PDA

Tüm Versiyonu Göster : Telefonu Her Açışımızda Neden "ALO" Deriz ??

Necati ARAT
31-03-2010, 14:30
Değerli dostlar nette gezerken daha önce hiç düşünmediğim bir konu üzerine bir makale buldum..
Bana çok ilginç geldi ve sizlerlede bunu paylaşmak istedim..
Umarım beğenirsiniz..

....ALO....

Telefonda hemen hemen hergün kimbilir kaç kez kullandığımız "Alo" sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır.

Sevgilinin tam ad Allessandra Lolita Oswaldo'dur. Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell'in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti. Atölyesinde telefon çalanca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" diyordu.

Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu "Ale Lolos" diye karþşıladı. Çalışmaları uzadıkça Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve öne iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad "Alo" idi.

Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip, tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka birşey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla başbaşa bırakıp onu terketti.Yaşlı Bell, sevgilisinin birgün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı.

Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamştı. Graham Bell'i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu "Alo" diyerek açıyor ve artık herkes "Alo" diyordu. O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell'in anısına saygı olarak "Alo" demeye başladı. Bugün insanlarımızın kullandığı "Alo"

seyirsubayi
31-03-2010, 15:22
super bır paylaşım tebrıkler emegıne saglık kardesım.....

kaptankarabulut
31-03-2010, 16:15
Necati kardeşim bu bilgi paylaşımın için teşekkürler en azından telefonumuzu açınca her ALO dediğimizde kimi andığımızı biliriz. sağolasın..

Anıl ÜNALAN
31-03-2010, 16:20
Güzel paylaşım Necati abi teşekkür ederiz..
Ben Hello kelimesinin zamanla ses aşinalığına uğruyayıpta Alo şeklini aldığını düşünüyordum..

levrek
31-03-2010, 16:47
Necati cim,bazı dillerde de OLA derler, o zaman bu " Oswaldo Lolita Allessandra " mı demekti.:)

yenal45
31-03-2010, 21:56
necati abi teşekkürler bişey dağa öğrendim sayen de teşekkürler

Necati ARAT
01-04-2010, 07:50
super bır paylaşım tebrıkler emegıne saglık kardesım.....

Okan abi ben teşekkür ederim..

Necati ARAT
01-04-2010, 07:51
Necati kardeşim bu bilgi paylaşımın için teşekkürler en azından telefonumuzu açınca her ALO dediğimizde kimi andığımızı biliriz. sağolasın..

Eyvallah abim ama sen yinede fazla konuşma ..;)
fazla konuşursan rahmetle mi anarsın bilmem..;):D:D:D

Necati ARAT
01-04-2010, 07:51
Güzel paylaşım Necati abi teşekkür ederiz..
Ben Hello kelimesinin zamanla ses aşinalığına uğruyayıpta Alo şeklini aldığını düşünüyordum..

Vallahi anılım Ben o kadarını bile düşünmemiştim..:D:D:D

Necati ARAT
01-04-2010, 07:52
Vallahi anılım Ben o kadarını bile düşünmemiştim..:D:D:D
Ben zaten açatığımda efendim diyorum..:D:D:D

Necati ARAT
01-04-2010, 07:53
Necati cim,bazı dillerde de OLA derler, o zaman bu " Oswaldo Lolita Allessandra " mı demekti.:)

Bak abi buda başkabir açıdan düşünüle bilir..
Sende haklısın..:D:D

Necati ARAT
01-04-2010, 07:53
necati abi teşekkürler bişey dağa öğrendim sayen de teşekkürler

Ne demek kardeşim ben teşekkür ederim..

Murat ADAK
01-04-2010, 07:57
Necati abi ellerine sağlık.
Bende efendim diyorum.
Ama ilginç bir hikaye.
Paylaşım için teşekkürler.

Kamil ESEN
01-04-2010, 09:00
Bende Hello kelimesinin zamanla ALO şeklini aldığını sanıyordum..Demek başka bir hikayesi varmış.;)

Necati ARAT
01-04-2010, 09:53
Necati abi ellerine sağlık.
Bende efendim diyorum.
Ama ilginç bir hikaye.
Paylaşım için teşekkürler.

Ben teşekkür ederim Muratım..;)

Bende Hello kelimesinin zamanla ALO şeklini aldığını sanıyordum..Demek başka bir hikayesi varmış.;)

Evet abim bak birşey dehe öğrendik..
Ben aslında DOMATESE neden DOMATES Denildiğinide merak ediyorum..;):D:D:D

aacaipman
01-04-2010, 22:39
guzel bir paylasim Necati ellerine saglik...bence onemli bir detay sohbetlerimizde paylasabilecegimiz guzel bir bilgi,tekrar tskler

Necati ARAT
02-04-2010, 06:57
guzel bir paylasim Necati ellerine saglik...bence onemli bir detay sohbetlerimizde paylasabilecegimiz guzel bir bilgi,tekrar tskler

Volkan kardeşim ben teşekkür ederim..

Mehmet BODUROĞLU
02-04-2010, 09:38
Efendim demek benimde tercihim :)
teşekkürler Necati kardeşim paylaşım için.

Necati ARAT
02-04-2010, 09:57
Efendim demek benimde tercihim :)
teşekkürler Necati kardeşim paylaşım için.

Tercihen evet..
Ben teşekkür ederim katılımın için..

xnode
02-04-2010, 10:14
Paylaşımınız için teşekkürler.

ocakçı
03-04-2010, 20:17
necati usta mükemmel paylaşımın için teşekkürler sayende bişey daha öyrendik

Necati ARAT
05-04-2010, 07:53
necati usta mükemmel paylaşımın için teşekkürler sayende bişey daha öyrendik

Ali abim ben teşekkür ederim katılımın için ..
Selamlar..