PDA

Tüm Versiyonu Göster : Zıpkına devam

ilhan
21-01-2006, 20:34
Bayramda vakit buldum zıpkını ilertmeye çalıştım şuanda çalışır durumda idareten lastikleri başladım ama lastikler biraz uzun geldi. etkisi fazka değil.

Şimdi dışını yat verniği ile boyayamandan önde ince ayarını yapacağım..

Burda da nasıl çalıştığını göre bilirsiniz. Evdeki yastıkları delerken :)

[Only Registered Users Can See Links]

Taygun KOCABIYIK
21-01-2006, 20:37
İlhan abi çok süper olmuş tebrik ederim gerçekten çok güzel bir çalışma
Geliceğin dapiranını görür gibiyim.

Anıl ÜNALAN
21-01-2006, 20:46
Abi vallaha süper olmuş.Tek kelime.

ilhan
21-01-2006, 20:49
Taygun ben fazla beyenmedim etkisi az oluyor.
Bahara kadar birtane daha yapacağım o daha pro olacak sanırım. bunu hiç birşeyden anlamadan yaptım. Yani zıpkını daha önce elime hiç almamıştım...

Taygun KOCABIYIK
21-01-2006, 21:39
etkisini arttırman için 1-2 tavsiye vereyim.
Palamut ipi çok kalın onun daha ince olması gerekir.
Lastik 2 yada 4 cm kısalmalı.
bu 2si gerçekleştiğinde çok güzel olur gibi geliyor bana

katiti
21-01-2006, 21:55
usta bu ilk zıpkınsa süper, ikincide neler yaparsın Allah bilir:)

benden de küçük bir iki tavsiye:

1. ahşap zıpkın yapacaksan 100 cm'den küçük yapma.
2. lastik kısmına çift lastik takabilecek kadar yer bırak.
3. ip palamut kullanmak için gül dikeni şiş daha iyi oluyor.
3. şişin sağ ve sol tarafında lastiğin oturduğu kanalları biraz daha tıraşlarsan daha iyi olur.
4. tetik mekanızmasına serbest kalan ipi tutmaya yarayacak bir parça daha eklemen iyi olur (bu parça tetikle beraber boşalıp ipi serbest bırakır)

menzil denemesinde de hesabı şöyle yaparsan daha sağlıklı olur sanırım:

menzil = tüfek boyu*3+şiş boyu

tabi bu suda geçerli olacaktır. karadaki atış bu değeri geçiyorsa sanırım başarılı bir tüfek diyebiliriz.

unutmadan, tetik mekanızması da plastik gibi göründü bana. krom mekanizmalardan bulup kullanabilirsen çok daha iyi olur sanırım (ve daha güvenli).

tekrar tebrikler...

ilhan
23-01-2006, 22:03
etkisini arttırman için 1-2 tavsiye vereyim.
Palamut ipi çok kalın onun daha ince olması gerekir.
Lastik 2 yada 4 cm kısalmalı.
bu 2si gerçekleştiğinde çok güzel olur gibi geliyor bana

Taygun kardeş palamut iplerini kısaltacağım ve lastiği tamamiyle değiştireceğim.
Şuanki lastikler yılmazın kauçuk lastikleri. bulabilirsem latex almayı düşünüyorum.

usta bu ilk zıpkınsa süper, ikincide neler yaparsın Allah bilir

benden de küçük bir iki tavsiye:

1. ahşap zıpkın yapacaksan 100 cm'den küçük yapma.
2. lastik kısmına çift lastik takabilecek kadar yer bırak.
3. ip palamut kullanmak için gül dikeni şiş daha iyi oluyor.
3. şişin sağ ve sol tarafında lastiğin oturduğu kanalları biraz daha tıraşlarsan daha iyi olur.
4. tetik mekanızmasına serbest kalan ipi tutmaya yarayacak bir parça daha eklemen iyi olur (bu parça tetikle beraber boşalıp ipi serbest bırakır)

menzil denemesinde de hesabı şöyle yaparsan daha sağlıklı olur sanırım:

menzil = tüfek boyu*3+şiş boyu

tabi bu suda geçerli olacaktır. karadaki atış bu değeri geçiyorsa sanırım başarılı bir tüfek diyebiliriz.

unutmadan, tetik mekanızması da plastik gibi göründü bana. krom mekanizmalardan bulup kullanabilirsen çok daha iyi olur sanırım (ve daha güvenli).

tekrar tebrikler...

Mert kardeş Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim..

1. Deneme amaçlı yaptığımdan zıpkının boyunu ayarlayamadım birdahaki sefere 100 veya 110 luk yapacağım bunuda bir kendine getirdikten sınra.
2. Evet lastik kısmını daha önce yaparken 2 lastik geçecek gibi dşünmüştüm. o yüzden iki lastik takabilirim..

3. Şiş konusunda şişimde yılmazın şişi tornacı arkadaş var onun atelyesinde yeni şişler yapacağım. Bunlar önerini dikkate alarak gül dikenli olacak.

4. "tetik mekanızmasına serbest kalan ipi tutmaya yarayacak bir parça daha eklemen iyi olur (bu parça tetikle beraber boşalıp ipi serbest bırakır)" Burda nasıl bir mekanizmanın çalışması gerektiğini ve mantığının ne olduğunu anlayamadım açıkçası.

Menzil konusundada 2 sandalyeye zıpkını sabitleyerek 5 metre mesafedeki sigara paketine isabet alarak 8 de 8 vurabildim. Tabi bu karadaki mesafe. su altında ne olabilir onu hiç bilmiyorum.

Bu mesajı üçüncü yazışım 2 kere internet alıntıya cevap verdiğimde kilitlendi kaldı baştan yazmak zorunda kaldım bende . :hıııı: :hıııı: :hıııı: :hıııı: :hıııı:
Neyseki firefox var sonolarak yazdığımı kopyaladım ve firefoxdan gönderdim.

katiti
23-01-2006, 22:15
tetik mekanizmasındaki parça ile ilgili olarak akşam bir iki resim göndermeye çalışırım bir aksilik olmazsa.

uzman
24-01-2006, 07:10
İlhan kardeş,
Satın almak gibi çok kolay bir yol varken, oturup, vaktini ve emeğini kullanarak bir zıpkın yapmış olman her türlü taktire değer. Bu davranışın bana Linus Torvalds'ı hatırlattı. O da aynen senin yaptığın gibi kolayı değil zoru ama güzeli tercih etmişti. ;)

Bu mesajı üçüncü yazışım 2 kere internet alıntıya cevap verdiğimde kilitlendi kaldı baştan yazmak zorunda kaldım bende . :hıııı: :hıııı: :hıııı: :hıııı: :hıııı:
Neyseki firefox var sonolarak yazdığımı kopyaladım ve firefoxdan gönderdim.

Ayrıca bu cümlelerdeki FireFox'u görünce ümidim arttı. Galiba yeni bir Open Source canavarı yetişmeye başlayacak...
Ne dersin? :D
Saygılar....

katiti
24-01-2006, 07:51
ilhan iki resim gönderiyorum, ikisinde de sözünü ettiğim kısmı kırmızı ile işaretledim. ne yazık ki mekanizma resmi gönderemiyorum :(

birinci tüfek benim 100'lük seabass. makarası üstünde değil. fazlalık ipi makaranın yan tarafından geçirip işaretli parçaya takıyorum. parça tetikle beraber boşalıyor ve atış anında ipi serbest bırakıyor.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

ikici tüfek ise daha profesyonel olan dentice modeli. aynı şekilde işliyor parça. bu şekilde yapabilirsen daha iyi olur bence, makara ile fazlalık ipin teması olmaz.

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

kolay gelsin...

Not: Bundan sonra yapacağın tüfekte ikinci fotoğraftakine benzer bir tetik mekanizması kullanırsa çok daha iyi olur sanırım...

ilhan
24-01-2006, 16:34
İlhan kardeş,
Satın almak gibi çok kolay bir yol varken, oturup, vaktini ve emeğini kullanarak bir zıpkın yapmış olman her türlü taktire değer. Bu davranışın bana Linus Torvalds'ı hatırlattı. O da aynen senin yaptığın gibi kolayı değil zoru ama güzeli tercih etmişti. ;)

Ayrıca bu cümlelerdeki FireFox'u görünce ümidim arttı. Galiba yeni bir Open Source canavarı yetişmeye başlayacak...
Ne dersin? :D
Saygılar....

Öncelikle teşekkürler uzman kardeş.
Firefox konusunda zaten sürekli kullanıyorum sistemde 2 browser mevcut internet explorer ve firefox biri proxy üzerinden diğeri normal.

ilhan
24-01-2006, 16:45
ilhan iki resim gönderiyorum, ikisinde de sözünü ettiğim kısmı kırmızı ile işaretledim. ne yazık ki mekanizma resmi gönderemiyorum :(

birinci tüfek benim 100'lük seabass. makarası üstünde değil. fazlalık ipi makaranın yan tarafından geçirip işaretli parçaya takıyorum. parça tetikle beraber boşalıyor ve atış anında ipi serbest bırakıyor.

ikici tüfek ise daha profesyonel olan dentice modeli. aynı şekilde işliyor parça. bu şekilde yapabilirsen daha iyi olur bence, makara ile fazlalık ipin teması olmaz.

kolay gelsin...

Not: Bundan sonra yapacağın tüfekte ikinci fotoğraftakine benzer bir tetik mekanizması kullanırsa çok daha iyi olur sanırım...

Şimdi çok daha iyi anladım Mert evet bu mekanizmanın olması gerekiyor makara ipinin boşta olması sorun çıkarta bilir. Daha sırada makara yapımı var :) önce makarayı yapayım....
ikinci resimdeki mekanizma daha bir sağlam duruyor. ama bu parçaları nerden bulabileceğim konusunda bir bilgim yok. Şubat ayı içersinde karaköy deki bu malzemeleri satan yerlere bir uğrayayım .. oralardan bişeyler bulurum artık..

uzman
24-01-2006, 22:00
Öncelikle teşekkürler uzman kardeş.
Firefox konusunda zaten sürekli kullanıyorum sistemde 2 browser mevcut internet explorer ve firefox biri proxy üzerinden diğeri normal.

İlhan kardeşim FireFox dan daha performanslı çalışan bir tarayıcı daha var. K-Melon. Sanırım son versiyonu 0.9 olacak. Sana linki vereyim bir incele. Umarım işine yarar. [Only Registered Users Can See Links]
Saygılarımla...

ilhan
24-01-2006, 22:56
Teşekkürler bir inceleyim.

zıpkıncı
24-04-2006, 01:30
arkadaşım zıpkın iyi gözüklüyo ama sudaki yüzerliliği hakında bilgi vermemişsin.normalde yüzerlilik ve kalite için en az 3 tahta kullanılıyor bunlarıda göz önünde bulundur bide tetik mekanizmasını krom düşünürsen senin için bi + olur bu