenni ederim..

Şimdiden RASTGELSİN

Bornovalı
18-02-2010, 17:40
Fladen marka(İsveç malı)2.10 at-çek kamışını tavsiye ederim fiyatı oldukça hesaplı 20-25TL.arası ,çift parça kompozitten imal ,çok hafif ve oldukça sağlam,kendim kullanıyorum 1.750gr.levreği hiç zorlanmadan çekebilirsiniz.Pahalı ürünlere gerek yok.Rasgele..
[Only Registered Users Can See Links]

Not: Bu ürünü atçek konusunun üstadı Turgay Sezgin Abimin tavsiyesi ile bende size öneriyorum.pişman olmayacağınıza garanti veririm.

discus
18-02-2010, 17:54
Aramıza hoşgeldiniz.malzemelerinizin teknik bilgilerini ekledimki daha rahat yorum yapılabilsin...
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Makina Özellikleri;

Çift kalama sistemi ile canlı ve suni yemlerinizi oltaya vuran balığın siz oltayı elinize alana kadar balığı kaçırmadan yemi alıp götürmesini iğneden kurtulmasını engelleyen yeni nesil sistem...

Genel Özellikler

* Bilya sayısı : 8+1 Bilya
* Anında duruş :
* Metal Kafa :
* Yedek Grafit Kafa :
* Devir :
* Anti-Titreşim Sistemi :
* One Way Clark (Tek Yön Bilyası)
* Long Cast Kafa(Atımda rahat çözümü sağlayan Kafa)
* Free Spool(Serbest Makara)
* Katlanır Metal Kol
makinamızın özellikleri bunlar ancak kamışı internette bulamadım.şahsi fikrimi sorarsanız atçek deneyimim sıfır ama bence kıyıdan atçek için pek uygun değil gibi bu takım ama dediğim gibi benim hiç atçek deneyimim yok.

Bornovalı
18-02-2010, 19:02
Aramıza hoşgeldiniz.malzemelerinizin teknik bilgilerini ekledimki daha rahat yorum yapılabilsin...
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Makina Özellikleri;

Çift kalama sistemi ile canlı ve suni yemlerinizi oltaya vuran balığın siz oltayı elinize alana kadar balığı kaçırmadan yemi alıp götürmesini iğneden kurtulmasını engelleyen yeni nesil sistem...

Genel Özellikler

* Bilya sayısı : 8+1 Bilya
* Anında duruş :
* Metal Kafa :
* Yedek Grafit Kafa :
* Devir :
* Anti-Titreşim Sistemi :
* One Way Clark (Tek Yön Bilyası)
* Long Cast Kafa(Atımda rahat çözümü sağlayan Kafa)
* Free Spool(Serbest Makara)
* Katlanır Metal Kol
makinamızın özellikleri bunlar ancak kamışı internette bulamadım.şahsi fikrimi sorarsanız atçek deneyimim sıfır ama bence kıyıdan atçek için pek uygun değil gibi bu takım ama dediğim gibi benim hiç atçek deneyimim yok.

Atçek avcılığında makinanın ağırlığınında bence önemi vardır,ağır bir makina avcının sabrını zorlayabilir.
bu yüzden mümkün mertebe hafif makina kullanmanızı tavsiye ederim.
Kamış ile ilgili linki alt tarafa ekledim,ama illede bu kamış olmalı diye birşey sözkonusu olamaz,aynı özellikte başka markalarada bakabilirsiniz.

The Lunatic
18-02-2010, 22:42
Merhaba;
Ben at çek konusunu araştırıyorum epey zamandır. Öğrendiğim bilgilere göre makineniz sanki pek uygun değil gibi. Kolunuzun yorulmaması açısından makine ve kamışta mümkün olan en hafif ağırlık kombinasyonuna ulaşmanız gerekiyor. Shimano'nun at çek için çok iyi modelleri var. Ama biraz pahalı. Kamış olarak ben de bir tavsiyede bulunmak istiyorum. LINEAEFFE FIRE SPIN. At çek konusunda çok iyi olan bir tanıdığımın tavsiyesi üzerine aldım. Çok fazla deneme olanağım olmadı ama hafiflik ve sağlamlık açısından oldukça iyiye benziyor. LINEAEFFE marka bir ürün olması da kalite anlamında güvence veriyor.

Kamil ESEN
18-02-2010, 22:51
Rıdvan kardeşim kamış konusunda isabetli bir tavsiyede bulunmuş.Makine konusundada marka belirtmek istemiyorum ama her markanın hafif olan bir modeli olabilir.Şimdiden Rastgelsin.....

fahka
19-02-2010, 10:48
arkadaşlar imza kısmını dolduruyorum fakat bir türlü kaydetmiyor .Yardımlarınızı bekliyorum,teşekkürler..

fahka
19-02-2010, 10:51
kusura bakmayın...
farkında olmadan halletmişim.
Umarım balıklar da böyle fark etmeden gelir oltamıza::))))

Bornovalı
19-02-2010, 11:11
kusura bakmayın...
farkında olmadan halletmişim.
Umarım balıklar da böyle fark etmeden gelir oltamıza::))))

Ozaman zevki çıkmaz kardeşim.
Bak anlatayım sana.
şöle kamış bir selam verecek ,Aleykümselam deyip yerinden fırlayacaksın,ziller dansöz oynatacak kadar çalacak,ondan sonra başlıyacak kafa atmaya,çekerken kalamnın cırrrrttttt diye sesini duyacaksın,içinden Allahım misina kopmasın,iğneden kurtulmasın diye bildiğin duaları okuyacaksın,sonra balığın su altındaki parıltısını arıyacaksın gözlerinle,kalp atışların hızlanacak,balığı aldıktan sonrada tebrikller yağacak ve kıritiğini güzel sohbetlerle yapacaksınız.Kritiğini yaparken Odun ateşinde demlenmiş çayı yudumlayacaksın
(Oh beeee bir balık tutmuşkadar oldum:D)
Ancak ozaman doyuma ulaşır ve zevkten dört köşe olursun.
İşte bizleri balıkçılığa bağlayan en güzel duygular bunlar bence,unuttuğum veya eklemek istedikleriniz varsa sizde yazın dostlar.
rasgele.

Murat ADAK
19-02-2010, 12:18
Fahrettin bey aramıza hoşgeldiniz.
Kalıcı ve keyifli paylaşımlar dilerim.

Necati ARAT
19-02-2010, 12:18
Ozaman zevki çıkmaz kardeşim.
Bak anlatayım sana.
şöle kamış bir selam verecek ,Aleykümselam deyip yerinden fırlayacaksın,ziller dansöz oynatacak kadar çalacak,ondan sonra başlıyacak kafa atmaya,çekerken kalamnın cırrrrttttt diye sesini duyacaksın,içinden Allahım misina kopmasın,iğneden kurtulmasın diye bildiğin duaları okuyacaksın,sonra balığın su altındaki parıltısını arıyacaksın gözlerinle,kalp atışların hızlanacak,balığı aldıktan sonrada tebrikller yağacak ve kıritiğini güzel sohbetlerle yapacaksınız.
(Oh beeee bir balık tutmuşkadar oldum:D)
Ancak ozaman doyuma ulaşır ve zevkten dört köşe olursun.
İşte bizleri balıkçılığa bağlayan en güzel duygular bunlar bence,unuttuğum veya eklemek istedikleriniz varsa sizde yazın dostlar.
rasgele.

Abi kırmızı yazıya ilaveten şunu unutmuşsun..
Kritiğini yaparken Odun ateşinde demlenmiş çayı yudumlayacaksın..;):D:D

fahka
19-02-2010, 12:20
ilginize teşekkür ederim
bahsettiğinin kamış 'fladeneco 210 ' sizlerin diğer mesajlarınızda okuduğum bilgilerde 270 kamışların at çek için uygun bir boy da olduğuydu.210 kamışla zorluk yaşarmıyım bunu merak ettim.
teşekkürler.

fahka
19-02-2010, 12:29
teşekkür ederim Murat bey
umarım birlikte keyifli sohbetler edip, sizlerin bilgi ve tecrübelerinizden bende birşeyler öğrenip kendimi geliştirebilirim.

Bornovalı
19-02-2010, 14:37
ilginize teşekkür ederim
bahsettiğinin kamış 'fladeneco 210 ' sizlerin diğer mesajlarınızda okuduğum bilgilerde 270 kamışların at çek için uygun bir boy da olduğuydu.210 kamışla zorluk yaşarmıyım bunu merak ettim.
teşekkürler.

210 kamışta bence çok rahat edersin kardeşim,ben denedim,arkadaşlarımda (uzman at çek avcıları) 5kg. civarında oldukça fazla levrek aldılar.
sen en güzeli kamışı kendin bir gör,elinle bir savur,hangisi atış yaparken kolunu yormaz diye düşünürsen kararını orda ver derim.

Bornovalı
19-02-2010, 14:41
Abi kırmızı yazıya ilaveten şunu unutmuşsun..
Kritiğini yaparken Odun ateşinde demlenmiş çayı yudumlayacaksın..;):D:D

haklısın en önemlisini unutmuşum Necati onuda ekledim.:D sağolasın.

fahka
19-02-2010, 14:58
Yardımcı olduğun için teşekkür ederim.Önerdiğin gibi deneyerek almak en faydalısı olacak.

Bornovalı
19-02-2010, 21:51
Yardımcı olduğun için teşekkür ederim.Önerdiğin gibi deneyerek almak en faydalısı olacak.

Rica ederim,inşallah gönlüne göre ve eline yatkın bir kamış alırsın.