PDA

Tüm Versiyonu Göster : Orman kahramanı büyük bir felaketi önledi

ejder_balikci
17-06-2010, 10:57
Orman kahramanı büyük bir felaketi önledi

Tarih 2010 Haziran 17, 11:57 Editör Yeni Haber

Bir yıl önce Doğanbey'de yaşadığımız büyük orman yangını, Mustafa Yavaş adlı vatandaşımızın duyarlılığı ve fedakarca mücadelesi sonucunda tekrarlanmadı.
Evinin 500 metre ilerisindeki ormanlık alanda alevlerin yükseldiğini gören Mustafa Yavaş, kendisine ait iş makinesiyle yangına müdahale etti.

İtfaiyeye de haber verdikten sonra evinden çıkan orman kahramanı, bir yandan alevlerin yayılabileceği Kavacık Dağı yönünde iş makinesiyle yol genişletme çalışması yaptı, bir yandan da kepçe ile alevlerin üzerine toprak atarak ateşin kontrol altına alınmasını sağladı.

Kavakdere köy mezarlığı yakınındaki Kavacık mevkiindeki geçtiğimiz Pazar akşamı çıkan yangına daha sonra itfaiye ekipleri de müdahale etti. İtfaiye ekipleri etkisini yitirmiş olan alevlere su sıkarak yangının tamamen kontrol altına alınmasını sağladı ve rüzgarla yeniden alevlenmesine engel oldu..
Orman kahramanı Mustafa Yavaş’ın olağanüstü çabasıyla alevlerin kontrol altına alınması, Seferihisar’da ikinci büyük acı yaşamamızı önledi. Olayda 3 hektar ormanlık alan etkilendi.

HABERİN LİNKİ BURADADIR.....
[Only Registered Users Can See Links]

Kamil ESEN
17-06-2010, 11:03
Bu hayatta gördüğün takdirin çok fazlasını umarım ahirette de görürsün.Çok hayırlı bir iş yapmışsın kardeşim.Tebrik ederim.Teşekkürler.

Taygun KOCABIYIK
17-06-2010, 11:47
Mustafa abi duyarlılığın yanında cesaretin içinde tebrik ediyorum.
Herkesin cesaret edebileceği bir iş değil.
Tebrik ediyorum, ormanları, denizleri çevreyi koruyan her insan bütün insanlığa faydası olan bir insandır diye düşünüyorum.

xnode
17-06-2010, 12:27
Tebrikler Mustafa Bey;
Gurur duyulacak bir yardımda bulunmuşsunuz..

Anıl ÜNALAN
17-06-2010, 13:28
Tüylerim diken diken oldu. Mustafa abi gerçekten seni canı gönülden tebrik ediyorum..

alpargun35
17-06-2010, 14:14
Vatanını sevmek işte budur.!!
Bu mübarek günde , Allah razı olsun.

The Lunatic
17-06-2010, 14:36
Tebrik ederim. Harika bir işin altına imzanızı atmışsınız. Bütün kış Seferihisar'da geçen yıl yanan yerlerin yeniden ağaçlanması için uğraşan kişilerden biriyim. Oraya 2000'in üzerinde ağaç diktik ilkbaharda. O bölge bir yangını daha kaldırmazdı.

possessio
17-06-2010, 14:40
Mustafa arkadaşım canı gönülden tebrik ediyorum , sağolasın emeğine sağlık , benimde o taraflarda yazlığım var her o taraftan geçerken içim acıyor , neydi ne oldu oraların hali , duyarlı insanlara ihtiyacımız var , tekrar teşekkürler

kaptankarabulut
17-06-2010, 16:59
:helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal::helal: :helal: :helal:

:helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal: :helal:

söylenecek tek kelime yiğenim.

TEBRİKLER .... SENİNLE GURUR DUYUYORUM.......

Hasan BALIKÇI
17-06-2010, 18:18
mustafa kardeşim söylenecek bir şey bulamıyorum.:helal::helal:
bu durumda sadece sana alnından öpülecek birisin diyebiliyorum.:)

Necati ARAT
21-06-2010, 12:07
Orman kahramanı büyük bir felaketi önledi

Tarih 2010 Haziran 17, 11:57 Editör Yeni Haber

Bir yıl önce Doğanbey'de yaşadığımız büyük orman yangını, Mustafa Yavaş adlı vatandaşımızın duyarlılığı ve fedakarca mücadelesi sonucunda tekrarlanmadı.
Evinin 500 metre ilerisindeki ormanlık alanda alevlerin yükseldiğini gören Mustafa Yavaş, kendisine ait iş makinesiyle yangına müdahale etti.

İtfaiyeye de haber verdikten sonra evinden çıkan orman kahramanı, bir yandan alevlerin yayılabileceği Kavacık Dağı yönünde iş makinesiyle yol genişletme çalışması yaptı, bir yandan da kepçe ile alevlerin üzerine toprak atarak ateşin kontrol altına alınmasını sağladı.

Kavakdere köy mezarlığı yakınındaki Kavacık mevkiindeki geçtiğimiz Pazar akşamı çıkan yangına daha sonra itfaiye ekipleri de müdahale etti. İtfaiye ekipleri etkisini yitirmiş olan alevlere su sıkarak yangının tamamen kontrol altına alınmasını sağladı ve rüzgarla yeniden alevlenmesine engel oldu..
Orman kahramanı Mustafa Yavaş’ın olağanüstü çabasıyla alevlerin kontrol altına alınması, Seferihisar’da ikinci büyük acı yaşamamızı önledi. Olayda 3 hektar ormanlık alan etkilendi.

HABERİN LİNKİ BURADADIR.....
[Only Registered Users Can See Links]

Mustafacığım seni canı yürekten kutlarım..
Duyarlı bir kardeşim..
Canı ve malı pahasına Alevlerin içine atlıyan Kahraman..
Allah Her işini denk getirsin..
Sağlıcakla..