PDA

Tüm Versiyonu Göster : Olta ve Mersin hakkında yardım edermisiniz?

es3838
05-03-2010, 15:00
Akdenizde yakalanan balıklar hakkında bilgiye ihtiyacım var.
Ayrıca Mersinde balık yakalanacak yer bilenler varsa söyleyebilirlermi ?
Olta almayı planlıyorum ona göre olta alacağım.
Ayrıca olta içinde fikirlerinizi alabilirm mümkünse .

Şimdiden teşekkürler ilginize ...

ADNAN
05-03-2010, 15:08
es3838 hoş geldin katılımlarını beklıyoıruz imza kısmını da doldurursan daha iyi hıtab şeklımız olur, konuya gelince akdenızde ne balık olur konusunda sana yardımcı olacak arkadaşlarımız vardır seni yönlendırebilirler, konyu takıp ettikçe ve siteyı gezdıkçe sana fayda sağlayacağını düşünüyorum, tekne avında akdenzıde mercan çıktığını biliyorum sana kolal gelsin, hayurlısı olsun.

es3838
05-03-2010, 15:16
ya bide olta alacağm da oltann büyük balık gelme sonucu kırılma ihtimali var mı?

ADNAN
05-03-2010, 15:26
Es es oltaların belli ağırlıklara dayanma ları gerekıyor, misinaların kaldıracağı ağırlıklar vardır, kıyı kamışlarının tekne kamışlarının hepsinin dayanma güçlerı vardır .yani tabiki kırılma şansı vardır bununla ilgili video da izlemıştım.

Mehmet BODUROĞLU
05-03-2010, 21:31
:)üstadlar yardm edersenz sevinirim

:)
Bu konuların ucu bucağı yok.
Akdeniz de DENİZ sonuçta ve denizden ne çıkacağı bilinmez.
Nasip kısmet işidir.
Herkes ayrı birşey söyler bu konuda.
Noktası noktasına ayni yere gidersin, iki gün önce aldığın balığı alamazsın.
Havası, suyu, akıntısı hepsi etkendir balık avında.
Teknenin sağından atarsın balık yakalarsın.
Solundan atarsın tık demez :)
Onun için bence kendince güzel bir yer burası dediğin yerleri değerlendir.
İçindeki enerjiyide oltaya aktar ve savur kamışını.
Gerisini bizlerlede paylaş ki gözümüz gönlümüz şenlensin :)

ya bide olta alacağm da oltann büyük balık gelme sonucu kırılma ihtimali var mı?

Oltalar için üzerinde yazan yazılardan bir fikir sahibi olabilirsin.
Hepsinin atarı yazar üzerlerinde.
20-50, 150-200 gibi terimler yazar.
Bunlar kaç gr ağrılık atacağını belirtir sana.
Sağlamlığı konusunda ise en basit yöntemi dene derim.
20 liralık bir olta ile 80 liralık olta bir olmayacaktır bence :)
O yüzden kesene göre bir olta al ve bu en sağlam olta diyerek kullan.
Tek dikkat etmen gereken oltan takıldıgında kamıştan çekip kurtarmaya çalışma.Bırak kamışını uygun bir yere ve misinadan çekerek kurtarmaya çalış oltanı ...
Haydi rastgele ...

es3838
06-03-2010, 15:18
oooo çok güzel bilgiler gercekten cok sevdim bu siteyi ben ya..tam aradığm sey bu siteymıs çok saolun imzayı da yapcm yaknda ıns

Kamil ESEN
06-03-2010, 17:25
oooo çok güzel bilgiler gercekten cok sevdim bu siteyi ben ya..tam aradığm sey bu siteymıs çok saolun imzayı da yapcm yaknda ıns

İmza ayarının yanında görüntü resminide ayarlarsan çok güzel olur.Siteyi beğenmen gerçekten güzel.Paylaşımımızın faydalı olduğunu duymak çok hoş.Kayseriye selamlar..

es3838
08-03-2010, 11:51
yaptm imzamıda profilimi de...hersey için tesekkürler

seyhan
08-03-2010, 13:37
merhaba bende çok merak ediyorum mersin'de kıyıdan avlanılacak yerler neresidir.bu konuda bilgisi olan bir arkadaş tan yvrdım alabilirmiyim....

Necati ARAT
08-03-2010, 16:45
yaptm imzamıda profilimi de...hersey için tesekkürler

Kardeşim aramıza hoş geldin..
Seninde balık avı paylaşımlarını 4 gözle burada bekleyeceğim..
çünki acemilerin şansı büyük olur..
Eeee boşuna dememişler ACEMİ ŞANSI diye sende bize dedirtirsin işaallah..

Yanlız imza ayarın olmamış..
balık tutmak bir hayat tarzı ve ben de bu hayatın tam içindeym...bundan sonra benm fovori sitemdir rasgelsin.com....:) ***EREN BEN***

buraya ad soyad doğum tarihi memleket ve kangrubunu yazacaksın..;)

merhaba bende çok merak ediyorum mersin'de kıyıdan avlanılacak yerler neresidir.bu konuda bilgisi olan bir arkadaş tan yvrdım alabilirmiyim....

seyhan kardeşim sende aramıza hoş geldin..
sende imzenı tamamlarsan sevinirim..
tanışma bölümüne bir konu açarsan daha güzel olur..;)

Serhat SAN
10-03-2010, 21:32
:)
Oltalar için üzerinde yazan yazılardan bir fikir sahibi olabilirsin.
Hepsinin atarı yazar üzerlerinde.
20-50, 150-200 gibi terimler yazar.
Bunlar kaç gr ağrılık atacağını belirtir sana.
Sağlamlığı konusunda ise en basit yöntemi dene derim.
20 liralık bir olta ile 80 liralık olta bir olmayacaktır bence :)
O yüzden kesene göre bir olta al ve bu en sağlam olta diyerek kullan.
Tek dikkat etmen gereken oltan takıldıgında kamıştan çekip kurtarmaya çalışma.Bırak kamışını uygun bir yere ve misinadan çekerek kurtarmaya çalış oltanı ...
Haydi rastgele ...

Katılıyorum...

normal bir teleskopik kamış alabilirsin ama kurşun atarı yüksek olan kamışlar zaten sağlam kamış olur genelde benim bir kamış vardı antik kuntik max 100 gr kurşunluydu kurşun atar çubuğu yani en uçdaki küçük çubuk tek bir parmak hareketiyle oynuyordu sonra kırıldı ucu kamış gitti çöpe , gittim balık malzemecisine kamışları gösterdi bana 25 TL ye çok iyi bir kamış buldum çokda iyi hatta resmide şuan imzamda 80-160 gram kurşun atarlı ve çubukları karbon kamış bütün çubukları çok sağlam kurşun atarı bile zar zor oynuyo yerinden ki ben birde onu 25 tl ye aldım ozamaan yanımda daha çok para olsaydı belkide daha sağlamını alırdım ve mehmet kardeşimin dediği gibi benim oltam en sağlam olta diye kullanıyorum...

Amatör Balıkçılık diğer hobiler arasında maddi sıkıntı çektirmeyen bir hobidir

rasgele_ruhi
20-04-2010, 19:36
seyhan arkadaşım bende mersinde nerde av yapılır çok araştırdım. bu siteden çıkardığım sonucu yollıyım sana
-Narlıkuyudan sonra Susanoğuma kadar arada kalan bölge,
-Levrek için Silifkede Göksu nehrinin denizle bulştuğu yer(kurtuluş köyü),
-kumkuyu limanını
-kumkuyu marina
-Daha çok akyar yada susanoğlundan önceki koyları düşünüyordum
- o bölgede en verimli olabalicek yerler narlıkuyu ile susanoğlu arasında kalan yerler
-Akyar koyunda olacağız
-Erdemli Limanında
-Ayaş-Paşa Türbesi ne Kıyı dan
-narlıkuyu ya bayılırım, bırak balığını güzelliği bile yeter.
ben o bölge de akyar plajını batı ya doğru gaçince bölgedekilerin <<şeytan koyu>> diye adlandırdığı
bir bölge var orada avlanırım.1990 da gece dalışın da çok büyük bir müren vurmuştum orada (allah yüzüme baktı) ama gariptir o bölge de yaşıyan bir tür midye var oradaki balık ona müthiş vuruyor.
-paşa türbesinde avlanıyorum.
-Taşkıran mendireğine
bu yazılanların hepsini tek tek mesin dıye aratıp rastgelsin.org. dan çıkardım

rasgele_ruhi
20-04-2010, 19:58
şimdi sitedeki mersinli balıkcı dostlarına seslenıyorum
28 nısan - 10 mayıs arası mersınde tecedeyım muhtemelen her gun balıga gıtmeyı dusunuyorum. ama bu soyledıgım tarıhler arasında ne çıkar? nerelerden avlanmalıyım?? ne takmalıyım oltanın ucuna? balığa gidenler varsa kıyıdan eşlik edebılırım. bu konularda yardımcı olacak birileri varmı??

rasgele_ruhi
20-04-2010, 20:07
bu arada resim ekledım ama nedendir gorunmuyor

Ranchu
04-11-2010, 18:59
Seyhan Bey selamlar ben de yeni başladım, Kurşunumu kayalığa taktırdım nasıl ümitsizliğe düştüm anlatamam. Kumluk bir alan istiyorsan mezitli soli center ın karşısında petrol ve cami arasından gir orda bi kumsal var orada kayalık yokmuş hakkaten attım hiç takılmadı kurşun.
Orayı öneriyorum orda avlananlar da çok yardımsever çok anlayışlı 2 defa misinamı onlarınkine doladım hiç kızmadılar:)