PDA

Tüm Versiyonu Göster : Alptekin inşaat kavakdere barajı

ejder_balikci
23-06-2010, 20:53
Sayın orhan yıldız abi ve tüm arkadaşlar o barajın yapımı tam 13 yıl sürdü her türlü makinayı kullandığımdan ben o şantiyenin jokeriydim. ilk temelinden bitişine kadar en büyük emeği geçenlerden biriyim. Ana gövdenin (memba ve mansap) her iki tarafın taşlarını tek tek büyük exkavatörle ben dizdim. 1994 te Baraj henüz inşaa aşamasındayken kullanım amaçlı içerisine 30.000 m.3 küçük bi gölet yaptık D.S.İ o göletin içerisine 2 cins sazan türü bıraktı pullu sazan ve aynalı sazan. Benim yakın çevremde 2 tane daha baraj var ükkmez barajı ve tahtalı barajı bunların her ikisindede avlanmak yasak bir tek bizim baraj yasak değil ve eline olta alan çoluk çocuk herkes orada akşamdan gelip kamp kuranlar dahi var. Seninde dedeiğin gibi neredeyse yumurtadan çıkan balıkları bile kovaya koyup götürüyorlar ben bir kaç kez uyardım ama kime meram anlatırsın o tamam diyor gidiyor bir başkası geliyor aynı şeyi yapıyor hele cumartesi pazar ana baba günü oluyor. yani benim görüşüm yasak olmasa dahi oraya halkı uyarması konusunda değişimli iki görevli lazım.

ejder_balikci
23-06-2010, 20:57
Orhan abi orada büyük balık yok demişşin orada tam 15 kg varan sazanlar mevcut.

Kamil ESEN
23-06-2010, 21:13
Orhan abi orada büyük balık yok demişşin orada tam 15 kg varan sazanlar mevcut.

Biz geçen senelerde 3 -4 kg lık sazanlar aldık;)Ama şu an durum ne bilmem.Çünkü evelki sene, su neredeyse bitmiş gibiydi.

orhan yıldız
23-06-2010, 21:28
Sayın orhan yıldız abi ve tüm arkadaşlar o barajın yapımı tam 13 yıl sürdü her türlü makinayı kullandığımdan ben o şantiyenin jokeriydim. ilk temelinden bitişine kadar en büyük emeği geçenlerden biriyim. Ana gövdenin (memba ve mansap) her iki tarafın taşlarını tek tek büyük exkavatörle ben dizdim. 1994 te Baraj henüz inşaa aşamasındayken kullanım amaçlı içerisine 30.000 m.3 küçük bi gölet yaptık D.S.İ o göletin içerisine 2 cins sazan türü bıraktı pullu sazan ve aynalı sazan. Benim yakın çevremde 2 tane daha baraj var ükkmez barajı ve tahtalı barajı bunların her ikisindede avlanmak yasak bir tek bizim baraj yasak değil ve eline olta alan çoluk çocuk herkes orada akşamdan gelip kamp kuranlar dahi var. Seninde dedeiğin gibi neredeyse yumurtadan çıkan balıkları bile kovaya koyup götürüyorlar ben bir kaç kez uyardım ama kime meram anlatırsın o tamam diyor gidiyor bir başkası geliyor aynı şeyi yapıyor hele cumartesi pazar ana baba günü oluyor. yani benim görüşüm yasak olmasa dahi oraya halkı uyarması konusunda değişimli iki görevli lazım.

dogru diyorsun abi yeni yavrulari götürüyolar bu avcılıga sıgarmı ufacık szanları yakalamk birak 3 sene sonra 1 kilo olarak yakala dah iyi degilmi seferi hisarda 7 tane baraj var hangisinde büyük balik var dogru dürüs tek tuk var ben burda 200 km yol gidiyorum balik icin yakınımda baraj varken burası 3 sene yasaklansa ne güzel olur o zaman degilmi gittimi zekini alırsın benim cektigim videoda benim gidişime bi bakın sanki oltaya balık gelmemiş gibi gidiyorum cunku ufak balık oldugunu biliyorum ama buyuk balık olsa öylemi giderim oltaya yerimden firlarım oltayı almaya buyuk balıgı cekerken aldıgım o zevki tatmak icin benim diyeceklerim bu kadar abi oraya baliga gidenler bu yazıyı okupta hala o ufak balıkları yakalarsa artık dıcek bı lafım yok hekeze allah gönlüne göre versin

ejder_balikci
23-06-2010, 21:35
Kamil Hocam bu sene baraj üstünden yani dolgusavaktan taştı şimdi sulamaya geçildi savak seviyesinden 1 metre aşşağıda.

yenal45
24-06-2010, 18:48
böyle avlananları biceza keseceksin bakbakalım alıyorlarmı ya sazanın neslini kurutacaklar ozaman anlıycaklar ama iş işten geçmiş olucak 40 cm nin altında sazan balığı alınmaz kardeşim suya iyadesi gerekir yanlışmı düşünüyorsum

orhan yıldız
24-06-2010, 19:27
böyle avlananları biceza keseceksin bakbakalım alıyorlarmı ya sazanın neslini kurutacaklar ozaman anlıycaklar ama iş işten geçmiş olucak 40 cm nin altında sazan balığı alınmaz kardeşim suya iyadesi gerekir yanlışmı düşünüyorsum

dogru diyosun kardeşim ama gelde anlat kesicen cezayı bakalim bir daha alıyolarmı

ejder_balikci
24-06-2010, 20:28
Haklısın yenal kardeşim ama gelde anlat işte