Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : jigging tekniği

erkepli
09-07-2010, 19:22
Merhaba balık dostları,son birkaç avımdan sonra arkadaşlarımın bu konuda bana bazı soruları oldu bende istedimki genel olarak bilgilerimi paylaşırsam hem onların sorularını yanıtlarım hem merak edenlere belki faydam olur diye düşündüm.
İsterseniz önce malzeme ne kullanacagız ona bir bakalım.
Jigging kamışı;10lbs,20lbs,30lbs,50lbs diye devam edip gidiyor benim tavsiyem en az 50lbs olmalı çünki daha altı kırılma tehlikesi açısından sorun yaratıyor.

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Jigging makina;kesinlikle sıradan kullandıgımız bir makinayla denemeyin sonu hüsran oluyor,Güçlü bir makina şart dişlileri kesinlikle çok saglam olmalı.Jigging de makina devride önemli yani büyük başlıklı diye adlandırdıgımız makinalar daha avantajlı oluyor (ben WFT 2 SPEED kullanıyorum harika bir makina,REMİXON SURF FORCE 6000 de tavsiye ederim)

Jigging ip;Genellikle 0.35-0.38 tavsiye ediliyor fakat ben 0.38 i patlatınca artık sürtünmesi çok olsada 0.58 kullanıyorum,akıntı gibi bazı etkenleri düşünürsek 200 mt bize rahat yetiyor.

Jigging iğnesi;bunlar hazır olarak satıldıgı için kullanacagınız jig göre seçebilirsiniz,bazı markalar iğnesiyle birlikde oluyor zaten.

Jig'ler;Farklı boy ve ağırlıkda oluyorlar kullanacagınız derinlige göre farklı kullanmak zorundasınız,115 mt derine 60 gr bir jig atarsanız akıntıyla gereksiz mesafade ip açmak zorunda kalısınız.Aslında keteze avında nasıl derine gittikçe kurşun ağırlaştırıyorsak buda onun gibi.jig lerin üzerinde 2 halka göreceksiniz bir baş kısmında birde altında ,alt halkayı kullanmanızı pek önermem çünki kayalara takılabiliyor.

Jigging misina;jig le ipimizin arasına yaklaşık 5 kulaç güçlü bir misina koymamız gerekiyor 0.70-0.80 olabilir bu balığın ipi görmemesi için,ayrıca bu sistemde fıdöndü kullanmıyoruz.

Jigging nerde , nasıl yapılır;Jigging yada diğer adıyla dikey sırtı , adından da anladıgımız gibi dik şekilde çekilerek yapılıyor,jig dibe dokunduğu anda makinamızı kapatıp yaklaşık 10 mt mesafeye kadar yarım mt lik vuruşlarla biryandanda sararak yapılıyor bu ritmik hareket tabanla 10 mt arasında devam ediyor.Arap ailesinden bir balık alırsanız mümkün olduğunca çabuk yukarı kaldırmanız gerekiyor çünki ilk fırsatta bir taşın altına girmeye çalışıyor,kalama ayarınız burda çok önemli ne çok sıkı nede gevşek olmamalı,çok gevşek balıgın taş altına gitmesine ve iğnenin oturmamasına neden olur,çok sıkı olmasıvuruşu yapan balık büyükse takıma zarar verir.
Bu şekilde avlanan balıklar (sinarit, akya, arap,) genellikle yamaç kayalıklarını seviyor yamaçları bulabilmek için ise sonar cihazınızın olması şart ben genellikle 40m den 110metreye doğru inen yamaçları tercih ediyorum. Yada bu yamaçların üstündeki ketir kayalıkların içindede olabiliyor öyle olduğu zaman sonarda göremiyorsunuz.
Hepinize sevdiklerinizle sağlıklı , mutlu bol avlı günler dilerim.

--------------------

Mehmet Remzi Uslu
Arh+
ALANYA/ANTALYA

Kamil ESEN
09-07-2010, 20:56
Çok güzel ve faydalı olmuş.Emeğine sağlık....

paşalı
09-07-2010, 21:23
Remzi kardeşim bu güzel ve faydalı paylaşımdan dolayı teşekkür ederim.

Anıl ÜNALAN
09-07-2010, 22:25
Çok güzel bilgiler bu bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim..
Oltanızın her daim keskin olması dileğiyle :)

Denizkızı35
09-07-2010, 23:15
Bilgileriniz İçin Teşekkürler

erkepli
10-07-2010, 07:49
Çok güzel ve faydalı olmuş.Emeğine sağlık....

Ben teşekkür ederim ilginize

erkepli
10-07-2010, 07:51
Remzi kardeşim bu güzel ve faydalı paylaşımdan dolayı teşekkür ederim.

Turgay abi faydalı olabildiysem ne mutlu bana teşekkür ederim

erkepli
10-07-2010, 07:52
Çok güzel bilgiler bu bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim..
Oltanızın her daim keskin olması dileğiyle :)

Anıl umarım bu teknikle balık tutma zevkini alırsın .

erkepli
10-07-2010, 07:54
Bilgileriniz İçin Teşekkürler

Bilginin paylaştıkca güzel ve yararlı olacagını düşünüyorum.Güzel günler dilerim.

gonencsenkal
10-07-2010, 09:51
Çok faydalı bilgiler vermişsiniz teşekkürler bu tekniği kullanıp büyük balıkları yakalamak büyük bir keyif olsa gerek inşaallah ileride bizde jig yapabiliriz.

yenal45
10-07-2010, 17:54
paylaşım için teşekkürler bu bilgi biz balık sevenler için önemli bilmediklerimizi siz üstatlarımızdan öğreniyoruz tekrar teşekkürler rastgelsin

erkepli
11-07-2010, 07:25
paylaşım için teşekkürler bu bilgi biz balık sevenler için önemli bilmediklerimizi siz üstatlarımızdan öğreniyoruz tekrar teşekkürler rastgelsin

Teşekkür ederim ama ben kendimi hala üstad konumunda görmüyorum fakat bir faydam olduysa ne mutlu bana

İrfanavcı
11-07-2010, 18:49
Remzi kardeşim çok güzel bir anlatım,
değerli bilgiler ve paylaşım için teşekkürler.

dizel45
11-07-2010, 20:50
evet kardeş bilgi paylaştıkça güzeldir sizde bilgilerinizi paylaştıgınız için
teşekkür ederiz rasgelsin

erkepli
12-07-2010, 07:52
Remzi kardeşim çok güzel bir anlatım,
değerli bilgiler ve paylaşım için teşekkürler.

Ben teşekkür ederim ilginize

Taygun KOCABIYIK
12-07-2010, 08:50
Remzi ustam aldığın harika balıkların ardından bu konuyu açtığın için gerçekten çok teşekkür ederim. Ülkemizde yeni yeni yaygınlaşan bir avlanma yöntemi ve neticeleri gerçekten mükemmel. İnşallah önümüzdeki senelerde bu bilgiler ışığında deneme fırsatı bulabilirim.

erkepli
12-07-2010, 17:42
Remzi ustam aldığın harika balıkların ardından bu konuyu açtığın için gerçekten çok teşekkür ederim. Ülkemizde yeni yeni yaygınlaşan bir avlanma yöntemi ve neticeleri gerçekten mükemmel. İnşallah önümüzdeki senelerde bu bilgiler ışığında deneme fırsatı bulabilirim.

Konu hakkında bildiğim herşeyi aktarmaya çalıştım yardımcı olabildimse ne mutlu bana

possessio
13-07-2010, 11:45
Güzel bilgiler , paylaşım için teşekkürler

Tuncay GÜNAY
13-07-2010, 13:38
remzi abi bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaştığın için teşekkürler. inşallah bir gün beraber avlanmak nasip olur bize. avların bereketli olsun

erkepli
15-07-2010, 08:53
İnşallah beraber avlanmakdan sevinç duyarım

Necati ARAT
19-07-2010, 10:06
Mehmet abi Çok güzel ve faydalı olmuş.
Emeğine sağlık....

Emre
25-07-2010, 09:57
remzi abicim mükkemmel bi paylaşım olmuş emeğine sağlık kuzuları (akya)'ları yukarı cekmek kadar zevkli birşey yoktur herhalde......

ukg79
26-07-2010, 08:43
reemzi abi bu faydalı bilgileri paylaştığın için teşekkür ederim emeğine sağlık...:helal:

levent gezgin
31-07-2010, 14:03
teşekkürler Mehmet bey jigging konusunu gayet güzel bir biçimle anlatmışsınız bende side bölgesinde yaşıyorum Alanyaya yolum düştüğü an sizi ziyaret etmek isterim engin bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim..............saygılar