PDA

Tüm Versiyonu Göster : Yayın Balığı

aserkansatı
21-01-2006, 08:43
Yayın Balığı (Siluris Glanis)
Tatlı su balıklarının en büyüğüdür. Aslına bakılırsa Mersin balığı ömrünün büyük bir kısmını denizlerde geçirdiği ve sadece yumurtlama mevsimlerinde tatlı sulara girdiği için büyüklük bakımından yerini yayın balığına bırakmıştır. Bu itibarla tatlı sularda yaşayan balıkların en büyüğü yayın balığıdır. Yaklaşık ağırlıkları, yaşadığı bölge sularına göre 250-300 kiloya kadar ulaştığı bilinmektedir. Yöresel olarak yayın balığı Karabalık, At balığı, Çılpık ve Gelebicin gibi isimler almıştır. Küçüklerine ise Kelebek denilmektedir. Yassı geniş kafaya fakat buna oranla küçük gözlere sahiptir. Üst çenesinde iki uzun ve alt çenesinde dört kısa bıyığa sahiptir. Gözlerinin küçük olması ve genellikle gece yemlenen bir balık olduğundan bu bıyıklarını avının yerini tespit etmek için kullanır. Yani bir nevi bulunduğu sulardaki titreşimleri algılamak için kullanır.
(alıntıdır)

aserkansatı
21-01-2006, 08:45
İşte tatlı suların devi... Bu güne dek yakalanan en büyük boyu,Rusya da avlandı.4,5 metrelik bir canavar... Onun resmi yok ama fotoğraftaki de fena değil...
[Only Registered Users Can See Links]

aserkansatı
23-01-2006, 08:37
KARABALIK

Vücut uzundur, yayın balığına benzer fakat sırt yüzgecinin daha büyük ve ağızda 4 çift bıyığın bulunuşu ile ondan ayrılır. Ağız etrafındaki bıyıkların bir çifti üst çeneden, üç çifti ise alt çeneden çıkar. Uzun bıyıkların boyu baş boyunu geçebilir. Başın üst kısmında çok miktarda granüllü yapılar mevcuttur. Gözler küçüktür. Anal yüzgeç kuyruk yüzgecine kadar uzanır. Sırt yüzgeci, göğüs yüzgeçlerinin biraz gerisinden başlar, kuyruk yüzgecine kadar uzanır. Kuyruk yüzgeci tek loplu ve serbest kenarı yuvarlaktır. Vücut rengi ortama göre değişir. Çoğunlukla sırt kısmı kahverengi veya esmer yeşil, karın bölgesi ise kirli beyazdır. Genç bireylerde koyu renkli vücut boyunca uzanan bir bant görülür. Lezzetli ve az kılçıklı bir balıktır.

Yayın balığının akrabasıdır.Yurdumuzun güney bölgelerinde yaşar.

aserkansatı
23-01-2006, 08:43
Mezopotamya Yayını

Silurus triostegus

İkisi üst, ikisi alt çenede olmak üzere dört çift bıyık bulunur. alt çene öne doğru çıkıktır. Göğüs yüzgecinin dikeni hem iç, hem de dış tarafında düzdür. Anal yüzgeç çok uzundur. İkisi üst, ikisi alt çenede olmak üzere dört çift bıyık bulunur. alt çene öne doğru çıkıktır. Göğüs yüzgecinin dikeni hem iç, hem de dış tarafında düzdür. Anal yüzgeç çok uzundur

uzman
23-01-2006, 08:47
Serkan bu balıkların en fazla 40-50 cm olanlarını gördüm ben. Resimdeki yayını o adamın zaptetmesi zor gibi. Ben böyle bir yayın tutmayı ister miyim gerçekten bilmiyorum. Tırstım yaw :deli: :deli: :deli:
Saygılar...

hijacker54
18-02-2006, 18:58

hijacker54
18-02-2006, 19:00
bunlarda benden bakın o link e girip bakın balık 110 kg

Taygun KOCABIYIK
18-02-2006, 19:06
bunlarda benden bakın o link e girip bakın balık 110 kg
çok büyükler :oha:

hijacker54
20-02-2006, 02:45

hijacker54
20-02-2006, 02:47

balıkcı
08-03-2006, 22:20
Büyük bir yayının ağız kısmı dişleri fırçayı andırıyor.

erol hoca
31-03-2006, 20:29
Geçenlerde haber kısmına yazmıştım Hemşehrilerim yakalmış...

OSMANCIK(AA)- Çorum'un Osmancık ilçesi yakınlarından geçen Kızılırmak nehrinde 136 kg ağırlığında, 2,5 metre uzunluğunda yayın balığı yakalandı. Osmancık ilçesinde yaşayan ve balıkçılıkla geçimlerini sağlayan Fahri ve Mehmet Oldimin, sabah saatlerinde Osmancık-Aydın köyü yakınlarında balık yakalamak için Kızılırmak nehri'ne tuzak kurdular. Balıkçılar, kurulan tuzakla 136 kg ağırlığına 2,5 metre uzunluğunda yayın balığı yakaldı. Balık daha sonra parçalanarak kilogramı 10 YTL'den satışa sunuldu. Fahri Oldimin uzun süredir Kızılırmak'ta balık avladığını, ancak ilk kez bu büyüklükte bir balık yakaldığını kaydetti. Bu arada, balığın teşhiri sırasında, çok sayıda yurttaş, cep telefonlarıyla balığın yanında fotoğraf çektirdi.

aserkansatı
12-05-2006, 03:34
O balık bu olabilir mi Erolcum?

erol hoca
12-05-2006, 04:02
O balık bu olabilir mi Erolcum?
Tabii ya. Bu işte. Baksana adamlar da Çorumlu belli. :deli:

serkan arslan
24-08-2006, 20:48
çorumlu abi sakarya nehri yada sapanca gölü gibi tahihi olan göllerde ve nehirlerde yaşar bu dev yaınlar sakarya nehrinde her sene 100-200 arası yayınlar yakalanıyor. gerçı benım yakaladığın yayın maksimun 11 kg oltayla ama kasnakla 72 kg yakaladım sahi ha balıkcı kolpası deyil...
he bide unutmadan sapancada pirana bile cıkıyor.hehe

reos_mow
26-08-2006, 00:32
yayin baligi yasidigi surece buyuyen tek balik benim bildigim

aganta borina borinata
29-08-2006, 09:39
"karabalık" diye adlandırılan balığa bizim buralarda "sekiz bıyık" denmekte...seyhan nehrinin güney boylarında oldukça sık rastlanmakta...eti buralarda pek rağbet görmez...ama antakyalılar oldukça seviyorlar bu balığın etini...çamurlu ve sazlık bölgeler yaşama alanlarıdır...

"yayın" da konu içerisinde söylendiği gibi "gelebicin" adıyla anılmakta...eti oldukça beğenilen bir balıktır... eskiden seyhan barajında ve nehrin her bölgesinde sıklıkla rastgeliyordu, hatta 150-200 kg.lık balıklar yakalnıyormuş...adana da gördüklerim arasında en büyüğü yaklaşık 125 kg.dı...ancak şimdi çok rastlanılan bi balık değil...baraj gölünde sadece 2-3 kg.lık balıklar yakalanabiliyor...balıkçılar 2,5-3 metrelik yayınlar gördüklerini söylüyorlar... seyhan nehrininde belirli yerlerinde 8-10 kg.lık gelebicinler çıkıyor...yerlerini çok az insan biliyor ve sır gibi saklanıyor (ben biliyorum)...avını akşam suya bırakılan oltalarla yapıyoruz...oltaları sıkıca bağladıktan sonra sabah oltaları kontrol ediyoruz...

seyhan barajına su sağlayan "çatalan barajı"nda halen bol miktarda varlar...

rastgelsin...

sazancı19
29-08-2006, 18:29
ÇORUMLULARAA KARŞII BİR8 ŞEYİNİZZMİİİ VARRR:deli: :deli: :deli:

YOK BENDEE ÇORUMLUYUMDAA :deli: :deli: :deli: :deli:

TABİKİ BU ŞAKA YANII

GÜZEL BALIKK LARR BEN BU GÜNE KADAR EN BÜYÜK YAYINIMM 6 ,700 :oha: :oha: GRAMDIII KIZILIRMAKTANN ALMISTIKKK

TDABİİ BENİMM ÖNCEDEM FOTO ÇEKME GİBİ BİR ALISKANLIGIM OLMADIGI İÇİNN
ŞİMDİİ SİZLERLE TANISTIMM VEE BUNDANN SONRAA KÜÇÜK BÜYÜKK HER BALIGINN FOTOSUNUU ÇEKECEGİMM BAMLITT TUTAMASSAMM DOGAA FOTOLARII ÇEKECEGİMMM BİR ARA BİU BALIGI ANISINADAA ANLATIRIMM

BENİMM ADIMM CEMMM

HERKESE RASTGELSİNNNNN......................

turna
29-08-2006, 21:52
Sazancı 19 yazı düzenine biraz itina etsen çok iyi olacak.

Taygun KOCABIYIK
30-08-2006, 07:12
Sazancı 19 yazı düzenine biraz itina etsen çok iyi olacak.
Mehmet abiye aynen katılıyorum.
Rica ediyorum güzel türkçemizi güzel kullanın.
Ayrıca büyük harfle yazı yazmak bağırmak anlamına gelir yazılarınızı küçük harflerle yazarsanız çok sevinirim.
Şimdiden anlayışınıza teşekkürler :)

serkan arslan
31-08-2006, 21:32
Eyerki benden bahsediyorsanız klavyem kablosuz pilleri bitmek üzere eksik yada yanlış yazıyorsam özür dilerim

aganta borina borinata
01-09-2006, 06:06
Eyerki benden bahsediyorsanız klavyem koblosuz pilleri bitmek üzere eksik yada yanlış yazıyorsam özür dilerim

yazdığınız cevabın sağ alt köşesinde düzeltme butonu var...ufak tefek hataları herkes yapabiliyor...sizin hatalarınız daha farklı duruyor...daha dikkatli olabilirseniz...

yazılarınızın altına lütfen imzanızıda ekleyiniz...

rastgelsin...

balıkçısofi
05-12-2006, 13:07
6 yada 7 kez sakarya ırmağına gittim,ama daha birkez yayın yakalayamadım.ne kısmettir anlayamadım gitti.yaw 10 tane dip oltasına bir yayın gelmezmi?akşamdan sabaha kadar ''zil sesimi geldi ,zil sesimi geldi''diye birbirimizin suratına bakıyoz.bana güzel bir yem önerebilirmisiniz?yada yayın için hangi kaşığı kullanmalıyım?yardımlarınızı bekliyorum...

turna
05-12-2006, 17:34
Murat,yayın sabır ve kısmet işidir.işkembe dene,canlı kurbağyı iğneye ayakları boşta kalacak şekilde makara ipliği ile bağla bu yöntemi tavsiye ederim,sakadatcıdan kedi ciğeri al hem ucuz hemde iyi iş yapar.

balıkcı
24-12-2006, 16:19
Avrupada yayın avında sıkca kulanılan ,,sualtı şamandırası,,

levrek
24-12-2006, 22:24
Sistem güzel Selimcim,bununla canlı yemli levrek bırakması denenebilir diye düşünüyorum,hatta ilk sahil avımda,malüm levrek kıyılarda büyümüştür artık,mutlaka deneyeceğim.

balıkcı
24-12-2006, 23:41
Erol dostum denizde bu sistemi denersen sonucunu bizlerlen paylaş,bakalım levrek yada başka balıklardada iş görüyormu bu sistem.

varior
24-12-2006, 23:52
abicim ben bu yayın balığının bizim burdaki büyük kanaletlerden çıkanını gördüm, ama ona burda Kelebicin diyorlar, adam boyu hemde.. Doğan yanlışmıyım yoksa farklı bir balıktan mı bahsediyorum.. Kanallarda suyu kestikleri zaman zıpkını olan bu balıktan avlamaya çalışır, öyle ufacık bişey değil tabii ..

aganta borina borinata
25-12-2006, 09:14
abicim ben bu yayın balığının bizim burdaki büyük kanaletlerden çıkanını gördüm, ama ona burda Kelebicin diyorlar, adam boyu hemde.. Doğan yanlışmıyım yoksa farklı bir balıktan mı bahsediyorum.. Kanallarda suyu kestikleri zaman zıpkını olan bu balıktan avlamaya çalışır, öyle ufacık bişey değil tabii ..

savaş haklısın daha önce de bunu belirtmiştim ben...bizim buralarda bu balığa gelebicin derler...seyhan nehrinin aşağı kısımlarında bulabilirsin bu balığı...

selim abi ellerine sağlık...

erol abi denizdeki canlı balıkları bu takımda kullanmak sorun yaratabilir gibi geldi bana...tatlı su balıkları denizdekilere nazaran suda daha uzun yaşarlar ama daha az hareketli olurlar...deniz balıkları bu takımı dolayabilirler...ama denemenin sonucunu bekleyeceğim...aslında bi sorun çıkmazsa gerçekten çok iyi bi takım olabilir...

rastgelsin...

Emre
11-02-2007, 17:51
yayın balığını avlamak için genellikle canlı kurbağa veya küçük cime dere balığı adı verelilen balıklarla tutarlar et türü yemler kullanırlar yayın balığımı benden uzak olsun :D
1-)yayın balığı :D

2-) yılan balığı :D
bu balıklar korkunc hayvancıklar şahsen ben korkuyorum:D

ismailgezici
13-02-2007, 19:14
evet yayın dehşet bir balık, ben köyceğizde yaşıyorum ve bizimde bir gölümüz var burada da zaman zaman yayın çıkmakta, ayrıca yayının dayanamadığı yem KURBAĞA dır onuda eklemek istedim, herkese rastgelsin

aserkansatı
17-02-2007, 01:12
Bunlar adamı yer herhalde...

aserkansatı
17-02-2007, 01:24
Dev yayın balıkları.......

aserkansatı
17-02-2007, 01:26
Suda yüzerken görmemek lazım...

ramazanuçar
17-02-2007, 09:03
mümkünse benim tutacağın yayın 10 kg ı geçmesin.neme lazım biz balığı yakalayalım derken balık bizi yakalarsa vay halimize....

Emre
17-02-2007, 10:43
mümkünse benim tutacağın yayın 10 kg ı geçmesin.neme lazım biz balığı yakalayalım derken balık bizi yakalarsa vay halimize....
Bu konuda sana katılıyorum abicim Yayınları tutmaktansa çupra,karagöz,lidaki tutmayı tercih ederim en azından sevimli hayvancıklar:D

ismailgezici
19-02-2007, 23:01
resimler için teşekkürler hemen arşivime attım, hakikaten çirkin balık bee ama eğer amaç yakalamaksa büyük olsun, hani kaçan balık büyük olurdu bakın yakalayan yakalıyor işte tebrikler

CaTSiLeNcE
20-02-2007, 13:50
bunların 4x4 ün arkasına bağlayıpta mı çekiyorlar :D:D ..maşallahhhh

MEHTERAN
28-02-2007, 05:28
Serkan abi fotoların kaynağını yazmamışsın. bunlar türkişmi, yoksa ithalmi merak ettim valla. Rastgele.

aserkansatı
24-04-2007, 16:04
İthal resimler bunlar...

balıkcı
24-04-2007, 22:56
Yok yok bir şey yapmaz korkmayın en fazla kuyruğunla tokat atar:D bu büyüklükteki yayınla mücadele çok müthiş olur bana daha denk gelmedi bu büyüklükteki yayın ama tahmin ediyorum mücadeleyi,siz siz olun böyle bir ava giderken sakın normal misina falan düşünmeyin,kaliteli büyük makina veya çıkrık,kamış yüksek atarlı yayın için özel kamış,misina ise örgü ama en az 0,50mm olmalı,yoksa vay halinize,ne takım kalır ne misina....

aserkansatı
26-05-2007, 20:22
Benim için ideal boy 2-3 kiloluklar...

igmsva
26-05-2007, 20:27
üffff balığa değil ona sevgi ve hayretle bakana bayıldım. yamak yetişiyor valla......:D

aserkansatı
26-05-2007, 20:30
Dikkat etmemiştim bakışına ...Hakikatten hayran olmuş kerata.Eee adına yakışsın canım.Tatlı sudan Arda,tuzlu sudan Deniz,adı Arda Deniz...Öyle bakmalı bence yamak....:D

igmsva
26-05-2007, 20:32
Dikkat etmemiştim bakışına ...Hakikatten hayran olmuş kerata.Eee adına yakışsın canım.Tatlı sudan Arda,tuzlu sudan Deniz,adı Arda Deniz...Öyle bakmalı bence yamak....:D
Allah bağışlasın kardeşim........iyi balıkçı yetişecek belli.:D

katiti
26-05-2007, 20:33
:helal: :helal: :helal:

Serkan Abi maşallah, önce oğlana, sonra ava tabii ki :D...

aserkansatı
26-05-2007, 20:35
İkinizede teşekkür ederim arkadaşlar.Amin,umarım iyi bir insan ve iyi bir oltacı olur...

Wetblue
27-05-2007, 08:01
Size Bir Resim Yeri Söyleyeceğim Yolu Düşen Baksin Diye. çünki Belki Rekor Bizde Ama Farkinda Değiliz. Edirne Keşanda Altinyazi Göleti "isimde Hata Olabilir " Nde Bir Kooparatif Var. Dernek Odasinda Bir Yayin Resmi Asiliydi. Manda Yavrusu Kadar Di Derler Bana Sorarsaniz Bir Devasa Yayinki Görmek Lazim.

Güzel bir örnek:

gecen ay almanyanin ren nehrinde yakalanan bu yayin baligi tam 102 kilo ve 2,30 metre. oltayla yakalanan en büyük yayin.yem icin 2 kiloluk sazan kullanilmis.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

rüzgar2
27-05-2007, 22:32
benim yayın rekorum birayla ve muhabbetle orantılı olarak 3.5 kilo ile 4.5 kilo arasında değişiyor....

serkanın gösterdiği balığı ben gördüm hiç bu kadar büyük değildi ...aşağı yukarı 1.200 lük balık bu hale nasıl gelmiş....:deli:

aserkansatı
28-05-2007, 21:34
Benim hocamın adı Selim...O yüzden büyüdü o balık...Tekniği bilmek lazım...:D :D :D

aserkansatı
28-05-2007, 21:55
Bu arada Selim, hadi artık kardeşim.Sessiz sedasız gittin.Sensiz olmaz bu site.Hadi lütfen bi şeyler yaz artık...

katiti
28-05-2007, 22:02
Bu arada Selim, hadi artık kardeşim.Sessiz sedasız gittin.Sensiz olmaz bu site.Hadi lütfen bi şeyler yaz artık...

:helal: :helal: :helal: :helal: :helal:

Kesinlikle katılıyorum :)...

igmsva
28-05-2007, 22:05
al bendende o kadar, hadi artık be abi özledik seni.........

rüzgar2
29-05-2007, 10:06
Selim abi şu fotoğraflarda 200 gr gelen balığı nasıl 2 kilo yapıyorsun şunun tekniğini bir anlatsana...

genc balıkcı tunahan
06-07-2007, 19:45
babam bunun 24 kglığını yakalamıştı resmi var ama fotoğraf makinesi bulanık çıkartıyo o yüzden resmini ekleyemiyorum

lambukas
06-07-2007, 20:08
çeyrek öküz dedikleri bu olsa gerek...:) pehhh.. gerçekten gece avında tekneyle avladığımı düsünemiyorum.....:)

genc balıkcı tunahan
06-07-2007, 20:55
çeyrek öküz dedikleri bu olsa gerek...:) pehhh.. gerçekten gece avında tekneyle avladığımı düsünemiyorum.....:)
bi düşünür müsün selçuk abi 24 kglık bir yayın elinde 60 lık misina vayyy oltana takıldı offf be o an babamın yerinde olmak isterdim!!!
rastgele